QUOTE(TerrorisTe69 @ 2007 06 17, 21:26)
klausimas: o tuos grietiniecius galima laikyt kol atves ir valgyt? ar geriau suvalgyt kol silti?
Juos galima valgyt ir siltus ir atvesusius, bet dazniausiai atvesusiu nebebuna
aš nubeždžionavau salotų receptą irgi:
skardinė tuno aliejuje(tiks belekoks siaip)
saldžiosios paprikos,konservuotos saldžiosios paprikos,
pekino kopūsto,
kietai virtų kiaušinių,
agurko.
ir nereikia absoliučiai jokių prieskonių! žiauriai
skardinė tuno aliejuje(tiks belekoks siaip)
saldžiosios paprikos,konservuotos saldžiosios paprikos,
pekino kopūsto,
kietai virtų kiaušinių,
agurko.
ir nereikia absoliučiai jokių prieskonių! žiauriai
O aš nubeždžionavau nuostabų desertą iš bajorkiemio, Dvarkiemio? Neatsimenu
Su blenderiu sumalam šaldytas kokias patinka uogas, atskirai - šokoladą ir po to viską sumaišom. Tik šokolado tai nepagailėkit, aš ėmiau pakeliui (400g) uogų 200g. šokolado. Tada viską sumaišiau ir į šaldiklį. Bet neiškenčiau kol sustingo, ir taip suvalgiau O šiaip tai tinka ant kokių paprastų ledų ar deserto.
Su blenderiu sumalam šaldytas kokias patinka uogas, atskirai - šokoladą ir po to viską sumaišom. Tik šokolado tai nepagailėkit, aš ėmiau pakeliui (400g) uogų 200g. šokolado. Tada viską sumaišiau ir į šaldiklį. Bet neiškenčiau kol sustingo, ir taip suvalgiau O šiaip tai tinka ant kokių paprastų ledų ar deserto.
QUOTE(Milde @ 2007 04 15, 18:47)
O gal kas netycia kopijuoja kaip nors maximos pyraga Roju ...nu mes tai ji pradejom dievint.. nu neatsivalgomas
As irgi ta labai megstu, patarciau pabandyti Sonatinos Morengini vyniotini su avietemis, dar nebandziau, bet manau, kad labai panasus...
Mano seimynai labai patinka mano sugalvotas (nenubezdzioniautas ) receptas ... Labai sotu, skanu ir nebrangu ...
Tai va ... Reikia puses kg farso lieso, keliu kiausiniu (farsui ir teslai), pieno, miltu, prieskoniu pagal skoni, vafliu lakstu. Farsa sumaisom su kiausiniais, prieskoniais ir ipilam pieno tiek, kad mase gautusi netirsta. Tada plonai tepam ant nedideliais kvadrateliais supjaustytu vafliu ir uzdedam antra kvadrateli ant virsaus. Tada kvadratelius reikia pavolioti i tesla (kiausiniai + miltai + vanduo) ir deti i keptuve, kepti ant silpnos ugnies. Uztenka viena karta apversti, labai greitai iskepa. Skanaus!
Tai va ... Reikia puses kg farso lieso, keliu kiausiniu (farsui ir teslai), pieno, miltu, prieskoniu pagal skoni, vafliu lakstu. Farsa sumaisom su kiausiniais, prieskoniais ir ipilam pieno tiek, kad mase gautusi netirsta. Tada plonai tepam ant nedideliais kvadrateliais supjaustytu vafliu ir uzdedam antra kvadrateli ant virsaus. Tada kvadratelius reikia pavolioti i tesla (kiausiniai + miltai + vanduo) ir deti i keptuve, kepti ant silpnos ugnies. Uztenka viena karta apversti, labai greitai iskepa. Skanaus!
QUOTE(_Foxy_ @ 2007 07 15, 16:55)
Mano seimynai labai patinka mano sugalvotas (nenubezdzioniautas ) receptas ... Labai sotu, skanu ir nebrangu ...
Tai va ... Reikia puses kg farso lieso, keliu kiausiniu (farsui ir teslai), pieno, miltu, prieskoniu pagal skoni, vafliu lakstu. Farsa sumaisom su kiausiniais, prieskoniais ir ipilam pieno tiek, kad mase gautusi netirsta. Tada plonai tepam ant nedideliais kvadrateliais supjaustytu vafliu ir uzdedam antra kvadrateli ant virsaus. Tada kvadratelius reikia pavolioti i tesla (kiausiniai + miltai + vanduo) ir deti i keptuve, kepti ant silpnos ugnies. Uztenka viena karta apversti, labai greitai iskepa. Skanaus!
Tai va ... Reikia puses kg farso lieso, keliu kiausiniu (farsui ir teslai), pieno, miltu, prieskoniu pagal skoni, vafliu lakstu. Farsa sumaisom su kiausiniais, prieskoniais ir ipilam pieno tiek, kad mase gautusi netirsta. Tada plonai tepam ant nedideliais kvadrateliais supjaustytu vafliu ir uzdedam antra kvadrateli ant virsaus. Tada kvadratelius reikia pavolioti i tesla (kiausiniai + miltai + vanduo) ir deti i keptuve, kepti ant silpnos ugnies. Uztenka viena karta apversti, labai greitai iskepa. Skanaus!
geras receptukas mes juos ceburekais vadinam tik daug paprasciau ir greiciau pasigamina nei tikrieji ceburekai,o skonis gal dar ir geresnis
Gal atsiras, kuri atsimins receptą "Rafaelo" saldainiukų (rutuliukų)? Kažkada, labai seniai per "Baltojo katino svetainę" rodė, kaip pasigaminti "Rafaelo". Ieškojau visur, bet niekur neberadau. Esmė ta, kad ten buvo verdamas toks saldžiarūgštis kremas, kuris, kai sutirštėdavo, buvo apvoliojamas varške ir apibarstomas kokoso drožlėmis. Gal ir netiksliai pamenu visą eigą, bet gal kuri esate nusirašiusi tą receptuką Labai skanus daiktukas, bet nebepamenu , o taip norisi.
QUOTE(oztoko @ 2007 07 22, 19:17)
Gal atsiras, kuri atsimins receptą "Rafaelo" saldainiukų (rutuliukų)?
Turiu nusirašiusi (iš Supermamos, tik neprisimenu, iš kurios vietos) šitą "Rafaelo":
200g varškės
200g kokoso drožlių
150g cukraus
Varškę ištrinti su cukrum, sumaišyti su drožlėm, formuoti rutuliukus, į vidų, jei nori, įdėti po riešutėlį, apvolioti kokoso drožlėm, palaikyti šaldytuve. Dariusi nesu.
QUOTE(sharkis @ 2007 08 19, 08:33)
O gal kuri nors žinote, kaip gaminama aštri pomidorinė sriuba "Baltuose drambliuose"?
Nesu jos ragavusi, bet prisiminiau kaip darydavo pomidorinę sriubą vienam brangiam Londone restorane: įpila į lėkštę pomidorų sulčių (pigiausių) ir pašildo mikrobangėj Jei virėjas būdavo geros nuotaikos, tai įpildavo grietinėlės, tai šiuo atveju galima čili pipiro įbarstyti
Nesupykit, kad aš taip, bet beždžionaujant receptus reikia žinoti ir juodąją reikalo pusę, t.y. kad kai kurie patiekalai gaminami absoliučiai elementariai, bet genialiai apšvarinamos klientų kišenės