Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Unregistered,
as visgi patarciau nepiktnaudziauti zvakutemis ir juolabiau termometru, nes :
- zvakutes visgi trikdo tustinimasi;
- kudikiai laaabai greitai pripranta prie padejimo issitustinti termometru, todel veliau jie tiesiog nesugeba patys to padaryti... 4u.gif

QUOTE(Aneri @ 2010 08 13, 20:43)
todel jau vakar ta prisiminus ir nusprendus maitint savo suneli pagal jo poreikius, ramia sirdimi nuejau miegot.

wub.gif wub.gif 4u.gif

tani301,
kokios jus saunuoles, kad taip stengiates 4u.gif
Manau jog karstis tikrai kazkiek gali itakoti ir svorio kritima. Gal zindo dazniau ir trumpiau, tam, kad numalsinti troskuli...

QUOTE(sija8 @ 2010 08 13, 21:11)
Todel ir galvoju, kad gal netenkina jo poreikiu tas mano pienukas. verysad.gif

Taip nebuna. Paprastai MP yra toks, kokio reikia butent tam kudikeliui.
MP riebumas priklauso nuo daugelio dalyku ir jis kinta net ir to paties maitinimo metu (ilgiau zindant 'pasiekiamas' riebesnis), priklausomai nuo to kaip daznai kudikis zinda, skirtingu paros metu buna skirtingo riebumo (pvz vakare liesesnis)...Bet ir tame pirminiame 'persvieciamame' pienelyje yra labai daug svarbiu vitaminu, mineralu, proteinu ir laktozes...
Atsakyti
QUOTE(vuoga @ 2010 08 13, 22:54)
na as manau, kad tiesiog kai taip karsta gal pienukas tavo liesesnis gaminasi ir tiek:) o nuo daznensnio zindymo tikrai pienuko daugiau gaminsis nes vaikas masazuoja kruti zisdamas taip skatindamas laktacija o dar jusu artumas!
kaip tie gydytojai taip is kart siulo misinukas, nesuprantu:(( liudna

Man paciai liudna kad gyd is karto pasiulo misineli. Verkiau vakar(o esu suaugusi moteris). Nakti mazyle daznai valge.kas 2 val. Bet krutys atrodo minkstos.:-(. As nenusitraukineju po maitinimu. O gal vertetu?
Atsakyti
Tani, prabuvau po cezario ligoninej 5 dienas, krutys buvo minkstos, o pieno netruko..tik grizus po kokios savaites jos eme pilneti, standeti ir dabar tiksliai nepamenu, bet gal reikejo menesio, o gal daugiau, kol susireguliavo pieno gamyba ir nejauchiau diskomforto..o su laiku krutine vel pasidare minksta, pamazejo ir beje pieno kiekis nuo to ne kiek nepasikeite, jo visada buvo tiek, kiek reikia..
Del nusitraukinejimu..as nusitraukdavau tik po kelis lasus pradzioje duse, kad man neverztu ir mazius lengviau zistu..bet tuom nezaidziau ir net nemaschiau visos savo zindymo karjeros eigoje ar to pieno ten daug ar mazai..slapinosi daznai, zindziau pagal poreiki, visada is vienos kruties daugiau nei 20 minuciu..kartais netgi ilgiau..ir netgi ir sekanchiam zindymui su ta pachia krutimi..nes pienas pradzioje bega liesesnis, ir jeigu kudykis zindo kokias 15 minuciu, jis gali nespeti to riebesnio ir paragauti..Ir jei dar po zindymo padarai didesne pertrauka tuomet pienas likes krutyje ilgainiui is riebesnio vel palaipsniui tampa liesu..Del to pirmais menesiais verta dziaugtis, zindymo daznumu, vertinti naktini zindyma, nes naktis labai vertinga vaiko augimui ir pieno gamybai taip pat..
Verta apseiti be papildomu skysciu ir negalvoti, kad vasaros karschiai kaip nors veikia pieno gamyba...jei isiklausai i vaika, jis pats pareguliuos kiek ir kada nores zisti..ir savo troskuli tikrai numalsins darydamas tai dazniau..
o kadangi zindymai visi gana isskirtiniai buna, gal verta, del ramybes, brukstelti Vitkauskui, bent jis savo knygoj si meila dave ir rase i klausimus atsakys. vitk@takas.lt
Gal jo nuraminimai, Tau bus naudingesni.
Sekmes:)

QUOTE(tani301 @ 2010 08 14, 07:25)
Man paciai liudna kad gyd is karto pasiulo misineli. Verkiau vakar(o esu suaugusi moteris). Nakti mazyle daznai valge.kas 2 val. Bet krutys atrodo minkstos.:-(. As nenusitraukineju po maitinimu. O gal vertetu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 14 rugpjūčio 2010 - 09:52
Sakykit,del kokiu priezasciu galetu vaikas labai daug atpylinet ir verkti del nesuvirskinto pieno? g.gif Jau dvi dienas neramus vaikinas mano,gal as ka nors ne taip suvalgiau,ar gali taip but? g.gif
Buvom pas daktare vakar tai 7300 sveria 3 menesiu budamas,svorio gan nemazai uzsiaugino.
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2010 08 14, 08:25)

Cia matyt nuo gydytojo priklauso.
Aprasysiu apie savo siek tiek liudna patirti.
Kai gime antras vaikas, po poros dienu patekome i intensyviosios terapijos skyriu, stebejimui. Prazliumbiau visa nakti, nes is kart man pasake nesti nutraukta pienuka kas trys valandas, kai pirma karta nespejau su rankom jo nutraukti tiek tiek reikejo, vaikui dave misinuko. Bet nors tai ir buvo savaitgalis ir dirbo tik budintis daktaras ejau ir kalbejau, klausinejau iki tol, kol pokalbiu metu daktare suzinojo, kad tai yra antras vaikas, o pirma maitinau metus.
Va tada pokalbiai nukrypo teisinga linkme, nes man leido pabandyti ateiti ir pamaitinti is kruties, neatsizvelgiant i visokius prijungtus laidukus. Labai dekinga esu AK personalui, kuris padedavo man paimti vaikiuka ir tai daktarei, kuri leido man paciai maitinti.
Maciau ir kitas mamas ir ju vaikucius, kurie lygiai taip pat gulejo ant tokio pacio sildomo stalo kaip ir mano. Bet deja, nepamaciau pas visas to noro pacioms maitinti, del to aisku buvo labai liudna, nes mano manymu, Motinos Pienukas is kruties (cia nekalbu apie atskyrus atvejus, kai to is tikruju padaryti neimanoma), tai yra geriausia ka mamyte gali duoti savo vaikui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aneri: 14 rugpjūčio 2010 - 11:36
vis paskaitau pas jus ir po truputi bandau pamaitinti vien krutines, nors dar siek tiek valgom ir misinuko. O misinuka gavo jau ligonineje, nors man prie akiu nedave, nes prasiau neduoti, bet kai issinese apziurai parnese pienuotomis lupomi. Priezastis del ko gavome, tai dukryte,kaip sake gdytoja, buvo sausoka. Dabar kai pagalvoju tai ligoninej sunaudojom gal tik kokius 4-5 pampersus per 3 paras. Jau buvau pradejusi duoti misinio kas tris valandas, bet pasiskaitinejusi pas jus sumazinau kieki ir daznau glaudziu dukryte prie kruties. Vakar beliko tik 3 kartai misinio, siandien tikiuosi dar maziau bus. Sunku bunai kai vyras aplink ratus su misinio buteliuku suka, net nakti atsikelia paklausti gal jau misinio pataisyti. Pavydziu mamytems, kurioms pienukas bega ciurkslele, nes pas mane tik po lasiuka kapsi. Pradzioj bandziau traukti, tai siaip ne taip kelis lasus privarvinau, bet dabar manau, kad dukryte jau pastiprejo ir pati lengviau istraukia viska kas ten yra. Vis dar kyla abejoniu ar tikrai man pakanka pienuko tiek, kad mazyle galetu gerai augti, bet vis nuteikineju save, kad yra pienuko, kad pienukas bega pas dukryte kai ji zinda.
Va ir issakiau viska kas man jau visa menesi ant sirdies guli.
Atsakyti
as esu is tu mamu paskurias pienelis ciurksle bego, bet kelis kartus kai jau vaika primaitinau bulvytem bandziau istraukti savo pienuko kad praskiesciau kosyte, ir ka jus manot krutyse jauciu, kad tikrai to pieno daug i pritraukdavau vos 20ml, bet cia reikdavo ilgai zaisti, kad tiek pritraukti!
Mamos pienuko maziems vaikiukams daug ir nereikia, juk gimusio vaikiuko skrandukas yra pupos dydzio!todel ir priespienio yra labai mazai bet jis begalo maistingas!ir bega jis labai sunkiai, o pienuko kiekis susireguliuoja per keleta menesiu, buna ir pienuko kriziu kai jo siek tiek sumazeja bet taip buna beveik visom, tad neverta saves kankint tokiais klausimais ar uztenka ar puenas geras, jei vaikas gerai jauciasi slapinasi normaliai ir t.t. reiskia jam uztenka:) o pirmais men vaikiuka kuo daugiau nesioti prie saves nes ir lytejimas skatina laktacija:) ir nereikia nusitraukineti pienukjo kad paziureti kiek ten jo yra, cia absurdas, nes jus nei rankom nei su pientraukiu neistrauksit tiek pienuko kiek vaikiukas!:))
o tokia karsta vasara mamom patarciau kuo daugiau gerti skysciu ivairiu!
ir daugiau pasitikejimo vaikiuko bei savim!:)
Papildyta:
QUOTE(tani301 @ 2010 08 14, 09:25)

na nusitraukineti po maitinimo nelabai patariama, nes tada issibalansuoja pasiulos paklausos desnis, ir gali pradet gamintis tiek pieno, kad krutys uzsidegs!
jus gal pabandykit pasiskambinti zindymo konsultantems, cia idedu nuoroda kur galesit issirinkti kuriai skambinti!! http://www.pradzia.o...mamos-savanores
ir siaip naujai iskeptoms mamytems patarciau pasiskaityti si puslpai, tikrai nurami, kai yra kokiu neaiskumu:) www.sveikapradzia.lt
Atsakyti
QUOTE(sherry @ 2010 08 14, 13:33)
vis paskaitau pas jus ir po truputi bandau pamaitinti vien krutines, nors dar siek tiek valgom ir misinuko. O misinuka gavo jau ligonineje, nors man prie akiu nedave, nes prasiau neduoti, bet kai issinese apziurai parnese pienuotomis lupomi. Priezastis del ko gavome, tai dukryte,kaip sake gdytoja, buvo sausoka. Dabar kai pagalvoju tai ligoninej sunaudojom gal tik kokius 4-5 pampersus per 3 paras. Jau buvau pradejusi duoti misinio kas tris valandas, bet pasiskaitinejusi pas jus sumazinau kieki ir daznau glaudziu dukryte prie kruties. Vakar beliko tik 3 kartai misinio, siandien tikiuosi dar maziau bus. Sunku bunai kai vyras aplink ratus su misinio buteliuku suka, net nakti atsikelia paklausti gal jau misinio pataisyti. Pavydziu mamytems, kurioms pienukas bega ciurkslele, nes pas mane tik po lasiuka kapsi. Pradzioj bandziau traukti, tai siaip ne taip kelis lasus privarvinau, bet dabar manau, kad dukryte jau pastiprejo ir pati lengviau istraukia viska kas ten yra. Vis dar kyla abejoniu ar tikrai man pakanka pienuko tiek, kad mazyle galetu gerai augti, bet vis nuteikineju save, kad yra pienuko, kad pienukas bega pas dukryte kai ji zinda.
Va ir issakiau viska kas man jau visa menesi ant sirdies guli.

Aš iš tų mamyčių, kur čiurkšlėm pienas bėga - liemenuko nusiimti negaliu ax.gif Vakar savom akim mačiau, kai mažylė netyčia paleido krūtį besimuistydama - iš spenelio pats pienas švirkščia... tad maniškė dažnai springsta, godžiai valgo, prisiryja oro, o tada atpylinėjimai... bandžiau prieš žindant šiek tiek nusitraukti, bet tada kitam maitinimui dar pagausėja pieno ir gaunasi užburtas ratas...

Juokauju, kad galima mane vadinti pieno kombinatu ax.gif

Džiugu, kad mažylė auga sparčiai, šiai dienai sveriam jau 6 kg, tik nervina visų pasakymai - oi kokia storulė... doh.gif juk negali vaikas nutukti vien MP maitinamas, ar ne? g.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif
man iskilo toks klausimas. Maitinu jau virs 5men,bet laaabai jau daznai buna pieno krizes.. paskutiniu metu:2savaites pieno daug,2 - beveik nera.. Valgom daznai,kas 3val,per krize ir kas 1,5val. maitinu is vienos kruties. Tai gal jau pabaiga? gal kam taip buvo.

Keista skaityti mamu patirti,kai ligoninej pacios med. duoda misini doh.gif Kai as pagimdziau,jau po keliu dienu lelius nugrauze spenelius iki kraujo,bet vistiek kiso man prie kruties,sako bandyk,bandyk, jai daug nereik,apie misini net kalbu nebuvo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Linulee: 14 rugpjūčio 2010 - 14:26
linulee, as jau ne karta paminejau akd mano dukryte (6men) zinda ir kas pusvalandi- ir tai tikrai ne pieno pabaiga 4u.gif man patiko kazkur skaityta mintis, kad kuo daugiau mama suks sau galva su klausimais ar jai uztenka pieno arba kad jo per mazai, tai galima ir isikalbeti ax.gif niekad neseku laikrodzio- kada nori tada duodu ax.gif nes gal leliukas nori tik atsigerti smile.gif

su sunum kai gulejau ligoninej, tai man sunkiai sekes pradeti laktacija, nes sunus buvo inkubatoriuje reanimacijoj, o man pavyko pienuka nusitraukt tik tada kai po poros dienu perkele i intensyvios terapijos skyriu smile.gif nes tada nudziugau kad jau geriau zuikiui ir matyt atsileido man viskas, nes parlekiau i palata po tokiu ziniu ir priespienio pavariau lotuliukas.gif o iki tol nepavykdavo... speneliai buvo raudoni baisus, net zindymo konsultante GN stebejos kad sitaip man nuo pientraukio, rankom irgi nepavykdavo nieko nutraukt doh.gif o su dukryte tai po triju paru pasvere- reziume: jus neturit pieno doh.gif unsure.gif nukrito 10proc svorio, nekakojo nesysiojo... i namus nepaleisim, nesiklausiau, jokiu misiniu neleidau... tik kantriai maitinau, bet visgi i namus paleido, o tada man turbut vel smegenys atsipalaidavo ir MP gaminos gaminos gaminos... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2010 08 14, 09:25)

Kodel sakai, ka daznai valgo? Tik kas 2val. Maniske ir taip valgo, nuo pat gimimo. Bet pas mane pienuko net per daug, ciurkslem teka, dar papildomai nusitraukiu, susaldau. Maniske pavalgo labai greitai, per 10min. Po to kruties nei noredama neisiulau ax.gif O tai kad valgo taip daznai, matyt, reikia ir viskas 4u.gif Neimk i galva viska ka gydytojai sako. Isklausyk, bet pasiskaitinek ir kitu patyrimus bei nuspresk pati, ka tavo motinos sirdis sako, kaip geriau tavo vaikui. Tu tikrai nesuklysi thumbup.gif Tik nepasiduok. Prie misinuko labai paprasta pereiti, bet atgal prie mamos pienuko jau nebesugrisi.
Atsakyti
QUOTE(kreveciuke @ 2010 08 14, 15:41)
Kodel sakai, ka daznai valgo? Tik kas 2val. Maniske ir taip valgo, nuo pat gimimo. Bet pas mane pienuko net per daug, ciurkslem teka, dar papildomai nusitraukiu, susaldau. Maniske pavalgo labai greitai, per 10min. Po to kruties nei noredama neisiulau  ax.gif  O tai kad valgo taip daznai, matyt, reikia ir viskas  4u.gif  Neimk i galva viska ka gydytojai sako. Isklausyk, bet pasiskaitinek ir kitu patyrimus bei nuspresk pati, ka tavo motinos sirdis sako, kaip geriau tavo vaikui. Tu tikrai nesuklysi  thumbup.gif  Tik nepasiduok. Prie misinuko labai paprasta pereiti, bet atgal prie mamos pienuko jau nebesugrisi.

Aciu visoms uz patarimus. Jus esat teisios,bet yra vienas BET: mano mergyte neisnesiotuke,ji sveria dabar 1800g. Ir kaip daugelis neisnesiotuku ji nepraso valgyti,ji neturi net jegu verkti,ji siek tiek pakrizena o tada as jau kaip vanagas puolu jai padeti atsibusti,isrengiu nuogai ar prausiu uzpakaliuka. Mergaites,supraskit,mes skiriames nuo jusu isnesiotu mazyliu! Ji gali nevalgyti ir tyliai silpti ir silpti. Todel net nezinau ar ji siandien per viena maitinima zindusi apie 35min istrauke NORS savo norma. As to nezinau. Todel cia ligoninej mus ir sveria kas vakar,todel tikriausiai ir neleidzia kristi svoriui ilgiau kaip 2 paros ir siulo misinuka,nes tokiems coliukams tai prazutinga. Sunkiausiai svoris auga iki 2kg,o paskui vaikuciai igauna jegu ir pradeda stipriau ir daugiau zisti.
Atsakyti