QUOTE(serbentėlė @ 2010 07 28, 12:07)
Labukas, mergaičiukės !
Kaip skaniai nuskambėjo: pomidorai savo sultyse.... Gal receptuką plačiai visuomenei paskelbtumėt? Taip ir jaučiu pomidorų skonį žiemą....
Kaip skaniai nuskambėjo: pomidorai savo sultyse.... Gal receptuką plačiai visuomenei paskelbtumėt? Taip ir jaučiu pomidorų skonį žiemą....
aha, ziema niam niam
As pernai dariau dviem budais.
1. Nuplikiau pomidorus, nulupau odeles ir sukimsau i stiklainius. Druskos dejau 0.5-1 arbatini sauksteli puslitriniam stiklainiui (Ziema man kur kas labiau patiko tie, kur druskos buvo maziau. Tai siemet dedu druskos visai nedaug). Pomidoriukus paspaudziant issiskiria skaidrios sultys ir apsemia juos.
2. Pomidorus nuplikytus ir nuluptus dejau i stiklainius. O kitus pomidorus sumaliau ir uzvirinau (perkosiau dar per sieteli, tiesa) ir tom sultim uzpyliau anuos pomidorus stiklainiuose. Druskos irgi po 0.5 saukstelio.
Abiem atvejais pasterizavau mazdaug po 20 min.
Laikesi puikiai. Ziema su diedu nepasidalindavom
Siemet tingejau zaisti tai tiesiog nuluptus pomidorus sudejau i puoda, uzvirinau, idejau druskos, sudejau i stiklainius ir uzsukau. Ziuresim, ar laikysis nepasterizuoti Tik tiek, kad pomidoriukai labai susileido. Norint kietoku pomidoru savo sultyse sitaip nelabai gaunasi.