Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(viduku @ 2010 07 15, 14:14)
kaip žindyti be skausmo? ar čia aš išpindėjusi ir noriu neįmanomo?...

Manau kaltas neteisingas kruties apemimas, nes jei speneliai jau apgije, bet skauda butent zindymo metu, greiciausiai per mazai apima kruties...
Ar zindymo konsultante stebejo kaip mazyles zinda? g.gif

120 ml tokioms maziukems labai didele doze...tikrai tiek nereikia mirksiukas.gif
4u.gif
QUOTE(kriorsa @ 2010 07 15, 14:49)
Norejau paklausti, ar nesumazes man pienuko nemaitinant nakti? O gal reiktu nusitraukinet? Anksciau krutine budavo pilna, jeigu tik ilgiau nepaitindavau, dabar nakti ji jau neisbrinksta  unsure.gif

Pasitikek savo maziuku mirksiukas.gif Pienelio bus tiek, kiek jam reikes.
Atsakyti
sveikos mamos,

man iskilo problemele (na, bet gal cia nieko blogo). maitinu savo maziuke. jai dabar 2 savaiteles. valgo tik mano MP. Bet paskutines dvi dienas, ji valgo daug maziau. anksciau valgydavo is vienos kruties po 30-40min. o dabar pavalgo 5-15min. ir uzmiega. gal sakau pas mane pieno mazeja ar kame reikalas????? nes keista kai ji po 5 min uzmiega man ant ranku.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2010 07 16, 17:02)
sveikos mamos,

man iskilo problemele (na, bet gal cia nieko blogo). maitinu savo maziuke. jai dabar 2 savaiteles. valgo tik mano MP. Bet paskutines dvi dienas, ji valgo daug maziau. anksciau valgydavo is vienos kruties po 30-40min. o dabar pavalgo 5-15min. ir uzmiega. gal sakau pas mane pieno mazeja ar kame reikalas????? nes keista kai ji po 5 min uzmiega man ant ranku.

nemanau, kad mazeja, tiesiog nuo karscio gali maziau valgyti smile.gif
Atsakyti
sveikutes 4u.gif

QUOTE(viduku @ 2010 07 15, 14:14)
kaip žindyti be skausmo? ar čia aš išpindėjusi ir noriu neįmanomo?...

manau,pradzioj visos vienaip ar kitaip susiduria su tuo skausmu,kol suranda geriausia krutines davima ir ritma.Mane mokino tepti kuo daugiau speneliu kremais,po zindymo tarp zindymo ir t.t.,kad neissausetu tas kremas.Dar labai svarbu salti kompresai po zindymo,o silti pries zindyma.Taip va ir terliojies kol apsipranta krutines. biggrin.gif As nustojau terliotis po menesio mazdaug.Dabar jau nebereik nei saldyt nei sildyt ir nei skauda.Vaikui jau du menesiukai ir galiu drasiai sakyti zindau sekmingai thumbup.gif wub.gif aleliuja...nes su pirma dukra patyriau zindyma kaip baisiausia kosmara ir galvojau,kad jei gims antras vaikas turbut visai nebezindysiu.Nes pirmagime zindant man skaudejo speneliai visus tris menesius. doh.gif
Tai va aciu forumamas ir savo pribuvejai,kuri mus lanke,kad su antru patyriau didziausia malonuma zindyti pati,be jokiu smiki smaki. thumbup.gif
Papildyta:
wink.gifp+2010 07 17, 12:14-->
QUOTE(Burbuliuke wink.gifp @ 2010 07 17, 12:14)
nemanau, kad mazeja, tiesiog nuo karscio gali maziau valgyti  smile.gif

kartais buna vaikiukai zysta trumpiau,bet daznai.Cia irgi pasireiskia su augimo fazem.Na ne visiems,bet daugumai.
Pieno nemazes,jei mamyte bus uztikrinta savimi ir atsipalaiduos nuo tu pesimistiniu minciu.Sekmingas zindymas labai svarbus,kad mama ne stresuotu. mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas mergytes, ieskau patarimo.
pagimdziau neisnesiotuka. jau 7 diena o as vis dar neuztenku jam pienelio.
ar tai normalu? kiek laiko reiks laukti? esu pirma kart mama ir dar su neisnesiotuku labai menkas ziniu bagazas tad ieskau patarimo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2010 07 19, 12:48)
Labas mergytes, ieskau patarimo.
pagimdziau neisnesiotuka. jau 7 diena o as vis dar neuztenku jam pienelio.
ar tai normalu? kiek laiko reiks laukti? esu pirma kart mama ir dar su neisnesiotuku labai menkas ziniu bagazas tad ieskau patarimo  blush2.gif

o is ko nusprendei,kad neuztenki pienelio? 4u.gif g.gif verkia labai?Neateina pas tave sesute?Siaip apie 10 diena turetu normalizuotis su tuo pienu,bet jei neteisinga pridedama prie kruties ar vartojama mazokai skysciu,gali ir pritrukti.Svarbu stebeti svorio priaugima,bet ne drastiska,o toki nuoseklu.
Man sake pribuveja,kad maziuku skrandukai kaip ju kumstukas,todel mamos neisivaizduodamos galvoja,kad 40 ml tai yra mazai pieno.
Atsakyti
merginos, pas mane vel beda...kaip ir kazkada buvo. Mano maziuke neima kruties.... verysad.gif nakti kai karsta keliasi kelis kartus pavalgyti, valgo noriai ir normaliai, ryte atsibudus pavalgo irgi pienuko normaliai...bet kaip tik issisklaido visi miegai, tampa budri...praejus kelioms valandoms imu siulyti kruti, pradeda raukytis, nusisuka, tik pamatus kruti pradeda spiegti. Tampa irzli. Vandenuko negeria, geria tik ramuneliu arbata..siandien katik ismaukus buteliuka arbatytes smigo mane iskankinus...

ispradziu galvojau, kag gal kazko uzvalgiau, bet tai jau kartojasi kelios dienos...pienuka nusitraukiau, ir pabandziau maitinti is buteliuko..normaliai pavalge...o kruties neima vistiek...galvojau, gal del karscio nenori valgyti, bet siandien saltoka. Anksciau taip yra buve, bet tik diena kelias valandas kruties neeme, primigus pavalgydavo, o siandien tai siaubas kazkoks...

gal kam yra taip buve?? ka daryti..bandau jau apgaudyneti visaip, duodu ciulptuka, poto staigiai pakysu kruti i burnyte....bet supranta jau viska, susiraukia, nusisuka, isiriecia....ka daryti?

va atsibudo mano mergyte, tai kol miegojo pakisau kruti, tai pavalge normaliai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emanuel: 19 liepos 2010 - 15:32
mmm,gal arbatyte skranduka uzpildo ir nebenori valgyt?
Atsakyti
QUOTE(Emanuel @ 2010 07 19, 15:03)
merginos, pas mane vel beda...kaip ir kazkada buvo. Mano maziuke neima kruties.... verysad.gif  nakti kai karsta keliasi kelis kartus pavalgyti, valgo noriai ir normaliai, ryte atsibudus pavalgo irgi pienuko normaliai...bet kaip tik issisklaido visi miegai, tampa budri...praejus kelioms valandoms imu siulyti kruti, pradeda raukytis, nusisuka, tik pamatus kruti pradeda spiegti. Tampa irzli. Vandenuko negeria, geria tik ramuneliu arbata..siandien katik ismaukus buteliuka arbatytes smigo mane iskankinus...

ispradziu galvojau, kag gal kazko uzvalgiau, bet tai jau kartojasi kelios dienos...pienuka nusitraukiau, ir pabandziau maitinti is buteliuko..normaliai pavalge...o kruties neima vistiek...galvojau, gal del karscio nenori valgyti, bet siandien saltoka. Anksciau taip yra buve, bet tik diena kelias valandas kruties neeme, primigus pavalgydavo, o siandien tai siaubas kazkoks...

gal kam yra taip buve?? ka daryti..bandau jau apgaudyneti visaip, duodu ciulptuka, poto staigiai pakysu kruti i burnyte....bet supranta jau viska, susiraukia, nusisuka, isiriecia....ka daryti?

va atsibudo mano mergyte, tai kol miegojo pakisau kruti, tai pavalge normaliai...

as tavo vietoj jokios arbatytes nesiulyciau,tai vienas is priezasciu,kodel vaikas nenori sunkiai istraukiamo pienelio,kai gali lengvai uzpildyt skranduka verysad.gif man taip buvo su pirma dukra,seimyna ir artimieji prikalbinejo,kad reikia ir arbatu ir vandenuku,ne velnio nereik.Tik dabar tai supratau su antru vaiku.
Pirmoji dukra visiskai rekdavo paguldoma prie kruties,kaip ir tu aprasai,tik tavo situacijoj yra vienas pliusas,kai ji nori isties valgyt tai pavalgo dar ir krutine,nepasiduok,duok tik krutine tiek kiek prasys valgyt.Turetu pagereti po kurio laiko.
Atsakyti
QUOTE(sarafea @ 2010 07 19, 13:10)
o is ko nusprendei,kad neuztenki pienelio? 4u.gif  g.gif verkia labai?Neateina pas tave sesute?Siaip apie 10 diena turetu normalizuotis su tuo pienu,bet jei neteisinga pridedama prie kruties ar vartojama mazokai skysciu,gali ir pritrukti.Svarbu stebeti svorio priaugima,bet ne drastiska,o toki nuoseklu.
Man sake pribuveja,kad maziuku skrandukai kaip ju kumstukas,todel mamos neisivaizduodamos galvoja,kad 40 ml tai yra mazai pieno.

nusprendziau del to kad kai pasisiurbia manes biggrin.gif as visad dar paduodu buteliuko ir visad dar 20 ml isgeria, tai vadinasi dar nera sotus manimi g.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2010 07 19, 17:30)
nusprendziau del to kad kai pasisiurbia manes  biggrin.gif  as visad dar paduodu buteliuko ir visad dar 20 ml isgeria, tai vadinasi dar nera sotus manimi  g.gif

tas 20 ml tai misinukas? g.gif nu tau zinoma geriau matyti vaikuti ir jausti ko jam reikia blush2.gif bet manyciau kiek duosi tiek isgers,o geriausia vistiek krutine duot,nes gaminsis tiek kiek reikes vaiko augimui.Primaitinant kad nors ir po truputi,prades dingineti pienas,nes krutines nejaus poreikio tiek gaminti. 4u.gif Linkiu nepasiduoti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
uogute, neisnesiotukams Mamytes Pienelis ypatingai reikalingas. Jis net yra kitokios sudeties nei isnesiotuku MP...
Kiek anksciau gime? Ar vaikelis pakankamai stiprus, kad 'padoriai' zistu kruti? Kaip daznai zindat, kiek ilgai 'kabo' prie kruties?

Kad pienelio gamyba uzsivestu, buk kuo arciau savo Zmogucio - oda-oda kontaktas labai svarbus, miegokite kartu ir maitinkites itin daznai. Jei manai, jog MP mazoka, nusitraukinek...(buteliuko geriau nenaudoti, tinkamesnis saukstelis, taurele ar pipete).
Atsakyti