QUOTE(Milao @ 2012 11 28, 17:39)
Labai idomiai diskusija issirutuliavo. Is pradziu Monolituke (net keista, ant kiek vardas panasus i zodi "monolitinis") naiviai paklausia ar kas nors ja galetu pakonsultuoti del Velox sistemu, o paskui kaip didziausia eksperte komentuoja ivarius technologinius niuansus.
Vadinkit mane reklamos auka, mano informacija surankiota pagrinde is reklamu, bet kolkas mane labiausiai itikino Arko silikatiniu bloku marketingas. O butent - jei nori tureti x tvirtumo ir y varzos siena, pats pigiausias variantas yra silikatas (ne akytas) + koks nors atskiras apsiltinimo sluoksnis. Nebutinai Arko, gal yra pigesniu, kokiu nors lenkisku, dar nesidomejau.
Tai kur Velox privalumai? Nei pigiau, nei yra pakankamas pasirinkimas ilgamete patirti turinciu statybininku, nei pakankamas kiekis ilgiau velox name gyvenanciu zmoniu (Lietuvoj). Neigiamu atsiliepimu irgi yra. Per visa sienos stori styrancios vielos - akivazdus silumos tiltai, visa siena sudaryta is silumos tiltu. Tos vielos akivaizdu kad surudys aptinkuotos, kur jus matet tinka, kurio dregnumas butu 0%. Taigi didele dalis apdailos variantu atkrenta.
Butu pigiau statyti nei is silikato - butu galima mastyti - ar rinktis brangesne senai atidirbta statyba is silikato, ar rizikuoti ir imti pigesne bet mazai zinoma velox. Deja.
Na bet del sienu kvepavimo tai palaikau veloxininku poziuri. Kuo as pats kvepuosiu, jei sienos bus kvepuojancios ir visa ora man iskvepuos? O jei rimtai tai ventiliacijai is esmes yra du variantai - arba skyles name (nesandarios sienos, praverti langai, etc), pro kurias pabega siluma, arba priverstine ventiliacija per rekuperatoriu, kuris kainuoja. As pats linkstu prie sandaraus namo su rekuperatorium. O daryti iki negalejimo sandaru nama, o po to vedintis pastoviai laikant pravira langa - cia jau nesamone. Cia kaip nusipirkau masina, bet va benzui pinigu nesiruosiu skirti. Ai gal pastumsiu. Paskui ziuresim, jei matysiu kad stumti nepatogu, tai gal ir benzo nusipirksiu. Lygiai tokia pas nesamone butu deti rekuperatoriu i kiaurai perpuciama nama.
Nedarykite klaidos, rinkdamiesi vien tik reklamomis. Man vieni pardavėjai mugėje sakė, kad karkasas geriau nei velox, nes iš išorės geriau atrodo ????? Jiems moteris visada yra sinonimas blondinės
Kai aš jų klausiau apie izoliaciją garso, varžą ir pan. , čia jie man atsakė, kad per daug klausimų užduodu, geriau lai mano vyras ateina su jais pakalbėti
Tokie tie pardavėjai. Aš jums patarčiau pasivaikščioti po naujų namų kvartalą ir užeiti į svečius, pasikalbėti su šeimininkais. Tada vertinkite gyvenimą tuose namuose. Aš irgi taip dariau.
Dėl pigumo, tai tikriausia tai viena brangiausių medžiagų. Tikrai rinkausi ne dėl pigumo. Bet galiniame variante išlošiau kainoje aš su savo velox'u, nei silikatas ar pan.
Dėl statybininkų - nesidomėjau, nes būtent rinkomes tą variantą, kur galėjome statytis patys. Dėl apdailos nesuprantu, nes juk klijuojama ji ne tiesiai ant velox, o ant tinko. Tai kas po juo, kokia reikšmė? kokie tiltai? juk tie ryšiai nėra visi sustumti į vieną vietą. Nesuprantu argumentų. O kad šilčiau, nei pas kitus, tai faktas. Nėra didelės temperatūros kaitos. Tolygi ir komfortinė šiluma. Šiuo metu kurenuosi su 3 malkomis ir tai ne kiekvieną dieną. Ryte 22, vakare 24 laipsniai. Manau, labai normali kaita.
Patarimas - pasivaikščiokite, neskubėkite spręsti. Aš rinkausi 1,5 metus. Neskubėjau, turėjau galimybę