turėtų būti kažkaip surišama
bet aš nemoku jais puoštis,turiu kelis,bet "nelimpa',o nerti patiko kiek atsimenu
Laba ryta.
Ne rebeke, bet pabandysiu atspet sunaudojo tikriausiai apie viena maisiuka cekisko biserio tam baltam tai ten ~40-50 gramu, priklausomai nuo to koki perki
O del puosimosi, tai ilgieji, kazkokiu budu surisami, dazniausiai paprastu mazgu, paliekant kabancius galus, kaip kad kartais su ilgais karoliaisi daro, kad uzrisa mazga kur nors, tai cia panasiai. o trumpieji tai ir taip uzsegimus turi
p.s. visai pamrsau pagirt, niu man tie bumbulai ant zguto labai pagrazina
Ne rebeke, bet pabandysiu atspet sunaudojo tikriausiai apie viena maisiuka cekisko biserio tam baltam tai ten ~40-50 gramu, priklausomai nuo to koki perki
O del puosimosi, tai ilgieji, kazkokiu budu surisami, dazniausiai paprastu mazgu, paliekant kabancius galus, kaip kad kartais su ilgais karoliaisi daro, kad uzrisa mazga kur nors, tai cia panasiai. o trumpieji tai ir taip uzsegimus turi
p.s. visai pamrsau pagirt, niu man tie bumbulai ant zguto labai pagrazina
rebeke, nu labai jau šauniai atrodo. Čia paprastas žgutas? Klausiu va taip primityviai, nes tik neseniai susidomėjau žgutais (man atrodo, kad su akmenimis lengviau, su sagėmis legviau, su vėriniais lengviau!). Bet pamačiau žgutus ir "susirgau" jais. Noriu išmokt.
Žiūriu pamokėles yotubeje, skaitau auksarankių forumą. Turkišką žgutą perpratau per du vakarus. Bet paprasto niekaip. Mezgu/ardau, mezgu/ardau. Niekaip negula eilės gražiai, nors tu ką. Kantrybės dar kol kas turiu, nes noras didelis - išmokt.
Laba,
Žiūriu pamokėles yotubeje, skaitau auksarankių forumą. Turkišką žgutą perpratau per du vakarus. Bet paprasto niekaip. Mezgu/ardau, mezgu/ardau. Niekaip negula eilės gražiai, nors tu ką. Kantrybės dar kol kas turiu, nes noras didelis - išmokt.
Laba,
Labai liuks fotke, visom svarstanciom del nesiojimo budo klausimu nebelieka
QUOTE(rebeke @ 2011 03 01, 10:12)
Man labai padejo Gudes pamokos Auksarankese,Aciu jai
aš irgi esu be galo dėkinga Gudei
atsitiktinumo būdu susitikom Kauno mugėse,nors nebuvom mačiusios viena kitos, tik iš forumo žinojom,kad tokios esam ir ji parodė tiesiog prie rankdarbių skyriaus
QUOTE(vijurka @ 2011 03 01, 12:25)
LeeLu, turiu klausimą. Tu mezgi savo gražuolius žgutus su irisiniu siūlu, ar zilka?
pirmuosius mezgiu su irisiniu, bet kai perejau prie smulkesnio biserio 11/0, arba 10/0 tai teko plonesnio siulo ieskot, daba ji perkuos kasiulai.lt, prie siuvimo lyg siulu po 2.69, bandziau ta nerimui "nylonband" ar pan, tai storis gerai, tik labai slidus, tai rankos truputi pavargsta, sakiau dar reiks paklaust ar tiktu bespalvis siulas karoliuku prisiuvimui, ten ir tokio maciau yra, butu issigelbejimas margiem zgutam, nes dabar tai tik prie kuriso vienos tinka jei margas.
QUOTE(LeeLu @ 2011 03 01, 12:07)
Labai liuks fotke, visom svarstanciom del nesiojimo budo klausimu nebelieka
aga, dekui, kad bent kazkas atsiliepe i prasyma pasirosyt pasipuosus zgutu
Vakar vakare perpratau paprastą žgutą. Užsispyriau ir atsisėdau jau kažkelintam kartui prie gudės pamokos . Ačiū gudei!
Ir tik viena atrodo klaidelė, kurią pastebėjau po dviejų mezgimo/ardymo vakarų.
Tiesa, iš pradžių ant siūlo susivėriau po 5 vienodos spalvos biserio karoliukus: 5 žali+5mėlyni, 5 rusvi ir t.t. Palengvėja, nes nepasimeti pirmoje eilėje. Kai pastebėjau klaidą, ką dariau ne taip, tada iš karto griebiau su smulkiu pamėgint. Ir gavosi! Dabar jau belieka gilint įgūdžius, tobulėt ir mėgint verti rimtą žgutą.
Nu gi sakiau, kad įveiksiu.
LeeLu, ačiū ir tau labai, kad daliniesi patirtimi ir žiniomis.
sveikos,
Ir tik viena atrodo klaidelė, kurią pastebėjau po dviejų mezgimo/ardymo vakarų.
Tiesa, iš pradžių ant siūlo susivėriau po 5 vienodos spalvos biserio karoliukus: 5 žali+5mėlyni, 5 rusvi ir t.t. Palengvėja, nes nepasimeti pirmoje eilėje. Kai pastebėjau klaidą, ką dariau ne taip, tada iš karto griebiau su smulkiu pamėgint. Ir gavosi! Dabar jau belieka gilint įgūdžius, tobulėt ir mėgint verti rimtą žgutą.
Nu gi sakiau, kad įveiksiu.
LeeLu, ačiū ir tau labai, kad daliniesi patirtimi ir žiniomis.
sveikos,
Smagu kad pavyko dabar jau rezultatu lauksim negaila gi, lengviau kai pavyksta suzinot nei kad reiktu viska paciai ieskot, nes kartais dar reik zinot ko ieskot
Šaunu, kad mano pamokos padeda, plečiasi žgutisčių ratas
Visom sėkmės, gerų idėjų ir gražių žgutų
Visom sėkmės, gerų idėjų ir gražių žgutų