kaip suprasti,kad krūtis tuščia?
Visada stengiausi maitinti vieną maitinimą iš vienos,kitą - iš kitos krūties. Bet pažindęs sūnelis po 10min. vėl prašo,tai duodu tą pačią, iš kurios žindė. Tai gal "sugadinau" krūtis, nes dabar kai tik valgo iš dešinės, niekaip neprivalgo, turiu duoti ir kairią. O gal bereikalo duodu kairiąją? Bet nesuprantu, kada tuščia dešinioji, valgo tol, kol pradeda skaudėti spenelį nuo čiulpimo, nors paspaudus krūtį,iš jos šiek tiek pieno išbėga, tai reiškia ji nėra ištuštinta? Tikiuosi kas nors supras, ką čia parašiau
QUOTE(Baltija @ 2010 07 13, 17:03)
Visada stengiausi maitinti vieną maitinimą iš vienos,kitą - iš kitos krūties. Bet pažindęs sūnelis po 10min. vėl prašo,tai duodu tą pačią, iš kurios žindė. Tai gal "sugadinau" krūtis, nes dabar kai tik valgo iš dešinės, niekaip neprivalgo, turiu duoti ir kairią. O gal bereikalo duodu kairiąją? Bet nesuprantu, kada tuščia dešinioji, valgo tol, kol pradeda skaudėti spenelį nuo čiulpimo, nors paspaudus krūtį,iš jos šiek tiek pieno išbėga, tai reiškia ji nėra ištuštinta? Tikiuosi kas nors supras, ką čia parašiau
krutys niekada nebuna "tuscios", nes pienas gaminasi nuolat, o ypac intensyviai - zindymo metu ir is karto po jo.
kitas dalykas, kad siuo metu labai karsta, taigi, vaikas gali tiesiog dazniau prasyti kruties, nes jam reikia skysciu.
ir galiausiai, krutis yra ne tik maisto ir gerimo saltinis - glausdama prie kruties, motina patenkina ir kitus naujagimio poreikius - fizinio kontakto, bendravimo, saugumo.
QUOTE(Baltija @ 2010 07 13, 16:03)
ir krūtų tikrai nesugadinsi, paprasčiausiai toje, kurią dažniau duodi ir ilgiau žindo, gaminsis daugiau pieno.
Aš tai jei po 10 min vėl prašo pienuko duodu dažniausiai irgi tą pačią krūtį bet kartais kai matau kad valgo valgo valgo ir vistiek neprivalgo tada pasiūlau ir kitą čia nėra kažkokių taisyklių, kaip jauti taip ir daryk
taip iseina kad is tos kurios daugiau zinda ir pienelio daugiau gaminsis toj?
QUOTE(js. @ 2010 07 13, 17:43)
manau, kad turėtų būti taip nes krūtys veikia "savarankiškai" viena nuo kitos
QUOTE(js. @ 2010 07 13, 17:43)
Tikrai taip.
Labuka,maitinančios mamytės .
Esu labai laiminga,kad maitinimo metu radau šį skyrelį,kurio dėka savo mergytę maitinu pusę metų.Ačiū visoms čia esančioms patarėjoms .
Gal nepadarysiu didelio nusikaltimo,jei čia esančioms mamytėms pasiūlysiu K. Vitkausko knygelę "Kūdikio žindymas.Nepakeičiamas kaip motinos meilė".Štai taip atrodo ši knygelė:
http://www.zindyk.lt/?page_id=34
Tai nuostabi knyga,kuri suteikia be galo daug jėgų maitinti .
Jei domina,rašykit AŽ .
Esu labai laiminga,kad maitinimo metu radau šį skyrelį,kurio dėka savo mergytę maitinu pusę metų.Ačiū visoms čia esančioms patarėjoms .
Gal nepadarysiu didelio nusikaltimo,jei čia esančioms mamytėms pasiūlysiu K. Vitkausko knygelę "Kūdikio žindymas.Nepakeičiamas kaip motinos meilė".Štai taip atrodo ši knygelė:
http://www.zindyk.lt/?page_id=34
Tai nuostabi knyga,kuri suteikia be galo daug jėgų maitinti .
Jei domina,rašykit AŽ .
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 13, 22:34)
Tikrai taip.
sveikos, ka daryti, kad nors kiek pienelio daugiau gamintųsi? Manoji, manau, neprivalgo, nes žinda labai ilgai (kartais iki pusntros val.), miega mažai ir prabudusi būna piktutė. Prie krūties glaudžiu labai dažnai, tačiau krūtys atrodo, kad nebespėja gaminti pieno.
QUOTE(vyšnelė @ 2010 07 14, 07:47)
Labuka,maitinančios mamytės .
Gal nepadarysiu didelio nusikaltimo,jei čia esančioms mamytėms pasiūlysiu K. Vitkausko knygelę "Kūdikio žindymas.Nepakeičiamas kaip motinos meilė".
Gal nepadarysiu didelio nusikaltimo,jei čia esančioms mamytėms pasiūlysiu K. Vitkausko knygelę "Kūdikio žindymas.Nepakeičiamas kaip motinos meilė".
Kaip dziugu skaityti tokius postus
Nors ne karta si knygele jau buvo siulyta, manau tikrai nepakenks dar ir dar karta priminti apie tai Ji tikrai verta dideles reklamos ir pagyru
QUOTE(ragnez @ 2010 07 06, 12:09)
jei atvirai, augindama mazaji studijavau magistraturoje dieniniame skyriuje. jis gime vasario menesi, kaip tik spejau issilaikyti sesija. paskui mazdaug menesi buvau namuose, veliau vel ejau i paskaitas. darydavau taip - pamaitindavau, guldydavau i vezima ir aukle eidavo su visais vaikais i parka. po paskaitos atvezdavo maziu i universiteta, per pertrauka pamaitindavau ir jie eidavo vel i parka. o jei miegodavo - pasiimdavau i paskaita. prisipazinsiu, tas pavasario semestras buvo nelengvas, viska suderinti buvo sudetinga - bet destytojai buvo nuolaidus, kolegos studentai mielai dalinosi konspektais ir man pavyko tvarkingai su visais islaikyti sesija, atsiskaityti rasto darbus. o rudeni mazyliui buvo jau beveik pusmetis, kai budavau isejusi i paskaitas, auklyte pamaitindavo ji kose. jis uzaugo nemates buteliuko ir ciulptuko, o as ne karto nenutraukinejau pieno, nors zindziau 19 menesiu...
ačiū už pasidalintą patirtį mano situacija panaši rugsėjį turiu išeiti į paskaitas, mažiukui bus apie 2,5 mėnesiuko studijos dieninės ir kursas deja dar tik II taigi tvarkaraštis perkrautas pakolkas neprisileidžiu minčių kas bus, nes baugu
žinoma, blogiausiu atveju nutraukinėsiu bet bus netoli žiema, parke neprivaikštinėsim
dar klausimėlį turiu- kai sūnelis valgo valgo ir staiga pradeda mesti spenelį, spardytis, rankomis mostaguotis, "muštis", rėkti papasakojau med. sesutei, sako, kad jei spardosi- pilvelis suskausta...bet kodėl tada kai aš vėl paduodu spenelį, patraukia- nustoja spardytis?negali gi būti, kad čia skaudėjo, čia jau tik įdavus vėl nebeskauda
kartais galvoju, gal tūksta pieno- bet man vos paspaudus krūtį, bėga čiurkšlė- reiškia yra to pienuko sočiai
QUOTE(ragnez @ 2010 07 13, 18:21)
krutys niekada nebuna "tuscios", nes pienas gaminasi nuolat, o ypac intensyviai - zindymo metu ir is karto po jo.
kitas dalykas, kad siuo metu labai karsta, taigi, vaikas gali tiesiog dazniau prasyti kruties, nes jam reikia skysciu.
ir galiausiai, krutis yra ne tik maisto ir gerimo saltinis - glausdama prie kruties, motina patenkina ir kitus naujagimio poreikius - fizinio kontakto, bendravimo, saugumo.
jau buvau issigandusi,kad nebeuztenka pieno dukrytei nes diena pabunda valgyti kas 1,5-2val. bet matyt ji labiau gerti nori juk dabar labai karsta o nakti valgo kas 3-4val,tai manau cia visai normaliai ji maitinasi
QUOTE(Stiklo karoliukai @ 2010 07 14, 11:45)
dar klausimėlį turiu- kai sūnelis valgo valgo ir staiga pradeda mesti spenelį, spardytis, rankomis mostaguotis, "muštis", rėkti papasakojau med. sesutei, sako, kad jei spardosi- pilvelis suskausta...bet kodėl tada kai aš vėl paduodu spenelį, patraukia- nustoja spardytis?negali gi būti, kad čia skaudėjo, čia jau tik įdavus vėl nebeskauda
kartais galvoju, gal tūksta pieno- bet man vos paspaudus krūtį, bėga čiurkšlė- reiškia yra to pienuko sočiai
Taip, tai pilvuko putimo bedeles.
Stenkites kuo maziau verkti pries valgi, paguleti ant pilvelio, valgant gali ranka suemus kojytes siek tiek prilenkti jas prie pilvelio. Ir butinai atsirugti (maitinimo metu ir po jo). Isaugsit
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 07 14, 14:48)
manau cia visai normaliai ji maitinasi
Netgi labai normaliai.Mamytes Pienelis suvirskinamas mazdaug per 2 valandas, todel labai normalu, jei naujagimiai zinda 12 kartu per para ir net daugiau Be to jos skrandukas dar laaaabai mazutis.