Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(braske09 @ 2010 08 27, 19:02)
Aciu uz patarimus, jau ramiau 4u.gif
gal galetumet dar vienu klausimu patart...turiu tokia bjauria liga-migrena doh.gif skausmai uzeina siaubingi ir be vaistu negaliu apseiiti, tad tenka gerti vaistus ir 12val nemaitinti savo maziaus (nusitraukinedama piena ir ispildama i kriaukle verkiu-nu taip gaila, pienuko sociai turiu, o 12val tenka maitinti misiniu...)
gal kuriai nors tokia/panasi situacija, ka darote, kai geriate vaistus?
as taip uzsibrezus maitinti tik  savo pienuku,,,, rolleyes.gif

Kokius vaistukus geri?
Siaip patarimas (ne tik kenciancioms galvos skausmus, bet visoms zindyvems) - nepamirsti pries pradedant maitinti visuomet salia pasideti stikline vandens ir butinai zindant gurksnoti (arba atsigerti pries)...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 27 rugpjūčio 2010 - 20:01
Gal žinot, kodėl lialius iš vienos krūties normaliai žinda, o kai duodu kitą, truputį pažindęs pyksta, šaukia? g.gif Toj "nemylimoj" kruty ir pienuko sumažėjo, nes rečiau duodu. Bijau, kad su viena neišmaitinsiu unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 27, 19:)
nepamirsti pries pradedant maitinti visuomet salia pasideti stikline vandens ir butinai zindant gurksnoti (arba atsigerti pries)...

Tikra teisybė. Dar ligoninėj pastebėjau, kad pradėjus maitinti, ima žiauriai troškinti. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lillit: 27 rugpjūčio 2010 - 20:08
QUOTE(lillit @ 2010 08 27, 20:07)
Gal žinot, kodėl lialius iš vienos krūties normaliai žinda, o kai duodu kitą, truputį pažindęs pyksta, šaukia? g.gif Toj "nemylimoj" kruty ir pienuko sumažėjo, nes rečiau duodu. Bijau, kad su viena neišmaitinsiu unsure.gif
Papildyta:

Tikra teisybė. Dar ligoninėj pastebėjau, kad pradėjus maitinti, ima žiauriai troškinti.  doh.gif

Danzai taip buna, kad vaikai pamilsta labiau viena kruti. Taip gali buti del daugelio priezasciu, viena is ju, pvz. kad is tos kruties sunkiau pienas bega (juk liauku kiekis skirtingose krutyse gali skirtis). Bandyk ta 'nemylima' kruti siulyti kol vaikelis mieguistas, arba galima bandyti duoti pirmiausia 'megiama' ir po keletos minuciu pakeisti i kita, dar vienas bandymas - keisti padeti, t.y. kad is nemylimos kruties zistu tokioje pat padetyje, kaip kad zinda is megiamos (t.y. 'pasikisus' vaikeli po pazastimi - jei reikia, ikelsiu paveiksleli)).
O siaip...kuo puikiausiai mamytes ismaitina ir viena krutimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braske09 @ 2010 08 27, 20:02)
Aciu uz patarimus, jau ramiau 4u.gif
gal galetumet dar vienu klausimu patart...turiu tokia bjauria liga-migrena doh.gif skausmai uzeina siaubingi ir be vaistu negaliu apseiiti, tad tenka gerti vaistus ir 12val nemaitinti savo maziaus (nusitraukinedama piena ir ispildama i kriaukle verkiu-nu taip gaila, pienuko sociai turiu, o 12val tenka maitinti misiniu...)
gal kuriai nors tokia/panasi situacija, ka darote, kai geriate vaistus?
as taip uzsibrezus maitinti tik  savo pienuku,,,, rolleyes.gif

o kokius vaistus geriat, jei ne paslaptis? nes mane irgi kankina sita bjaurybe..anksciau gerdavau imigran'a. o is kur suzinojot kad per para pasisalina? nes as tai bijau gerti, nes nzn kada pienukas jau 'svarus'.
va visai neseniai prasikankinau tris paras, pravemiau net koks skausmas buvo, bet vaistu bijojau gerti verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 27 rugpjūčio 2010 - 20:23
QUOTE(rucike555 @ 2010 08 25, 16:14)
skambinausi konsultantei, tai pagal mano nupasakotus simptomus, kad yra rudame laukelyje spuogelių, kurie skausmingi, kad peršti odą, kad skauda spenelį maitinant, kad dilgsi spenelį, kad skausminga visa krūtis, pasakė, kad čia nuo leliaus burnytės, ir man  reikia gydytis daktarin tepalu, o jei per 2 dienas nepraeis, jau reiks kito vaisto, teks eiti pas gydytoją.

o maitinamės taip - naktį kas 3 valandas, dieną kas 1-2 valandas. o žinda dabar jau kelias savaites apie 15-20 min. anksčiau valgydavo ir po 30-45 min.

tai va, dienos eina, situacija negerėja, l. skauda maitinant, vis nepranyksta spuogai ant areolės, daktarin nepadėjo, o gine pasakė, kad čia nieko tokio, praeis, kentėk, maitinka
radau info 2009 metų šaltiny, kad gali buti toks dalykas kaip kontaktinis dermatitas, net su herpes virusu, aprašymas l. atitinka mano situaciją.
nebezinau ka daryt, jiodai pavargau nuo skausmo, depresija užeina, apatija, bijau maitint
Atsakyti
rucike,tu internete ieskojai?gal galetum man nuoroda imest?o jei su antspeniais maitintum?
Atsakyti
QUOTE(rucike555 @ 2010 08 28, 12:08)
tai va, dienos eina, situacija negerėja, l. skauda maitinant, vis nepranyksta spuogai ant areolės, daktarin nepadėjo, o gine pasakė, kad čia nieko tokio, praeis, kentėk, maitinka
radau info 2009 metų šaltiny, kad gali buti toks dalykas kaip kontaktinis dermatitas, net su herpes virusu, aprašymas l. atitinka mano situaciją.
nebezinau ka daryt, jiodai pavargau nuo skausmo, depresija užeina, apatija, bijau maitint

As jau cia anksciau rasiau, kad man buvo panasi problema.Esu Airijoj tai daktarino tepalo negavau, o kitas vaistinej kur dave nepadejo ir soda nepadejo. Jau kruvini speneliai buvo, nei saltalankiu aliejukas zaisdeliu neuztraukdavo, bet va nusipirkau toki tepaliuka is sveikuoliskos parduotuves ir padejo is kart
http://www.goodnessd..._Cream_28g.html
tas tepaliukas kazkaip turi saldoma poveiki ir zaisdeles per para uzgyde 4u.gif
Arbatmedzio aliejukas, kiek zinau labai gerai nuo visokiu grybeliu ir virusu, labai gerai ir nuo herpes viruso. Mano mazajai buvo isokes ant lupytes, tai su arbatmedzio grynu aliejuku ir uzsigydem, is kart pradejus tepti nustojo plestis, nes maitinau bijojau,kad kaip nors i krutine nepersiduotu, o gal ir persidave g.gif
Atsakyti

# Gali būti neįmanoma šaltai laikyti nutrauktą pieną.
Nutrauktas pienas gali būti saugiai laikomas 24 valandas 15°C temperatūroje, o 4 valandas - 25°C temperatūroje. Daugelį valandų nutrauktas pienas gali būti laikomas uždarytame inde, apdėtame ledo gabalėliais.

čia iš straipsnio to- man labai "patiko" mano mažiukas antakalnyje buvo intensyvios terapijos skyriuje- nešdavau nutrauktą pieną kaip ir kitos mamos- o ten darbuotojos sugirdydavo- sistema- ateini- pvz naktį 23,30 atneši pienuko 00,00 ir 03,00 maitinimams, ir padedi prie šildomos lovytės- o jos pamaitina tuo pienuku (dėl bendro išsilavinimo- cituoju- nešildom- nes nuo lovytės sklinda šiluma 37 laipniai pienas neatvėsta) tada ateini 05,30 ir atneši rytinį pienuką. Kartais kai ateidavau jos jau būdavo pamaitinusios senu pienu (pieno iš pradžių turėjau daug- apie 100ml nunešdavau buvo negaila- ypač kai sužinojau kad sugirdo kitiems vaikams kurių mamos ar tai neturėjo ar tai neatnešdavo pienuko- tiesa nustebino toks neapdairumas medikų- gerai- aš nesirgau niekui užkrečiamu- visi tyrimai atlikti- bet jos tai juk tokios info neturi- atsimenu ateinu iš pradžių- pieno likę išpilt tenka- kitą kart ateinu nieko nėr aš ir sakau- tai jis toks šaunuolis viską suvalgė??? o jos man tai mes kitiems sugirdėm- toks lengvas šokas buvo... tikiuosi ne iš to pačio buteliuko...Nors ką gali žinot. Ir taip visiems- neišnešiotukams ir su kitomis problemomis gimusiems vaikams. Kažkokios antisanitarinės ten sąlygos- viena mama santariškėse pasakojo kad rado savo vaiką čiunkuojantį per pusę plyšusia iš vienos pusės soske- iš karto pakėlė skandalą- o jos ten- taigi nieko nenutiks blink.gif kitą kartą ateinu o ten yra tokios mėlynos lempos- nežinau kam jos skirtos- bet vaikams neišnešiotukams jas jungia ir tokius ale akinius uždeda- akiniai nukritę vaikas varto akis varto aš vieną kartą pasakiau- pataisė (nu būna gi) kitą kartą ateinu tas pats- pati stumtelėjau (aišku dezinfekavau rankas) dar kitą kartą ateinu vėl tas pats... vėl pasakiau- tai tik susiraukė... Kita mama su kuria gulėjau dar papasakojo flintą- sako ateinu- prie vieno iš vaikų visi aparatai "klykia" aš sako iš karto pas sesutes- sakau- ten aparatais cypia- o sesutės arbatą geria ir sako- ar jūsų vaikas? sako- ne. Tai jos- tai ko jūs čia atėjot??? unsure.gif kai išgirdau šitą pasakojimą jaučiu tom sesutėm atsibodau- pas vaiką po valandą būdavau- tik kad maniškis ramus labai buvo- o naktim neleisdavo ateit...

Nu ne į temą aš čia... visai ne į temą- tik norėjau pasakyt apie pieno laikymą o kai nuvariau apie antakalnio intensyvios terapijos skyrių tai jau nuvariau- yra ir gerų pamainų bet kai kurios tokios kad nežinau- joms morge dirbti o ne intensyvios terapijos skyriuje. O apie vieną iš gydytojų iš viso net kalbėt pakolkas nesinori- nesu tikra dėl pavardės ieškau info su nuotrauka- ar tikrai ta gydytoja (nesinori ant kito žmogaus per klaidą kažką blogo pasakyt) bet jos dėka ir pienas pradėjo mažėti, ir žilų plaukų pas mane atsirado jai nieko nereiškia ateiti ir pasakyti- vaikas isterikas- čia jūsų kaltė... unsure.gif aš iš viso tokius žmones iš darbo varyčiau
Papildyta:
P.S iš pradžių gulėjom antakalnyje- paskiau pervežė į santariškes- kai visi blogumai papasakoti apie antakalnį- santariškės man pasirodė kaip rojus- vaikas vienoje palatoje su mama- mama pati rūpinasi savo vaikučiu- pasakius tiesą būčiaudaug ką atidavus- nebūčiau net mokamai palatai pinigų pagailėjusi kad tik antakalnyje būtų panašios sąlygos...
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 27, 21:59)
Kokius vaistukus geri?
Siaip patarimas (ne tik kenciancioms galvos skausmus, bet visoms zindyvems) - nepamirsti pries pradedant maitinti visuomet salia pasideti stikline vandens ir butinai zindant gurksnoti (arba atsigerti pries)...

QUOTE(niurzga123 @ 2010 08 27, 22:20)
o kokius vaistus geriat, jei ne paslaptis? nes mane irgi kankina sita bjaurybe..anksciau gerdavau imigran'a. o is kur suzinojot kad per para pasisalina? nes as tai bijau gerti, nes nzn kada pienukas jau 'svarus'.
va visai neseniai prasikankinau tris paras, pravemiau net koks skausmas buvo, bet vaistu bijojau gerti  verysad.gif

Geriu Cinie...jei neisgerciau, vaikas liktu be prieziuros, nes net galvos negaliu pakelt, o ka jau kalbet apie nesiojima, bendravima....aciu D turiu mama, kuri pavaduoja kol kankinuosi ir suveikia vaistai...
Atsakyti
QUOTE(js. @ 2010 08 28, 12:32)
rucike,tu internete ieskojai?gal galetum man nuoroda imest?o jei su antspeniais maitintum?

http://webcache.goog...r...=clnk&gl=lt

maitinau su antspeniais, bet dar baisiau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rucike555: 28 rugpjūčio 2010 - 12:36
QUOTE(braske09 @ 2010 08 28, 13:10)
Geriu Cinie...jei neisgerciau, vaikas liktu be prieziuros, nes net galvos negaliu pakelt, o ka jau kalbet apie nesiojima, bendravima....aciu D turiu mama, kuri pavaduoja kol kankinuosi ir suveikia vaistai...

Aha, zinau situos, anksciau gerdavau.. ten ta pati sudetis tik kitos firmos, visur tie sumatriptanai..
tai mano vaika ir mama priziurejo visas tris paras paskutini karta.. tik pamaitint atnesdavo, nes as jau ne is lovos neislipau verysad.gif
o jums kazkas sake kad per para jie pasisalina is organizmo?ar skaitet kazkur? nes as niekur info tokios nerandu..o pati suprantat kokia kankyne ta migrena.. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 28 rugpjūčio 2010 - 13:37
QUOTE(niurzga123 @ 2010 08 28, 15:36)
Aha, zinau situos, anksciau gerdavau.. ten ta pati sudetis tik kitos firmos, visur tie sumatriptanai..
tai mano vaika ir mama priziurejo visas tris paras paskutini karta.. tik pamaitint atnesdavo, nes as jau ne is lovos neislipau  verysad.gif
o jums kazkas sake kad per para jie pasisalina is organizmo?ar skaitet kazkur?  nes as niekur info tokios nerandu..o pati suprantat kokia kankyne ta migrena..  verysad.gif

jei neklystu anotacijoj parasyta kad nemaitinti vaiko12val ir as su gydytoja kalbejau, abi priejom tokia isvada, nes kai bandziau kentet, tai paskutiniu metu prasikankinau 5 paras, ir baigesi tuo, kad vos greitoji neisveze, visitek teko vaistus gert, o vaikas gerdamas tas dienas mano "skaudancio" pienuko pats buvo neramus, pati priziuret sunkiai galejau tas dienas, verkdavau, vaikas sypsosi, o as net sypsenos is skausmo negaliu isspausti...tad nutarem su gydytoja gert Cinie (cia jo, tas pats kai Imigran, Zomig-tik per pus pigesni smile.gif ).Iki siol jis man gerai veikia-isgeriu, nusnaudziu 10min ir migrenos neber.
Beje, kazkas patare homeopatini vaista SPIGELON. Aciu labai 4u.gif pirma kart girdziu, bet pabandyti galima, juk homeopatinis. Gal galetumet daugiau apie si vaista, ar veiksmingas, ar stiprus? (nes visi paracitamoliai, citramonai, nimesiliai man kaip saldainiai...)
Atsakyti