Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(Lietuva @ 2010 08 16, 15:26)
Parašei lygiai taip pat kaip pas mus yra.
Ir mes visada pavalgydavom per 10 min. Rydavo godžiai ir smarkiai. Aiškur ir oro pristraukdavo kartu  doh.gif
Pas mane kai ji išspjauna iš papuko pienelis bėga foantanu, (visada taip buvo) tai manau, kad jo tikrai užtenka.
Ir mums po savaitės svertis. Mūsų tai iš vis rubuiliukė. Galit foto paraše pažiūrėti.  Tada ir aš neimsiu į galvą.

P.S. atsiprašau moderatorės  blush2.gif

Pas mane taip pat, pieno daug, bega fontaneliu, jei paleidzia speneli. Pradzioje net siek tiek nusitraukinedavau, kad nespringtu tiek biggrin.gif Mes pries savaite sveremis, priagom kiek priklauso. Bet ji taip zaisti pradejo tik pries keleta dienu, todel eisiu svertis dar karteli po keliu savaiciu, vien tam, kad isitikinti, jog gauna pieno taip bezaisdama mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lietuva @ 2010 08 16, 10:50)
Maniškė dabar kažkaip pradėjo keistai valgyti. Čiulpia, spjauna, vėl griebia, pačiulpia ir vėl spjauna  g.gif

Burnyte svari, pienliges neturit?
Dantukai, gerklytes skausmai...

Gali buti, kad didesne pieno srove ir sukelia mazyliu pykcius, nes jie nespeja susidoroti su tekancio pienelio kiekiu. Be to, kai taip godziai ryjant ir oro daugiau prisigaudo, todel dar ir pilvelio putimo nemalonumai gali piktinti.
Bet tai nieko tokio, paugejus visa tai issisprendzia.

Paprastai MP visuomet teka 'plupsniais' (bet tai nereiskia, kad pienelio per daug ar per mazai)- tam tikra laika bega itin stipriai, veliau tarsi sustoja, tuomet kudikis zinda 'tuscia' kruti ir po kurio laiko vel pliupteli MPienelis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 16 rugpjūčio 2010 - 18:07
Mus tai užpuolė įdomi problema ax.gif Jau keturios savaitės kamuojamės su diegliukais blush2.gif Mažoji ryte prasibunda apie penktą šeštą ryto ir steni, mama padeda išsibezdėti ir apsivertę ant kito šono miegam toliau. ax.gif Bet labiausiai neramina, kad ji stenėdama atpila. Gali būti išmiegojus keturias valandas, gali būti giliai atsirūgus ar net maitinant pradeda stenėti (anksčiau pasituštindavo bevalgydama be jokių pastangų). Nėra tokio maitinimo, kad neatpylinėtų. Ir gana gausiai. Kartais net nespėju pakelti, kad atsirūgtų... blush2.gif Atpila ir šviežio pienuko, ir jau varškytės ax.gif

Kadangi maitinu gulėdama, nespėju tiesti paklotėlių. O kol užmiegam su tokiais džiaugsmais - stenėjimu ir atpylimu doh.gif

Viduriukai normalūs, neužkietėję. Jau trečia diena, kai kartais keičiu tik prisiusotą pampersą.

Tačiau svoris auga super, per septynias savaites pridėjom 2300 g.

Ar čia taip reguliuojasi virškinimas mano mergaitės?

Man neramu ir dėl savęs - niekaip nesuusireguliuoja pieno gamyba, nes kai tiek daug atpila, nori dar valgyti, nereguliariai maitinasi,kartais prireikia abiejų krūtų per vieną maitinimą, tad krūtis nuolat kietėja. O tai nėra smagu, kai mano krūtinės dydis E doh.gif Ir dar per tokius karščius...

Gal kas susidūrė su panašia problema?
Atsakyti
QUOTE(freza80 @ 2010 08 16, 21:27)
Mus tai užpuolė įdomi problema ax.gif  Jau keturios savaitės kamuojamės su diegliukais blush2.gif  Mažoji ryte prasibunda apie penktą šeštą ryto ir steni, mama padeda išsibezdėti ir apsivertę ant kito šono miegam toliau.  ax.gif Bet labiausiai neramina, kad ji stenėdama atpila. Gali būti išmiegojus keturias valandas, gali būti giliai atsirūgus ar net maitinant pradeda stenėti (anksčiau pasituštindavo bevalgydama be jokių pastangų). Nėra tokio maitinimo, kad neatpylinėtų. Ir gana gausiai. Kartais net nespėju pakelti, kad atsirūgtų... blush2.gif Atpila ir šviežio pienuko, ir jau varškytės ax.gif

Kadangi maitinu gulėdama, nespėju tiesti paklotėlių. O kol užmiegam su tokiais džiaugsmais - stenėjimu ir atpylimu doh.gif

Viduriukai normalūs, neužkietėję. Jau trečia diena, kai kartais keičiu tik prisiusotą pampersą.

Tačiau svoris auga super, per septynias savaites pridėjom 2300 g.

Ar čia taip reguliuojasi virškinimas mano mergaitės?

Man neramu ir dėl savęs - niekaip nesuusireguliuoja pieno gamyba, nes kai tiek daug atpila, nori dar valgyti, nereguliariai maitinasi,kartais prireikia abiejų krūtų per vieną maitinimą, tad krūtis nuolat kietėja. O tai nėra smagu, kai mano krūtinės dydis E doh.gif  Ir dar per tokius karščius...

Gal kas susidūrė su panašia problema?

na jei ji pavalgius atpylineja tuomet gal oro per daug zysdama su pienuku prigaudo ir todel atpylineja, maniske irgi daznai atpylinedavo tai gyd patare laukti kol atsirugs ne viena kart o 2:) ir jei atpila ne fontanu manau nieko cia blogo, vaikas turbut labai stengiasi kazka padaryti sutraukia raumenis,skrandis kartu susitraukia uz tai ir atpila:)
Atsakyti
Sveikutes smile.gif mes ir su ta pacia problema...jau kokia savaite traukia smarkiai net paspringdama kol krutis pilna pienuko, o kai tik apminksteja pradeda kandziot ir meta verkdama...galvojau truksta pieno, bet matau kad jis bega dar o dukryte jau nebeima...labai tikiuos kad viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Braskyte26 @ 2010 08 17, 10:25)
Sveikutes smile.gif mes ir su ta pacia problema...jau kokia savaite traukia smarkiai net paspringdama kol krutis pilna pienuko, o kai tik apminksteja pradeda kandziot ir meta verkdama...galvojau truksta pieno, bet matau kad jis bega dar o dukryte jau nebeima...labai tikiuos kad viskas susitvarkys smile.gif

mamos nenurasykit visu bedu pieno trukumui, juk vaikiukai dar mazi, diegliukai virskinimo traktas dar normaliai gal neveikia na dar nesusireguliaves ir oro daug privalgo skauda skranduka, raizo viduriukus, ar jus gal kokiu svogunu, cesnaku, astraus maisto uzvalget ir vaikui pienelio skonis kitoks. Kantrybes ir viskas susitvarkys.
Kazkaip as kai maitinau, gal tik pora kart buvau suabejojus pienelio trukumu, bet cia kai vaikas vos ne isstisai praverkdavo per visa nakti nuo kokiu 12 nakties iki tarkim 4 ar net 6 ryto, bet jai buvo tikrai stiprus diegliukai ir kai atradom gera buda juos numalsinti tokiu naktu nebepasitaikydavo:)) o jei kada nenoredavo valgyt ar valgydavo labai daznai, na ir kas juk ir mes ne visad vienodai norim valgyt, o dabar tarkim mano dukryte is vis kartais valgo tik viena kart dienom, bet labai daug geria, tai ir jusu leliukai gal nenori gerti riebaus pienelio o daugiau nori atsigerti, todel trumpiau zinda. Isiklausykit i vaikelio poreikius, o ne mociuciu tetu kalbas...!! o jei labai stirpiai bega pienelis trupuciuka nusitraukit, kad nebegtu ciurkslele, gal vaikiukas nespeja ryti pienelio todel paleisdamas kruti taip tiesiog rodo savo nepasitenkinima taip greitai beganciu pieneliu:) paskutinej vietoj jei jau nerandar jo0kiu kitu paaiskinimu kaltinkit pienelio trukuma!:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vuoga: 17 rugpjūčio 2010 - 10:12
QUOTE(vuoga @ 2010 08 17, 10:09)
bet jai buvo tikrai stiprus diegliukai ir kai atradom gera buda juos numalsinti tokiu naktu nebepasitaikydavo:))

Papsakokit apie tą gerą būdą, prašau 4u.gif . Labai aktualu 4u.gif .
Atsakyti
Norėčiau ir aš pasidalinti savo bėda - labai skauda spenelius. Apžioja mažas panašu, kad teisingai, net akušerė buvo pas mus, žiūrėjo, sakė ok. Peržiūrėjau pienligės simptomus - na nepanašu. Akušerė sako - tiesiog jautrūs speneliai, turėtų praeiti. Laukiu nesulaukiu. Kurį laiką maitindavau iš vienos krūties, iš kitos nutraukdavau ir duodavau iš buteliuko, taip būdavo dar pusė bėdos, krūtys pailsėdavo, po ilgesnės pertaukos nebeskaudėdavo. Patarė maitinti vieną kartą tik iš vienos krūties ir nenutraukti. Pabandžiau. Rezultatas - mažas valgė dvigubai dažniau, po poros tokių dienų vėl maitinau rėkdama iš skausmo. Grįžau prie pientraukio, po pertraukėlės bent jau vienos krūties beveik nebeskauda. Nebežinau ką daryti sad.gif Sakysite - mesk pientraukį ir žindyk, bet na negaliu, neturiu tokios kantrybės...
Atsakyti
sskiedra, va radau savo žinutę, rašytą prieš metus. Skaudėjo ir man žvėriškai doh.gif

QUOTE(HappyAngel @ 2009 07 15, 11:24)
Man be proto skaudėjo žindant kokias dvi savaites turbūt (jau nebepamenu net, nors tada atrodė, kad tokio skausmo gyvenime nepamiršiu doh.gif ). Įdomiausia tai, kad dukrytė nebuvo nugraužus man spenelių, o juos vis tiek skaudėjo beprotiškai! Esu kažkur girdėjus teoriją, kad raudonplaukėms skauda labiau, nes jų oda yra jautresnė, nei blondinių ar brunečių, tad spenelių oda (ir taip be galo jautri) išvis plonytė ir jautri yra, užtat joms labiau skauda. Nežinau, kiek tame tiesos, bet esu raudonplaukė, speneliai nugraužti nebuvo, bet juos skaudėdavo taip, kad verkdavom abi su mažę prieš kiekvieną maitinimą: ji - nes valgyt norėdavo, aš - nes žinodavau, kad ir vėl nežmoniškai skaudės...
Nors ir nebuvo jie nugraužti, bet tepdavai spenelius Bepanthen tepalu, dėdavau Multi Mam (kai dėvėdavau liemenuką) kompresus ir praktiškai visą dieną namie vaikščiodavau nuoga krūtine.
Taip pat padėdavo, jei prieš maitinimą nutraukdavau šiek tiek pienelio, kad krūtis suminkštėtų - tada dukrytė ją geriau paimdavo ir man mažiau skaudėdavo.
Nežinau nei kaip, nei kada, bet vieną dieną skausmas liovėsi. Staigiai taip. Džiaugiaus be galo! Dabar atsiranda kitoks skausmas - kai mažė dantenytėm sukanda spenelį ir jį dar patūso kaip šuniukas, bet palyginus su tuo, kaip skaudėjo pačioj pradžioj, tai yra niekis schmoll.gif

Beje, gerai sako Raideles: gali ir dėl psichologinių priežasčių skaudėt. Kažkodėl esu įsitkinus, kad man didžiąją dalį skaudėjo būtent dėl to, jog žinojau, kad skaudės ir nusiteikdavau tam skausmui. Paskui, kai jau susitaikiau su tuo, kad kitaip, matyt, nebus, skausmas, kaip sakiau, staiga dingo. Greičiausiai dėl to, kad nebegalvojau apie tai, susigyvenau su juo ax.gif Dingo baimė maitint dėl skausmo, tai ir paties skausmo nebeliko smile.gif Nežinau, ar teisingai aš čia galvoju, bet man atrodo būtent taip.

Atsakyti
Aš pirmas tris paras po gimdymo irgi naudojau Multi-Mam kompresiukus... Manau, būtent jie pasaugojo spenelius unsure.gif (nesakau, kad apsaugojo, nes nėra jie tokie ir jautrūs - sūnus žįzdamas (kad ir tik kelias sav.) neįaudrino jų)).
O išrašiusioji daktarytė rekomendavo paprastą, liaudišką priemonę spenelių grūdinimui - iš nešukuoto lino audinio (šiurkštesnio) išsikirpti kvadratukus ir nešioti liemenėlėje 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Unregistered: 17 rugpjūčio 2010 - 16:24
sskiedra, 4u.gif
Čiulptuką vaikučiui duodi???
Atsakyti

Ačiū už mintis

QUOTE(HappyAngel @ 2010 08 17, 16:44)
sskiedra, va radau savo žinutę, rašytą prieš metus. Skaudėjo ir man žvėriškai

Iš tiesų, psichologija tai labai logiškai skamba, galbūt... Tik kartais, kai atrodo galvoju jau kad skaudės, bijau, ima ir beveik neskauda, arba atvirkščiai. Bet tikrai sutinku, tai gali turėti įtakos... Reikia bandyt nusiteikt ir atsipalaiduot, bet nevisad pavyksta sad.gif

QUOTE(Unregistered @ 2010 08 17, 17:24)
Aš pirmas tris paras po gimdymo irgi naudojau Multi-Mam kompresiukus...

Aš irgi juos naudoju, man atrodo, kad kažkiek padeda.

QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 17, 17:37)
sskiedra, 4u.gif
Čiulptuką vaikučiui duodi???

Čiulptuko ne. Bet čiulpti nori baisiai, baigia visus savo pirštus nugraužti smile.gif duodu savo pirštą, o tėčiui buvo į petį net iki mėlynės įsisiurbęs.
Deja, duodu buteliuką sad.gif Minėjau, kad iš vienos krūties nutraukiu, tai tą ir suduodu. Bandėm girdyti iš puoduko su šaukšteliu, bet pusę išlaistydavo, o to pieno pradžioj ašaros tebūdavo, gaila baisiai buvo. Norėčiau labai vien iš krūties maitinti, bet jeigu tik nepadarau pertraukos - skausmas grįžta su kaupu sad.gif
Manote, gal čia buteliuko bėda? sad.gif
Atsakyti