Čiulptuko neduodi? Skalbiklis (minkštinimo priemonė)? Prausiklis? (gal krūtinę plauni plauni su muilu???) Kaip prieš, per ir po maitinimo skauda? Peršti?
[/quote]
Ne, čiulptuko neduodu. Skalbiu ir jos rūbelius, ir savo liemenėlę tuo pačiu lietuvišku skalbikliu ūkiško muilo pagrindu (Ringuvos). Krūtinės su muilu taip pat neplaunu. Tai lyg ir ne skausmas, o panašiau į perštėjimą, kažkiek niežulį. Kartais atrodo, jog niežti visą krūtį, ne tik spenelius. Daugiau po maitinimo.
QUOTE(vuoga @ 2010 08 17, 11:09)
mamos nenurasykit visu bedu pieno trukumui, juk vaikiukai dar mazi, diegliukai virskinimo traktas dar normaliai gal neveikia na dar nesusireguliaves ir oro daug privalgo skauda skranduka, raizo viduriukus, ar jus gal kokiu svogunu, cesnaku, astraus maisto uzvalget ir vaikui pienelio skonis kitoks. Kantrybes ir viskas susitvarkys.
Kazkaip as kai maitinau, gal tik pora kart buvau suabejojus pienelio trukumu, bet cia kai vaikas vos ne isstisai praverkdavo per visa nakti nuo kokiu 12 nakties iki tarkim 4 ar net 6 ryto, bet jai buvo tikrai stiprus diegliukai ir kai atradom gera buda juos numalsinti tokiu naktu nebepasitaikydavo:)) o jei kada nenoredavo valgyt ar valgydavo labai daznai, na ir kas juk ir mes ne visad vienodai norim valgyt, o dabar tarkim mano dukryte is vis kartais valgo tik viena kart dienom, bet labai daug geria, tai ir jusu leliukai gal nenori gerti riebaus pienelio o daugiau nori atsigerti, todel trumpiau zinda. Isiklausykit i vaikelio poreikius, o ne mociuciu tetu kalbas...!! o jei labai stirpiai bega pienelis trupuciuka nusitraukit, kad nebegtu ciurkslele, gal vaikiukas nespeja ryti pienelio todel paleisdamas kruti taip tiesiog rodo savo nepasitenkinima taip greitai beganciu pieneliu:) paskutinej vietoj jei jau nerandar jo0kiu kitu paaiskinimu kaltinkit pienelio trukuma!
Kazkaip as kai maitinau, gal tik pora kart buvau suabejojus pienelio trukumu, bet cia kai vaikas vos ne isstisai praverkdavo per visa nakti nuo kokiu 12 nakties iki tarkim 4 ar net 6 ryto, bet jai buvo tikrai stiprus diegliukai ir kai atradom gera buda juos numalsinti tokiu naktu nebepasitaikydavo:)) o jei kada nenoredavo valgyt ar valgydavo labai daznai, na ir kas juk ir mes ne visad vienodai norim valgyt, o dabar tarkim mano dukryte is vis kartais valgo tik viena kart dienom, bet labai daug geria, tai ir jusu leliukai gal nenori gerti riebaus pienelio o daugiau nori atsigerti, todel trumpiau zinda. Isiklausykit i vaikelio poreikius, o ne mociuciu tetu kalbas...!! o jei labai stirpiai bega pienelis trupuciuka nusitraukit, kad nebegtu ciurkslele, gal vaikiukas nespeja ryti pienelio todel paleisdamas kruti taip tiesiog rodo savo nepasitenkinima taip greitai beganciu pieneliu:) paskutinej vietoj jei jau nerandar jo0kiu kitu paaiskinimu kaltinkit pienelio trukuma!
gal galite parašyti tą veiksmingą būdą, kaip kovojot su pilvuko diegliais?
Taip pat noriu paklausti mamyčių... sūneliui 13 parų, su maitinimu viskas sekėsi gerai, pieno yra, krūtys ne kietos, aju lyg susireguliavo gamyba... bet šiandien pradėjo diegti krūtį, diegliukai tokie užeina... na ir paspaudus skauda prie pažasties, kiek žinau ten dažnai ir susidaro guzai, bet pas mane jokių guzų nėra... bet skaudena, net ir nežinau kur masažuoti, bandau visur pamasažuoti, užsidėjau medaus ir kopūsto kompresą, ar gali būti užsikišę latakėliai jei nėra guzų? nesuprantu iš kur tas skausmas... manau klaidą darau, kad beveik visad maitinu viena poza - gulėdama, na dar kartais atsisėdus... vis skaitau temą, kad reikia, jog smakriukas būtų nukreiptas į guzo ar skaudamos vietos pusę... bet kaip žindyti, kad vaiko smakriukas žiūrėtų į pažastį??? na su vyro pagalba pavyksta, laiko jis taip nukreipęs, bet kaip vienai nesugalvoju.... gal yra kur internete paveiksliukų su žindymo pozomis? per google neradau. Ačiū už bet kokius patarimus
man irgi budavo prazioj toks na ne skausmas bet taip lyg dilkciodavo,po maitinimo,kruties sone.jokiu guzu nieko neradau,tai svelniai pabraukydavau,pamazazuodavau,bet vos vos.praejo mazdaug po 1.5 men.
dar paziurek ar vaiko burnyte svari,be baltu apnasu-gali but pienlige
dar paziurek ar vaiko burnyte svari,be baltu apnasu-gali but pienlige
QUOTE(angeliux123 @ 2010 08 20, 15:03)
Sveikutes:) Mums 1.5 men. ir kaip cia dauguma raso, visi aplinkui sako, kad pas mane mazai pienuko.
Kodel ir kaip 'visi' nusprendzia, kad jam mazai pienuko?
Kaip auga svoris?
Mano manymu nereiketu nutraukineti, bet leisti mazyliui paciam traukti, kadf ir po maziau, bet dazniau.
Pieno gamyba spartina noras zindyti ir daznas kudikio glaudimas prie kruties.
QUOTE(JusRuMa @ 2010 08 20, 15:36)
o dabar jau tikiu, kad maitinsiu tiek, kiek mažylė norės.
QUOTE(JusRuMa @ 2010 08 20, 17:11)
Tai lyg ir ne skausmas, o panašiau į perštėjimą, kažkiek niežulį. Kartais atrodo, jog niežti visą krūtį, ne tik spenelius. Daugiau po maitinimo.
Pienlige?? Mazyles burnyte svari?
vixiuke,
Jei skausmas/sukietėjimas link pažasties patogu įsiteisyti prie valgomojo stalo:
vaikas guldomas (šonu!) ant sulankstyto pledo/ pagalvės kietesnės, maitinimo pagalvės (pvz.zappy) mama įsitaiso šonu prie stalo. Svarbu suderint aukštį- kad mama sėdėtų patogiai, nepersikreipus, atpalaiduota pačių juosta.
(panašiai įsitaisyt galima vaikutį paguldžius šonu ant lovos,o mama sėdi ant žemės, bet čia nėra atramos nugarai)
Vaikutis ant nugaros- mama keturpėsčia iš viršaus (nėra labai patogu)
Nesibaimink akrobatikos
Labai svarbu: patogi, neveržianti ir nespaudžianti lienelėlė.
Jei skausmas/sukietėjimas link pažasties patogu įsiteisyti prie valgomojo stalo:
vaikas guldomas (šonu!) ant sulankstyto pledo/ pagalvės kietesnės, maitinimo pagalvės (pvz.zappy) mama įsitaiso šonu prie stalo. Svarbu suderint aukštį- kad mama sėdėtų patogiai, nepersikreipus, atpalaiduota pačių juosta.
(panašiai įsitaisyt galima vaikutį paguldžius šonu ant lovos,o mama sėdi ant žemės, bet čia nėra atramos nugarai)
Nesibaimink akrobatikos
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 20, 23:41)
Vat ir man pradėjo pienligės mintis lįsti galvon. Apžiūrėjau burniukę: tik liežuvėlis kiek pabalęs, bet varškinių gabaliukų nėra. Vis dėlto prieš naktinį maitinimą pavaliau sodos tirpalu. Tik galvoju, kad gal tikslinga būtų ir spenelius prieš maitinimą, bet kažin kaip jie reaguoja? Ar nedirgins soda jų?
QUOTE(JusRuMa @ 2010 08 20, 22:53)
Tik galvoju, kad gal tikslinga būtų ir spenelius prieš maitinimą, bet kažin kaip jie reaguoja? Ar nedirgins soda jų?
Galima ir spenelius, nestipriu tirpaliuku
Lupytes, gomuriukas, vidine skruostu puse svari taippat? Nes baltas liezuviukas tai dar nera pienliges zenklas.
sveikos turiu gal ir kvaila bet klausima
vis manau kad turiu mazai pienelio nes krutys tuscios, pilnesnes tik po nakties buna. taciau maitinant is vienos kruties is kitos pradejo teketi pienelis, gal tai zenklas kad to pienuko pilna toj kruty? ar cia tik fiziologinis reiskinys zindantnors ir nedaug pieno???
vis manau kad turiu mazai pienelio nes krutys tuscios, pilnesnes tik po nakties buna. taciau maitinant is vienos kruties is kitos pradejo teketi pienelis, gal tai zenklas kad to pienuko pilna toj kruty? ar cia tik fiziologinis reiskinys zindantnors ir nedaug pieno???
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 20, 22:55)
vixiuke,
Nesibaimink akrobatikos
Nesibaimink akrobatikos
ačiū už patarimą vakar su vyru ant lovos dėliojom dėliojom sūnelį, kol atitaikėm padėtį tik vat tas skausmas man nepraeina po krūtinę... na iš šono krūtinės link pažasties skauda delno dydžio plotą, bet jokių guzų nėra... prisilietus atrodo kaip kokia mėlynė kad būtų, nors jokių paraudimų, nieko nėra. pamasažuoju vis krūtį, dėjau nakčiai kopūstą su medum, poto tepiau kremu evia, vis pašildau su pūsle, pašildžius daug geriau, bet kažin nieko blogo jei dažnai šildysiu?
Taip pat dar noriu paklausti... jei vaikiukas truputį pažindžia, na gauna tik to pirmojo pienuko lieso ir užmiega, po pusvalandžio pabunda ir vėl nori valgyti, jam duoti tą pačią krūtį ar jau kitą? Aš duodu tą pačią, kad ištrauktų likusį pienuką, tada krūtis ištuštėja... va gal čia sakau darau klaidą? prieš 4 metus dukrytę išmaitinau vos ne metus laiko, bet ji valgydavo visiškai kitaip, tai dabar jaučiuosi kaip niekad nemaitinusi... nieko nebežinau
Maniškis irgi taip valgo: pažinda truputį, užmiega, o neužilgo vėl prašo valgyt. Aš irgi duodu tą pačią krūtį, kad "damuštų".
Aš irgi apie spenelių skausmą norėjau paklausti. Po maitinimo peršti, kartais nudiegia krūtį kažkur giliai . Pienligės neturim.
Mamytės, gal žinot, kaip vaikutį nuo čiulptuko atpratint? Kai gimė kas pusvalandį ieškojo krūties. Kai tik paimdavau į rankas, tai susukęs burnytę pastoviai būdavo Pradėjau duoti čiulptuką. Šiaip stengiuosi tik migdyti su juo, nes retas atvejis, kad užmigtų be čiulptuko. O kai nesimigdom, čiulpia kumštuką. Ir su tokiu apetitu, nors buna ką tik pavalgęs! Dantukams lyg ir per anksti... Kažkuri mamytė užsiminė, kad gimdymo eiga gali turėti įtakos vaikučio norui žysti ir būti su mama. Mano vyrukas ilgiau kaip 15 min. net su tėčiu neišbūna .Gal galima plačiau apie tai.
Aš irgi apie spenelių skausmą norėjau paklausti. Po maitinimo peršti, kartais nudiegia krūtį kažkur giliai . Pienligės neturim.
Mamytės, gal žinot, kaip vaikutį nuo čiulptuko atpratint? Kai gimė kas pusvalandį ieškojo krūties. Kai tik paimdavau į rankas, tai susukęs burnytę pastoviai būdavo Pradėjau duoti čiulptuką. Šiaip stengiuosi tik migdyti su juo, nes retas atvejis, kad užmigtų be čiulptuko. O kai nesimigdom, čiulpia kumštuką. Ir su tokiu apetitu, nors buna ką tik pavalgęs! Dantukams lyg ir per anksti... Kažkuri mamytė užsiminė, kad gimdymo eiga gali turėti įtakos vaikučio norui žysti ir būti su mama. Mano vyrukas ilgiau kaip 15 min. net su tėčiu neišbūna .Gal galima plačiau apie tai.
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 21, 01:13)
Lupytes, gomuriukas, vidine skruostu puse svari taippat? Nes baltas liezuviukas tai dar nera pienliges zenklas.
Darsyk apžiūrėjau burnytę - švari ji visa, išskyrus tik liežuviuką. Pabandysiu keletą dienų pavalyti su sodos tirpalu, gal paglbės. Jei ne - mąstysim toliau
Papildyta:
QUOTE(lillit @ 2010 08 21, 12:18)
Ir man tas pats - nudiegia gana aštriai, bet labai trumpai. Ir ne tik tą krūtį, iš kurios maitinta buvo.
QUOTE(lillit @ 2010 08 21, 12:18)
Kažkuri mamytė užsiminė, kad gimdymo eiga gali turėti įtakos vaikučio norui žysti ir būti su mama.
Manoji ligoninėje taip pat ragavo čiulptuko (pasak gydytojų, merina su padidintu čiulpimo refleksu), tačiau savaitės bėgyje pati jo atsisakė (dabar jai 2 mėn.+ kelios dienos). Iki šiol (žinoma, jei nėra važiuojančiame vežime, mašinoje ar supynėse, žodžiu, ten, kur juda) užmiega tik su papuliu burnytėje... Todėl migdomės ilgai - kartais iki dviejų valandų Ir kumštukas burnoje dažnai. Ta pati situacija? Mano mažoji gimė labai greitai, vos per tris stangas...
Atsiprasau uz kvaila klausima, esu dar visai zalia mama O kuo reikia plauti krutis jei ne su muilu?
Mano speneliai ir pasidare jautrus, vienas net truko, nors zindau jau 1.5 men, nes maniskis pridetas prie kruties daznai raitosi, tempia kruti i visas puses, nervinasi. Nesuprantu, ar jam tada kazkokie degliukai uzeina, nes kartais pagalvoju, kad pieno per mazai, labai daznai praso....
Mano speneliai ir pasidare jautrus, vienas net truko, nors zindau jau 1.5 men, nes maniskis pridetas prie kruties daznai raitosi, tempia kruti i visas puses, nervinasi. Nesuprantu, ar jam tada kazkokie degliukai uzeina, nes kartais pagalvoju, kad pieno per mazai, labai daznai praso....