Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

Gal galite patarti, kaip naudoti jojobos alieju plaukų šaknims? Ar prieš plaunant galvą įmasažuoti į sausus ar sudrėkintus plaukus, ar po plovimo įtrinti ir palaikyti? Ar plaukų galiukams irgi tinka? Apskritai, koks aliejus labiausiai tiktų sausiems plaukų galiukams? Kartais naudoju kokosų aliejų, tačiau beproto galiukus suvelia, jie pas mane ir taip sausi, o nuo kokosų pradžioje jausmas toks, kad dar labiau pasausina ir kaltūnas pasidaro. g.gif
Ir kur Kaune būtų galima rasti nerafinuoto varnalėšų aliejaus?

Pasigirsiu dar, kad mėginsiu pirmą kartą natūralius šampūno miltelius plaukams 'Eliah Sahil' ax.gif Žiūrėsim, ką gero jie nuveiks
Atsakyti
QUOTE(mattina @ 2010 09 26, 21:18)
Gal galite patarti, kaip naudoti jojobos alieju plaukų šaknims? Ar prieš plaunant galvą įmasažuoti į sausus ar sudrėkintus plaukus, ar po plovimo įtrinti ir palaikyti? Ar plaukų galiukams irgi tinka? Apskritai, koks aliejus labiausiai tiktų sausiems plaukų galiukams?

Įtrink plaukų aknis keliais lašais aliejaus (nepalik sausų, tačiau ir ne iki tokio lygio, kad būtų riebalas ant galvos) ir palik kelioms valandoms iki galvos plovimo arba geriausia išvis per naktį, ryte išplausi galvą, plaukai bus sudrėkinti, paklusnūs, minkšti ir purūs. Jeigu galai labai sausi ir stovi piestu, galima patrinti kokį lašelį aliejaus tarp delnų ir įtrinti galiukus vos vos. Tam puikiai tiks bet koks lengvesnės konsistencijos aliejus, o aš vasarą tam reikalui net sviestmedį naudojau, nors jis iš sunkesnių, bet man patiko labai. Rezultate galiukai nebeskilinėja, plaukas padrėkintas ir pamaitintas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Galadrielė @ 2010 09 26, 19:31)
Įtrink plaukų aknis keliais lašais aliejaus (nepalik sausų, tačiau ir ne iki tokio lygio, kad būtų riebalas ant galvos) ir palik kelioms valandoms iki galvos plovimo arba geriausia išvis per naktį, ryte išplausi galvą, plaukai bus sudrėkinti, paklusnūs, minkšti ir purūs. Jeigu galai labai sausi ir stovi piestu, galima patrinti kokį lašelį aliejaus tarp delnų ir įtrinti galiukus vos vos. Tam puikiai tiks bet koks lengvesnės konsistencijos aliejus, o aš vasarą tam reikalui net sviestmedį naudojau, nors jis iš sunkesnių, bet man patiko labai. Rezultate galiukai nebeskilinėja, plaukas padrėkintas ir pamaitintas smile.gif

Tuojau pat einu trint šaknų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mattina @ 2010 09 26, 20:18)
Gal galite patarti, kaip naudoti jojobos alieju plaukų šaknims? Ar prieš plaunant galvą įmasažuoti į sausus ar sudrėkintus plaukus, ar po plovimo įtrinti ir palaikyti? Ar plaukų galiukams irgi tinka? Apskritai, koks aliejus labiausiai tiktų sausiems plaukų galiukams? Kartais naudoju kokosų aliejų, tačiau beproto galiukus suvelia, jie pas mane ir taip sausi, o nuo kokosų pradžioje jausmas toks, kad dar labiau pasausina ir kaltūnas pasidaro.  g.gif

Pasigirsiu dar, kad mėginsiu pirmą kartą natūralius šampūno miltelius plaukams 'Eliah Sahil' ax.gif Žiūrėsim, ką gero jie nuveiks

Aš galiukams sezamų sėklų al. thumbup.gif naudoju, nes kokosų niekaip neatitaikydavau kiekio - vis šlapias efektas gaudavosi. Dar žinau, kad merginos gyrė vynuogių kauliukų al. galams.

O kur Kaune (bet turbūt ne Kaune) pirkai šiuos šampūno miltelius ax.gif ?
Atsakyti
Gal galite patarti, kaip naudoti jojobos alieju plaukų šaknims? Ar prieš plaunant galvą įmasažuoti į sausus ar sudrėkintus plaukus, ar po plovimo įtrinti ir palaikyti? Ar plaukų galiukams irgi tinka? Apskritai, koks aliejus labiausiai tiktų sausiems plaukų galiukams? Kartais naudoju kokosų aliejų, tačiau beproto galiukus suvelia, jie pas mane ir taip sausi, o nuo kokosų pradžioje jausmas toks, kad dar labiau pasausina ir kaltūnas pasidaro.  g.gif

Sveiki, o ka jus darote su varnalesu aliejumi, as pirkau ji neseniai, bet kai po jo reikejo isplauti galva...tiek sampuno sunaudojau, kad ta riebala isplauciau....
Atsakyti
QUOTE(Dobiliukė @ 2010 09 27, 09:16)
Aš galiukams sezamų sėklų al. thumbup.gif  naudoju, nes kokosų niekaip neatitaikydavau kiekio - vis šlapias efektas gaudavosi. Dar žinau, kad merginos gyrė vynuogių kauliukų al. galams.

O kur Kaune (bet turbūt ne Kaune) pirkai šiuos šampūno miltelius ax.gif ?

Pirkau Vilniuje Cup'e, naturalios kosmetikos parduotuvėje, butike, trečiame aukšte. Išbandžiau vakar, labai keista juos naudoti g.gif Ant indelio rašo, o ir viena forumietė sakė, jog pirmu plovimu reikia įmasažuoti į galvą, o antrą kartą jie gausiai suputos, tačiau man nelabai kokių putų gavos. Bijojau, kad po jojobos aliejaus ir plovimo šiais milteliais liksiu riebaluotais plaukais ryte, laimei, galva visgi išplauta. Tik reiks nusistatyti, kokį kiekį jų naudoti, nes vakar, baimindamasi, kad liksiu nešvariais plaukais, pyliau kiek atrodė negaila smile.gif

O kokosų aliejų aš kaip kaukę dedu, po to perplaunu darkart galvą, galiukams atskirai nenoriu tept, kad kaip sakote šlapias efektas neliktų smile.gif
Papildyta:
QUOTE(gabute @ 2010 09 27, 15:18)
Sveiki, o ka jus darote su varnalesu aliejumi, as pirkau ji neseniai, bet kai po jo reikejo isplauti galva...tiek sampuno sunaudojau, kad ta riebala isplauciau....

Kol kas nieko, tačiau skaičiau, kad jis nuo plaukų slinkimo labai padeda, todėl norėčiau išmėginti. Gal jūs per daug jo tepate, kad sunku išplauti? blink.gif
Atsakyti
sakykite, prasau, ar sie aliejai kokybiski : aliejus

Ieskau konkreciai lazdynu ir varnalesu aliejaus.
stebina, tai kad nerandu nerafinuoto lazdynu aliejaus.
O skaitydama apie varnalesu - susidariau nuomone, kad valrnalesu aliejus, gaunamas ir varnalesu saknu +kt aliejaus. Ir kad toki alieju galima pasigaminti ir paciai. Idomu, koki geriau tada rintkis alieju, kaip "bazini", nes ten reikia paie valanda ji kaitinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tynka @ 2010 09 28, 09:51)
sakykite, prasau, ar sie aliejai kokybiski : aliejus

Jis rafinuotas.
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 09 28, 07:11)
Jis rafinuotas.

taip, matau, o buna lazdynu aliejaus nerafinuoto?
Atsakyti
QUOTE(Satura @ 2010 09 24, 16:41)
o asmeniškai sau tokių kremų nepirkčiau, nes kaip tyčia sudėtyje du mane smarkiai alergizuojantys ingredientai - saulėgrąžų aliejus ir linai. Kontaktinis dermatitas garantuotas  doh.gif

apskritai, Biok nusipelnė mano nepasitikėjimo - kai šiaip, tai ir parabenai gerai, o dabar jau ir ekologiškus produktus gamina. Jie, beje, nėra sertifikuoti, tik dalis ingredientų turi Ecocert sertifikatus smile.gif

Net jei aš ir nealergiška saulėgrąžoms ar linams, tai pagal kainą spėju jog tie aliejai bus rafinuoti. Taigi geriau nerizikuoti drinks_cheers.gif

Gal galite patarti, kaip naudoti jojobos alieju plaukų šaknims?

Aš aliejų įtrinu į šaknis kaip prieš tai rašė ir Galadrielė, tik ne kelis lašiukus, o taip normaliai, negalėdama, bet kad ir nebėgtų pro paausius smile.gif Bet laikau tik valandą/dvi, nemiegu per naktį, o jei tepu per visą plauką(dorėdama pamaitinti pasausėjusius plaukus), žinoma ne šlapiai, o delnuose paskirsčiusi aliejų ir keletą kartų perbraukusi per susus plaukus, tuomet supinu laisvai į kasą ir galiu miegoti per naktį, o ryte aliejaus praktiškai plaukuose nesijaučia, taigi viskas gerai išsiplauna mirksiukas.gif

Tokio kaip varnalėšų aliejaus aplamai nebūna, yra varnalėšų ištrauka rafinuotame arba nerafinuotame aliejuje. Visi tie parduotuviniai bus greičiausiai daryti su rafinuotu, nes neįtikėtinai mažos kainos, o su nerafinuotu reikėtų gamintis pačiai mirksiukas.gif

QUOTE(Tynka @ 2010 09 28, 10:12)
taip, matau, o buna lazdynu aliejaus nerafinuoto?

Taip, galvojau jog bus ir Kvapų namuose, bet atrodo klydau, tikrai yra Aromanatural el.parduotuvėje, štai čia 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ernesin: 28 rugsėjo 2010 - 09:35
QUOTE(ernesin @ 2010 09 28, 10:30)
Net jei aš ir nealergiška saulėgrąžoms ar linams, tai pagal kainą spėju jog tie aliejai bus rafinuoti. Taigi geriau nerizikuoti drinks_cheers.gif

dėl linų nežinau - ar ten ne ekstraktas? O saulėgrąžos labai gali būti, nes specifinį kvapą duotų g.gif
Atsakyti
QUOTE(ernesin @ 2010 09 28, 07:30)
Tokio kaip varnalėšų aliejaus aplamai nebūna, yra varnalėšų ištrauka rafinuotame arba nerafinuotame aliejuje. Visi tie parduotuviniai bus greičiausiai daryti su rafinuotu, nes neįtikėtinai mažos kainos, o su nerafinuotu reikėtų gamintis pačiai mirksiukas.gif
Taip, galvojau jog bus ir Kvapų namuose, bet atrodo klydau, tikrai yra Aromanatural el.parduotuvėje, štai čia 4u.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti