Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Unregistered, 4u.gif
Kokio amžiaus dukrytė?
Kiek laiko gėrėt Bifolac? Po kiek? Kaip? Prieš, po maitinimo? Kokius dar tyrimus darėt? Ar augintas išmatų pasėlis (dažniausia siunčia į privačią lab., atsakymas per ~5d.) Ar daug pieno produktų vartoji? Kiek?
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 01, 22:06)
Unregistered, 4u.gif
Kokio amžiaus dukrytė? 
Kiek laiko gėrėt Bifolac? Po kiek? Kaip? Prieš, po maitinimo? Kokius dar tyrimus darėt? Ar augintas išmatų pasėlis (dažniausia siunčia į privačią lab., atsakymas per ~5d.) Ar daug pieno produktų vartoji? Kiek?

Be savaitės 2 mėn.
Bifolac'ą gėrėm 10 d. Duodavau visą pakelį viduryje dienos skiestą savo pienu. Sugirdyti stengdavausi prieš maitinimą. Antruosius miltukus geriam po pusę pakelio dukart dienoje.
Atpila ji man ir vit. D doh.gif . Žodžiu viską, kas ne mano pienas, o pastaruoju metu - dar ir jį doh.gif ...
Paskyrė kraujo, šlapimo tyrimus (šiandien skambinsiu dėl atsakymo - gal jau bus) ir išmatų pasėlį augins. Skyrė ir mokamą, bet dar nepasidarėm, nes reikia, kad pradėtų tuštintis koše (anot gyd., kaip ir privalo tokie kūdikiai g.gif ), kad paimčiau reikiamą išmatų kiekį tyrimams. O nuo antrųjų bakterijų gyd. sakė, kad 3-4 d. dar ir nesituštinti gali. Tyrimų tikslas - rasti bakterijas, alergiją arba šlapimo takų infekciją. Sveiko vaiko "statusą" atmeta, kadangi kaprologinio tyrimo (darėm 2 k.) metu aptiko dvigubai daugiau leukocitų nei norma. Mintį, kad krūtimi matinamo kūdikio išmatose gali būti su motinos pienu gaunamas ir didesnis nei norma jų kiekis - kategoriškai atmeta unsure.gif ...
Pieno produktais nepiknaudžiauju - balinta kava kartą per dieną, naturaliu jogurtu užpilti dribsniai, sūrio gabaliukas, kefyro gurknšniai keli... Ir tai ne kasdien.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Unregistered: 02 rugsėjo 2010 - 07:24
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 01, 18:03)
brown-eyes, 4u.gif
Panašiausia į sąstovas.
Pasirink maitinimo padėtį, kad durkytės smakras būtų nukreiptas į sukietėjimą.
Maitinimo metu dviem pirštais- (smilium ir didžiuoju) sukamaisiais judesiais (spirale) švelniai masažuok nuo krūtinės pagrindo link spenelio.
+ ar patogią liemenėlę dėvi? Nespaudžia? Mašinos diržas? t.y. kas nors iš dėvimų, nešamų daiktų negali spaust?

Vakar buvau pas seimos gyd., ji irgi taip mano, bet vis vien siuncia pasikonsultuoti su mamologu. Ji man liepe patepti ta vieta medumi ir svelniai masazuoti link pazasties..
Bandziau masazuoti taip kaip patari Tu, tik labai bijau, kad tos vietos vietos trynimas nesukeltu papildomu problemu doh.gif
Liemenele nespaudzia, bet as megstu aptemtus rubus blush2.gif , ir maziuke labai daznai nesioju stacia prie tos kruties prisiglaudusia, gal tai pakenke? g.gif
Bet kuriuo atveju kt.antradieni varau pas mamologa del sventos ramybes ax.gif
Aciu Tau, kazkaip nusiraminau kai Tu taip protingai ir uztikrintai isdestei savo nuomone 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sija8 @ 2010 09 01, 21:30)
Ir man gan ilgokai laikydavosi, net ir pilnai istustinus kruti. Kartais atrodydavo mazesnis, kartais didesnis... O paskutini syki kai jau sukilo tempa del to guziuko, teko i pagalba kviestis vyra  blush2.gif Tada isnyko greit.
Viskas bus ok.  4u.gif

Aciu, as irgi tikiuosi geriausio doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Unregistered @ 2010 09 01, 22:35)
Labas vakaras, mergaitės,
man reikia dar kartuką patikslinimo, kaip tuštinasi jūsų krūtimi maitinami vaikiukai? Ar kakis dažnai būna toks skystas, kad susigeria į sauskelnes? Nukeliavom pas šeimos gydytoją, nusprendė ji, kad dukrytė viduriuoja unsure.gif . Pradėjom maratoną per gydytojus ir atliekam aibes tyrimų, nes ištirtose išmatose rado leukocitų pagausėjimą. Paskyrė Bifolac, o dabar Protexin Restore. Atpila mažiukė žiauriai miltukus, klykia dar labiau nei iki bakterijų naudojimo... Norisi viską trenkti ir pamiršti kelią į polikliniką...

Labas, mano mergyte tustinasi ivairiai: kartais skysciau, kartais tirsciau. Tikrai iki siol nesureiksminau jos kakaliuko konsistencijos, nors jis man sykiais ir atrodo skystokas, nes susigeria i sauskelnes doh.gif
As galbut sunerimciau jei ji nuolat ir daznai tustintusi labai skystai g.gif
As ne gydytoja ir ne man Tau patarinet, bet ar nebus taip, kad visa sita panika visai del nieko.
Na bet kuriuo atveju palaukit tyrimu atsakymu r viskas bus aisku.
Cia gali pasiskaityti apie kudikio ismatas: Sauskelnių turinys: gidas su vaizdais
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brown-eyes: 02 rugsėjo 2010 - 08:33
Pasiskaičiau, vaizdus mačiau - jau senokai... Gydytojai poliklinikoje kimba ir viskas. Ieškau informacijos ir įvairių nuomonių kur tik galiu. Nesinori mažiukei ir tų gerųjų bakterijų (ar tikrai jos jau tokios geros?) kišti, jei nėra reikalo unsure.gif ...
Papildyta:
Aš tai visai neturiu/neturėjau supratimo, kaip krūtimi maitinami mažiukai tuštinasi, nes sūnaus, gaila, bet neteko krūtim maitinti... Užtat ir klausiu, nes gydytojai tvirtina, kad tuštinasi "ne taip, kaip reikia" unsure.gif doh.gif .
Atsakyti
Unregistered, 4u.gif
Matau esi Vilniuje, pasidarykit A. Bardziliauskienės mikrobiologijos laboratorijoj (Žygimantų 8 5korpusas, tel. 2312361) išmatų pasėlį- rimtą tyrimą, bus aišku ar reikia tų gerųjų bakterijų.
Tuštinasi su gleivėmis? Žalsvai? Gausiai?
Atsakyti
QUOTE(Unregistered @ 2010 09 02, 09:45)
Pasiskaičiau, vaizdus mačiau - jau senokai... Gydytojai poliklinikoje kimba ir viskas. Ieškau informacijos ir įvairių nuomonių kur tik galiu. Nesinori mažiukei ir tų gerųjų bakterijų (ar tikrai jos jau tokios geros?) kišti, jei nėra reikalo unsure.gif ...
Papildyta:
Aš tai visai neturiu/neturėjau supratimo, kaip krūtimi maitinami mažiukai tuštinasi, nes sūnaus, gaila, bet neteko krūtim maitinti... Užtat ir klausiu, nes gydytojai tvirtina, kad tuštinasi "ne taip, kaip reikia" unsure.gif  doh.gif .

Nesijaudink, viskas bus gerai. Del geruju bakteriju, tai nemanau, kad jos kuo nors kenktu. Siaip atlikti tyrimai rodo, kad ne visi vadinamuju geruju bakteriju preparatai tokie ir geri, kai kuriuose is ju nera tiek geruju bakteriju kiek nurodyta informaciniame lapelyje, taciau teigiama, kad vienos is geresniu yra Lacto Bifidus ir Linex g.gif Tavo vietoje, nebijociau ju duoti, nes jei namie yra vyresnis vaikas, sumazeja tikimybe uzsikresti roto ir panasiais virusais.
Tiesa, o siek tiek panaudojus gerasiais bakterijas ar kakutis pasikeite?
Atsakyti
brown-eyes, 4u.gif
JOKIAIS BŪDAIS NE LINK PAŽASTIES!!! Ten išėjimo nėra mirksiukas.gif Link SPENELIO reikia, ir MAITINIMO METU, + smakras į sukietėjimą nukreiptas. ŠVELNIAI ŠVELNIAI, kad nepažeist latakėlių.
Būbai laisvesni. Nešiok prie kitos krūties. Viskas bus gerai 4u.gif
Linex - nuo metukų, (ir net labiau paaštrina pilvuko problemas, kokia tai jų sudėtis įdomi)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 02 rugsėjo 2010 - 09:25
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 02, 09:09)
Unregistered,  4u.gif
Matau esi Vilniuje, pasidarykit A. Bardziliauskienės mikrobiologijos laboratorijoj (Žygimantų 8 5korpusas, tel. 2312361) išmatų pasėlį- rimtą tyrimą, bus aišku ar reikia tų gerųjų bakterijų.
Tuštinasi su gleivėmis? Žalsvai? Gausiai?

Ačiū, pasiskambinsiu 4u.gif .
Jokių žalių ar kraujingų išsskyrų. Kartais būna gleivių, kartais - baltų grūdelių, "siūlelių", daugiau/mažiau skystumo/gausumo. Putų pasitaikė gal 3-4 k. per šitus 2 nepilnus mėnesius.
Apšnekėjom temoje ne kartą sauskelnių turinį ir lyg ir viskas taip, kaip GALI būti...
Protexin Restore šiandien jau turėtume gerti ketvirtą dozę. Bet kol kas nedaviau, nes mergaitė nerami, irzli daugiau nei buvo - raitosi, pirsnoja, zirzia, netinka jokia nešiojimo/raminimo poza (nei stačiom, nei gulsčiom...), neįminga, jau para nesituština, kai "darydavo" 4 k. ir daugiau doh.gif . Žodžiu, pradėjus vartoti gydytojos skirtus miltukus tik blogiau darosi, man atrodo verysad.gif ...
Atsakyti
Sveikos, mamytės, vėl norisi patarimo smile.gif
Mano mažoji nutarė būti didelė ir nebesikelia naktimis valgyti. Išmiega ~6-8 valandas. Kaip ir iš pirmo žvilgsnio patogu - ir ji išsimiegojusi, ir aš pailsėjusi. Bet neramina, ar "nesudurniuos" mano pienelio gamyba... Kažkaip esu įsitikinusi, kad būtent naktinis maitinimas yra vienas iš sėkmingo žindymo faktorių. Gal geriau ją naktį pažadinti, kad pavalgytų, nes miegančiai krūties į burniukę niekaip schmoll.gif Bet taip skaniai naktimis parpia, gaila gi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 09 02, 10:19)
brown-eyes,  4u.gif
JOKIAIS BŪDAIS NE LINK PAŽASTIES!!! Ten išėjimo nėra  mirksiukas.gif Link SPENELIO reikia, ir MAITINIMO METU, + smakras į sukietėjimą nukreiptas. ŠVELNIAI ŠVELNIAI, kad nepažeist latakėlių.
Būbai laisvesni. Nešiok prie kitos krūties. Viskas bus gerai  4u.gif
Linex - nuo metukų, (ir net labiau paaštrina pilvuko problemas, kokia tai jų sudėtis įdomi)

Tai vat as ir vadovaujuosi kaip tu rasai tuom, kad link spenelio reikia masazuoti, bet kaip man nukreipt ta jos smakriuka i sukietejima, jei jis virs kruties doh.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti