sskiedra,
Taip, buteliuko davimas ir yra viena iš pagrindinių priežasčių netaisyklingo krūties ėmimo/žindimo. (dar maži esat)
Buteliukas, kaip ir čiulptukas,- kitokia čiulpimo technika.
Gal mama- mamai paskambink dėl apžiojimo ir žindymo? (Vilniuj jų daug )
t.y. ieškot priežasties ir ją šalint, o ne su pasėkmėm žaist.
QUOTE(sskiedra @ 2010 08 17, 18:20)
Ačiū už mintis
Iš tiesų, psichologija tai labai logiškai skamba, galbūt... Tik kartais, kai atrodo galvoju jau kad skaudės, bijau, ima ir beveik neskauda, arba atvirkščiai. Bet tikrai sutinku, tai gali turėti įtakos... Reikia bandyt nusiteikt ir atsipalaiduot, bet nevisad pavyksta
Aš irgi juos naudoju, man atrodo, kad kažkiek padeda.
Čiulptuko ne. Bet čiulpti nori baisiai, baigia visus savo pirštus nugraužti duodu savo pirštą, o tėčiui buvo į petį net iki mėlynės įsisiurbęs.
Deja, duodu buteliuką Minėjau, kad iš vienos krūties nutraukiu, tai tą ir suduodu. Bandėm girdyti iš puoduko su šaukšteliu, bet pusę išlaistydavo, o to pieno pradžioj ašaros tebūdavo, gaila baisiai buvo. Norėčiau labai vien iš krūties maitinti, bet jeigu tik nepadarau pertraukos - skausmas grįžta su kaupu
Manote, gal čia buteliuko bėda?
Iš tiesų, psichologija tai labai logiškai skamba, galbūt... Tik kartais, kai atrodo galvoju jau kad skaudės, bijau, ima ir beveik neskauda, arba atvirkščiai. Bet tikrai sutinku, tai gali turėti įtakos... Reikia bandyt nusiteikt ir atsipalaiduot, bet nevisad pavyksta
Aš irgi juos naudoju, man atrodo, kad kažkiek padeda.
Čiulptuko ne. Bet čiulpti nori baisiai, baigia visus savo pirštus nugraužti duodu savo pirštą, o tėčiui buvo į petį net iki mėlynės įsisiurbęs.
Deja, duodu buteliuką Minėjau, kad iš vienos krūties nutraukiu, tai tą ir suduodu. Bandėm girdyti iš puoduko su šaukšteliu, bet pusę išlaistydavo, o to pieno pradžioj ašaros tebūdavo, gaila baisiai buvo. Norėčiau labai vien iš krūties maitinti, bet jeigu tik nepadarau pertraukos - skausmas grįžta su kaupu
Manote, gal čia buteliuko bėda?
Na, maniškė irgi siurbėliukas - kai tėčiui vakar į ranką įsisiurbė, jis sako: ką, ji tau taip į krūtinę įsikimba??? Tai ne, sakau Beja, pirmas savaites aš irgi labai verkiau, jau buvau pasiekusi tą stadiją, kai galvojau, kaip čia iš antro aukšto pro langą neiššokus (prisidėjo ir pogimdyvinis stresas). Net rankas stengdavausi nuo vaiko atitraukti, nes pagavau save, kad iš skausmo nejučiomis spaudžiu vaiką... Verkiau krokodilo ašaromis, speneliai nuėjo puslėmis - abiejų viršūnėlės atšoko ir prisipildė skaidraus su krauju skysčio, vėliau trūko ir atsivėrė žaizdelės... bijojau kiekvieno maitinimo, o maniškė neatsitraukdavo nė akimirkai...net žindymo konsultantė nieko negalėjo padėti...ėjau į procedūras. Kompresiukai nepadėjo, tepaliukai nepadėjo...
Viską sutvarkė laikas - tiesiog ėmė ir priprato speneliai prie to baisaus traukimo Pienukas varva vos nusėmus liemenėlę, bet mažoji toliau su jėga traukia ir turim naują problemą, springstam ,priryjam oro, atpilam ir plius diegliukai
va man sitas kremukas super padejo
http://www.lanesheal.......=179&cs=380
Jau cia kazkur rasiau dabar pries kelis men pasidare labai jautrus speneliai sutruku iki kraujo, jau kai tiek maitinu vaistai nuo pienliges nepadejo , is tikruju nezinau kas tiksliai man, gal pienlige, gal ir mergyte pradejo labai stipriai traukti ir dar su visokiais aerobikos partimais . bet va tas kremukas greit viska sutvarko, kai nenaudoju vel isijautrina ir trukineja, patepu vel gerai, jis dar turi toki saldoma efekta nezinau tik ar cia tinka labai krutiniai ir leliukams , bet siaip sudetis naturali
http://www.lanesheal.......=179&cs=380
Jau cia kazkur rasiau dabar pries kelis men pasidare labai jautrus speneliai sutruku iki kraujo, jau kai tiek maitinu vaistai nuo pienliges nepadejo , is tikruju nezinau kas tiksliai man, gal pienlige, gal ir mergyte pradejo labai stipriai traukti ir dar su visokiais aerobikos partimais . bet va tas kremukas greit viska sutvarko, kai nenaudoju vel isijautrina ir trukineja, patepu vel gerai, jis dar turi toki saldoma efekta nezinau tik ar cia tinka labai krutiniai ir leliukams , bet siaip sudetis naturali
QUOTE(sskiedra @ 2010 08 17, 15:08)
Norėčiau ir aš pasidalinti savo bėda - labai skauda spenelius. Apžioja mažas panašu, kad teisingai, net akušerė buvo pas mus, žiūrėjo, sakė ok.
Ar speneli skauda, kai mazylis zinda? Po zindymo, visa laika??
Sveikutės,maitinančios mamytės.
Noriu visoms palinkėti kantybės maitinant savo mažuliukus (.).Neapsakomas jausmas...
Noriu priminti,kad turiu knygelę
Mielai galiu perleisti...siunčiu savo sąskaita .
Dėl knygelės,rašykit į až .
Ir tuo pačiu turiu paprašymą - gal ne į temą...bet gal padėt galėsit.Gal galit paremti balsais mano berniuką šokoladinį Domantą http://www.perkuvaikui.lt/idomu/?module=competitions&page=1&show=9&sort=0 Spausti "patinka".Ir paskelbkit savo pažįstamiesiems,jei nesunku...balsuoti galima iki 31 d.
Būsiu labai dėkinga .
Noriu visoms palinkėti kantybės maitinant savo mažuliukus (.).Neapsakomas jausmas...
Noriu priminti,kad turiu knygelę
Mielai galiu perleisti...siunčiu savo sąskaita .
Dėl knygelės,rašykit į až .
Ir tuo pačiu turiu paprašymą - gal ne į temą...bet gal padėt galėsit.Gal galit paremti balsais mano berniuką šokoladinį Domantą http://www.perkuvaikui.lt/idomu/?module=competitions&page=1&show=9&sort=0 Spausti "patinka".Ir paskelbkit savo pažįstamiesiems,jei nesunku...balsuoti galima iki 31 d.
Būsiu labai dėkinga .
QUOTE(sskiedra @ 2010 08 17, 17:08)
Norėčiau ir aš pasidalinti savo bėda - labai skauda spenelius. Apžioja mažas panašu, kad teisingai, net akušerė buvo pas mus, žiūrėjo, sakė ok. Peržiūrėjau pienligės simptomus - na nepanašu. Akušerė sako - tiesiog jautrūs speneliai, turėtų praeiti. Laukiu nesulaukiu. Kurį laiką maitindavau iš vienos krūties, iš kitos nutraukdavau ir duodavau iš buteliuko, taip būdavo dar pusė bėdos, krūtys pailsėdavo, po ilgesnės pertaukos nebeskaudėdavo. Patarė maitinti vieną kartą tik iš vienos krūties ir nenutraukti. Pabandžiau. Rezultatas - mažas valgė dvigubai dažniau, po poros tokių dienų vėl maitinau rėkdama iš skausmo. Grįžau prie pientraukio, po pertraukėlės bent jau vienos krūties beveik nebeskauda. Nebežinau ką daryti Sakysite - mesk pientraukį ir žindyk, bet na negaliu, neturiu tokios kantrybės...
o jus bandet keisti maitinimo padeti? daznai buna kad maitinant ta pacia poza tiesiog kai kuriose vietose speneliai jautrus patampa:) bandykit kiekvienakart maitindama pakeisti padeti, ne dvi kaitalioti o visiskai skirtingom padetim kiekvienakarta:) zinau mama kurios klupedamos pries vaika ji pasigulde ant nugaros maitindavo(kad abieju galvos i viena puse butu), netgi ir apsisukusios(kad abieju galvos i priesingas puses butu(na kaip 69)), atsigulusi, atsisedusi su pagalvena kaip tik sugalvosit:)) pabandykit gal pades;)
Ačiū visoms už patarimus, gera rasti palaikymą
Aš irgi įtariu, kad buteliukas, bet kiek bandžiau jį mesti, po kurio laiko skausmas pasidaro nepakeliamas, ir vėl grįžtu bent trumpam. Na reikia dar susiimti ir pabandyti, jeigu nepavyks, gal iš tiesų pabandysiu konsultantėm skambinti. Nors rašiau, pas mus jau buvo akušerė iš kursų, kuriuos lankėm nėštumo metu, sakė, kad apžioja jis gerai, bėda yra jautrūs speneliai
Ligoninėj akušerės sakė, kad speneliai plokšti, apskritai negalėsiu žindyti, todėl ir atsirado tas pientraukis ir buteliukas, tačiau dabar man atrodo šita bėda lyg ir apsitvarkė.
Smagu girdėti, kad aš ne viena tokia, ir kad visoms su laiku susitvarkė ši bėda, gaila tik kad jūs su naujom bėdom susiduriat
Tik neradau, kur galima būtų įsigyti. Man kol kas Multimam kompresiukai padeda.
Kai ilgesnį laiką bandau maitinti iš krūties, spenelį skauda stipriai, toks jausmas, kad prieš tai kaip su švitriniu popierium kas būtų nutarkavę. Po žindymo irgi skauda, net nesinori drabužių rengtis. O kai padarau pertrauką - po to nebeskauda, tik jaučiu, kad stipriai traukia. Ir dar vieną skauda labiau, nei kitą.
Bandau nuolat kaitalioti, kartais ir vieno maitinimo metu, jei jaučiu, kad vienoj vietoj labiau skauda, pakeičiu.
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 17, 22:52)
sskiedra,
Taip, buteliuko davimas ir yra viena iš pagrindinių priežasčių netaisyklingo krūties ėmimo/žindimo. (dar maži esat)
Aš irgi įtariu, kad buteliukas, bet kiek bandžiau jį mesti, po kurio laiko skausmas pasidaro nepakeliamas, ir vėl grįžtu bent trumpam. Na reikia dar susiimti ir pabandyti, jeigu nepavyks, gal iš tiesų pabandysiu konsultantėm skambinti. Nors rašiau, pas mus jau buvo akušerė iš kursų, kuriuos lankėm nėštumo metu, sakė, kad apžioja jis gerai, bėda yra jautrūs speneliai
Ligoninėj akušerės sakė, kad speneliai plokšti, apskritai negalėsiu žindyti, todėl ir atsirado tas pientraukis ir buteliukas, tačiau dabar man atrodo šita bėda lyg ir apsitvarkė.
QUOTE(freza80 @ 2010 08 17, 23:40)
Viską sutvarkė laikas - tiesiog ėmė ir priprato speneliai prie to baisaus traukimo
Smagu girdėti, kad aš ne viena tokia, ir kad visoms su laiku susitvarkė ši bėda, gaila tik kad jūs su naujom bėdom susiduriat
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 17, 23:55)
va man sitas kremukas super padejo
Tik neradau, kur galima būtų įsigyti. Man kol kas Multimam kompresiukai padeda.
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 18, 00:19)
Ar speneli skauda, kai mazylis zinda? Po zindymo, visa laika??
Kai ilgesnį laiką bandau maitinti iš krūties, spenelį skauda stipriai, toks jausmas, kad prieš tai kaip su švitriniu popierium kas būtų nutarkavę. Po žindymo irgi skauda, net nesinori drabužių rengtis. O kai padarau pertrauką - po to nebeskauda, tik jaučiu, kad stipriai traukia. Ir dar vieną skauda labiau, nei kitą.
QUOTE(vuoga @ 2010 08 18, 10:46)
o jus bandet keisti maitinimo padeti?
Bandau nuolat kaitalioti, kartais ir vieno maitinimo metu, jei jaučiu, kad vienoj vietoj labiau skauda, pakeičiu.
As Airijoj ta tepaliuka perku tokioj sveikuoliskoj parduotuvej, bet sakau gal ir Lietuvoj kazkur galima rasti ar ussisakyti nes man net saltalankiu aliejus zaisdeliu neuztrauke
Man irgi kokį mėnesį skaudėjo spenelius. Toks skausmas nverdavo, kad ašaros trykšdavo. Paskui viskas susitvarkė. O dėl plokščių spenelių... Pirmos dukters nemaitinau, nes akušerės pasakė, kad tau maitinti nepavyks su tokiais papais. Vargau, nusitraukinėjau. Kai laukiausi antro pati sau buvau pasakiusi- maitinsiu. Ir maitinu, ir pienelio kol kas netrūkstam
Tiesa, didelis Ačiū šio forumo mamoms, kurios iškilus abejonėms pataria ir palaiko, duoda patarimų ir pamoko
Tiesa, didelis Ačiū šio forumo mamoms, kurios iškilus abejonėms pataria ir palaiko, duoda patarimų ir pamoko
QUOTE(sskiedra @ 2010 08 18, 13:12)
Nors rašiau, pas mus jau buvo akušerė iš kursų, kuriuos lankėm nėštumo metu, sakė, kad apžioja jis gerai, bėda yra jautrūs speneliai
Gimdei AK? O kur kursus lankei? (jei nepaslaptis )
Stipriai abejoju akušreių nuomone.
(+aš taip pat Vilniuj, jei ką )
mergaites,gal kuri gali pasakyti ka reiskia kai vaikas pyksta zysdamas?mano dukryte pradeda valgyti normaliai,i maitinimo pabaiga pradeda pykti,ciumpa kruti-paciulpena-pradeda rekti-spjauna ir ve viskas is naujo ir dar labai muistosi gal jai pilvuka skauda? bet jeigu skaudetu tai ji pastoviai verktu
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 08 18, 20:38)
mergaites,gal kuri gali pasakyti ka reiskia kai vaikas pyksta zysdamas?mano dukryte pradeda valgyti normaliai,i maitinimo pabaiga pradeda pykti,ciumpa kruti-paciulpena-pradeda rekti-spjauna ir ve viskas is naujo ir dar labai muistosi gal jai pilvuka skauda? bet jeigu skaudetu tai ji pastoviai verktu
Jau daug kartu apie tai kalbejom
Tai pilvelio putimo sukeltas nemalonus jausmas pilvelyje mazylius isgasdina, todel jie pradeda verkti, muistytis. Daznai pakanka tik atsirugti ir pykciai praeina.
Isitikinkit, kad kruti apima teisingai, kad valgant kuo maziau oro prisigaudytu;
pries maitinima pagulekit ant pilvelio, maitinimo metu butinai atsirukit, taippat ir po maitinimo...