QUOTE(virpas @ 2011 02 17, 09:56)
Renkuiosimedžiaga namo statybai ir turbūt deja nebusiu vienas is Veloxininku
Kadangi planuoju samdyti firmą statybai, tai Velox'as gaunasi gerokai brangiau negu blokelis (silikatinis, kietas, nemaisykit su duju silikatu) plius šiltalas (neoporas), plius lauko apdaila (medis). Jeigu tūrėčiau laiko ir sveikatos darytis pats, tai turbut rinkčiausi Velox arba kitokius liktinius klojinius. Nors man Velox patinka, kaip medžiaga, tačiau mūsų auksarankiai pridaro labai daug broko- nukritinėja klinkerio plytelės nuo fasado (Trušeliai, Klaipėda bent nuo 5 namų), vidus tinkuojamas kalkiniu arba gipsiniu tinku- kalkinis netinka dėl metaliniu sujungimų korozijos ir išlendančių rūdžių, gipsinis dėl tų pačių ryšių(jų storis 4.5mm, o tinkuojama 2-3 mm) ir nuo medžio pasikeičiančios spalvos- lieka rinktis tik GKP (per minkšta medžiaga) arba GPP (ale Fermacell). Kažkodėl vienas iš patyrūsių statybininkų pasakė, kad sau statytis tik iš silikato, o visa kitą tinkama pardavimui. Tokie pastebėjimai, nors aš vis dar neatsisakau minties apie Velox'ą.
silikatas tai ARKO M,jei ne klystu.teisingas pasirinkimas mano nuomone.as taip pat rinkciausi,jei nebutu liktiniu klojiniu.blokelius reikia rinktis kuo stipresnius ir kuo pigesnius.nzn kainu dabar,bet arko bene stipriausi blokeliai.o is kokiu statysite?18 ar 24?o del VELOX apdailos is vidaus.geriausias variantas pirmiausiai isspresti salcio tiltelius.(o tai ir yra tie metaliniai rysiai).as netinkuociau nei gipsiniu,nei kalkiniu.sukciau gipsa(arba klijuot),glaistyt,dazyti(ar tapetuoti).man asmeniskai sita sistema surinkimo atzvilgiu yra pati priimtiniausia.siltumo ir naudingumo ir kainos santykiu-yra geresniu variantu.gerai pagalvokite,ka laimesite statydami is velox,ir is arko m.pvz daug darbu ir islaidu atsimestu jau sienu kelimu eigoje.santechnikos instaliacija sienose.reikia samatos ir ziuret i prieki.sekmes statybose..