O man labai patinka "Žiuljenai" čia iš restorano "Sudaruška" repertuaro
Žiuljenas su kiauliena:Į karščiui atsparų indą dedame sluoksniais kepintą mažais gabaliukais kiaulieną (prieš tai ją reiktų pamarinuoti su kiaulienos prieskoniais ir trupučiu acto), kepintus pievagrybius su svogūnais, griežinėliais supjaustytas virtas arba keptas bulves ir užpilti majonezo+sūrio padažiuku(sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu). Tada indą į orkaitę ir kepti 200C temperatūroje apie 20-30 min. Ten restorane tokius patiekalus daro porcijinius, tai mnau kad laisvai galima pagaminti ir mikrobangėje
[I]Žiuljenas su žuvimi:[/I]
lygiai taip pat sluoksniuoti - virtus ryžius, smulkinta žuvis (kokią labiausiai mėgstate),keptus svieste svogūnus pagardintus trupučiu grietinės, užpilti padažu majonezas+sūris
Tikras skanumėlis
galiu truputi patikslinti del sudaruskos repertuaro siaip majonezo siulau nemaisyt su suriu, o visa ta sluoksni uzklot majonezu, o ant virsaus gausiai apiberti suriu - tada virsuj gaunasi skaniai apkepes suris, ji prakabinus - majonezo padazas, susimaises biski su suriu. beje, kepu tik orkaitej, ne mikrobangej. o bulves siulau det nevisai virtas, o tik apvirtas, islaikys labiau savo forma ir skonis geresnis bus kazkada irgi vis bezdzioniavau sita recepta
Dar vienas patiekaliukas, gal daugiau kavinių jį gamina, bet aš jį valgiau kavinėje "Kokočia". Tiksliai pavadinimo nepamenu, bet tai yra Sūrio kepsnys
vadinasi taip:
Imam mėgstamiausią fermentinį sūrį, atpjaunam ne visai ploną riekę. Tada pamirkom kiaušinio plakinyje, pavoliojam džiūvėsėliuose ir kepam keptuvėje. Garnyrui tinka fri bulvytės ir didelis kalnas šviežių daržovių Padažui sumaišom majonezą su kečiupu ir užpilame kepsnį. Aš asmeniškai naudoju Vilniaus "Pikantišką" majonezą....
Nu man tai super niam niam
vadinasi taip:
Imam mėgstamiausią fermentinį sūrį, atpjaunam ne visai ploną riekę. Tada pamirkom kiaušinio plakinyje, pavoliojam džiūvėsėliuose ir kepam keptuvėje. Garnyrui tinka fri bulvytės ir didelis kalnas šviežių daržovių Padažui sumaišom majonezą su kečiupu ir užpilame kepsnį. Aš asmeniškai naudoju Vilniaus "Pikantišką" majonezą....
Nu man tai super niam niam
Aš tokį valgiau "Katpėdėlėj", tik vadinasi jis ten slovakiškas kepsnys, tikrai skanu. O kai kepei jį namie ar gerai gavosi, nesunku? Sūris neprikepa?
QUOTE(Anka @ 2006 01 20, 15:01)
Aš tokį valgiau "Katpėdėlėj", tik vadinasi jis ten slovakiškas kepsnys, tikrai skanu. O kai kepei jį namie ar gerai gavosi, nesunku? Sūris neprikepa?
Nia, aš daraiu dvigupą paniruotę t.y. du kartus voliojau į kiaušinį ir džiūvėsius. Dar galima jį kepti fritiūrinėj, bet ir ant keptuvės gerai gaunasi
Bet pavadinimas tai sakyčiau kiek kavinių tiek ir pavadinimų nes vakar su kolegėm kaip tik pietavom"Kokočia" kavinėje, tai vadinosi "čekiškai keptas sūris su fri bulvėmis ir daržovėmis"....
na svarbiausia ne pavadinimas, bet skonis Labai mėgstu taip užkeptą sūrį, bet fritiūrinės neturiu, tai bandysiu keptubėj.
[quote=Bitulka,2006 01 17, 13:44]
O man labai patinka "Žiuljenai" čia iš restorano "Sudaruška" repertuaro
Žiuljenas su kiauliena:Į karščiui atsparų indą dedame sluoksniais kepintą mažais gabaliukais kiaulieną (prieš tai ją reiktų pamarinuoti su kiaulienos prieskoniais ir trupučiu acto), kepintus pievagrybius su svogūnais, griežinėliais supjaustytas virtas arba keptas bulves ir užpilti majonezo+sūrio padažiuku(sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu). Tada indą į orkaitę ir kepti 200C temperatūroje apie 20-30 min. Ten restorane tokius patiekalus daro porcijinius, tai mnau kad laisvai galima pagaminti ir mikrobangėje
[I]Žiuljenas su žuvimi:[/I]
lygiai taip pat sluoksniuoti - virtus ryžius, smulkinta žuvis (kokią labiausiai mėgstate),keptus svieste svogūnus pagardintus trupučiu grietinės, užpilti padažu majonezas+sūris
Tikras skanumėlis
[/quote]
[/QUOTE]galiu truputi patikslinti del sudaruskos repertuaro siaip majonezo siulau nemaisyt su suriu, o visa ta sluoksni uzklot majonezu, o ant virsaus gausiai apiberti suriu - tada virsuj gaunasi skaniai apkepes suris, ji prakabinus - majonezo padazas, susimaises biski su suriu. beje, kepu tik orkaitej, ne mikrobangej. o bulves siulau det nevisai virtas, o tik apvirtas, islaikys labiau savo forma ir skonis geresnis bus kazkada irgi vis bezdzioniavau sita recepta
[QUOTE]
O kažin vandenuko ar sultinuko nereikia dapilti? (pagalvojau gal lb sausokas bus tas apkepėlis)
O man labai patinka "Žiuljenai" čia iš restorano "Sudaruška" repertuaro
Žiuljenas su kiauliena:Į karščiui atsparų indą dedame sluoksniais kepintą mažais gabaliukais kiaulieną (prieš tai ją reiktų pamarinuoti su kiaulienos prieskoniais ir trupučiu acto), kepintus pievagrybius su svogūnais, griežinėliais supjaustytas virtas arba keptas bulves ir užpilti majonezo+sūrio padažiuku(sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su majonezu). Tada indą į orkaitę ir kepti 200C temperatūroje apie 20-30 min. Ten restorane tokius patiekalus daro porcijinius, tai mnau kad laisvai galima pagaminti ir mikrobangėje
[I]Žiuljenas su žuvimi:[/I]
lygiai taip pat sluoksniuoti - virtus ryžius, smulkinta žuvis (kokią labiausiai mėgstate),keptus svieste svogūnus pagardintus trupučiu grietinės, užpilti padažu majonezas+sūris
Tikras skanumėlis
[/quote]
[/QUOTE]galiu truputi patikslinti del sudaruskos repertuaro siaip majonezo siulau nemaisyt su suriu, o visa ta sluoksni uzklot majonezu, o ant virsaus gausiai apiberti suriu - tada virsuj gaunasi skaniai apkepes suris, ji prakabinus - majonezo padazas, susimaises biski su suriu. beje, kepu tik orkaitej, ne mikrobangej. o bulves siulau det nevisai virtas, o tik apvirtas, islaikys labiau savo forma ir skonis geresnis bus kazkada irgi vis bezdzioniavau sita recepta
[QUOTE]
O kažin vandenuko ar sultinuko nereikia dapilti? (pagalvojau gal lb sausokas bus tas apkepėlis)
tikrai nereikia. kepta mesa nenusausinta juk desi, kepinti svogunai irgi tures siek tiek aliejaus, o majonezas siaip ar taip neleis visiem produktam dziuti.
siaip as sita apkepele, jei skubu, tai darau keptuvej su dangciu irgi skaniai labai gaunasi, tiesiog vaizdas gal ne toks grazus, kaip kad atskiram inde uzkepus - nes sudedi i lekste is keptuves viska taip padrikai, niu gaunas kaip troskinys su padazu, suriu ale skonis vis tiek labai geras.
beje, dar galiu isduoti, kas skoni pagerintu tokios uzkepeles nadokit hellman's majoneza su alyvuogiu aliejumi. skonis
dar vienas uzkepeles ingredientu variantas: kiauliena, druska, pipirai, bazilikas, ( galima dar vidurzemio juros prieskoniu), smulkiai pjaustyti pomidorai, apvirtos bulves kubeliais arba griezineliais, hellmans alyvuoginis majonezas, paprastas fermentinis suris arba parmezanas. skanaus
siaip as sita apkepele, jei skubu, tai darau keptuvej su dangciu irgi skaniai labai gaunasi, tiesiog vaizdas gal ne toks grazus, kaip kad atskiram inde uzkepus - nes sudedi i lekste is keptuves viska taip padrikai, niu gaunas kaip troskinys su padazu, suriu ale skonis vis tiek labai geras.
beje, dar galiu isduoti, kas skoni pagerintu tokios uzkepeles nadokit hellman's majoneza su alyvuogiu aliejumi. skonis
dar vienas uzkepeles ingredientu variantas: kiauliena, druska, pipirai, bazilikas, ( galima dar vidurzemio juros prieskoniu), smulkiai pjaustyti pomidorai, apvirtos bulves kubeliais arba griezineliais, hellmans alyvuoginis majonezas, paprastas fermentinis suris arba parmezanas. skanaus
Tai va, žiūrėjau anądien "Gustavo enciklopediją" Gustavas kepė pyragėlius su uogienė. Nubeždžionavau, tik truputį patobulinau
Tešlai: alus, margarinas (vienodas kiekis), truputį druskos, truputį cukraus, miltai. Užminkom, kočiojam, pjaustom kvadratukais. Į vidurį dedam įdarus:
-uogienė,
-mėsos faršas+kepinti svogūnai,
-grybai+daržovės,
-kopūstų įdaras,
-sūrio- dešros įdaras,
-toliau pagal kiekvienos fantaziją ir šaldytuvo turinį.
Užlankstom tešlos kraštelius, aptepam kiaušinio plakiniu ir kepam. Niam niam
Tešlai: alus, margarinas (vienodas kiekis), truputį druskos, truputį cukraus, miltai. Užminkom, kočiojam, pjaustom kvadratukais. Į vidurį dedam įdarus:
-uogienė,
-mėsos faršas+kepinti svogūnai,
-grybai+daržovės,
-kopūstų įdaras,
-sūrio- dešros įdaras,
-toliau pagal kiekvienos fantaziją ir šaldytuvo turinį.
Užlankstom tešlos kraštelius, aptepam kiaušinio plakiniu ir kepam. Niam niam
QUOTE(Hestija @ 2006 01 26, 19:40)
Tai va, žiūrėjau anądien "Gustavo enciklopediją" Gustavas kepė pyragėlius su uogienė. Nubeždžionavau, tik truputį patobulinau
Tešlai: alus, margarinas (vienodas kiekis), truputį druskos, truputį cukraus, miltai. Užminkom, kočiojam, pjaustom kvadratukais. Į vidurį dedam įdarus:
-uogienė,
-mėsos faršas+kepinti svogūnai,
-grybai+daržovės,
-kopūstų įdaras,
-sūrio- dešros įdaras,
-toliau pagal kiekvienos fantaziją ir šaldytuvo turinį.
Užlankstom tešlos kraštelius, aptepam kiaušinio plakiniu ir kepam. Niam niam
Tešlai: alus, margarinas (vienodas kiekis), truputį druskos, truputį cukraus, miltai. Užminkom, kočiojam, pjaustom kvadratukais. Į vidurį dedam įdarus:
-uogienė,
-mėsos faršas+kepinti svogūnai,
-grybai+daržovės,
-kopūstų įdaras,
-sūrio- dešros įdaras,
-toliau pagal kiekvienos fantaziją ir šaldytuvo turinį.
Užlankstom tešlos kraštelius, aptepam kiaušinio plakiniu ir kepam. Niam niam
Oho, Gustavas pasirodo gamina pyragėlius su alumi , nuo to vaikai ir pradeda alu ragauti
QUOTE(Nerytė @ 2006 01 27, 13:42)
Oho, Gustavas pasirodo gamina pyragėlius su alumi , nuo to vaikai ir pradeda alu ragauti
Visų pirma, reikėjo perskaityt VISĄ mano pasisakymą: Nubeždžionavau, tik truputį patobulinau. Gustavas gamino be alaus