Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Unregistered, jei jau reikia vaikuciui padet issitustint tai manau tikrai ji neviduriuoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(fluffy_marten @ 2010 08 13, 20:12)
Unregistered, jei jau reikia vaikuciui padet issitustint tai manau tikrai ji neviduriuoja  g.gif

Redagavau žinutę 4u.gif . Paaiškinau, kas ir kaip. Dabar permąstau, kad yra taip: jei nenaudoju vaistukų, ji tikrai ne kartą pukši, ne kartą "padaro" (gausiai), bet skausmai vistiek nesiliauja ir kažkada mus įveikia. O jei po žvakutės, tai miega palaimingai, nėra skausmų (arba jie tokie, kad neprižadina), pukši ištisai, bet "nepridaro" mastau.gif .
Atsakyti
Dar mano mazoji pati sau padedavo, del pilvuko. Pazinda kokias 5 min ir kelia galvyte, kad atsiruktu. arba verciasi pati ant pilvuko(cia kai buvo mazyte, bet ir dabar ta pati daro) O naktim, jei neramiai miegodavo, tai tiesiog ant saves paguldydavau pilvuku ant mano pilvo biggrin.gif taip kartais iki ryto ir pramiegodavom 4u.gif
O del tu kakuciu, tai sunus tustindavosi n kartu per diena, per kiekviena matinima ir kiaurai visur per pampersus doh.gif ir tikrai skystesnes nei grietine budavo, labiau kaip kefyras (nevienalytis toks) blush2.gif kartais pastebedavau daugiau gleiviu ir tuo metu jis neramesnis budavo. Ir tokie balti grudeliai matydavosi ax.gif, kazkur skaiciau, kad cia pienas riebus ,del to biggrin.gif
Atsakyti
sija8, gal vaikelis ne maisto nori, o pasiraminti? Pasimigdyti? O gal sugalvoja, kad, vistik, dar maža buvo biggrin.gif . Aš kartais tuos papulius n kartų kaitalioju ir duodu prašoma biggrin.gif . Būna, paima ir snaudžia net nepatraukusi biggrin.gif . O, būna, visus kartus godžiai tuština talpyklas biggrin.gif . Kad ir tris/keturis kartus iš eilės po netrumpų pasimaitinimų biggrin.gif ...
Prašo - ir duokit 4u.gif .
Atsakyti
Sveikutes,

vakar is pradziu parasiau, o veliau dar paskaiciau jusu temele.
Visai kazkodel buvau pamirsus, kad maitinimas tai ne vien valgymas, o ir siluma, ir saugumo jausmas....
todel jau vakar ta prisiminus ir nusprendus maitint savo suneli pagal jo poreikius, ramia sirdimi nuejau miegot.
Siandien taip visa diena ir valgem, bet jei reikia, tai reikia. Visos mano gastroles, kurias galejau sau su dukryte leisti - palauks irnesakyk.gif

QUOTE(vuoga @ 2010 08 12, 23:47)
na jei teisingai uzmaciau tai juss leliukas dar labai mazas, isaugs, maniske irgi pirmais men labai ilgai valgydavo, bet po to viskas susireguliavo. man irgi pienelis upeliais begdavo vaikas kartais net springdavo, tai as siek tiek nutraukdavau, bet tuo negalima piknaudziaut, nes gali pradet kaip tik dar daugiau pieno gamintis:)

Aciu 4u.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 13, 00:24)
Aneri,
maitinkites kaip iki siol maitinotes, jei praso dar, vadinasi reikia...  wub.gif  wub.gif

4u.gif

QUOTE(Unregistered @ 2010 08 13, 09:09)
kokios konsistencijos turi būti/gali būti krūtimo maitinamo kūdikio (mėnesio su trupučiu) išmatos?

Idedu straipsni. Man jis visai patiko todel, kad aiskiai viskas su nuotraukom parodyta. gal ir jums aiskumo ines 4u.gif
http://www.ma ma.lt/show-article/3022/Sauskelniu-turinys-gidas-su-vaizdais
Nukopiuokite visa nuoroda ir tarp zodzio mama panaikinkite tarpa.
Neleidzia kitaip idet doh.gif

QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 13, 10:25)
Aneri,  4u.gif
Viską darai labai gerai. Tik be reikalo pergyveni. Atsipalaiduok ir džiaukis motinyste  wub.gif
Nenusitraukinėk. Vienas maitinimas- viena krūtis. 1,5va.- jei vaikučiui reikia- tokie jo poreikiai. Nesistebėk, jei ir ilgiau tave laikys  4u.gif

taip ir padarysiu drinks_cheers.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aneri: 13 rugpjūčio 2010 - 20:44
Sveikos mamytes,uzbegau pas jus i tema su pagalbos sauksmu. Pries 3 sav pagimdziau dukryte(32sav),2sav praleido reanimacijoje,kovojau su sesutemis kad neduotu nieko kito tik mano lasa priespienio,o jo ir buvo gal 2 lasai. Supratau,kad reikia zutbut kaip nors priglausti mazyle prie kruties,nes nuo stresu ir po operacijos,jauciau kad pienukas nesigamina. Kantriai maigiau krutis ir nors po 2-3 ml duodavau mazei,o papildomai jai pastate lasaline. Bet prasidejo bedos su zarnynu ir 1 parai uzdraude maitinti,po to seke ir vel pratinimas prie maisto nuo 1ml. Verkiau,nes nesulaukiau ne is vienos sesutes palaikymo. Bet isprasiau leidimo nors 5 min priglaust maze prie saves. Pienukas pradejo gamintis,jo buvo mazai,bet dukrytei uzteko.veliau leido maitinti paciai ir ,o stebuklas,dukryte turejo tam jegu. Is reanimacijos perkele mus i neisnesiotukus. O cia-kas vakar sverimas ir kontrole. Augam svori gerai,bet siandien ji ne tik kad nepriaugo o net numete kelis gramus. Gal kam ir juokingai skamba,bet tie gramiukai,kuriuos renkam, mums labai svarbus. Tai mano klausimas-ar ziaurus karstis gali itakoti svorio kritima,nes atrodo mazyle gerai valge,gal net kiek daugiau? Nes sesutes ir siame skyriuje is karto man pasiule misinuka!! As atsisakiau. Mazyte daug slapinosi siandien.nemanau kad truksta skysciu. O juk nuo daznesnio zindymo turetu ir pienuko pradet dideti? Oi... Tikiuos suprasit mane ir pagelbesit.
Atsakyti
Aneri, ačiū 4u.gif . Išsisaugojau straipsniuką ir ryt pastudijuosiu.

ast_alaus, pasitaisiau su savo rašliava 4u.gif . Beskubėdama/užsigalvojusi/susirūpinusi parašiau tikrai ne tą, ką reikėjo (ta prasme, ten tikrai ta fraze turėjo užkliūti ir man pačiai doh.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Unregistered @ 2010 08 13, 21:41)
sija8, gal vaikelis ne maisto nori, o pasiraminti? Pasimigdyti? O gal sugalvoja, kad, vistik, dar maža buvo biggrin.gif . Aš kartais tuos papulius n kartų kaitalioju ir duodu prašoma biggrin.gif . Būna, paima ir snaudžia net nepatraukusi biggrin.gif . O, būna, visus kartus godžiai tuština talpyklas biggrin.gif . Kad ir tris/keturis kartus iš eilės po netrumpų pasimaitinimų biggrin.gif ...
Prašo - ir duokit 4u.gif .

Oi, tai as ir duodu! Be jokiu islygu! Juk tam ir esu namie su vaikiuku, kad tenkinciau jo poreikius. Tiesiog man neramu, kad gal jo netenkina tas mano pieno riebumas, gal ir tie kakuciai tokie skysti ir dazni del to... Cia as tik garsu masciau. Tik pasiklausius kitu draugiu su panasaus amziaus mazyliais, sunerimstu. Ju valggo kas 3-4 val., o maniskis vos ne kas pusvalandi. Todel ir galvoju, kad gal netenkina jo poreikiu tas mano pienukas. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 08 13, 22:11)
Oi, tai as ir duodu! Be jokiu islygu! Juk tam ir esu namie su vaikiuku, kad tenkinciau jo poreikius. Tiesiog man neramu, kad gal jo netenkina tas mano pieno riebumas, gal ir tie kakuciai tokie skysti ir dazni del to... Cia as tik garsu masciau. Tik pasiklausius kitu draugiu su panasaus amziaus mazyliais, sunerimstu. Ju valggo kas 3-4 val., o maniskis vos ne kas pusvalandi. Todel ir galvoju, kad gal netenkina jo poreikiu tas mano pienukas. verysad.gif

zinok manu abu vaikai- tiek didysis nevalge, tiek mazoji nera kad valgytu kas 3-4val, na tik nakti, bet diena tikrai daznai zinda, ilgiausi tarpai tai 2val ax.gif o kaip maitini? ar per maitinima viena krutis? nes as duodu viena kruti ir jei po 20-30min vel nori tai siulau ta pacia kruti blush2.gif na zinai, uzsimane po rimto maisto deserto hihihi.gif sakau gal tada daugiau to riebaus pienuko istraukia vel gavus ta pacia kruti, o jau kita maitinima po valandos ar dvieju jau duodu kita ax.gif

tani301, kazkaip galvoju jog del karscio yra galimybe kad gali pakristi svoriukas g.gif o svarbiausia juk ir slapinasi kaip sakai daug, vadinas tikrai turetu skysciu uztekt.
beje esat saunuoles kad taip gerai tvarkotes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fluffy_marten @ 2010 08 13, 22:23)
zinok manu abu vaikai- tiek didysis nevalge, tiek mazoji nera kad valgytu kas 3-4val, na tik nakti, bet diena tikrai daznai zinda, ilgiausi tarpai tai 2val  ax.gif o kaip maitini? ar per maitinima viena krutis? nes as duodu viena kruti ir jei po 20-30min vel nori tai siulau ta pacia kruti  blush2.gif na zinai, uzsimane po rimto maisto deserto hihihi.gif sakau gal tada daugiau to riebaus pienuko istraukia vel gavus ta pacia kruti, o jau kita maitinima po valandos ar dvieju jau duodu kita  ax.gif

tani301, kazkaip galvoju jog del karscio yra galimybe kad gali pakristi svoriukas  g.gif o svarbiausia juk ir slapinasi kaip sakai daug, vadinas tikrai turetu skysciu uztekt.
beje esat saunuoles kad taip gerai tvarkotes  4u.gif

O as vis kita duodu unsure.gif Tai gal cia ir yra musu problema. g.gif Bet negi jis pusvalandi traukes ta viena kruti nepasiima to riebesnio pienuko? (retorinis klausimas biggrin.gif )
Na, pabandysiu duoti ta pacia. Ziuresiu kaip bus. Aciu uz patarimus ir palaikyma! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sija8 @ 2010 08 13, 22:35)
O as vis kita duodu  unsure.gif Tai gal cia ir yra musu problema.  g.gif Bet negi jis pusvalandi traukes ta viena kruti nepasiima to riebesnio pienuko? (retorinis klausimas  biggrin.gif )
Na, pabandysiu duoti ta pacia. Ziuresiu kaip bus. Aciu uz patarimus ir palaikyma! 4u.gif

tai vat net nezinau g.gif kazkaip dukryte kai buvo mazesne, tai irgi taip darydavau blush2.gif daugmaz paziuredavau jei praejo pusvalandis ar maziau tai duodavau ta pacia kruti- dabar beje tas pats paskutinemis dienomis, labai daznai zinda, gal velgi del karsciu?
arba sakau gal pas mus koks augimo suolis? idomumo delei sveriau, tai per 3sav buvo priaugus 150g, o per paskutine savaite kai taip daznai valgo ir visus 200g priaugo g.gif
Atsakyti
QUOTE(tani301 @ 2010 08 13, 22:45)
Sveikos mamytes,uzbegau pas jus i tema su pagalbos sauksmu. Pries 3 sav pagimdziau dukryte(32sav),2sav praleido reanimacijoje,kovojau su sesutemis kad neduotu nieko kito tik mano lasa priespienio,o jo ir buvo gal 2 lasai. Supratau,kad reikia zutbut kaip nors priglausti mazyle prie kruties,nes nuo stresu ir po operacijos,jauciau kad pienukas nesigamina. Kantriai maigiau krutis ir nors po 2-3 ml duodavau mazei,o papildomai jai pastate lasaline. Bet prasidejo bedos su zarnynu ir 1 parai uzdraude maitinti,po to seke ir vel pratinimas prie maisto nuo 1ml. Verkiau,nes nesulaukiau ne is vienos sesutes palaikymo. Bet isprasiau leidimo nors 5 min priglaust maze prie saves. Pienukas pradejo gamintis,jo buvo mazai,bet dukrytei uzteko.veliau leido maitinti paciai ir ,o stebuklas,dukryte turejo tam jegu. Is reanimacijos perkele mus i neisnesiotukus. O cia-kas vakar sverimas ir kontrole. Augam svori gerai,bet siandien ji ne tik kad nepriaugo o net numete kelis gramus. Gal kam ir juokingai skamba,bet tie gramiukai,kuriuos renkam, mums labai svarbus. Tai mano klausimas-ar ziaurus karstis gali itakoti svorio kritima,nes atrodo mazyle gerai valge,gal net kiek daugiau? Nes sesutes ir siame skyriuje is karto man pasiule misinuka!! As atsisakiau. Mazyte daug slapinosi siandien.nemanau kad truksta skysciu. O juk nuo daznesnio zindymo turetu ir pienuko pradet dideti? Oi... Tikiuos suprasit mane ir pagelbesit.

na as manau, kad tiesiog kai taip karsta gal pienukas tavo liesesnis gaminasi ir tiek:) o nuo daznensnio zindymo tikrai pienuko daugiau gaminsis nes vaikas masazuoja kruti zisdamas taip skatindamas laktacija o dar jusu artumas!
kaip tie gydytojai taip is kart siulo misinukas, nesuprantu:(( liudna
Atsakyti