Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

Babi*, labai tau ačiū 4u.gif Pasirodė, kad mačiau viską, o dabar aišku, kad mano odos tipo tarp rekomenduotinų nėra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Satura: 09 rugpjūčio 2010 - 15:55
QUOTE(Satura @ 2010 08 09, 16:55)
Babi*, labai tau ačiū  4u.gif Pasirodė, kad mačiau viską, o dabar aišku, kad mano odos tipo tarp rekomenduotinų nėra smile.gif

Nėra už ką, svarbu naudinga informacija buvo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(austukas21 @ 2010 08 09, 16:46)
Gal kas bandėt Weledos purškiamus ar eco linijos?

Bandžiau abu ir abu nepasiteisino.
Atsiprašau už įvertinimą, bet "Weleda" (turėjau citrusinį purškiamą) - gyvas nesusipratimas doh.gif
"Eco" šiek tiek geriau (tepamas), bet su abiem - sausiau suprakaitavus, tai nereik nė poros valandų, o pradedama nekvepėti prakaitu doh.gif Nors aš irgi nesu labai prakaituojanti ar labai greit prasmirstanti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 08 09, 15:36)
prakaito liaukas blokuoja aliuminio druskos (aliuminis), o tavo minimas alūno akmenėlis nieko bendro su aliuminiu neturi (alūnas). Man patinka šitas akmenėlių aprašymas smile.gif Akmenėlis prakaito liaukų nebloguoja, o ant odos ištirpęs kovoja su bakterijomis smile.gif

Kitaip trariant, THAI amonio alūnas, kuris yra sintetinis, turi aliuminio (tą patys gamintojai pripažįsta), o jau POTASSIUM ALUM nebeturi, nes yra natūralus..?

Tai kodėl tada amonio alūnas (Ammonium Alum, o ne Potassium Alum) laikomas ekologišku? Mat, daugelyje sertifikuotų ekologiškų dezodorantų yra būtent jis.
Pvz, SANTE dezodoranto sudėtis:
Aqua (Water)
Ammonium Alum
Sodium Lactate
Lactic Acid
Xanthan Gum
Cinnamic Acid

Galbūt tik todėl, kad pas aliuminis yra natūralus produktas, o mokslininkai dar iki galo neįrodė jo kenksmingumo? Juk tai kol kas tik hipotezė rolleyes.gif

Atsiprašau, jei bandau kantrybę, tačiau noriu būti VISIŠKAI tikra ax.gif O juk nesu chemikė blush2.gif

Papildyta:
Beje, gal kuri naudojo TOM's of Maine dezodorantus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lauriut_ @ 2010 08 10, 09:14)
Kitaip trariant, THAI amonio alūnas, kuris yra sintetinis, turi aliuminio (tą patys gamintojai pripažįsta), o jau POTASSIUM ALUM nebeturi, nes yra natūralus..?

ne. Ir aš ne chemikė. Bet jei šįkart neišaiškinsiu, tai reiks chemikių su formulėmis palaukti smile.gif

aliuminis yra metalas, o alūnas - druska. Atitinkamai alūnas yra Amonnium Alum - susintetinta, laboratorijoje užauginta druska, o Potassium Alum - natūraliai susidariusi druska. Efektyvesnė yra natūraliai susidariusi. Ir viskas smile.gif

būtų keista, jei Thai pripažintų, kad tas akmenėlis turi aliuminio. Kad neturi. Tiek, kad jų druskelė matomai užauginta kokioje nors laboratorijoje.

aliuminio (metalo) druskų naudojamas prakaitavimui mažinti yra su ekologija niekaip nesuderinamas, sveikatai kenksmingas dalykas, todėl apie tai nematau prasmės čia diskutuoti. Jei aliuminio metalo druskos būtų tokios sveikos, jos irgi būtų sertifikuotos, įeitų į ekologiškus dezodorantus, o dabar nuo jų tik guzai pažastyse atsiranda - chirurgai bent darbo turi.

Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 08 10, 10:24)
ne. Ir aš ne chemikė. Bet jei šįkart neišaiškinsiu, tai reiks chemikių su formulėmis palaukti smile.gif

aliuminis yra metalas, o alūnas - druska. Atitinkamai alūnas yra Amonnium Alum - susintetinta, laboratorijoje užauginta druska, o Potassium Alum - natūraliai susidariusi druska. Efektyvesnė yra natūraliai susidariusi. Ir viskas smile.gif

būtų keista, jei Thai pripažintų, kad tas akmenėlis turi aliuminio. Kad neturi. Tiek, kad jų druskelė matomai užauginta kokioje nors laboratorijoje.

aliuminio (metalo) druskų naudojamas prakaitavimui mažinti yra su ekologija niekaip nesuderinamas, sveikatai kenksmingas dalykas, todėl apie tai nematau prasmės čia diskutuoti. Jei aliuminio metalo druskos būtų tokios sveikos, jos irgi būtų sertifikuotos, įeitų į ekologiškus dezodorantus, o dabar nuo jų tik guzai pažastyse atsiranda - chirurgai bent darbo turi.

Kaip suprantat, aš irgi esu didelė aliuminio priešininkė dezodorantuose, todėl ir keliu klausimus, kad mokėčiau motyvuotai atsirinkti kas yra kas smile.gif

Tiesiog pateiksiu vieno reklaminio straipsnio citatą, kuri mane ir privertė suklusti:
THAI dezodorantas-lazdelė atrodo tarsi akmuo, tarsi stiklas. Kas jį sudaro?
Dezodoruojantį mineralą sudaro mineralinė druska - amonio alūnas (Ammonium alum). Nedideliais kiekiais jis yra randamas maiste, kurį mes valgome, taigi, jis yra priskiriamas saugioms medžiagoms ir gali būti lengvai naudojamas išorinei kūno priežiūrai. Reikia pasakyti, kad nors amonio alūnas turi savyje aliuminio, tačiau šios cheminės medžiagos molekulės yra per didelės, kad galėtų įsiskverbti į odą. Taigi, šis ingredientas neužkemša porų, priešingai nei populiarūs antiperspirantai.

######/show-article/1914/Idomus-klausimai-ir-trumpi-atsakymai-apie-prakaitavima+amonio+al%C5%ABnas&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=lt
Atsakyti
QUOTE(lauriut_ @ 2010 08 10, 10:11)
amonio alūnas turi savyje aliuminio, tačiau šios cheminės medžiagos molekulės yra per didelės, kad galėtų įsiskverbti į odą. Taigi, šis ingredientas neužkemša porų, priešingai nei populiarūs antiperspirantai.[/i]

alūno molekulių krūvis yra neigiamas, jos pro odą neprasiskverbia, prakaito liaukų neblokuoja smile.gif O metalų yra ir vaisiuose, ir daržovių lapuose, taip kad reikia žiūrėti, kokia to metalo forma dezodorante, kaip jis elgiasi ant odos ir kaip veikia wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 08 10, 11:28)
alūno molekulių krūvis yra neigiamas, jos pro odą neprasiskverbia, prakaito liaukų neblokuoja smile.gif O metalų yra ir vaisiuose, ir daržovių lapuose, taip kad reikia žiūrėti, kokia to metalo forma dezodorante, kaip jis elgiasi ant odos ir kaip veikia wink.gif

Supratau... Ačiū už išsamius paaiškinimus 4u.gif
Atsakyti
Vakar nusipirkau Kaune bazej traukinuke esancioj eko praduotuvelej rutulini dezodoranta nuo prakaito ,,Dr. Organic"50 ml(27,70Lt). Visai patenkinta pirkiniu, labai malonus granatu kvapas, ten buvo ir kitu rusiu (saulegrazu, levandu, alijosiaus ir dar kazkoks), bet kiti tokie astroki kvapai. 4u.gif
Bet vat nete radau net beveik 6Lt pigiau, bet nepabandzius, nezinosi, man is tikro perkant butina pauostyti, nes ne karta yra buve, kad gavus pasidedu arba kam atiduodu, nes erzina kvapas.

user posted image
Dezodorantas
Atsakyti
QUOTE(saule** @ 2010 08 12, 13:34)
Vakar nusipirkau Kaune bazej traukinuke esancioj eko praduotuvelej rutulini dezodoranta nuo prakaito ,,Dr. Organic"50 ml(27,70Lt). Visai patenkinta pirkiniu, labai malonus granatu kvapas, ten buvo ir kitu rusiu (saulegrazu, levandu, alijosiaus ir dar kazkoks), bet kiti tokie astroki kvapai. 4u.gif
Bet vat nete radau net beveik 6Lt pigiau, bet nepabandzius, nezinosi, man is tikro perkant butina pauostyti, nes ne karta yra buve, kad gavus pasidedu arba kam atiduodu, nes erzina kvapas.

user posted image
Dezodorantas

Bandziau toki pati tik saulegrazu, man po pilnos darbo dienos jau jausdavosi prakaito kvapas. Todel, nebuvau patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(world @ 2010 08 12, 13:39)
Bandziau toki pati tik saulegrazu, man po pilnos darbo dienos jau jausdavosi prakaito kvapas. Todel, nebuvau patenkinta.

O koki dabar naudoji?As vakar sportuot buvau ir siandien, bet kol kas visai nieko, nors siaip labai prakaituoju.
Atsakyti
o as tai pati aluno akmeneli naudoju, biski nepatogu, ypac kelionej, ***** reikejo pirkt rutulini su mentoliu..o sitas bekvapis, prakaipo nejauciu, jei gerai itrinu
dezodoruojantis aluno akmenelis
Atsakyti