El gaucho sano- jei neklystu reiškia piemuo. argentinietiška virtuvė, Pilies gatvėje, prie viešbučio Artrium. Kas labai įstrigo, tai kad mėsos kepsnį atneša ant tokios karštos karštos keptuvės, kur po apačia žarijos yra, o vieto lėkštės tokią medinę lentą, ant jos tą mėsą pasidedi ir valgai o garnyrai tokiuose moliniuose indeliuose. Šiaip visai patiko, nebloga atrakcija.
Ukrainos vakarai- Algirdo gatvėje. Nepatiko, toks užeigos lygio
ir aplinka kažkokia nejauki, nors kainos ten nėra didelės. Nemažai tokių žinomų patiekalų, kaip Kievas ir t.t. Ai kai aš burokėlių ir grybų nevalgau, tai man problema buvo su sriuba, nieko nebuvo man valgomo
Vyninė Tappo d'orro- Gucevičiaus gatvėje. Labai ten patinka, tik kas sunku vietą gauti. Meniu nėra platus, tik užkandėlės, dėl to pietums tai visai netinka. Geriausia vakare su kompanija vyniuko pagurkšnoti, pasiimti sūrių rinkinį, saulėje džiovintų pomidorų ir parmos kumpio
vajė net seilė nutyso berašant
Vyninė Saint Germain- Literatų gatvėje. Labai patiko aplinka, aptarnavimas, bet turintiems mažai laiko nepatarčiau. Interjeras tai toks Provanso stiliumi. Valgėm salotas, porcijos didžiulės. Dar ėmiau sriubą trintą pomidorų irgi skanu. O desertui krembriule
Bet ten brangoka. Nors keli patiekalai iš antienos buvo, bet taip ir nepavyko paragauti, nes dar nebuvo atvežę. AI dar labai skani užkandėlė su kumpiu, melionais ir vynuogėm.
La boheme- visiškai nepatiko, nors ne savo noru teko kokius keturis kartus lankytis. Aplinka gal visai ir nieko, tikrai dvelkia bohema, keletas skirtingų salių. Aptarnavimas siaubingas, vieną kartą net vyną ant manes išvertė, tai sėdėjau visa šlapia
ir net neatsiprašė. Kas ten patiko tai užtepėlės (Tapos man atrodo), gali pats pasirinkti keletą variantų, ir alyvuogės su baziliku. Daugiau kiek ten valgiau tai neskanu, mažos porcijos ir brangu
Rosemarino- Vilniaus gatvėj, italų virtuvė. Nepatiko
Aplinka tokia nejauki. Labai oficiali kažkokia. Valgėm lazaniją, tai draugas vos vos suvalgė, o aš tik kąsnelį paragavau. Labai jau neskanu. Gal nepratę prie tikros itališkos
O patiko skrebutis su pomidorais ir baziliku ar tai rozmarinu, jau nepamenu. Bet šiaip nieko įpatingo.
Papildyta:Ai dar šiandien buvau
Sues indian raja- indų virtuvė. Odminių gatvėje. Nu patiekalų išragavom tikrai nemažai, bet nepasakyčiau kaip ten kas vadinasi. Sriubos
ir daržovių sriuboj, ir grybų sriuboj daug peivagrybių privaryta. Šiaip manau, kad reikia priprasti prie tokio maisto. Gan daug prieskonių, ir aštrokas. Patiko duona, kurią prie sriubos atnešė, toks paplotis. O paskui atnešė paragauti su bulvių įdaru, tai keistas toks skonis. Kas labai patiko tai krevetės. Kažkokie du patiekalai iš jų buvo, tai tokios didelės ir ne perkeptos. Šiaip meniu man pasirodė kažkoks sudėtingai, tai pasikliovėm padavėja, labai fainai viską paaiškino ir parinko
Aplinka irgi tokia netradicinė, stalai tokie kaip sidabru inkrustuoti. Gal ir nieko, nors paskui man skarndį nuo to prieskokningo maisto skaudėjo
Šiandien tiek, gal dar vėliau ką prisiminsiu
Tikiuos kam nors pravers mano komentarai, nors geriausia tai patiem nueiti ir išbandyti
juk visų nuomonė ir skonis skirtingas