Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

vixiuke, 4u.gif
Jei būtų rimta- progresuotų spėriai.
Kaip pati jauti, nuo užvakar- geriau ar blogiau? (stipriau/silpniau)
Temp.- nekyla? (matuoti reikia KIRKŠNYJE, ne pažastyje) (perpūtė, nugulėjai)
Tikiuosi, čiulptuko neduodi?!
Vaikai mamas pagydo mirksiukas.gif dažniau pasiūlyk, ir būtinai smakriukas nukreiptas į skaudamą plotą.

Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 08 22, 22:43)
aš vis dar dėl savo skausmo krūties šone, link pažasties... kaip jau rašiau skauda delno dydžio plotelį tarp krūties ir pažasties... skauda tik liečiant, atrodo kad kaip mėlynė, paraudimų jokių, guzų nieko nėra... ar gali būti čia koks linfmazgių uždegimas ar kasnors panašaus?? nebežinau kaip čia gydyti ar laukti kol praeis?? šiaip pakenčiama, bet nežinau ar čia rimta ar ne  verysad.gif

man taip buvo,bet per tris dienas praejo skausmas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @mamyciukas@: 22 rugpjūčio 2010 - 21:30
QUOTE(niurzga123 @ 2010 08 22, 21:37)
gal ka patarsit - jau nebeismanau ka daryti: jau daugiau kaip menesis vaikas atsisako kruties. pienliges nera, jokiu nauju kvepalu ar ko nenaudoju. atrodo apzioja teisingai. tiesiog praso valgyt - paduodu kruty - 5 min  - meta rekia, stumia. pieno yra, nes kaip atsitraukia - kuri laika dar varva.
nemanau kad pilvukas, nes kai pilvuka skauda - kitaip elgias, kitaip verkia..
bandziau traukti - juodas darbas, daugiau nieko ir nedarau tik piena traukiu, nes suvalgo tikrai daug  g.gif  bandziau duoti dazniau - 5 min pazinda, po val vel duodu. kartais vel 5 min..geriausiu atveju..po kiek laiko vel valgyt praso - duodu - neima, rekia.. kelios dienos nedamaitinu nutrauktu pienu - vaikas piktas, istisai valgyt praso..nesinori laikyti alkano verysad.gif
nakti valgo normaliai atrodo, min 10-15 min zinda ir viska istraukia..
nebeismanau ka daryt. maitint noriu, bet atrodo kad jau tikrai galas  verysad.gif

sveika, zinok ir man pasitaiko taip su vaiku,bet as su anspeniu duodu ir nevisad,bet pasitaiko,kad truksmauja siek tiek pazindzius..
pabandzius buvau duodu tutuka istraukiu ir kisu savo pienuka kartais patraukia..
arba paimu galvyte su viena ranka,o su kita prilaikau kuneli..galvyte to stumiu link krutines ir ikisus krutine as siubuoju (linguojusi pati su viku )man tai apsiramina ir traukia..kainori atsitraukt stengiuosi neleist..
na pabandykit as pamaitinu taip..retai taip buna,bet buvo man..
Atsakyti
QUOTE(js. @ 2010 08 22, 21:25)
bandyk kad atsirugtu,panesiok kad nurimtu ir vel siulyk.jei turi dideli kamuoli-maitink ant jo(super ideja,nors kamuolio neturiu,sedziu supamoj kedej ir supuos kol maitinu).stiprybes,gal dar kas ka patars.o gal jis pavalgo-nors ir trumpai zinda bet vaikiukas paaugo,sustiprejo ir greiciau zinda?

zinokit jau isbandziau visa tai - nepadeda verysad.gif kamuolio neturiu, bet ligavimus irgi bandem. nurimsta kol nepasiulau kruties vel verysad.gif
as manau kad nepavalgo, nes greit vel praso.. g.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 22, 21:26)
Jei ne is kruties tai gauna is buteliuko?

is visko gauna, nes jau patikekit tikrai esu giliam nusivylime verysad.gif is taureles mums nepavyksta nes vaikiukas labai judrus, o jei dar supykes(pries tai gaves kruti) - tai istasko su rankom viska..is svirksto bandem irgi, labai ilgai gaunas- velgi pradeda pykti..lieka buteliukas. suprantu kad blogai, bet kai vaikas isbuna nevalges visa diena( kaip pvz snd), tai mama vakare sazine grauzt pradeda ir duodu buteliuka..o visi 'patarejai', nuolat kartodami kad pasilps vaikas, irgi nepadeda verysad.gif

QUOTE(bernadeta274 @ 2010 08 22, 23:24)
pabandzius buvau duodu tutuka istraukiu ir kisu savo pienuka kartais patraukia..
arba paimu galvyte su viena ranka,o su kita prilaikau kuneli..galvyte to stumiu link krutines ir ikisus krutine as siubuoju (linguojusi pati su viku )man tai apsiramina ir traukia..kainori atsitraukt stengiuosi neleist..
na pabandykit as pamaitinu taip..retai taip buna,bet buvo man..

sitas mums visai netinka, nes jei pabandau stipriau tik prilaikyti, tuoj pat isiklykia nenuraminamai..o neduok dieve, dar uz galvytes prilaikyciau doh.gif

beje, pamirsau pamineti, kad ir tas savo penkias minutes jau paskutiniu metu zinda tik gulimoj padety, visose kitose zindymo padetyse - klykia verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 22 rugpjūčio 2010 - 22:38
QUOTE(arktika @ 2010 07 20, 14:50)
Sveikos,

Ar turite kuri patirties su neisnesiotuku zindymu?
Manoji gime 33 savaiciu, ir dziaugemes, kai vietoj zonduko jau valge is buteliuko, o kruti pradejau duoti 36 savaite. Deja, nesuvalgo ji tiek kiek reikia (30 ml dazniausiai), matuoju sverdama, tenka primaitinti. Tokiems leliukams svoris itin svarbus, tai nesinori laikyti pusbadziu, ir netikiu, kad 30 ml yra tiek, kiek leliukui reikia.
Pati praejus ir zindymo kursus, ir skaicius nemazai, o kai susiduriau praktikoje, gavosi visai kita situacija. Bandziau ir neprimaitinti, o zadinti ir dazniau duoti kruti, dar blogiau buvo, nes dar maziau suvalgydavo. Dabar valgom apie 65-70 ml 8 kartus per para, is kruties suvalgo apie 30 ml. Ryte, kadangi nenutraukiu nakti, matyt lengviau pienukas bega, tai suvalgo ir apie 55-60 ml. Jei tiek suvalgo ryte, tai darau isvada, kad per silpna ji istraukti kiek nori, nes geria tol, kol lengvai bega (pirmas 10-20 min), ir tai pavargsta, o po to nors ir atrodo, kad geria, bet isgerto kiekio nepadaugeja. Pas mane pieno nedaug, su pientraukiu ryte istraukiu 120-140, kitu metu iki 80 ml. Traukiu kas tris val. netgi dazniau gaunasi, nes pats nutraukimas ilgai uztrunka (nuo pusvalandzio iki valandos).
Butu gerai, jei atsakytu tos, kurios buvo susidurusios arba zino panasiu atveju. Moralu, kad buvo klaida duoti buteliuka nelaukiu, nes nebuvo iseities kitos (zondukai ir laselines neleido vaiko maitinti kitaip). Tiesiog idomu, ar yra vilties ismokinti leliuka normaliai valgyti is kruties, nes dabar sugaistu be galo daug laiko nutraukinedama, duodama kruti, po to primaitindama ir dar nutraukdama ta kruti is kurios valge.
Aciu uz atsakymus

maniskis vyrukas gime 34 savaiciu. stipriai panikavau kad pieniuko neuztenka, nes net nenusitraukdavau net 80 ml!! o syki vyras sumaitino misinuka ir suvalge net 120! galvojau vajei nu as tiek tirkai neturiu, kita syki sugirde irgi per 100ml. bet galiu pasakyt matyt tas pieniukas koks maistingesnis riebesnis, nes vaikelis auga labai sparciai svoriu. tai galvoju, gal tiek kiek tavo mazyte istraukia jai pakanka? ziurek i priaugama svori, nes pas mane tikrai nepanasu kad papuliai trykstu ar prisibrinktu daug pienuko, bet turbut uztenka... kolkas... 4u.gif
Atsakyti
niurzga123,

Kaip jis jauciasi / elgiasi kai nezinda? Kiek pamenu tavo mazylis - cezariukas... Ir per menesi priauginat po ~1 kg? g.gif
Ka turi galvoje rasydama 'nevalges visa diena'? Jei po 5 minutes kas valanda zinda, pasisotina... (p.s. mano sunus visuomet per 5-10 minuciu pasisotindavo).
Pavalges tas 5 minutes, kai pradeda pykti - pakelus atsirugsta?
Koki kieki suvalgo is buteliuko?

Sunku kazka pasakyti nematant KAIP tas vaikas elgiasi...bet visgi esu linkusi manyti, kad kaltas arba buteliukas, arba apskritai jo irzlumas ir pykimas nesusije su zindymu g.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2010 08 22, 23:21)
o syki vyras sumaitino misinuka ir suvalge net 120! galvojau vajei nu as tiek tirkai neturiu, kita syki sugirde irgi per 100ml. bet galiu pasakyt matyt tas pieniukas koks maistingesnis riebesnis, nes vaikelis auga labai sparciai svoriu. 

Kudikis gali 'praryti' daug, tik klausimas ar jam TIEK REIKIA???
Misiniai gaminami ir karves pieno, karves pienas skirtas versiukams.
Man patiko citata is K.V. knygeles:
''Zmoniu vaikas eina vieneriu metu, o versiukas - jau pirmaja diena. Zmogus meistrauja, kalba, skaito, raso, o ka sugeba gyvulys?''
MP sudetis VISISKAI kitokia. Misiniuose be galo daug cukraus, ivairiu papildu (tik kokia is ju nauda?), jais maitinami vaikuciai labai sparciai sukaupia riebaliuku, jie nesugeba kontroliuoti apetito, t.t. ir pns...

Todel...neskubekit su misiniais. Kiekviena mama sugeba ismaitinti savo kudiki (viena, du ar trys), jei tik ji pati to...nori! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(niurzga123 @ 2010 08 22, 23:30)
zinokit jau isbandziau visa tai - nepadeda  verysad.gif kamuolio neturiu, bet ligavimus irgi bandem. nurimsta kol nepasiulau kruties vel  verysad.gif
as manau kad nepavalgo, nes greit vel praso..  g.gif
is visko gauna, nes jau patikekit tikrai esu giliam nusivylime  verysad.gif  is taureles mums nepavyksta nes vaikiukas labai judrus, o jei dar supykes(pries tai gaves kruti) - tai istasko su rankom viska..is svirksto bandem irgi, labai ilgai gaunas- velgi pradeda pykti..lieka buteliukas. suprantu kad blogai, bet kai vaikas isbuna nevalges visa diena( kaip pvz snd), tai mama vakare sazine grauzt pradeda ir duodu buteliuka..o visi 'patarejai', nuolat kartodami kad pasilps vaikas, irgi nepadeda verysad.gif
sitas mums visai netinka, nes jei pabandau stipriau tik prilaikyti, tuoj pat isiklykia nenuraminamai..o neduok dieve, dar uz galvytes prilaikyciau  doh.gif

beje, pamirsau pamineti, kad ir tas savo penkias minutes jau paskutiniu metu zinda tik gulimoj padety, visose kitose zindymo padetyse - klykia  verysad.gif

Gal jums kokia krize valgymo , augimo suolis ar pan. Atsimenu apie 3 men mano sunus koki memesi laiko zindo tik kai buvau atsistojusi ir dar ji supau doh.gif jau atrodo uzmiega, bet tik atsisedu isterija doh.gif ir dar tuo metu vyras pamokino ji ,kad galima buti supamam auto kedutej doh.gif nu tai ir supdavau ant ranku jau nebetikdavo doh.gif . Dar tas laikas sutapo ir su dantuku dygimu, nes isdygo 4 men, tai gal del to ir buvo neramesnis, gal ir tos smegeneles labai nieziejo, gal man reikejo jas daugiau pamasazuoti unsure.gif
Vaikai labai gudrus kazka pabande viena kart labai gerai atsimena ir vel nori pvz buteliuka, aha pienukas bega lengvai ir vel pamato kruti, kur reiks dirbti iki prakaito, kad ta pienuka istraukti biggrin.gif
Kazkaip sunku is jusu pasakojimo suprast kame problema ar kad valgo 5 min ar kad daznai praso ar is vis tos kruties nenori matyti? O jei patiketumet ,kad jam pakanka tiek pienuko kiek istraukia, dazniau siulytumet, bet nekistumet per prievarta ir leistumet zysti tiek kiek nori ,kad ir 5 min ir ramiai lauktumet kol vel paprasys ar vis tiek butu kazkokiu problemu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 23, 00:25)
niurzga123,

Kaip jis jauciasi / elgiasi kai nezinda? Kiek pamenu tavo mazylis - cezariukas... Ir ...
Sunku kazka pasakyti nematant KAIP tas vaikas elgiasi...bet visgi esu linkusi manyti, kad kaltas arba buteliukas, arba apskritai jo irzlumas ir pykimas nesusije su zindymu  g.gif

na jei neduodu papildomai pienuko, tai buna irzlus, netgi piktas sakyciau. nemiega visa diena..
taip, maziukas - cezariukas, bet pirmus du menesius zindo kuo puikiausiai, tik prasidejus treciam menesiui va taip pradejo darytis g.gif po kg priaugam, bet matot as vis duodavau papildomai to pieno, o db pradejau nebeduoti..jei gauna papildomai pienelio, tai buna tikrai geras ir linksmas vaikas.
pavalges tas 5 min dazniausiai atsirugsta. taciau po kokiu 10-15 min vel praso begaliniai, o tada jau daznai nebeima.. jei duodu is buteliuko, suvalgo dar papildomai iki 100 ml. na jei duodu pvz 40 - suvalgo, jei duodu 80 - suvalgo..daugiau kaip 100 nedaviau papildomai niekad.
jau daejom tokia stadija kai pamates kruty pradeda verkt, man dar jos net nepasiulius verysad.gif
o sakiau kad nevalges visa diena, tai todel, kad lygtais ir tustintis maziau pradejo.. verysad.gif jei ne tai, tai tikrai neabejociau ar pavalgo..

QUOTE(ada21lt @ 2010 08 23, 11:04)
Gal  jums kokia krize valgymo , augimo suolis ar pan. Atsimenu apie 3 men mano sunus koki memesi laiko zindo tik kai buvau atsistojusi ir dar ji supau  doh.gif...

Kazkaip sunku is jusu pasakojimo suprast kame problema ar kad valgo 5 min ar kad daznai praso ar is vis tos kruties nenori matyti? O jei patiketumet ,kad jam pakanka tiek pienuko kiek istraukia, dazniau siulytumet, bet nekistumet per prievarta ir leistumet zysti tiek kiek nori ,kad ir 5 min ir  ramiai lauktumet kol vel paprasys ar vis tiek butu kazkokiu problemu? g.gif

na ir as maniau kad krize, bet kiek tada tokia krize gali testis? doh.gif dantukam dar pas mus gal ankstoka biskiuka? g.gif
gal negerai akcentavau, nes norejau papasakot visa situacija, didziausia problema tame, kad nenori matyti tos kruties, klykia vos pamates ir kad jei nedamaitinu, tai man atrodo kad mazai jam to valgio.. nes elgiasi kaip nevalges, istisai praso, pilvas gurgia.. o as su savo kisimu, bijau kad mama su savo papu vaikui baubas nepasidarytu verysad.gif
o jei po tiek mazai zys, tai ar man neprades mazeti pienukas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 23 rugpjūčio 2010 - 10:55
Mums 4 men dantukai isdygo jau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 22, 22:06)
vixiuke4u.gif
Jei būtų rimta- progresuotų spėriai.
Kaip pati jauti, nuo užvakar- geriau ar blogiau? (stipriau/silpniau)
Temp.- nekyla? (matuoti reikia KIRKŠNYJE, ne pažastyje) (perpūtė, nugulėjai)
Tikiuosi, čiulptuko neduodi?!
Vaikai mamas pagydo  mirksiukas.gif  dažniau pasiūlyk, ir būtinai smakriukas nukreiptas į skaudamą plotą.

na aš ir galvoju jei būtų rimta, tai gal jau būtų blogėję... o šiandien atsiklėlaiu jau mažiau skauda... tai matyt perpūtė gal ar nugulėjau, nors stengiuosi miegoti ant nugaros tiktai. oi kaip smagu, kad yra tokia temelė ir yra mamyčių, kurios nuramina bei pataria, pozas kaitaliojam jau per kiekvieną maitinimą ar net vieno maitinimo metu, vėlgi ne be Jūsų, mamytės, pagalbos, nes pačiai nedaėjo kaip čia tas pozas kaitalioti smile.gif 4u.gif o čiulptuko neduodam, buvo mintis jau duoti, bet pasiskaitinėjau šią temelę ir nusprendžiau, kad užaugsim ir be jo... dukrytė be čiulptuko užaugo, nereik ir sūneliui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vixiuke: 23 rugpjūčio 2010 - 12:28
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 22, 22:45)
Kudikis gali 'praryti' daug, tik klausimas ar jam TIEK REIKIA???
Misiniai gaminami ir karves pieno, karves pienas skirtas versiukams.
Man patiko citata is K.V. knygeles:
''Zmoniu vaikas eina vieneriu metu, o versiukas - jau pirmaja diena. Zmogus meistrauja, kalba, skaito, raso, o ka sugeba gyvulys?''
MP sudetis VISISKAI kitokia. Misiniuose be galo daug cukraus, ivairiu papildu (tik kokia is ju nauda?), jais maitinami vaikuciai labai sparciai sukaupia riebaliuku, jie nesugeba kontroliuoti apetito, t.t. ir pns...

Todel...neskubekit su misiniais. Kiekviena mama sugeba ismaitinti savo kudiki (viena, du ar trys), jei tik ji pati to...nori!  4u.gif

oii as turejau mintyj kad MP maistingesnis nes as jo tiek nenusitraqukiu o jo pakanka smile.gif
Atsakyti