QUOTE(Izolda @ 2010 08 06, 14:13)
Na čia ne mano asmeninis patarimas, tik pasakiau ką man kažkada sakė dėstytojas. Jis tikrai nejuokavo. O va būtent dėl tokių žmonių reakcijų taip ir neišdrįsau pabandyti. Beje, pati esu chemikė, tik apie įvairių chem.medž. poveikį organizmui mūsų nemokė. Tas dėstytojas sakė supranta kalkių veikimą todėl ir naudoja. Pati nebandžius, tad tikrai negaliu nieko pasakyti, kaip ir visos ieškau tiesos
Na o jei bus ramiau, galit ištrinti tą žinutę
Aš tai žinokit tikrai nesu gryna chemikė pagal savo specializaciją, tik tiek, kad studijų metais jos teko mokytis nemažai
Bet šiaip, jūs kaip chemikei, kaip jums atrodo tas patarimas?
Niekaip žinokit netikiu, tikrai sunku, man tai irgi (tik nesupykit) kaip beprotybė
Karbonatas, fosfatas, chloridas.. tik niekaip negaliu patikėt, kad oksidas
Kalcio hidroksidą (kas gautųsi tas negesintas kalkes užpylus vandeniu) naudoja odontologai, tai taip. Bet jie neima negesintų kalkių, nesigamina iš jo kalcio hidroksido ir t.t. Ima suspensiją (sumakaluoja dist. vandenį ir kalcio hidroksidą) ir pripildo danties šaknies kanalus, kai reikia endodontinio gydymo, tai yra kaip laikinas užpildas, nes pasižymiu stipriu antibakteriniu poveikiu..jį vien dėl to naudoja, kad jis sunkiai tirpus vandenyje, tad naudojimas saugesnis, tačiau bet kokiu atveju tai rimtas šarmas..ir kai jonai disocijuoja tam dantų šaknų kanale, tai savaime aišku patenka į org-mą, bet nėra labai toksiški org-mui, nes pačiam organizme jų daug...bet šiaip po danties kanalo gydymo jį būtina išimti ir gerai išplauti, nes per ilgą laiką ardys toliau danties šaknį iki pat žandikaulio..
Nežinau, o kodėl būtent negesintomis?
Aš kai pabandau įsivaizduoti tą dėstytoją...eikit sau, jau man geriau dantų pasta su visais jos fluoridais