Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 25, 10:45)
Maitinti vistiek reikia, o ir butina, kad pienelis neuzsistovetu  mirksiukas.gif Nesvarbu, kad guzeliu nera (o ir temperatura ne is karto pakyla).
O del pienliges tikrai vertetu issikviesti konsultante, kad apziuretu 4u.gif

Beje, kaip daznai maitinates ir kaip ilgai vaikelis zinda is vienos kruties?

skambinausi konsultantei, tai pagal mano nupasakotus simptomus, kad yra rudame laukelyje spuogelių, kurie skausmingi, kad peršti odą, kad skauda spenelį maitinant, kad dilgsi spenelį, kad skausminga visa krūtis, pasakė, kad čia nuo leliaus burnytės, ir man reikia gydytis daktarin tepalu, o jei per 2 dienas nepraeis, jau reiks kito vaisto, teks eiti pas gydytoją.

o maitinamės taip - naktį kas 3 valandas, dieną kas 1-2 valandas. o žinda dabar jau kelias savaites apie 15-20 min. anksčiau valgydavo ir po 30-45 min.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rucike555: 25 rugpjūčio 2010 - 15:16
rucike555,
4u.gif
Atsakyti
nagi, moterikes patarkit man 4u.gif turiu per daug pieno ka daryt doh.gif lotuliukas.gif
ne o jeigu rimtai, tai atsibodo pasikartojantys guzai unsure.gif vaikas pradejo valgyti kieta maista nuo 6 menesiu nu ir prasidejo, pieno nemazheja, nors valgo naktimis ir dienomis duodu tikrai nemazhai po koshes kaip atsigerti, ciulptuko neduodu, visokiu soskiu irgi ne, nu nesuprantu, kaip gaminasi taip gaminasi unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,

Gal kas man patars ką daryti, naktį man labai sumažėja pieno kiekis. Dieną mano mažė suvalgo apie 50 - 65 ml, o naktį vos 35 - 40 ml ir paskui verkia, nes nebėra pienuko. Kiek suvalgo žinau tiksliai, kadangi sveriu prieš ir po maitinimo. Niekaip nesugalvoju kaip paskatinti naktinę pieno gamybą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Treciadiene: 25 rugpjūčio 2010 - 21:55
QUOTE(meduolia @ 2010 08 25, 21:10)
nagi, moterikes patarkit man  4u.gif turiu per daug pieno ka daryt  doh.gif  lotuliukas.gif
ne o jeigu rimtai, tai atsibodo pasikartojantys guzai  unsure.gif vaikas pradejo valgyti kieta maista nuo 6 menesiu nu ir prasidejo, pieno nemazheja, nors valgo naktimis ir dienomis duodu tikrai nemazhai po koshes kaip atsigerti, ciulptuko neduodu, visokiu soskiu irgi ne, nu nesuprantu, kaip gaminasi taip gaminasi  unsure.gif

Iki metu pienas turi buti pirmoje vietoje, ne koses mirksiukas.gif
Nenutraukineji visai?
Gal liemenele nepatogi, verzianti (kurie gali buti 'pagalbininkai' susidaryti guzams).

QUOTE(Treciadiene @ 2010 08 25, 21:46)
kaip paskatinti naktinę pieno gamybą?

Kiek laiko zinda? Kaip daznai?
Ir naktimis sveriates?

'Nebera pienuko' trunka tik kuri laika, kai vaikelis zindzia 'tuscia' kruti, jis duoda signalus, kad pienelio reikia dar ir po kurio laiko jis vel pliupteli mirksiukas.gif
Labai naudingas oda-oda kontaktas.
Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2010 08 25, 22:46)
Sveikos,

Gal kas man patars ką daryti, naktį man labai sumažėja pieno kiekis. Dieną mano mažė suvalgo apie 50 - 65 ml, o naktį vos 35 - 40 ml ir paskui verkia, nes nebėra pienuko. Kiek suvalgo žinau tiksliai, kadangi sveriu prieš ir po maitinimo. Niekaip nesugalvoju kaip paskatinti naktinę pieno gamybą?

O Jūsų dukrytei kaip tik mėnuo, matau ax.gif Greičiausiai prasidėjo vadinamoji "pieno krizė", nors iš tikrųjų ne pieno sumažėja, o vaikiuko poreikiai padidėja kaip tik šituo laikotarpiu. Viskas susitvarkys, siūlykit krūtį, net jei Jums atrodo, kad ji tuščia. Žįsdama dukrytė "užsisakys" daugiau pienelio ir po kurio laiko ateisite klausti patarimo dėl to, kad iš vienos krūties maitinate, o iš kitos pienukas bėga biggrin.gif Rimtai - viskas bus gerai. Pasitikėkite savimi ir dukryte 4u.gif Ir labai geras ast-alaus patarimas: odos kontaktas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 25, 22:19)
Iki metu pienas turi buti pirmoje vietoje, ne koses  mirksiukas.gif
Nenutraukineji visai?
Gal liemenele nepatogi, verzianti (kurie gali buti 'pagalbininkai' susidaryti guzams).
Ir naktimis sveriates?

tai jo zhinau akd pagrindas yra MP, ir shiaip pas mus dazniausiai taip ir yra thumbup.gif bet sakau, buna dienu, kada jis kazkaip daugiau tu koshiu pavalgo, mazhiau pieno isgeria, o buna kad isvis vov ne vien tik mano piena geria, gal delto niekaip nesusireguliuoja? g.gif
nenusitraukineju, liemenele shiaip labai gera, vakar gal perpute mane? net nzn daba shvieciasi tik perputimas unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2010 08 26, 01:36)
O Jūsų dukrytei kaip tik mėnuo, matau ax.gif Greičiausiai prasidėjo vadinamoji "pieno krizė", nors iš tikrųjų ne pieno sumažėja, o vaikiuko poreikiai padidėja kaip tik šituo laikotarpiu. Viskas susitvarkys, siūlykit krūtį, net jei Jums atrodo, kad ji tuščia. Žįsdama dukrytė "užsisakys" daugiau pienelio ir po kurio laiko ateisite klausti patarimo dėl to, kad iš vienos krūties maitinate, o iš kitos pienukas bėga biggrin.gif Rimtai - viskas bus gerai. Pasitikėkite savimi ir dukryte 4u.gif Ir labai geras ast-alaus patarimas: odos kontaktas smile.gif

Labas rytas,

Taip mano dukrytei mėnuo, bet ji neišnešiotukė, tad su ja truputelį sudėtingiau, nes pirmas savaites valgė per zondą, paskui iš buteliuko ir tik ne taip seniai pradėjo valgyti vien tik iš krūties.Kai nebėra pieno, arba jis sunkiau bėga, ji nebeima krūties, o jeigu šiaip ne taip įkišu tada kanda i spenelį ir toliau verkia. Norisi tikėti, kad tai tik "pieno krizė". Kiek girdėjau jų lyg ir trys būna?

Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 26, 00:19)
Iki metu pienas turi buti pirmoje vietoje, ne koses  mirksiukas.gif
Nenutraukineji visai?
Ir naktimis sveriates?

'Nebera pienuko' trunka tik kuri laika, kai vaikelis zindzia 'tuscia' kruti, jis duoda signalus, kad pienelio reikia dar ir po kurio laiko jis vel pliupteli  mirksiukas.gif
Labai naudingas oda-oda kontaktas.

Labas rytas,

Manoji žinda gal 10-15 minučių, tik dieną per tą laika iščiulpia 50-65 ml, o nakti vos 35-40 ml. Paskui spjaauna krūtį ir miega, įkišti nebeįmanoma. Valgo kas tris valandas, kadangi ji neišnešiotukė ir dar labai maža, tai jeigu pati neprabunda žadinu ir valgydinu smile.gif
Taip sveriamės prieš ir po kiekvieno maitinimo, nenorim grįžti į ligoninę. Ir su pilvuku problemų kaip ir nėra, nesuprantu, gal ne dėl pieno ji verkia? Gal jai šiaip nuobodu? Nes visą dieną pramiega, aktyvesnė darosi tik vakare...
Atsakyti
laba diena,
turiu klausimeli. nuo pat gimimo pas mane pienelio vis trukumas buvo, mergaite pavalgydao bet krutines pustustes ir pustustes, neretai per viena maitinima abi krutis isvalgydavo. o dabar kai ateina metas maitint pienelis vaiko lupyciu nesulaukes teka. ar tai reiskia kad jau dabar jo i valias turiu? ar tai taip kazkoks fiziologinis procesas ir nepriklauso nuo to ar daug pienuko ar ne daug?
Atsakyti
Sveikos 4u.gif as turiu toki bedele, na maniske mano pienuka labai megsta ir jo pastoviai reikalauja, mums jau virs 8 men tai ir pati sugeba pasiimti ax.gif taciau kieto maisto atsisako, valgyti kosyte, mesyte kosmaras nepripazysta spjauna dar kokia uogyte suvalgo netrinta tiesiog is ranku , nzn ar mziau duoti jei pienuko nors tada buna isterijos, ar nebus jei jo per daug juk reikia ir kieto tikro maisto , ka jus manot?ar g.gif
Atsakyti
QUOTE(Treciadiene @ 2010 08 26, 08:04)
Taip sveriamės prieš ir po kiekvieno maitinimo, nenorim grįžti į ligoninę. Ir su pilvuku problemų kaip ir nėra, nesuprantu, gal ne dėl pieno ji verkia? Gal jai šiaip nuobodu? Nes visą dieną pramiega, aktyvesnė darosi tik vakare...

Ar negali buti, kad butebt tas sverimas nakties metu jai nepatinka g.gif Gal bandykit ramioje busenoje pasimaitinti (be ryskiu sviesu, kalbinimo, staigiu judesiu) ir ramiai toliau miegoti? mirksiukas.gif Mano nuomone ji pyksta ne del pienelio. 4u.gif Aukit.

QUOTE(lunatikas @ 2010 08 26, 08:34)
0ar tai reiskia kad jau dabar jo i valias turiu?

Pienelio yra tiek, kiek reikia vaikeliui - nei per daug, nei per mazai. Vienintele salyga, reikia isiklausyti i vaikelio poreikius ir zindyti neziurint i laikrodi.
Kuomet ateina laikas augimo suoliams, tada vaikelis zinda daznaiu, tam, kad uztikrinti MP kiekio padidejima.
Cia mes vis uzsimenam apie tuos augimo suolius, kurie buna tam tikru metu. Kada jie buna, labai individualu, nebutinai visi vaikuciai auga vienu ritmu. mirksiukas.gif

Siaip pienelis gali pradeti teketi ir tuomet, kai mamyte tik pagalvoja apie vaikeli (pvz prie mazylio pabudima), ji instinktyviai jaucia kada mazyliui reikia valgyti.

QUOTE(eggle20 @ 2010 08 26, 09:12)
Sveikos 4u.gif as  turiu toki bedele, na maniske mano pienuka labai megsta ir jo pastoviai reikalauja, mums jau virs 8 men tai ir pati sugeba pasiimti ax.gif taciau kieto maisto atsisako, valgyti kosyte, mesyte kosmaras nepripazysta spjauna dar kokia uogyte suvalgo netrinta tiesiog is ranku , nzn ar mziau duoti jei pienuko nors tada buna isterijos, ar nebus jei jo per daug juk reikia ir kieto tikro maisto , ka jus manot?ar  g.gif

Labai normalu. mirksiukas.gif Tiesiog pasitikek savo mergyte ir nekisk kieto maisto per prievarta. Ateis laikas ir prades valgyti daugiau kitokio maistelio. Tiesiog kantriai siulyk, bet jei nevalgo, labai del to nereikia sukti galvos.
Iki metuku MP - pirmoje vietoje ir uzima didziaja dali vaiko meniu.
Iki pusantru metukiu su kietu maistu vaikai tik susipazista.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 26 rugpjūčio 2010 - 11:58
Labutis. 4u.gif
na, prasysiu ir as patarimo.Anksciau maniskis valgydavo apie 30min, o dabar taip staigiai pradejo valgyti tik po 2-4min.valgom kas 2-3val...jauciu kad ir pienelio maziau gaminasi...nakti valgo kas 3-4val. bandziau netgi nusitraukti ir duot is buteliuko-neima...negi jam dabar zymiai maziau reikia? aciu uz patarimus....
Atsakyti