uogute,man sesele sake (kai galvojau kad mazai pieno ir dar nusitraukus buteliuku damaitindavau)-buteliukas vaikui 'lengva duona',o kadangi stiprus zindymo refleksas tai ir buteliuka istustindavo kartais po maitinimo
nelabai i tema,bet kai tik maitinu,vis prisimenu ast_laus avatara-kaip vaikas turi teisingai kruti apsiot
QUOTE(sarafea @ 2010 07 19, 17:12)
as tavo vietoj jokios arbatytes nesiulyciau,tai vienas is priezasciu,kodel vaikas nenori sunkiai istraukiamo pienelio,kai gali lengvai uzpildyt skranduka man taip buvo su pirma dukra,seimyna ir artimieji prikalbinejo,kad reikia ir arbatu ir vandenuku,ne velnio nereik.Tik dabar tai supratau su antru vaiku.
Pirmoji dukra visiskai rekdavo paguldoma prie kruties,kaip ir tu aprasai,tik tavo situacijoj yra vienas pliusas,kai ji nori isties valgyt tai pavalgo dar ir krutine,nepasiduok,duok tik krutine tiek kiek prasys valgyt.Turetu pagereti po kurio laiko.
Pirmoji dukra visiskai rekdavo paguldoma prie kruties,kaip ir tu aprasai,tik tavo situacijoj yra vienas pliusas,kai ji nori isties valgyt tai pavalgo dar ir krutine,nepasiduok,duok tik krutine tiek kiek prasys valgyt.Turetu pagereti po kurio laiko.
bandziau nesiulyti arbatytes...tada staugia nesavu balsu kad valgyti nori...bandau duoti kruti-raukosi, nusisukineja ir rekia kaip ikasta...o paduodu buteliuka su arbatyte, ciumpa ir ciulpia.Pienuko turiu daug, paspaudus speneli pienukas laisvai teka, tai traukti jai nesunku...tai dabar stengiuos kai pamiega staigiai prisokus, kol miegai neissisklaide paduoti papuka, tada pavalgo...
QUOTE(Emanuel @ 2010 07 19, 22:27)
bandziau nesiulyti arbatytes...tada staugia nesavu balsu kad valgyti nori...bandau duoti kruti-raukosi, nusisukineja ir rekia kaip ikasta...o paduodu buteliuka su arbatyte, ciumpa ir ciulpia.Pienuko turiu daug, paspaudus speneli pienukas laisvai teka, tai traukti jai nesunku...tai dabar stengiuos kai pamiega staigiai prisokus, kol miegai neissisklaide paduoti papuka, tada pavalgo...
is tiesu keistas elgesys,net nezinau ka tokiu atveju daryt gal kuri nors ka nors patars,kurios susidure.NEs mano dukra rekdavo irgi papuli pamacius,bet ir pieno as jau beveik nebeturejau ir ten sunkiai traukes,todel suprantu kodel ji speigdavo papuka pamacius.O kai pas tave laisvai pienukas bega,tada nezinau kodel tavo dukryte taip elgiasi.
QUOTE(Emanuel @ 2010 07 19, 22:27)
bandziau nesiulyti arbatytes...tada staugia nesavu balsu kad valgyti nori...bandau duoti kruti-raukosi, nusisukineja ir rekia kaip ikasta...o paduodu buteliuka su arbatyte, ciumpa ir ciulpia.
Tokio amziaus kudikiui jokios arbatytes NEREIKALINGOS!! Jos maistiniu poziuriu jokios naudos neturi, tik (kaip jau kazkuri minejo) - uzima vieta skranduke. Mazylei paprasciausia lengviau traukti is buteliuko...ji tingi darbuotis traukiant kruti. Iseitis - atsisakyti buteliuko (tiesa sakant jie apskritai nereikalingi vaiko augimo procese!) ir megautis tuo, kas geriausia, naudingiausia ir reikalingiausia tokio amziaus vaikeliui
Papildyta:
QUOTE(sarafea @ 2010 07 19, 22:43)
NEs mano dukra rekdavo irgi papuli pamacius,bet ir pieno as jau beveik nebeturejau ir ten sunkiai traukes,todel suprantu kodel ji speigdavo papuka pamacius.
???
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 20, 00:01)
cia su pirma dukra taip buvo,dariau daug klaidu ir todel taip nutiko.Siuo metu su antru vaiku megaujuos tik zindymu,jokiu buteliuku
QUOTE(sarafea @ 2010 07 20, 09:59)
Siuo metu su antru vaiku megaujuos tik zindymu,jokiu buteliuku
Taip, kartais is savo klaidu visgi tenka pasimokyti O gal tiesiog pasitikejimo savimi ir vaikeliu daugiau igaunam?
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 20, 10:43)
Taip, kartais is savo klaidu visgi tenka pasimokyti O gal tiesiog pasitikejimo savimi ir vaikeliu daugiau igaunam?
taip,tai buvo nepasitikejimas savimi ir baime turint pirma vaika,o dar mama kaip kipsas stovejo salia ir sauke,kad vaikas valgyt nori,tusti tie tavo papukai Uztat dabar noriu su visais pasidalinti savo patirtimi,kad nereikia jau tiek daug,tik labai saves klausyti,savo sirdies ko reikia maziukui.Ir labai svarbu parama,kad nenusileistu rankos kovot uz vaiko geriausia pasaulyje maista
merginos gelbekit, as jau nevilty...maze net i papa nenori ziureti...Bijau kad dings pienas..atsibudo ryta apie 9 pavalge....po to tik kokia 11 uzsimane...matau kad nori, bet tik pamato kad liemenuka nusisegu..rekia nesavu balsu, nusisuka...lyg skerdziama! o kai pamato buteliuka net akys susvinta, godziai gerai arbatyte..nu manau, gal gerti nori, bet ismaukus 150 ml arbatos uzmigo...atsikelus vel kruties neeme....bandziau zaisti...duoti buteliuka, po to kruti...niekaip...tada naglai pradejau grusti kruti...nu niekaip..lyg jai ikasciai su papu...po to vel praalko...ir lyg bando paimti kruti, bet tik liezuveliu paliecia spenele pradeda spegti...siaubas..tada nusitraukiau piena ir pamaitinau is buteliuko...godziai suryjo visa piena......KA DARYTI??? is nervu tuoj dings pienas..jau ir taip jo apmazejo..padekit. Labai noriu maitinti pati!!!!!!!!!!!!!!
siandien net zliumbiau atsisedus...toks idealus vaikas buvo. Nekaprizingas...o dabar..3 men.praejo, ir lyg man kas pakiso kita kudyki...skaiciau kazkur kad apie 3 men buna uzeina tokia krize vaikui...gal cia tai ir yra?????????
siandien net zliumbiau atsisedus...toks idealus vaikas buvo. Nekaprizingas...o dabar..3 men.praejo, ir lyg man kas pakiso kita kudyki...skaiciau kazkur kad apie 3 men buna uzeina tokia krize vaikui...gal cia tai ir yra?????????
QUOTE(Emanuel @ 2010 07 20, 13:16)
siandien net zliumbiau atsisedus...toks idealus vaikas buvo. Nekaprizingas...o dabar..3 men.praejo, ir lyg man kas pakiso kita kudyki...
Nesupyk, bet esi...tik pati kalta, nepyk ant dukrytes ir nekaltink 'kriziu'!
Situacija visiskai tipiska - vaikeliui lengviau is buteliuko gerti, nei traukti is kruties.
Pirmiausia pries maitinima siulau pasildyti krutis (po dusu, uzdejus silta kompresa), pamasazuoti speneli, t.y. kad pienelis lengviau pradetu teketi ir mazutei butu paprasciau. JOKIU arbatu! Jomis 'misdamas' vaikas svorio nepriaugs.
Galit bandyti keisti maitinimo padeti, taippat maitinti kol ji dar mieguista, nelaukti kol visai issibudins. Ir jei tikrai norisi sekmingai maitinti is kruties, jokiu pykciu- prie vaikelio reikia prieiti gera nuotaika ir kuo grazesnemis mintimis, nes kudikiai jaucia mamos nerima ir del to gali buti pikti taippat. Ir buteliuku geriau atsisakyti...
Dar viena iseitis - nusitraukineti MP ir girdyti.
P.S. 'nuo nervu' pienelis tikrai nedingsta !! Jo gali mazeti tik del nepakankamo stimuliavimo.
laba diena
aš irgi su savo bėdele pas jus o gal čia ir ne bėdelė tik man gal taip atrodo tai va maitinu aš savo 2 sav. leliukus dvynukus ir labai noriu maitinti tik MP, bet leliukai pastaoviai prie papukų nori būt, naktį neužmiega be papuko burnoj, tai pasidėjus vieną vienam šone kita kitam vartausi ir paeiliui papukus duodu diena biškį ramiau valgo kas 1.5, 2 val, kartais kas 1 val, pagal mane pienuko tikrai užtenka, nes teka kerai, kai leliai pavalgo irgi teka. Mama virš galvos stovi nusitraukinet liepia tipo neužtenka, vyras jaučiu irgi dėl nuovargio jau nori mišinukais maitint (tipo pas mane pienukas per liesas ir alkani leliukai) nebežinau ką ir daryt tik pabunda iškart prie papuko ir paskui gali žysi ir valanda ir daugiau, ar čia normalu????? jau pati pradėsiu tikėt kad pienukas blogas kažkoks
aš irgi su savo bėdele pas jus o gal čia ir ne bėdelė tik man gal taip atrodo tai va maitinu aš savo 2 sav. leliukus dvynukus ir labai noriu maitinti tik MP, bet leliukai pastaoviai prie papukų nori būt, naktį neužmiega be papuko burnoj, tai pasidėjus vieną vienam šone kita kitam vartausi ir paeiliui papukus duodu diena biškį ramiau valgo kas 1.5, 2 val, kartais kas 1 val, pagal mane pienuko tikrai užtenka, nes teka kerai, kai leliai pavalgo irgi teka. Mama virš galvos stovi nusitraukinet liepia tipo neužtenka, vyras jaučiu irgi dėl nuovargio jau nori mišinukais maitint (tipo pas mane pienukas per liesas ir alkani leliukai) nebežinau ką ir daryt tik pabunda iškart prie papuko ir paskui gali žysi ir valanda ir daugiau, ar čia normalu????? jau pati pradėsiu tikėt kad pienukas blogas kažkoks
Sveikos,
Ar turite kuri patirties su neisnesiotuku zindymu?
Manoji gime 33 savaiciu, ir dziaugemes, kai vietoj zonduko jau valge is buteliuko, o kruti pradejau duoti 36 savaite. Deja, nesuvalgo ji tiek kiek reikia (30 ml dazniausiai), matuoju sverdama, tenka primaitinti. Tokiems leliukams svoris itin svarbus, tai nesinori laikyti pusbadziu, ir netikiu, kad 30 ml yra tiek, kiek leliukui reikia.
Pati praejus ir zindymo kursus, ir skaicius nemazai, o kai susiduriau praktikoje, gavosi visai kita situacija. Bandziau ir neprimaitinti, o zadinti ir dazniau duoti kruti, dar blogiau buvo, nes dar maziau suvalgydavo. Dabar valgom apie 65-70 ml 8 kartus per para, is kruties suvalgo apie 30 ml. Ryte, kadangi nenutraukiu nakti, matyt lengviau pienukas bega, tai suvalgo ir apie 55-60 ml. Jei tiek suvalgo ryte, tai darau isvada, kad per silpna ji istraukti kiek nori, nes geria tol, kol lengvai bega (pirmas 10-20 min), ir tai pavargsta, o po to nors ir atrodo, kad geria, bet isgerto kiekio nepadaugeja. Pas mane pieno nedaug, su pientraukiu ryte istraukiu 120-140, kitu metu iki 80 ml. Traukiu kas tris val. netgi dazniau gaunasi, nes pats nutraukimas ilgai uztrunka (nuo pusvalandzio iki valandos).
Butu gerai, jei atsakytu tos, kurios buvo susidurusios arba zino panasiu atveju. Moralu, kad buvo klaida duoti buteliuka nelaukiu, nes nebuvo iseities kitos (zondukai ir laselines neleido vaiko maitinti kitaip). Tiesiog idomu, ar yra vilties ismokinti leliuka normaliai valgyti is kruties, nes dabar sugaistu be galo daug laiko nutraukinedama, duodama kruti, po to primaitindama ir dar nutraukdama ta kruti is kurios valge.
Aciu uz atsakymus
Ar turite kuri patirties su neisnesiotuku zindymu?
Manoji gime 33 savaiciu, ir dziaugemes, kai vietoj zonduko jau valge is buteliuko, o kruti pradejau duoti 36 savaite. Deja, nesuvalgo ji tiek kiek reikia (30 ml dazniausiai), matuoju sverdama, tenka primaitinti. Tokiems leliukams svoris itin svarbus, tai nesinori laikyti pusbadziu, ir netikiu, kad 30 ml yra tiek, kiek leliukui reikia.
Pati praejus ir zindymo kursus, ir skaicius nemazai, o kai susiduriau praktikoje, gavosi visai kita situacija. Bandziau ir neprimaitinti, o zadinti ir dazniau duoti kruti, dar blogiau buvo, nes dar maziau suvalgydavo. Dabar valgom apie 65-70 ml 8 kartus per para, is kruties suvalgo apie 30 ml. Ryte, kadangi nenutraukiu nakti, matyt lengviau pienukas bega, tai suvalgo ir apie 55-60 ml. Jei tiek suvalgo ryte, tai darau isvada, kad per silpna ji istraukti kiek nori, nes geria tol, kol lengvai bega (pirmas 10-20 min), ir tai pavargsta, o po to nors ir atrodo, kad geria, bet isgerto kiekio nepadaugeja. Pas mane pieno nedaug, su pientraukiu ryte istraukiu 120-140, kitu metu iki 80 ml. Traukiu kas tris val. netgi dazniau gaunasi, nes pats nutraukimas ilgai uztrunka (nuo pusvalandzio iki valandos).
Butu gerai, jei atsakytu tos, kurios buvo susidurusios arba zino panasiu atveju. Moralu, kad buvo klaida duoti buteliuka nelaukiu, nes nebuvo iseities kitos (zondukai ir laselines neleido vaiko maitinti kitaip). Tiesiog idomu, ar yra vilties ismokinti leliuka normaliai valgyti is kruties, nes dabar sugaistu be galo daug laiko nutraukinedama, duodama kruti, po to primaitindama ir dar nutraukdama ta kruti is kurios valge.
Aciu uz atsakymus
QUOTE(Ag* @ 2010 07 20, 15:24)
jau pati pradėsiu tikėt kad pienukas blogas kažkoks
Noreciau tave nuraminti ir pasidziaugti, kad esi saunuole, jei maitini dvynukus Ir kaip smagu - porele
Taip, taio yra LABAI NORMALU
Tiek mamai, tiek vyrui reiketu zinoti dar ir tai, kad tokiems mazulyciams mamos krutys atstoja ne tik valgi, tai taippat ir siluma, ramybe, meile, demesys ir visi kudikiski poreikiai viename asmenyje. Jie dar mazuciai, jiems tiesiog REIKIA buti salia taves visas 24 val/para. Zisdami kruti mazyliai ir pasisotina, ir nusiramina, ir patenkina ciulpimo refleksa (naujagimiu jis stipresnis).
Kalbant apie pienuko liesuma...tiesa sakant tai mitas, mamos pienas yra toks, kokio reikia jos vaikuciams. Jis negali netikti! Daznai maitinasi dar ir del to, kad ju skrandukai mazulyciai, o mamytes pienelis suvirskinamas labai greitai. Taippat labai normalu, jei dazniau zinda vakarais...Taip mazyliai 'uzsisako' pienelio sekanciai dienai.
Galiu paguosti - augant mazyliams tarpai tarp maitinimu ilges.
Daug daug kantrybes ir neprarask pasitikejimo savimi ir mazyliais