O gal kas nubezdzioniavot ir Maximines spinatu-laukiniu ryziu salotas?
QUOTE(Hestija @ 2006 01 27, 18:11)
Visų pirma, reikėjo perskaityt VISĄ mano pasisakymą: Nubeždžionavau, tik truputį patobulinau. Gustavas gamino be alaus
O koks tas originalus Gustavo receptukas buvo?
nusibeždžioniavau maximines laukinių ryžių salotas su menkių kepenėlėm, bet ne su špinatais..
QUOTE(ravser @ 2006 04 27, 13:35)
nusibeždžioniavau maximines laukinių ryžių salotas su menkių kepenėlėm, bet ne su špinatais..
Man tai tos spinatines tokios skanios
QUOTE(Shalimar @ 2006 04 27, 14:57)
Man tai tos spinatines tokios skanios
aha, bet tokios brangios
Tai prasom pasidalinti tais skaniais receptukais
QUOTE(Shalimar @ 2006 04 26, 18:03)
O gal kas nubezdzioniavot ir Maximines spinatu-laukiniu ryziu salotas?
As kelis kartus dariau: pradzioj pavyko, o dabar . Kazkoki alyvuogiu alieju turejau, labai svelnus ir be kvapo. Tai imi spinatu, laukiniu ryziu virtu, spaudi citrina ir skanaus aliejaus (nors dabar galvoju, gal jie naudoja saulegrazu, bet buna toks vos ne kaip vandenukas)ir gerai pakratyti. As uzdaroma bliuda turiu tai vyra idarbinu, kad viskas "susiplaktu"
Ir dar: spinatai turi buti pakankamai mazi, nes savaitgali IKI pirkau tai toks kartumas buvo.
sveikos - o gal kam pavyko nubezdžioiauti Delano blynelius - na man niekaip neišeina tokia tešla ir kaip tą stebuklinga aviečių/vyšnių įdarą daryti?
QUOTE(#Mia# @ 2006 04 27, 16:52)
As kelis kartus dariau: pradzioj pavyko, o dabar . Kazkoki alyvuogiu alieju turejau, labai svelnus ir be kvapo. Tai imi spinatu, laukiniu ryziu virtu, spaudi citrina ir skanaus aliejaus (nors dabar galvoju, gal jie naudoja saulegrazu, bet buna toks vos ne kaip vandenukas)ir gerai pakratyti. As uzdaroma bliuda turiu tai vyra idarbinu, kad viskas "susiplaktu"
Ir dar: spinatai turi buti pakankamai mazi, nes savaitgali IKI pirkau tai toks kartumas buvo.
Ir dar: spinatai turi buti pakankamai mazi, nes savaitgali IKI pirkau tai toks kartumas buvo.
a nuplikyt spinatu negalima nes nuplikius kartumas dingsta.ar tie lapai turi neprarasti formos kazkaip nemacius as tos misraines,tai nelabai isivaizduoju kaip ten ji atrodo
QUOTE(fajerė @ 2006 02 18, 00:00)
IR AŠ PRISIJUNGSIU PRIE JŪSŲ
IR AŠ VIENAS SALOTYTES IŠ MAXIMOS NUVOGIAU
JOS BUVO GAL KOKIEMS METAMS DINGUSIOS,BET DABAR VĖL ATSIRADO,TIK DAUG PRASTESNĖS KOKYBĖS.TAIGI PIETIETIŠKOS:
VIRTA JAUTIENA,PJAUSTYTA JUOSTELĖM,
SVOGUNAS,SUPJAUSTYTAS PLONAIS ŽIEDELIAIS,
MARINUOTI AGURKĖLIAI,PJAUSTYTI JUOSTELĖM,
AITRIOSIOS PAPRIKOS MILTELIAI,ANT ŠAUKŠTELIO GALO,
MAJONEZAS,MAIŠYTAS SU KEČIUPU.
VISKĄ SUMAIŠOME IR VISKAS
P.S.SALOTOS TINKA TIK MĖGSTANTIEMS IR GALINTIEMS VALGYTI AŠTRIAI.
IR AŠ VIENAS SALOTYTES IŠ MAXIMOS NUVOGIAU
JOS BUVO GAL KOKIEMS METAMS DINGUSIOS,BET DABAR VĖL ATSIRADO,TIK DAUG PRASTESNĖS KOKYBĖS.TAIGI PIETIETIŠKOS:
VIRTA JAUTIENA,PJAUSTYTA JUOSTELĖM,
SVOGUNAS,SUPJAUSTYTAS PLONAIS ŽIEDELIAIS,
MARINUOTI AGURKĖLIAI,PJAUSTYTI JUOSTELĖM,
AITRIOSIOS PAPRIKOS MILTELIAI,ANT ŠAUKŠTELIO GALO,
MAJONEZAS,MAIŠYTAS SU KEČIUPU.
VISKĄ SUMAIŠOME IR VISKAS
P.S.SALOTOS TINKA TIK MĖGSTANTIEMS IR GALINTIEMS VALGYTI AŠTRIAI.
šitoms salotoms aš svogūnus pakepinu, o vietoj jautienos galima deti liezuvį virtą pjaustytą ir širdį virtą pjaustytą. Labai paįvairina skonį
Mano nubeždžioniautos salots: salotos, kokių turit,geriau pamaištyti,pomidoras, svogūnai raudoni arba baltas(salotinis), truputi petražolių,alyvuogės, tunas savose sultyse(sultis nupilti), salotų užpilas :citrinos sultys, cukrus, druska, truputi vandens,švelnių garstyčių šaukštelis, alieju(geriau alyvų).Salotas išmaišot, ant viršaus dedat tuną, pabarstot sezamo sėklom.
Dvarkiemy nužiūrėjau karaimišką šaltą sriubą Jazma, namie pavyko padaryti
reikia:
750 ml kefyro
250 ml pieno
4 agurkų
daug krapų
druskytės
pusės galvos česnako (čia jau gaunas jo nemažai, galima ir mažiau).
sumaišiau kefyrą su pienu, kad nebūtų taip rūgštu dar mikseriu truputuką paplakiau, kad neliktų gumuliukų,kurių negaliu praryti įtrėškiau česnaką, burokine tarka sutarkuotus agurkus, krapus,padruskinau, išmaišiau ir viskas
beveik šaltibarščiai be burokų
reikia:
750 ml kefyro
250 ml pieno
4 agurkų
daug krapų
druskytės
pusės galvos česnako (čia jau gaunas jo nemažai, galima ir mažiau).
sumaišiau kefyrą su pienu, kad nebūtų taip rūgštu dar mikseriu truputuką paplakiau, kad neliktų gumuliukų,kurių negaliu praryti įtrėškiau česnaką, burokine tarka sutarkuotus agurkus, krapus,padruskinau, išmaišiau ir viskas
beveik šaltibarščiai be burokų