viduku,dar pati svieziai iskepta mama,kitos gal geriau patartu,bet kai klausiau seseles kiek turetu suvalgyt-sake 60-90 ml pats tas,o ant misinuku raso 120 komerciniais sumetimais.o beto tu juk dar pati maitini
man dar ir dabar viena krutis jautresne,pastoviai is naujo reikia kad paimtu.kreipkis vel i konsultante-jos tam ir yra kad padetu
Sveiki,
Musu suneliui jau 2,5 men. Jau kuris laikas ismiega visa nakti, uzmiega apie 21.. 21.30, keliasi apie 5,6 ryto. Norejau paklausti, ar nesumazes man pienuko nemaitinant nakti? O gal reiktu nusitraukinet? Anksciau krutine budavo pilna, jeigu tik ilgiau nepaitindavau, dabar nakti ji jau neisbrinksta
Musu suneliui jau 2,5 men. Jau kuris laikas ismiega visa nakti, uzmiega apie 21.. 21.30, keliasi apie 5,6 ryto. Norejau paklausti, ar nesumazes man pienuko nemaitinant nakti? O gal reiktu nusitraukinet? Anksciau krutine budavo pilna, jeigu tik ilgiau nepaitindavau, dabar nakti ji jau neisbrinksta
viduku, turi islaukti, kol krutines adaptuosis prie zindymo skausmo. As mazdaug menesi laiko maitinau laaabai skausmingai, bet po truputi skausmas isnyko, dabar viskas
beje, su pirmuoju vaiku neturejau tiek kantrybes, tai pradejau nutraukineti, tokiu budu pienelis labai greit eme mazeti, o vaikiukas krutines isvis nebenorejo traukti taip kad stiprybes ir kantrybes
beje, su pirmuoju vaiku neturejau tiek kantrybes, tai pradejau nutraukineti, tokiu budu pienelis labai greit eme mazeti, o vaikiukas krutines isvis nebenorejo traukti taip kad stiprybes ir kantrybes
QUOTE(kriorsa @ 2010 07 15, 15:49)
Sveiki,
jei vaikas gerai priauga svorio, o jums krutys nesusiguzuoja - viskas gerai.
QUOTE(Antilopee @ 2010 07 15, 16:39)
viduku, turi islaukti, kol krutines adaptuosis prie zindymo skausmo. As mazdaug menesi laiko maitinau laaabai skausmingai, bet po truputi skausmas isnyko, dabar viskas
na man atrodo, kad tikrai tiek speneliai, tiek krūtinė turi priprasti prie to naujo darbelio
pamenu, kai maitinau dukrytę- visko buvo- nugraužimo, kraujo, pūliukų, temperatūros, nualpimai...skaudėdavo spenelius ir visą krūtinę net kai kvėpuodavau....todėl stengdavausi giliai neįkvėpt oro
dabar viskas normaliai, tačiau krūtinė irgi paskausta, nors vaikutis tikras šaunuolis- moka paimt spenelį bet galiu pasakyti, kad tikrai skauda pakolkas- bet kentėti galima
dar klausimėlis, klausau patarimo čia duoto ,kad kai pradeda verkti, muštis, psjaudyti spenelį, atrūginu, panešioju ir vėl duodu- o duoti tą pačią krūtį ar kitą?
ns gaunasi, kad pavalgom kokias 10 min, tada pavaikštom, atrūgiu ir vėl 10 min pavalgom ir vėl atrūginu ir vėl pavalgom...ai iš kokios krūties beduoti...
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 07 15, 16:47)
na man atrodo, kad tikrai tiek speneliai, tiek krūtinė turi priprasti prie to naujo darbelio
pamenu, kai maitinau dukrytę- visko buvo- nugraužimo, kraujo, pūliukų, temperatūros, nualpimai...skaudėdavo spenelius ir visą krūtinę net kai kvėpuodavau....todėl stengdavausi giliai neįkvėpt oro
bet tai kaip jums tas vaikiuko maitinimas su kraujais? man tai žiauriai kažkaip tai atrodo
ar tiesa, kad jei vaikiukai valgo iš buteliukų, paskui iš krūties nebemoka? ar norint, kad taisyklingai žįstų ir mamytei neskaudėtų nebegalima duoti iš buteliuko? kaip iš tiesų, nes, žiūriu, kiekviena mamytė turi savo nuomonę šiuo klausimu
QUOTE(viduku @ 2010 07 15, 16:56)
bet tai kaip jums tas vaikiuko maitinimas su kraujais? man tai žiauriai kažkaip tai atrodo
ar tiesa, kad jei vaikiukai valgo iš buteliukų, paskui iš krūties nebemoka? ar norint, kad taisyklingai žįstų ir mamytei neskaudėtų nebegalima duoti iš buteliuko? kaip iš tiesų, nes, žiūriu, kiekviena mamytė turi savo nuomonę šiuo klausimu
man pirmasis sūnus irgi nugraužė spenelius iki kraujo nors ir kaip bežiūrėjau kad gerai apžiotų. Su antruoju tfu tfu tfu viskas gerai. Iš tikrųjų krūtys iki kraujo tikrai neturi grūdintis Vaikas nugraužia nes neteisingai apžioja spenelį ir stebint tikrai galima matyti skirtumą, kai skauda kaip apžiotas spenelis ir kai neskauda.
Gali pabandyt antspenius, su pirmuoju vaikiuku būtent jie man padėjo išgydyti spenelius.
O buteliuko nereikia juk teisingai apžioti ten ir taip lengvai bėga tai jei vaikiukai pripranta, tai ir tingi iš krūties traukti.
mano atveju, cia su pirmuoju, neiskentus zindymo skausmo po savaites nuo gimimo mutraukiau ir daviau is buteliuko, kai sulaukem menesiuko pienelio nebeuzteko, o mazylis neturejo noro stipriai ciulpti, kad jo padaugetu, todel buvau priversta primaitinti misiniu
gave buteliuko mazuliukai tikrai nepraranda reflekso ir sugebejimu ciulpti krutine, taciau jie nebeturi motyvacijos ir noro ciulpti tiek, kad paisisotintu, mat is buteliuko jie privalgo greitai ir zymiai lengviau todel pradeda pienelio mazeti ir galiausiai jis baigiasi. Man su pirmuoju maziuku baigesi apie 5 men, iki tol primaitindavai misinuku.
Apskritai, duodant buteliuką vaikas atpranta nuo krūties. Buteliukas čiulpiamas, o krūtis ŽINDAMA. Buteliukas ne tik nuo krūties atpratina, bet dar ir visokių bėdų pridaro - pieno gamyba taip gerai nebestimuliuojama kaip kūdikiui žindant, gali oro prisigaudyt vaikutis ir prasidėt pilvuko diegliai, o dar vėliau ir dantukus bei sukandimą pagadinti.
QUOTE(SauleleRu @ 2010 07 15, 21:16)
Apskritai, duodant buteliuką vaikas atpranta nuo krūties. Buteliukas čiulpiamas, o krūtis ŽINDAMA. Buteliukas ne tik nuo krūties atpratina, bet dar ir visokių bėdų pridaro - pieno gamyba taip gerai nebestimuliuojama kaip kūdikiui žindant, gali oro prisigaudyt vaikutis ir prasidėt pilvuko diegliai, o dar vėliau ir dantukus bei sukandimą pagadinti.
Pirmus tris mėnesius maitinau nutrauktu pienu iš buteliuko, kadangi krūtinė irgi buvo nukramtyta iki kraujų, tačiau suėjus trims mėnesiams nutariau pradėt vėl žindyti, kadangi vaikelis jau stipresnis buvo, maniau lengviau traukti bus
Na ir ką, nuo pirmos minutės, kai nutariau pereiti prie maitinimo krūtimi buteliuko nebedaviau, kažkaip pavyko grįžt prie krūties, todėl kategoriškai teigti, kad vaikas ATPRANTA negalima Tai yra vaiko įgimtas instinktas ir tereikia jį jam sugrąžinti
siges,as pradzioj primaitindavau nutrauktu pienu is buteliuko(rinkaus tomme tipee-atset panasesnis i kruti ),bet vistiek duodavau ir krutine,glausdavau plika maziu prie saves-irkazkur 4 sav nebereikejo jokiu nusitraukimu,valgo is krutines.as irgi manau kad paaugo,sustiprejo,o ir as nusiraminau,labaiu savim pradejau pasitiket
QUOTE(js. @ 2010 07 15, 22:30)
siges,as pradzioj primaitindavau nutrauktu pienu is buteliuko(rinkaus tomme tipee-atset panasesnis i kruti ),bet vistiek duodavau ir krutine,glausdavau plika maziu prie saves-irkazkur 4 sav nebereikejo jokiu nusitraukimu,valgo is krutines.as irgi manau kad paaugo,sustiprejo,o ir as nusiraminau,labaiu savim pradejau pasitiket
Vo čia gal visa ir esmė, nes aš vis nusitraukinėdavau, tarpuose bandydavau pati maitinti, bet lėlytė tik susinervindavo ir į ašaras puldavo O ir man pačiai panika maitint būdavo, o kai jau nutariau, kad jau ATĖJO metas, tai kažkaip ir nesispjaudė daugiau, ir nerėkė, o normaliai pavalgė