Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

As apie afrikietiska muila galvoju taip.
Jis buna dvejopas - gamintas cia, pas mus, ir gamintas afrikoje. Daznai megsta rasyti, kad 'pirkit tik ta autentiska afrikoj gaminta.. '
Bet as speju, kad butent jis turi nemaza problema - recepto netiksluma. Jis gaminamas, kaip senoveje buvo gaminamas muials, is pelenu sarmo. Tokio sarmo sriprumas nera konstanta ir praktiskai labai sunku pagaminti identiskas muilo partijas.
T.y. gaunasi taip, kad viena partija svelnesne odai (t.y. sarmas silpnesnis ir muile lieka daugiau aliejaus), o stai kita tu paciu gamintoju/tiekeju partija arsesne odai (sarmas stiprus ir sureaguoja visi aliejai, gal net lieka truputis truputis sarmo muile).

As taip pradejau galvoti po to, kai pastebejom, kad akomos juodasis muilas buna skirtingas. Tai jis labai svlenus, tai griauzia ir sausina oda..
Plius tai labai logiska. Tokia ir buvo muilo gamintoju problema senoveje, t.y. iki kol sarma pradejo isgauti laboratorijoje.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Jūs profesionalės ir gerai žinot visokias medžiagas, o aš tame visiškai žalia. Ar galėtumėte ką nors gero pasakyti apie tokią sudėtį....arba gal reiktų klausti ar daug čia visokių baisybių pridėta ir mest lauk (cia pH balabcing antioxidant Toner)?
Sudėtis:Aqua(Purified Water), Polysorbate-20, Sodium PCA, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel)extract, Ester-CCalcium Ascorbate, Panthenol (Vit B5), Ascorbic Acid (vit C), Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Gel, Citrus Aurantium Dulcis (orange) oil, Anthemis Nobilis (Chamomile) flower extract, Ester-C Sorbitol (and) glycerine (and) Calcium ascorbate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Potassium sorbate, Sodium Benzonate.
Iš anksto didelis ačiū
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liūtė: 14 spalio 2010 - 10:16
Na va isbandziau as ta lakshimi pudra. Maskuoja tikrai neblogai, man uztektu tokio maskavimo. Bet tepesi nelabai maloniai, su kazkokiais grudeliais ji buvo, kaip sveitiklis. Ar taip turi buti? Nemanau, kad gerai kasdien oda taip sveisti.

Tik deja man ta pudra netiko, spalvos tragedija. Pirma ir antra labai sviesios, o trecioji ryskiai oranzine doh.gif

Parduotuveje bandziau nnvey kremine kompaktine, kiek sekesi ja pabandyti tai man ji pasirode geresne. Tai bandysiu pirkti ja, o gal dar ka rekomenduosit?
Atsakyti
QUOTE(wsin @ 2010 10 14, 11:50)
Na va isbandziau as ta lakshimi pudra. Maskuoja tikrai neblogai, man uztektu tokio maskavimo. Bet tepesi nelabai maloniai, su kazkokiais grudeliais ji buvo, kaip sveitiklis. Ar taip turi buti? Nemanau, kad gerai kasdien oda taip sveisti.

Tik deja man ta pudra netiko, spalvos tragedija. Pirma ir antra labai sviesios, o trecioji ryskiai oranzine  doh.gif

Parduotuveje bandziau nnvey kremine kompaktine, kiek sekesi ja pabandyti tai man ji pasirode geresne. Tai bandysiu pirkti ja, o gal dar ka rekomenduosit?

gal cia as tokia sviesiaode, bet pirmas nr. man kaip tik buvo. Va jos sudetis :Composition: Aqua (Water), Decyl olive esters (and) Squalene, Squalane, Glycerin*, Prunus armeniaca* (Apricot) seed powder, Tocopherol, Glyceryl caprylate, Magnesium alluminium silicate, Pongamia glabra (Karanja) seed oil, Olea europaea* (Olive) oil, Fragrance. May contain: CI 77891, CI 77491, CI 77492, CI 77499.

tie grudeliai turbut Prunus armeniaca* (Apricot) seed powder. Kazin kokiu tikslu jie dedami? g.gif
Man kazkaip neuzkliuvo tie grudeliai, svelniai paskirstau ant veido. Man nieko nesijaucia.
Atsakyti
va radau kam gali buti naudojami tie abrikosu kauliukai biggrin.gif
can also be used in decorative cosmetics as a texturizer, and has a sebum-absorbing
effect.
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 10 13, 13:32)
nebandžiau, mano mama naudojo ir sakė, kad labai švelnus, bet labai linkęs sutežti nuo vandens, drėgmės. Jis niekaip nekvepia, jei nekelia abejonių tas jo lydymasis ir galimas netaupumas. Gal jį įmanoma pjaustyti gabalais ir po gabalėlį naudoti? smile.gif

brangūs ir dar kad nebūtų, kai natūralūs, jog labai netaupūs. Pvz man taip buvo su Lavera - skaniai kvepia, bet mažai putoja ir greitai išsinaudoja. Taip ir nepakartojau aš jo daugiau sad.gif

Pjaustant po gabalėlį ir laikant sausoje muilinėje užtenka tikrai ilgam mirksiukas.gif

QUOTE(Galadrielė @ 2010 10 13, 17:39)
Naudoju kūnui daugiau, nes veidą sausina... Nors kartais ir veidui panaudoju smile.gif Ketinu dar kartą bandyti juo plauti plaukus saviatgalį, žiūrėsim kaip seksis smile.gif

Veidui, kūnui super, plaukams nepatiko- lieka riebumas palei šaknis
Atsakyti
na, kai DG paaiškino juodojo muilo gaminimo subtilybes, tai nekils man ranka išvis jo pirkti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(prokruste @ 2010 10 14, 14:18)
va radau kam gali buti naudojami tie abrikosu kauliukai biggrin.gif
can also be used in decorative cosmetics as a texturizer, and has a sebum-absorbing
effect.

dar atrase is alichejos, kad del vitamino B
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 10 14, 16:01)
na, kai DG paaiškino juodojo muilo gaminimo subtilybes, tai nekils man ranka išvis jo pirkti  doh.gif

Nagi nagi? Galima plačiau? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wsin @ 2010 10 14, 16:04)
dar atrase is alichejos, kad del vitamino B

radau ir as dabar, kad B 17. Jis kaip ir ne visiskai vitaminas, neturi vitaminams budingu savybiu. Buvo atliekami tyrimai naudojant šią medžiagą vėžio gydymui.
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2010 10 14, 16:46)
Nagi nagi? Galima plačiau? smile.gif

Pasiskaitykit vienu puslapiu atgal Daddygirl postą ax.gif
Atsakyti
dėl visa ko:

QUOTE(Daddygirl @ 2010 10 13, 22:22)
As apie afrikietiska muila galvoju taip.
Jis buna dvejopas - gamintas cia, pas mus, ir gamintas afrikoje. Daznai megsta rasyti, kad 'pirkit tik ta autentiska afrikoj gaminta.. '
Bet as speju, kad butent jis turi nemaza problema - recepto netiksluma. Jis gaminamas, kaip senoveje buvo gaminamas muials, is pelenu sarmo. Tokio sarmo sriprumas nera konstanta ir praktiskai labai sunku pagaminti identiskas muilo partijas.
T.y. gaunasi taip, kad viena partija svelnesne odai (t.y. sarmas silpnesnis ir muile lieka daugiau aliejaus), o stai kita tu paciu gamintoju/tiekeju partija arsesne odai (sarmas stiprus ir sureaguoja visi aliejai, gal net lieka truputis truputis sarmo muile)
.

As taip pradejau galvoti po to, kai pastebejom, kad akomos juodasis muilas buna skirtingas. Tai jis labai svlenus, tai griauzia ir sausina oda..
Plius tai labai logiska. Tokia ir buvo muilo gamintoju problema senoveje, t.y. iki kol sarma pradejo isgauti laboratorijoje.

Atsakyti