Įkraunama...
Įkraunama...

Newcastle ir aplinkiniai rajonai

Labas rytas,
na siandien nusiskundimu oru turbut nebus? smile.gif

J.R. noriu dar del darzelio paklausti.tai valstybe apmoka tik 3val? as kazkaip galvojau kad sesias.nezinau is kur as cia istraukiau..
gerai, dabar del to regisravimo.jeigu prisiregistruoji vienam darzeli,bet pakeiti gyvenamaja vieta, tai negi vesi vaika is vieno miesto galo i kita??? as bijau ir registruot vaika,nes siaip tai galvoju ieskotis geresnes vietos gyvenimui, kai truputeli finansai pageres.tai ne nezinau ka ir daryt su tuo darzeliu... nes kiek girdejau sis menuo lyg ir paskutinis kitiems metams vaikus registruoti..kas gali ka daugoiau papasakot apie tuos darzelius??

Pigalica, as dabar visus tris menesius buvau tik mokine vaistininke.vakar issilaikiau testa ir jau esu tikra anglu vaistininke.kol buvau mokine dirbau vienoje vaistineje.dar savaite laiko joje pasipraktikuosiu kaip vaistininke ir viskas,tada jau varines mane po visa miesta... na dar pasikalbesiu su menedzere,gal yra kokia padori vieta kur reikia pastovaus zmogaus,nes man laaaaaabai nepatinka kasdieniniai pokyciai.man reik pastovumo..bus dar matyt kaip cia bus.kita savaite viskas galutinai issispres.

Atsakyti
QUOTE(jurgita-d @ 2010 10 07, 11:21)
Labas rytas,
na siandien nusiskundimu oru turbut nebus? smile.gif

J.R. noriu dar del darzelio paklausti.tai valstybe apmoka tik 3val? as kazkaip galvojau kad sesias.nezinau is kur as cia istraukiau..
gerai, dabar del to regisravimo.jeigu prisiregistruoji vienam darzeli,bet pakeiti gyvenamaja vieta, tai negi vesi vaika is vieno miesto galo i kita??? as bijau ir registruot vaika,nes siaip tai galvoju ieskotis geresnes vietos gyvenimui, kai truputeli finansai pageres.tai ne nezinau ka ir daryt su tuo darzeliu... nes kiek girdejau sis menuo lyg ir paskutinis kitiems metams vaikus registruoti..kas gali ka daugoiau papasakot apie tuos darzelius??

Pigalica, as dabar visus tris menesius buvau tik mokine vaistininke.vakar issilaikiau testa ir jau esu tikra anglu vaistininke.kol buvau mokine dirbau vienoje vaistineje.dar savaite laiko joje pasipraktikuosiu kaip vaistininke ir viskas,tada jau varines mane po visa miesta... na dar pasikalbesiu su menedzere,gal yra kokia padori vieta kur reikia pastovaus zmogaus,nes man laaaaaabai nepatinka kasdieniniai pokyciai.man reik pastovumo..bus dar matyt kaip cia bus.kita savaite viskas galutinai issispres.

tai tu gali i per kelisb darzelius uzrasyt,bet aisku geriause ziuret kuris arciau namu,nes zinok as maziu buvau uzrasius vasari tai tik nuo rugsejo jis pradejo eit,tai tu pasiziurek aplink tuos darzeliu ir gali nueit pasiklaust,kaip ten pas juos tai tavo maze tik prades eit nuo 3m,o gal 3.5m.ne valstybe tik apmoka 3val,o jai nori ilgiau palikt po darzelio pati moki.dar ziurint i koki tu leisi,maniskis eina i ta kur prie primary mokyklos kartu,tai ten ilgiause gali poto 3val palikt mirksiukas.gif
o jau parnese maniskis formas del mokyklos tai jis kitais metais i paruosemukus eis,tai nuo ryto iki 3valandos smile.gif

o kaip tavo vyriskiui sekasi darbaukas.kaip sesei dar nenusibodo cia g.gif
Atsakyti
QUOTE(J.R. @ 2010 10 07, 11:52)
tai tu gali i per kelisb darzelius uzrasyt,bet aisku geriause ziuret kuris arciau namu,nes zinok as maziu buvau uzrasius vasari tai tik nuo rugsejo jis pradejo eit,tai tu pasiziurek aplink tuos darzeliu ir gali nueit pasiklaust,kaip ten pas juos tai tavo maze tik prades eit nuo 3m,o gal 3.5m.ne valstybe tik apmoka 3val,o jai nori ilgiau palikt po darzelio pati moki.dar ziurint i koki tu leisi,maniskis eina i ta kur prie primary mokyklos kartu,tai ten ilgiause gali poto 3val palikt mirksiukas.gif
o jau parnese maniskis formas del mokyklos tai jis kitais metais i paruosemukus eis,tai nuo ryto iki 3valandos smile.gif

o kaip tavo vyriskiui sekasi darbaukas.kaip sesei dar nenusibodo cia g.gif

tai as tada su paruosiamukais sumaisiau turbut..tai nuo triju metu iki 5 valstybe apmoka tik tris val per diena darzelio?o ka daryt likusi laika?kur angels vaikus deda?negi visos aukles samdo??
tai as neskubesiu su tuo darzeliu..vaikui gal tik idomiau butu su kitais vaikais pazaist ir nauda tokia kad anglu pramoktu kazkiek.

sesei cia patinka.na kur nepatiks kai dirbt nereikia, su vaikais namie seimininkauja ir vargo nemato smile.gif

vyras dirba.sunku ten toj gamykloj.fizines jegos labai daug reikia.turi siom dienom cscs kortele ateit,tai bandys vyras vel per agenturas pereit ir kito darbo ieskotis.nes ir moka cia minimuma ir dirbi juodziau nei arklys..
vyras aisku nesiskundzia.bet matau kad labai pavarges grizta..
Atsakyti
labas ryras,

ziuriu diskusijos verda apie darzelius.
esu girdejusi kad jei seima gauna mazas pajamas valstybe bene 70%(jei neklystu) darzelio apmoka.
na mums su Dukra nuskylo kaizkaip.
As gavau nemokamus kursus, o vaikas tuo metu gavo nemokama vieta i darzeli kol mokausi.
o po poros sav jau pradejo eiti ir i mokykla. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(jurgita-d @ 2010 10 06, 22:52)
Nu kas cia per nusiskundimai oru?? schmoll.gif  nuostabi grazi diena buvo.O tas lietutis ryte tai ka,dulkes gerai nuplove ir tiek smile.gif
ryt atrodo irgi saulyte svies smile.gif o man iseigine smile.gif ir atvaziuoja drauge ispane:) nusimato geras laikas smile.gif yoooohoooo smile.gif

Sveika sendy smile.gif as ir galvoju,kad kazkur girdetas nikas.Taip taip,rasei kazkada pas mus anksciau,ar ne?
Tai papasakok,kas gi atgine tave cia, i UK,i siaure?

Pigalica, kada isduosi paslapti kas ten ir kada ir kur keisis??? g.gif  nekantrauju isgirst blush2.gif 

J.R. kaip vaikui patinka darzelis??kaip su anglu kalba jam?nera problemu? kaip maitinimas ten?ka duoda valgyt vaikams? patys galvojam po metu leisti dukryte i darzeli,tai idomu kas ten kaip..

tikrai turetu buti girdetas nicas biggrin.gif nes rasiau jums dar tada kada tik planavau savo kelione.
o kodel pasirinkau butent siaure , nes cia gyvena giminaiciai, o ir labai nenorejau pvz gyventi kokiam londone.
Atsakyti
QUOTE(sendy @ 2010 10 07, 14:47)
labas ryras,

ziuriu diskusijos verda apie darzelius.
esu girdejusi kad jei seima gauna mazas pajamas valstybe bene 70%(jei neklystu) darzelio apmoka.
na mums su Dukra nuskylo kaizkaip.
As gavau nemokamus kursus, o vaikas tuo metu gavo nemokama vieta i darzeli kol mokausi.
o po poros sav jau pradejo eiti ir i mokykla. smile.gif

Papildyta:

tikrai turetu buti girdetas nicas biggrin.gif nes rasiau jums dar tada kada tik planavau savo kelione.
o kodel pasirinkau butent siaure , nes cia gyvena giminaiciai, o ir labai nenorejau pvz gyventi kokiam londone.

ai jau jums priklause darzelis,nes tavo vaikutis jau virs 3metuku,jau ji kitais metais i mokykla tures eit g.gif

tai tavo giminaiciai ir hebburne gyvena,ar aplink yra daugiau lietuvaiciu kur jus gyvenat?
Atsakyti
QUOTE(J.R. @ 2010 10 07, 15:00)
ai jau jums priklause darzelis,nes tavo vaikutis jau virs 3metuku,jau ji kitais metais i mokykla tures eit g.gif

tai tavo giminaiciai ir hebburne gyvena,ar aplink yra daugiau lietuvaiciu kur jus gyvenat?

mano giminaiciai gyvena hebburne.o aplinkui lietuviu kaip ir negirdeti.
o kas liecia mokykla ir darzeli , tai mano dukryte jau antra savaite eina i mokykla.Jei 4metukai.o i darzeli cia vos atvyke pakliuvom 4u.gif nes ejau del kalbos anglu kalbos kursu.ir jie man suteike nemokama darzeli tam laikui kol mokiausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sendy @ 2010 10 07, 21:21)
mano giminaiciai gyvena hebburne.o aplinkui lietuviu kaip ir negirdeti.
o kas liecia mokykla ir darzeli , tai mano dukryte jau antra savaite eina i mokykla.Jei 4metukai.o i darzeli cia vos atvyke pakliuvom 4u.gif nes ejau del kalbos anglu kalbos kursu.ir jie man suteike nemokama darzeli tam laikui kol mokiausi smile.gif

o kaip mazylei su kalba,lengavia ismoksta,ar patinka eit i mokykla,o ka pati veiki ,kaip dukryte mokykloje,nu cia lietuvaiciu neperdaugiausei mirksiukas.gif

oras nekoks,ka veikt savaitgali doh.gif

sveikutes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(J.R. @ 2010 10 09, 12:33)
o kaip mazylei su kalba,lengavia ismoksta,ar patinka eit i mokykla,o ka pati veiki ,kaip dukryte mokykloje,nu cia lietuvaiciu neperdaugiausei mirksiukas.gif

oras nekoks,ka veikt savaitgali doh.gif

sveikutes smile.gif

Mokykloje labai gerai, bet pirmas dienas buvo truputi ir asaru , nes nemoka kalbos.bet jau pradeda regzti sakinius(aukletoja sake)
Siaip jai yra paskirtas zmogus kuris mokys ja anglu kalbos.jis kaip tik turetu sia sav atvykti,tai manau dukryte tikrai greit prades sneketi.
o lietuvaiciu tai tikrai negirdeti cia.net pas duryte per visa mokykla nera nei viena lietuvio, jei neklystu.
o as siaip mokausi dar anglu.tikiuosi greitu laiku ja ismoksiu ir ieskosiu ir darbelio.
o savaidgaliais tai galima pramogu susigalvoti.mes tai ir prie juros nuvaziuojam ir siaip kur nors.jei blogas oras tai po pardas prasinesam smile.gif
tik gaila kad mano vyrui iseigines buna neiseigininem dienom, tai maziau ka nuveikti galime.
o siaip ka tu veiki?
idomu ar is cia esanciu kas turi vaikus?ar eina kieno i mokykla?ir t.t
Atsakyti
Sveikos,
na man niekada jau nebekyla klausimas ka veikti savaitgaliais smile.gif vaikas visada demesio reikalauja, vyras irgi smile.gif kol apsitvarkai, pietus pasigamini, apsiperki kokiam prekybcentry savaitei i prieki va ir pralekia puse dienos kaip nieko.O dar prie kompo prisedi, pasimokai kazka ir ziurek jau laikas eiti i lovyte smile.gif pasiilgau tu laiku kai galvodavau-ka veikti...

sandy, as turiu dukryte dvieju metuku.mes neinam niekur kol kas-nei darzelius nei i mokykleles. per brangu, o valstybe neapmoka kiek girdejau.
Atsakyti
as turiu sunu ,greit bus 4 metai,ein ai nurse,kitais metais i paruosema smile.gif

as pati nedirbu todel pindeju,aukles samdyt neapsimoka todel sedziu namie,sutinku,kaip geras oras gali vaziuot prie juros ar dar kur,bet kaip lija,tai tenka namie sedet,o i pardes jai varys kiekviena savaitgali sopintis (as kalbu ne apie maista)reikia turet nemazai pinigu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgita-d @ 2010 10 09, 22:47)
Sveikos,
na man niekada jau nebekyla klausimas ka veikti savaitgaliais smile.gif vaikas visada demesio reikalauja, vyras irgi smile.gif kol apsitvarkai, pietus pasigamini, apsiperki kokiam prekybcentry savaitei i prieki va ir pralekia puse dienos kaip nieko.O dar prie kompo prisedi, pasimokai kazka ir ziurek jau laikas eiti i lovyte smile.gif pasiilgau tu laiku kai galvodavau-ka veikti...

sandy, as turiu dukryte dvieju metuku.mes neinam niekur kol kas-nei darzelius nei i mokykleles. per brangu, o valstybe neapmoka kiek girdejau.

na nelabai suprantu kodel neapmoka?
kiek girdejau turi irodyti kad pas tave mazos pajamos ir tada tikrai turi apmoketi.na nebent pas jus pajamos neblogos.
cia man kazkaip pasiseke, tik atvaziavus jau po poros dienu ejo maze i darzeli.aisku tik viena kart per sav po 3val(nes tik tiek kursai man)bet tai visteik.
tu pasidomek daugiau apie apmokejimus.nes kiek matau mamu veda, nelabai tikiu kad jos visos turi tokius pijnigelius uz darzeli.
Papildyta:
QUOTE(J.R. @ 2010 10 10, 00:49)
as turiu sunu ,greit bus 4 metai,ein ai nurse,kitais metais i paruosema smile.gif

as pati nedirbu todel pindeju,aukles samdyt neapsimoka todel sedziu namie,sutinku,kaip geras oras gali vaziuot prie juros ar dar kur,bet kaip lija,tai tenka namie sedet,o i pardes jai varys kiekviena savaitgali sopintis (as kalbu ne apie maista)reikia turet nemazai pinigu biggrin.gif

J.R nelabai supratau tavo sunelis eina kazkur? blush2.gif
o del veikimo tai man nors ir blogas oras ir jau nera pinigeliu kur nors iseiti , tai manau vien namu ruosos darbai atima puse dienos.o dar su vaiku uzsiimti reikia.tai va ir dienos nera.
man tai kazkaip nekyla problemu kad nera ka veikti, man tik buna kad nieko nepadarau o jau ir vakaras. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sendy @ 2010 10 10, 12:11)
na nelabai suprantu kodel neapmoka?
kiek girdejau turi irodyti kad pas tave mazos pajamos ir tada tikrai turi apmoketi.na nebent pas jus pajamos neblogos.
cia man kazkaip pasiseke, tik atvaziavus jau po poros dienu ejo maze i darzeli.aisku tik viena kart per sav po 3val(nes tik tiek kursai man)bet tai visteik.
tu pasidomek daugiau apie apmokejimus.nes kiek matau mamu veda, nelabai tikiu kad jos visos turi tokius pijnigelius uz darzeli.
Papildyta:

J.R nelabai supratau tavo sunelis eina kazkur? blush2.gif
o del veikimo tai man nors ir blogas oras ir jau nera pinigeliu kur nors iseiti , tai manau vien namu ruosos darbai atima puse dienos.o dar su vaiku uzsiimti reikia.tai va ir dienos nera.
man tai kazkaip nekyla problemu kad nera ka veikti, man tik buna kad nieko nepadarau o jau ir vakaras. 4u.gif

va va ir man tas pats-darai darai, nieko nepadarai, o jau gult laikas.

sandy, musu pajamos nera tokios mazos, kad gautumem benefitus ar kad darzeli apmoketu.Bet ir nera tokios dideles, kad patys galetumem sau leisti ji apsimoketi.Esam per viduriuka, labaiu prie mazu pajamu,bet deja, virsijam ju limitus ir turim gyvent kaip ismanom.plius dukrytei tik du metukai dar.kiek supratau cia tik nuo triju metu buna nemokamos valandos.ir tai tik trys per diena.
Atsakyti