mano suneliui 8paros, pries 4dienas pastebejau, kad maitinant po kurio laiko jam is nosies bega pienukas, laseliais, ir nemazai sakyciau
ar reiketu sunerimti ?
maitinu laabai daznai, pienuko turiu pakankamai
QUOTE(anchelika_84 @ 2010 08 18, 22:10)
mano suneliui 8paros, pries 4dienas pastebejau, kad maitinant po kurio laiko jam is nosies bega pienukas, laseliais, ir nemazai sakyciau
ar reiketu sunerimti ?
ar reiketu sunerimti ?
Visiskai nieko negero, visi kudikiai atpylineja (vieni maziau, kiti daugiau), o kadangi burnyte tiesiogiai susijusi su nosyte, kartais pienelis isteka per nosiuka. Tiesiog taip atsitikus reiketu isitikinti ar pienelio neliko nosyteje, kuris trukdytu kvepuoti mazyliui (nes kudikiai kvepuoja tik per nosytes).
Pasimaitinus pabukit stacioje padetyje, kad atsirugtu. Ir pamaitinus stengtis labai nejudinti.
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 18, 23:38)
Jau daug kartu apie tai kalbejom
Tai pilvelio putimo sukeltas nemalonus jausmas pilvelyje mazylius isgasdina, todel jie pradeda verkti, muistytis. Daznai pakanka tik atsirugti ir pykciai praeina.
Isitikinkit, kad kruti apima teisingai, kad valgant kuo maziau oro prisigaudytu;
pries maitinima pagulekit ant pilvelio, maitinimo metu butinai atsirukit, taippat ir po maitinimo...
Tai pilvelio putimo sukeltas nemalonus jausmas pilvelyje mazylius isgasdina, todel jie pradeda verkti, muistytis. Daznai pakanka tik atsirugti ir pykciai praeina.
Isitikinkit, kad kruti apima teisingai, kad valgant kuo maziau oro prisigaudytu;
pries maitinima pagulekit ant pilvelio, maitinimo metu butinai atsirukit, taippat ir po maitinimo...
aciu uz atsakyma
QUOTE(lillit @ 2010 08 18, 15:30)
Pirmos dukters nemaitinau, nes akušerės pasakė, kad tau maitinti nepavyks su tokiais papais.
Turbūt ten pat gimdėm, tos pačios akušerės
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 18, 17:40)
Gimdei AK? O kur kursus lankei? (jei nepaslaptis )
Stipriai abejoju akušreių nuomone.
Stipriai abejoju akušreių nuomone.
Aga, gimdžiau AK. Jie ten ką, pagarsėję blogom akušerėm? Man ligoninėj jos taip rimtai atrodė, aš gi tokia visai "žalia".
O kursus lankiau Šemetos.
Jei gerai supratau, siūlai pagalbą Ačiū Kol kas susikaupiau vėl pabandyti be buteliuko, nes dabar mažiau skauda (gal dar tie karščiai turėjo įtakos, ir aš ir vaikas baisiai nervingi buvom, gal užtat ir buvo sunku), kažkaip galvoju, kad apžioja vis dėlto gerai, tiesiog čia jautrumas skausmui, nes va ne aš viena su tokia bėda. Parašysiu po to, kaip sekėsi, jeigu bus bėdų tai jau tikrai reiks ieškot pagalbos.
Sveikos mamytes,uzejau padekoti visoms,kas atsiliepe i mano pagalbos sauksma. Deka jusu patarimu, man ne tik kad nesumazejo pienuko,o jo tik padaugejo. Dukryte ,mano didysis stebukliukas,puikiai valgo ir per sav mes priaugom 170g! Kadangi pasiekem neitiketinai(pasak sesuciu)greitai reikiama svori-tai mus jau rytoj ISRASO NAMO! Visa men prabuvom cia,o dabar mus laukia namukai su tetuku,sesutemis ir broliu. O mes su dukriuku toliau megausimes susijungimu kai ji zinda,nes tada laiminga ne tik as bet ir mano saulyte. Aciu jums dar karta,kad aiskiai isdestet ka ir kaip daryti.atrodo daug ka zinojau,bet kartais pasimeti ir taip reikalingas ZODIS is salies. Sekmes visoms maitinanciom ir linkiu nepasiduoti tom,kurios susidure su problemomis. Kalbekit apie tai,nes kartais problemos sprendimas toks paprastas.
QUOTE(tani301 @ 2010 08 19, 20:28)
tai mus jau rytoj ISRASO NAMO!
kaip dziaugiuosi uz jus
Net neabejoju, kad namu aplinka jums dar palankiau veiks ir toliau augsit sparciai ir sekmingai. Sveikatytes, stiprybes ir grazaus augimo
Kaip smagu uz kiekviena tokia mamyte ir vaikiuka Grazu, isivaizduoju kaip ten jusu laukia tiek mylinciu sirdeliu ir rankyciu
tani301 kaip smagu girdeti!!!labai dziaugiuosi uz jus kad taip sparciai augat, bukit sveikos!!!!
kada veliau kai jau turesi laiko ir noro brukstelk cia ar skambinai kam nors ir ar padejo, manau visiem bus naudinga suzinoti:))
kada veliau kai jau turesi laiko ir noro brukstelk cia ar skambinai kam nors ir ar padejo, manau visiem bus naudinga suzinoti:))
sveikutes,norejau paklausti ar 1,5men kudikis gali atsisakyt kruties pradejus duoti soskyte?
Sveikutes:) Mums 1.5 men. ir kaip cia dauguma raso, visi aplinkui sako, kad pas mane mazai pienuko. Anskciau maziukui pavalgius nutraukadavau po 80-100 ml, dabar vos 40-60. Jau ir pati pradedu galvoti, kad sumazejo pienuko. Be to, maziukas greitai uzminga prie kruties, todel manau, kad nepavalgo pakankamai, todel iki siol dar damaitindavau nutrauktu pienuku kol jo buvo.
Cia kazkas rase, kad yra patarimu, kaip paspartinti pieno gamyba. Ieskojau, bet neradau. Gal galetumete imesti nuoroda? Taip noriu dar pati maitinti:)
Cia kazkas rase, kad yra patarimu, kaip paspartinti pieno gamyba. Ieskojau, bet neradau. Gal galetumete imesti nuoroda? Taip noriu dar pati maitinti:)
sveikos, mamytės,
labai visą laiką pergyvenau, kad pienelio mažylei neutenka, tačiau vizitas pas gydytoją sako visai ką kitą - per antrąjį mėnesį mano žmogutis priaugo daugiau nei 1 kg Iki šiol skaičiuodavau, kad išmaitinčiau dar savaitę, dar vieną, o dabar jau tikiu, kad maitinsiu tiek, kiek mažylė norės. Už tai esu be galo dėkinga visoms mamoms, kurios čia rašo - tai didžiulis palaikymas Dabar tvirtai galiu sakyti, kad reikia tik nusiteikimo ir didelės kantrybės. Netgi tie pirmo mėnesio skausmai, kraujuojantys speneliai ir maitinimas verkiant, viskas pasimiršta... Ir, žinoma, ačiū mažylei už jos kantrybę laukiant, kol mama išmoks maitinti. Už tai jai pienelis
Beje, paskutinėmis dienomis speneliai pasidarė jautrūs (neskausmingi, bet nemaloniai jautrūs) ir šiek tiek paraudę. Kas tai galėjo įtakoti?
labai visą laiką pergyvenau, kad pienelio mažylei neutenka, tačiau vizitas pas gydytoją sako visai ką kitą - per antrąjį mėnesį mano žmogutis priaugo daugiau nei 1 kg Iki šiol skaičiuodavau, kad išmaitinčiau dar savaitę, dar vieną, o dabar jau tikiu, kad maitinsiu tiek, kiek mažylė norės. Už tai esu be galo dėkinga visoms mamoms, kurios čia rašo - tai didžiulis palaikymas Dabar tvirtai galiu sakyti, kad reikia tik nusiteikimo ir didelės kantrybės. Netgi tie pirmo mėnesio skausmai, kraujuojantys speneliai ir maitinimas verkiant, viskas pasimiršta... Ir, žinoma, ačiū mažylei už jos kantrybę laukiant, kol mama išmoks maitinti. Už tai jai pienelis
Beje, paskutinėmis dienomis speneliai pasidarė jautrūs (neskausmingi, bet nemaloniai jautrūs) ir šiek tiek paraudę. Kas tai galėjo įtakoti?
QUOTE(looovely @ 2010 08 20, 16:36)
sveikutes,norejau paklausti ar 1,5men kudikis gali atsisakyt kruties pradejus duoti soskyte?
Paragavus buteliuko- taip, atsisakyt gali. Yra kitų maitinimo alternavyvų apart buteliuko.
Čiulptukas- įtakoja įdingą krūties paėmimą/žindimą, ir dar kitus, net vystymuisi reikšmingus aspektus.
Papildyta:
angeliux123,
Čia rasi požymius: http://www.pradzia.o...imas-buteliukas
Skatina mp gamybą ir vaiko norą žysti:
Maitinkit kada jis nori ir kiek nori (g.b.12-15 ir daugiau kartų per parą)- leiskit stimuliuoti pienuko gamybą.
Būtinai maitinti naktį.
Neduoti čiulptuko ar papildomų skysčių (tai mažina MP gamybą)
Kuo daugiau mamai ilsėtis. Gerai ilsėtis kartu su vaikučiu. Kartu miegoti (dažnai vaikutis pats susiranda krūtį, naktį ramiau valgo, atpila retai)
Kuo daugiau nuogo kūno kontakto vaiko ir mamos.
Nešiot. Sūpuoti.
Maitint patogiai įsitaisius, atsipalaidavus.
Jei atrodo, kad vaikas alkanas po maitinimo, pašildykite krūtį drėgna šiluma ir lengvai pamasažuokite- po to pridėkite kūdikį prie krūties.
Šeimos narių palaikymas ir pagalba buityje, kad mama galėtų visą laiką skirti kūdikiui ir ilsėtis.
(didesnis noras žysti, būti kuo daugiau su mama g.b. susijęs su gimdymo eiga ir t.t.)
Papildyta:
QUOTE(JusRuMa @ 2010 08 20, 17:36)
Čiulptuko neduodi? Skalbiklis (minkštinimo priemonė)? Prausiklis? (gal krūtinę plauni plauni su muilu???) Kaip prieš, per ir po maitinimo skauda? Peršti?