Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(tani301 @ 2010 08 14, 16:18)
Aciu visoms uz patarimus. Jus esat teisios,bet yra vienas BET: mano mergyte neisnesiotuke,ji sveria dabar 1800g. Ir kaip daugelis neisnesiotuku ji nepraso valgyti,ji neturi net jegu verkti,ji siek tiek pakrizena o tada as jau kaip vanagas puolu jai padeti atsibusti,isrengiu nuogai ar prausiu uzpakaliuka. Mergaites,supraskit,mes skiriames nuo jusu isnesiotu mazyliu! Ji gali nevalgyti ir tyliai silpti ir silpti. Todel net nezinau ar ji siandien per viena maitinima zindusi apie 35min istrauke NORS savo norma. As to nezinau. Todel cia ligoninej mus ir sveria kas vakar,todel tikriausiai ir neleidzia kristi svoriui ilgiau kaip 2 paros ir siulo misinuka,nes tokiems coliukams tai prazutinga. Sunkiausiai svoris auga iki 2kg,o paskui vaikuciai igauna jegu ir pradeda stipriau ir daugiau zisti.

4u.gif jusu atveju bent as daryciau taip: nusitraukineciau papildomai pienuko- tam atvejui kad jei nores duoti misinuko, tiesiog tada turesi butent savo pienuko, nes o jei misinys netiks, nevirskins ar dar kas, bent jau is tiesu gaus butent tavo pienuka.
Atsakyti
QUOTE(fluffy_marten @ 2010 08 14, 19:08)
4u.gif jusu atveju bent as daryciau taip: nusitraukineciau papildomai pienuko- tam atvejui kad jei nores duoti misinuko, tiesiog tada turesi butent savo pienuko, nes o jei misinys netiks, nevirskins ar dar kas, bent jau is tiesu gaus butent tavo pienuka.

Mus ka tik pasvere-priaugom 18g,bet mes pries 20min valgem. Tai as net nezinau ar galima tai palaikyti priaugtu svoriu.na nezinau.ziuresim kaip rytoj. O dar as pameginau nusitraukti po to,kai dukryte 30 min zinde is vienos kruties,tai pavyko vos 8 ml. Net nezinau ka galvoti. Bet man atrodo kad nera jau taip blogai. Jei rytoj priaugsim dar svorio tai reiks kad pieno jai tikrai uztenka. O nusitraukineti ir laikyti tai puikus patarimas,tik kol kas manau nera ko nusitraukti
Papildyta:
Ar gali taip buti,kad vaikas taip istustina kruti??
Atsakyti
tani301

Jusu atveju nusitraukineti reikia. Nusitraukineti reikia taippat daznai kaip ir maitinates ir gerokai ilgiau nei keleta minuciu 4u.gif Pries nutraukiant pastimuliuok spenelius, galvok apie savo mazyle wub.gif
Aukit ir stiprekit! 4u.gif

Beje, kaip tik skaiciau apie neisnesiotukus (mano drauge neseniai pagimde savaiciu Zmoguti). Labai gerai pries laika gimusiems leisti pasiklausyti ...Mocarto mirksiukas.gif Pagal atliktu tyrimu duomenis, Mocarto muzika padeda neisnesiotukams augti ax.gif

QUOTE(tani301 @ 2010 08 14, 20:04)
Ar gali taip buti,kad vaikas taip istustina kruti??

Ji valgo po nedaug, todel pienelio taipogi nedaug gaminasi. Leisk jai ilgiau pazisti, jei tik imanoma, kad ir ta 'tuscia' kruti mirksiukas.gif Pientraukis vistiek neistrauks tiek, kiek mazyle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 14 rugpjūčio 2010 - 20:09
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 14, 21:08)
tani301

Jusu atveju nusitraukineti reikia. Nusitraukineti reikia taippat daznai kaip ir maitinates ir gerokai ilgiau nei keleta minuciu  4u.gif Pries nutraukiant pastimuliuok spenelius, galvok apie savo mazyle  wub.gif
Aukit ir stiprekit!  4u.gif

Beje, kaip tik skaiciau apie neisnesiotukus (mano drauge neseniai pagimde  savaiciu Zmoguti). Labai gerai pries laika gimusiems leisti pasiklausyti ...Mocarto  mirksiukas.gif  Pagal atliktu tyrimu duomenis, Mocarto muzika padeda neisnesiotukams augti  ax.gif
Ji valgo po nedaug, todel pienelio taipogi nedaug gaminasi. Leisk jai ilgiau pazisti, jei tik imanoma, kad ir ta 'tuscia' kruti  mirksiukas.gif Pientraukis vistiek neistrauks tiek, kiek mazyle.

ACIU labai uz patarimus. Na kol kas Mocarto mes tik negalim pasiklausyti,bet kai jau grisim-butinai. Sivakar maze kaip tik ilgai zinde ,mano manymu, tuscia kruti. Gerai,kad ji turi tam jegu ir noro. Vis mintyse dekoju dukrytei uz tai,kad ji tokia stipri ir as turiu garbes ja maitinti. Viska padarysiu,kad tik dukriukas valgytu tik mano pienuka-tai maziausiai ka galiu savo brangenybei suteikti. Tai ketvirtas mano kudikis,bet po didesnio tarpo ir jauciu kad mano ankstesnes zinios apie maitinima buvo skurdokos. Gerai,kad radau jus.
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2010 08 14, 20:34)
Gerai,kad ji turi tam jegu ir noro. Vis mintyse dekoju dukrytei uz tai,kad ji tokia stipri ir as turiu garbes ja maitinti. Viska padarysiu,kad tik dukriukas valgytu tik mano pienuka-tai maziausiai ka galiu savo brangenybei suteikti. Tai ketvirtas mano kudikis,bet po didesnio tarpo ir jauciu kad mano ankstesnes zinios apie maitinima buvo skurdokos. Gerai,kad radau jus.

wub.gif 4u.gif
(sugraudinai...)
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2010 08 14, 17:18)
Aciu visoms uz patarimus. Jus esat teisios,bet yra vienas BET: mano mergyte neisnesiotuke,ji sveria dabar 1800g. Ir kaip daugelis neisnesiotuku ji nepraso valgyti,ji neturi net jegu verkti,ji siek tiek pakrizena o tada as jau kaip vanagas puolu jai padeti atsibusti,isrengiu nuogai ar prausiu uzpakaliuka. Mergaites,supraskit,mes skiriames nuo jusu isnesiotu mazyliu! Ji gali nevalgyti ir tyliai silpti ir silpti. Todel net nezinau ar ji siandien per viena maitinima zindusi apie 35min istrauke NORS savo norma. As to nezinau. Todel cia ligoninej mus ir sveria kas vakar,todel tikriausiai ir neleidzia kristi svoriui ilgiau kaip 2 paros ir siulo misinuka,nes tokiems coliukams tai prazutinga. Sunkiausiai svoris auga iki 2kg,o paskui vaikuciai igauna jegu ir pradeda stipriau ir daugiau zisti.

todel ir sakau pasiskambink pas tas konsultantes juk turbut beveik visu musu kudikiai gime isnesioti, tai musu ir patirtis siek tiek kitokia!!! tikrai nepasididziuok ir butimnai pasiskambink nepasitikek taios gydytojais kurie bruka vaikiukam ir tokiem silpniem misinuka!gal to pieno tikrai pakanka, tik jos kad greiciau tas svoris jum augtu siulo misinuka!!!
Atsakyti
Tani, parasyk ir vitkauskui, bent jau del to, kad tavo atvejis kiek kitoks, ir jis kaip gydytojas ir turintis praktikos ivairiais maitinimais, gal duos toki patarima, kokio netures iprastais atvejais zindymo konsultantes...
Atsakyti
tani o kiek paru tu krutine vien maitini g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(jove @ 2010 08 14, 23:21)
tani o kiek paru tu krutine vien maitini g.gif ?

Maitinu jau 2sav. Bet kad mazyle istisai butu su manim,tai tada iseina kad siandien eina 12 d. Ir as butinai parasysiu Vitkauskui,bet dabar kol esu ligoninej,naudojosi internetu per telefona ir man nepavyksta kazkodel prie pasto savo prisijungti. O zindymo konsultantei skambinsiu rytoj. Noriu dar siandien paziuret kaip mazyle valgys ir kiek priaugs. Nes mano sirdis sako,kad ji jau sustiprejo ir jauciu kad aktyviau zinda ir jos poreikiai padidejo,gal tiesiog per kelias dienas nuo jos dazno zindymo ir pienuko atsiras daugiau. O per kiek paru nuo dazno maitinimo pieno gamyba padideja? Mes vakar kas 2-1,5val po 30-40min valgem,o nakti kas 3,5-4 val.
Papildyta:
Ir dar klausimas:perskaiciau kazkur kad nealkoholinis alus padeda labai padidinti laktacija, gal paprasyt vyro kad atvestu 1 but? Ka jus apie tai manot?
Atsakyti
Sveikos, gal kas esate susidūre su tokiu reiškiniu kaip putotos išmatos? Vakar pastebėjau, kad taip pradėjo tuštintis. Maitinu tik savo pienu, kūdikiui 2mėn.
Atsakyti
QUOTE(garfield @ 2010 08 15, 10:30)
Sveikos, gal kas esate susidūre su tokiu reiškiniu kaip putotos išmatos? Vakar pastebėjau, kad taip pradėjo tuštintis. Maitinu tik savo pienu, kūdikiui 2mėn.

Jei krūtimi maitinamo kūdikio išmatos tapo ryškiai žalios, putotos, - gali būti, kad jis gauna per daug vandeningo, neriebaus pieno, kuris iš krūties bėga maitinimo pradžioje, ir per mažai riebaus, maistingesnio pienuko. Taip nutinka tada, kai mama kūdikį prie vienos krūties laiko pernelyg trumpai. Turėkite kantrybės ir pasirūpinkite, kad mažylis žįstų ilgiau, kol ims tekėti riebesnis ir maistingesnis pienukas. Jei vieno valgymo metu maitinate iš abiejų krūtų, kitą maitinimą būtinai pradėkite iš tos krūties, kuria praeitą maitinimą baigėte.
Papildyta:
QUOTE(tani301 @ 2010 08 15, 09:33)

Ir dar klausimas:perskaiciau kazkur kad nealkoholinis alus padeda labai padidinti laktacija, gal paprasyt vyro kad atvestu 1 but? Ka jus apie tai manot?

as asmeniskai netikiu kad yra kas nors apart kudikio kad skatintu laktacija blush2.gif as geriau pankoliu arbata, krapu vaisiu- apie ja raso kad ji dar neva didina pieno gamyba, bet ja geriau del dukrytes kad pilvuko nepustu ir paciai labai padejo su viduriais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fluffy_marten: 15 rugpjūčio 2010 - 09:36
QUOTE(fluffy_marten @ 2010 08 15, 10:36)
Jei krūtimi maitinamo kūdikio išmatos tapo ryškiai žalios, putotos, - gali būti, kad jis gauna per daug vandeningo, neriebaus pieno, kuris iš krūties bėga maitinimo pradžioje, ir per mažai riebaus, maistingesnio pienuko. Taip nutinka tada, kai mama kūdikį prie vienos krūties laiko pernelyg trumpai. Turėkite kantrybės ir pasirūpinkite, kad mažylis žįstų ilgiau, kol ims tekėti riebesnis ir maistingesnis pienukas. Jei vieno valgymo metu maitinate iš abiejų krūtų, kitą maitinimą būtinai pradėkite iš tos krūties, kuria praeitą maitinimą baigėte.

Kad lyg ir visokio pieno jis gauna. Nelabai čia tas variantas tinka g.gif
Beto žindymo metu krūrtų nekeičiu, žindau tik iš vienos.
Atsakyti