Hmmm... peniai koncervavimui... na tuomet tikrai reiks juos pjaustyti nes bent pas mane jie gero sprindžio dydžio... bet gal ritinėliais supjausčius ir gražiai atrodytu
turejau omeny - jie tokie sausoki, labai gerai is ju sultis daryt ar tyre, padaza. Ne vandeninga mase gaunasi ir seklyciu labai mazai. O jei det i stiklaini ir marinatu uzpilt, tai jokio skirtumo, ar bus pjaustyti, ar visam grazume. Bet cia as kalbu apie San Marzano, kuriuos esu isbandziusi.
QUOTE(saintlina @ 2010 09 06, 11:58)
man pagal išvaizdą šitie erotiškieji labai panašūs į San Marzano (kurių įsigyti bet kurioje sėklų parduotuvėje jokia problema). Pagal atsiliepimus atrodo, kad ir peniai skirti daugiau konservavimui, kaip ir san marzano.
Gal kas auginot ir tuos, ir tuos ir galit palyginti?
Gal kas auginot ir tuos, ir tuos ir galit palyginti?
aciu uz patarima. tiesa, ir as pasiskaitinejau, tai raso kad is san marzano pagrinde daromi ivairus konservai pardavimui.
butent del sios priezasties as juos ir auginau Ir nenusivyliau.
Hmm, reiks ir man kitas metais san marzano uzsiaugint, nes labai patiko naminius pomidoru padazus daryti ir po to valgyti.
QUOTE(Getira @ 2010 09 07, 12:13)
Hmm, reiks ir man kitas metais san marzano uzsiaugint, nes labai patiko naminius pomidoru padazus daryti ir po to valgyti.
Ko gero tokio pat tipo yra Howard German ir Opalka pomidorai. Iš pradžių man jie nepatiko, lyg vaisių buvo mažokai užmegzta. Bet dabar pakeičiau nuomonę: juose mažai sėklų, neskysti ir netrūkinėja odelė Norėsiu tokių ir kitąmet
Favoryt irgi sausi, nera tiek daug sulciu ir seklu, tai keciupui pats tas, tik ligojasi, trukineja ir nelabai kaip dera tikrai ju nebeauginsiu.
Siandien skyniau 100s&1000s tai nuo 11 krumu priskyniau 700 gramu, skaiciavau kiek nuo krumo nuskinu tai nuo lauke augancio apie 70 pomidoriuku, o siltnamyje 170, gal per visa sezona ant kiekvieno krumiuko ir uzaugo po koki 1000, bet tikrai ne po >3000 kaip rase pardavejas, gal ant chemijos ir butu imanoma pasiekti toki rezultata
dabar sedziu ir kemsu pomidorus kaip siemkes
Ar jus jau pradejot galines karpyti?
Siandien skyniau 100s&1000s tai nuo 11 krumu priskyniau 700 gramu, skaiciavau kiek nuo krumo nuskinu tai nuo lauke augancio apie 70 pomidoriuku, o siltnamyje 170, gal per visa sezona ant kiekvieno krumiuko ir uzaugo po koki 1000, bet tikrai ne po >3000 kaip rase pardavejas, gal ant chemijos ir butu imanoma pasiekti toki rezultata
dabar sedziu ir kemsu pomidorus kaip siemkes
Ar jus jau pradejot galines karpyti?
QUOTE(serzas @ 2010 09 08, 16:29)
Ar jus jau pradejot galines karpyti?
turėjai mintyje viršūnes? Jas jau reikėjo rugpjūčio viduryje nukirpti... Apie tai ne vienam poste skalambijom
Dingo visos mūsų panos, pomidorų penių padažų kaukes veidui daro...
QUOTE(Edexa @ 2010 09 08, 14:56)
turėjai mintyje viršūnes? Jas jau reikėjo rugpjūčio viduryje nukirpti... Apie tai ne vienam poste skalambijom
Dingo visos mūsų panos, pomidorų penių padažų kaukes veidui daro...
Dingo visos mūsų panos, pomidorų penių padažų kaukes veidui daro...
Nu jo ten turejo buti "galunes"
Atrodo taip nuosekliai seku tema, bet neperskaiciau kad virsunes skabot tai dabar man kaip kirpti su visais virsutiniais ziedais ar dar juos palikti?
QUOTE(serzas @ 2010 09 08, 17:50)
tai dabar man kaip kirpti su visais virsutiniais ziedais ar dar juos palikti?
Žinai, nebus bėdos, jei ir visai nenukirpsi. Aš tai tingiu aukštai lipt, tai nekirpau, jau kiek bus tų pomidorų, tai man užteks. Jei ketini kirpt, tai gali virš paskutinės susidariusios kekės kirpt, sparčiau iki šalnų (jei pas jus tokios yra...) paaugs pomidoriukai. Nes kai jau labai atvėsta, jie beveik ir nebeauga.
Pradėjo sirgti manieji, nusprendžiau nuskinti visus, nes ilgiau pakabėję juoduoja. Čia gal tas puvinys Bet kokiom sąlygom dabar juos laikyti, kad sunoktų žalieji?
As irgi siandien jau nuskyniau visus pomidorus. Vistiek siltnamis truputi kiauras, gauna rasos ir pomidorai nebenori nokti, o tik juoduoja..
O kad prinoktu zali pomidorai reikia juos sudeti i dezes (sluoksnis pomidoru, laikrastis ant virsaus ir kitas pomidoru sluoksnis) ir laikyti sausai. Jei norit, kad greiciau noktu pomidorai, gerai salia koki banana ideti. Nokdamas bananas kazkokias dujas isskiria, kurios skatina pomidoru nokima. Sitai suzinojau kazkada per TV ziuredama Oliverio virtuves laidas.
O kad prinoktu zali pomidorai reikia juos sudeti i dezes (sluoksnis pomidoru, laikrastis ant virsaus ir kitas pomidoru sluoksnis) ir laikyti sausai. Jei norit, kad greiciau noktu pomidorai, gerai salia koki banana ideti. Nokdamas bananas kazkokias dujas isskiria, kurios skatina pomidoru nokima. Sitai suzinojau kazkada per TV ziuredama Oliverio virtuves laidas.