TAijgi, prieš kelias savaičiukes "Užupio picerijoje" vyriškis užsisakė dievišką patiekalą: užkandį prie alaus... suktinukai su špinatais ir sūriu. nu taip skanu buvo, tai aš irgi patobulinau receptuką ir iškepiau namie....
Reikalas paprastas: imi picos tešlą (aš pagerinau šiek tiek Malsenos, įdėdama kiaušinio ir grietinės), išminkytą tešlą iškočioji plonai plonai keturkampiais gabalais ir dedu įdarą ir susuku. Keli išbandyti įdarai:
1. Špinatai + mozarella sūris + perražolės + truputis baziliko + pievagrybiai.
2. Sūdyta lašiša + mozarella sūris + bažilikas + pertažolės
3. tas pats kas 2 tik + paprika smulkiais gabaliukais.
4. Paprika, pievagrybiai, sūris, pomidorų padažas + saliamis.
taigi, suvynioji tokius suktinukus, ala Sušio, iškepi orkaitėje ir supjaustai gabalais. Labai skaniai valgėsu su Vilniaus majonežiniu padažu su garstyčiomis.
O dabar ir Jūs pasidalinkit bezdžionavimo padariniais
Va prisiminiau ir aš. Villone valgiau sluoksniuotos tešlos pyragėlį karštą su lašišos įdaru. Nusibeždžioniavau ir gavosi labai skaniai.. Taigi sluoksniuota bemielė tešla, žalios lašišos šmotelis, ryžiai, grietinė, sviestas, krapai ir pan. Iš tešlos padariau apskritimus, juos dėjau į tokią ledainę kad išsigaubtų, kroviau virtus ryžius su apkepta lašiša, grietine ir sviesto šaldyto gabalėliu. Tada vožiau antrą apskritimą ir užlanksceu kraštus. gavosi tokios kaip skraidančios lėkštės. Jas kepiau orkaitėj ir serviravau karštas su grietinės-sviesto-krapų padažu. buvo nerealu
QUOTE(bea @ 2006 01 08, 22:55)
Va prisiminiau ir aš. Villone valgiau sluoksniuotos tešlos pyragėlį karštą su lašišos įdaru. Nusibeždžioniavau ir gavosi labai skaniai.. Taigi sluoksniuota bemielė tešla, žalios lašišos šmotelis, ryžiai, grietinė, sviestas, krapai ir pan. Iš tešlos padariau apskritimus, juos dėjau į tokią ledainę kad išsigaubtų, kroviau virtus ryžius su apkepta lašiša, grietine ir sviesto šaldyto gabalėliu. Tada vožiau antrą apskritimą ir užlanksceu kraštus. gavosi tokios kaip skraidančios lėkštės. Jas kepiau orkaitėj ir serviravau karštas su grietinės-sviesto-krapų padažu. buvo nerealu
reiks pabandyti. skamba tikrai viliojančiai o kokio dydžio jie?
QUOTE(jadzka @ 2006 01 09, 14:27)
reiks pabandyti. skamba tikrai viliojančiai o kokio dydžio jie?
na kai perki bemielę sluoksniuotą tešlą 500 g pakuotę, kurioje yra 6 lapeliai, tai iš vieno lapelio išpjauni du apskritimus. Tokio vat dydžio
QUOTE(bea @ 2006 01 09, 15:58)
na kai perki bemielę sluoksniuotą tešlą 500 g pakuotę, kurioje yra 6 lapeliai, tai iš vieno lapelio išpjauni du apskritimus. Tokio vat dydžio
)) aiškumėlis
O gal kas kokį nesunkų ir skanu receptą nubezdžionavo?
QUOTE(jadzka @ 2006 01 09, 15:01)
Kad tešlos galų neliktų galima ir kampuotus daryt
(beje, beŽdžionė, ne beZdžionė... manau čia ne nuo bezdėjimo )
Neseniai picerijoje valgiau tokias salotas, po to dariau namie, visiems patiko:
Rūkytas kumpis, ryžiai, žirneliai, konservuoti kukurūzai, porai, majonezas.
Rūkytas kumpis, ryžiai, žirneliai, konservuoti kukurūzai, porai, majonezas.
Turiu ir aš beždžionėlės receptą.
valgiaraštyje buvo parašyta:salotos "škvalas"
Mums labai patiko
Kinietiškų salotų (supjaustyti gana stambiai arba sudraskyti)
12 vidutinio dydžio pievagrybių (smulkiai supjaustyti)
2 pomidorai (supjaustyti riekutėmis)
1 mažas svogūnėlis
150 gr. kumpio
sumuštinių duonos 8 riekelės (riekeles supjaustyti nedideliais kubeliais ir įkišti kelėtui minučių į orkaitę, kad apdžiūtų ir pasidarytų traškūs)
Taigi viską sumaišyti su majonezu helmans, tinka Santa Marijos picos prieskoniai, šiek tiek druskytės. Na bet čia jau fantazijos reikalas.
valgiaraštyje buvo parašyta:salotos "škvalas"
Mums labai patiko
Kinietiškų salotų (supjaustyti gana stambiai arba sudraskyti)
12 vidutinio dydžio pievagrybių (smulkiai supjaustyti)
2 pomidorai (supjaustyti riekutėmis)
1 mažas svogūnėlis
150 gr. kumpio
sumuštinių duonos 8 riekelės (riekeles supjaustyti nedideliais kubeliais ir įkišti kelėtui minučių į orkaitę, kad apdžiūtų ir pasidarytų traškūs)
Taigi viską sumaišyti su majonezu helmans, tinka Santa Marijos picos prieskoniai, šiek tiek druskytės. Na bet čia jau fantazijos reikalas.
Aš tai "vagiu" visokių salotų receptukus
Čia kumpio ir daržovių salotos iš Piza jazz: Kumpis, kopūstas, agurkas, pievagrybiai, sūris, paprika ir majonezas arba koks kitas padažiukas.
čia dar tokios neblogos vištienos salotytės iš vietinės picerijos: pek. kopūstas, paprika, alyvuogės, pomidoras, virta vištienos krūtinėlė, padažas (majonezas, sojų ar kt.)
dar va šitos skanios: sūris, česnakas, pupelės, razinos, kukūrūzai, majonezas.
Čia kumpio ir daržovių salotos iš Piza jazz: Kumpis, kopūstas, agurkas, pievagrybiai, sūris, paprika ir majonezas arba koks kitas padažiukas.
čia dar tokios neblogos vištienos salotytės iš vietinės picerijos: pek. kopūstas, paprika, alyvuogės, pomidoras, virta vištienos krūtinėlė, padažas (majonezas, sojų ar kt.)
dar va šitos skanios: sūris, česnakas, pupelės, razinos, kukūrūzai, majonezas.
Čia mano sesrs firminis, kuris man patinka:
pekino kopūstas, paprika, pomidorai, konservuoti kukurūzai, tame tarpe majonezas, kumpiukas karšto rūkymo ir skrudintas batonas. Pirštus apsilaižysi.
pekino kopūstas, paprika, pomidorai, konservuoti kukurūzai, tame tarpe majonezas, kumpiukas karšto rūkymo ir skrudintas batonas. Pirštus apsilaižysi.