man vakar pradėjo skaudėti vienos krūties šoną bet jokių guzų ar sukietėjimų nėra. Naktį pakilo temperatūra iki 38, šiandien lyg temperatūros nėra bet ir kitą krūtį pradėjo vietomis skaudėti. Bet kaip ir sakiau jokių guzų, jokių sukietėjimų. kas čia - uždegimas, gal kam teko susidurti?
ojei mamytes laikykites!!!!!! Viskas bus gerai...galvokit, kad rytoj ar poryt jau bus lengviau..o kai ateina rytojus, vel rytojaus laukiu...bent jau man tai padedavo.
Kai pradejau maitinti savo maziuke, dar ligonineje ji man apvalge spenelius iki kraujo, net atpildavo krauju, maitinau dantis sukandus..neistverus pradejau nusitraukineti piena..tada krutys pradejo pampti..nakti atsikeldavau, galvodavau, kad tuoj sprogsiu..viskas budavo ismirke piene, Krutys tapdavo kietos, maze pykdavo, nes sunkiai galedavo apzioti speneli, o kai apziodavo pienas srovele tekedavo..vienzo siaubas.... verkiau naktimis, galvodavau uz ka man toks siaubas...
Bet..viskas praeina, vis galvodavau, kad rytoj bus lengviau, rytojui atejus...laukiau dar rytojau..ir viskas praejo. Visos krizes baigiasi. Svarbiausia, kad norejau maitinti savo mergaite! Dabar maitinciau ir maitinciau...
Kai pradejau maitinti savo maziuke, dar ligonineje ji man apvalge spenelius iki kraujo, net atpildavo krauju, maitinau dantis sukandus..neistverus pradejau nusitraukineti piena..tada krutys pradejo pampti..nakti atsikeldavau, galvodavau, kad tuoj sprogsiu..viskas budavo ismirke piene, Krutys tapdavo kietos, maze pykdavo, nes sunkiai galedavo apzioti speneli, o kai apziodavo pienas srovele tekedavo..vienzo siaubas.... verkiau naktimis, galvodavau uz ka man toks siaubas...
Bet..viskas praeina, vis galvodavau, kad rytoj bus lengviau, rytojui atejus...laukiau dar rytojau..ir viskas praejo. Visos krizes baigiasi. Svarbiausia, kad norejau maitinti savo mergaite! Dabar maitinciau ir maitinciau...
QUOTE(Emanuel @ 2010 07 07, 22:28)
Svarbiausia, kad norejau maitinti savo mergaite! Dabar maitinciau ir maitinciau...
per viena maitinima jus tik is vienos kruties maitinant ar abi pasiulot?maitinimo konsultante sake abi,sesele-tik is vienos?
QUOTE(js. @ 2010 07 08, 14:20)
per viena maitinima jus tik is vienos kruties maitinant ar abi pasiulot?maitinimo konsultante sake abi,sesele-tik is vienos?
vieną maitinimą siūlai vieną krūtį, kitą maitinimą kitą.
Papildyta:
dar klausimėlis, planuoju keliom valandom išlėkti, kiek pienuko nusitraukus palikti 100-200ml? Nes nlb įsivaizduoju kiek jis suvalgo per kartą? Mums beveik mėnuo, valgo kas 2-3 val.
Sveikos,
Gal kam buvo tokia situacija, kad vaikas zinda labai daznai. Manoji zinda pora valandu su petraukom, trupti uzkanda, paleidzia kruti, neisiulysi, dar ir uzmiega, o po 15 min atsibunda ir vel- valgyt. taip vis diena prasitasm, o nakti panasiai.
Ka daryt? As jau net valgyt pietu nebepasigaminu
Gal kam buvo tokia situacija, kad vaikas zinda labai daznai. Manoji zinda pora valandu su petraukom, trupti uzkanda, paleidzia kruti, neisiulysi, dar ir uzmiega, o po 15 min atsibunda ir vel- valgyt. taip vis diena prasitasm, o nakti panasiai.
QUOTE(Grazhke @ 2010 07 08, 15:21)
dar klausimėlis, planuoju keliom valandom išlėkti, kiek pienuko nusitraukus palikti 100-200ml? Nes nlb įsivaizduoju kiek jis suvalgo per kartą? Mums beveik mėnuo, valgo kas 2-3 val.
Sprendziant pagal skranduko dydi, tokio amziaus kliackui pakanka 60-80 ml vienam kartui. Ir jokiu budu ne 200ml, cia jau dickio norma.
BET! Jei maitinama is buteliuko/zinduko, is kurio pienas isbega gerokai greiciau nei zindant is kruties - imanoma, kad isgertu daugiau (tokiu budu misiniais maitinami vaikai ir yra permaitinami). Kudikiai kaip anciukai - kiek pilsi, tiek prarys (arba pavargs ir uzmigs).
Siulau maitinti ne is buteliuko arba pasirinkti idealu, is kurio pienelis teketu itin letai, t.y. taip, kaip reikia mazam zmogiukui.
QUOTE(Tender @ 2010 07 08, 16:19)
Sveikos,
Kokio amziaus mazute? Sunkus gimimas?
Jau paziurejau, tavo maziukei 17 dieneliu? Vadinasi tai yra visiskai normalu. Mazo Zmogucio skrandukas yra mazytis, i ji telpa apie 60 ml MP. Be to mamos pienelis greitai ir lengvai virskinamas. Todel normalu, jei zinda daznai.
Kitas dalykas - buvimas salia mamos, prie kruties kudikiui reiskia gerokai daugiau, nei tik pasisotinti. Tai ir siluma ir jaukumas, saugumas, kai girdisi mamos sirdies plakimas, kuris buvo salia visus 9 menesius... Augsit ir po truputi rezimas keisis, tarpai tarp maitinimu ilges. Kantrybes mamytei
svarbiausia, kad taip nesitestu metus aciu uz atsakyma, iskart ramiau ant dusios
QUOTE(Tender @ 2010 07 08, 17:31)
svarbiausia, kad taip nesitestu metus aciu uz atsakyma, iskart ramiau ant dusios
Tikrai nesites, bet su kiekviena savaite bus vis paprasciau
Svarbu, kad svoris augtu ir butumet sveikos
QUOTE(Tender @ 2010 07 08, 17:19)
Sveikos,
Pas mane irgi tas pats, kad dukryte visalaik prie papuko. Bevalgydama uzmiega, bandau paguldyti i lovyte, o ji ir vel prasosi papuko ir taip vos ne visa diena. Paskutiniu metu isigudrinau, kad ryte pamaitinu iskart ikeliu i vezimuka ir einam i lauka pasivaikscioti, tai ji tada ismiega po kelias valandas, prabunda pavalgyti ir vel miega.Matyt tyras oras veikia
QUOTE(Grazhke @ 2010 07 07, 19:18)
man vakar pradėjo skaudėti vienos krūties šoną bet jokių guzų ar sukietėjimų nėra. Naktį pakilo temperatūra iki 38, šiandien lyg temperatūros nėra bet ir kitą krūtį pradėjo vietomis skaudėti. Bet kaip ir sakiau jokių guzų, jokių sukietėjimų. kas čia - uždegimas, gal kam teko susidurti?
taip, man teko. Rašiau anos temos pabaigoje. Tau greičiausiai yra pieno stazė. Užsistovėjo pienukas vienoje vietoje. Reikia gerai išmasažuoti, bet tik tą vietą skaudamą sukamaisiais judesiais ir duoti vaikučiui ištraukti. Man lygiai taip buvo ir pagelbėjo akušerė viena. Išmasažavo ir vaikutis ištraukė.
QUOTE(Tender @ 2010 07 08, 17:19)
Sveikos,
Ir man taip buvo su pirmu ir gan ilgai. Tai maitindavau lovoj salia atsigulusi ir kai visai uzmigdavo ,jau po keliu val zindimo , tyliai atsikeldavau bet ir tai kartais budavo tuoj pat atsimerkia ir vel praso. Taip ir valgydavau pati maitindama Dabar ir draugem sakau, jau pirma menesi bent pasiruoskit lovoj pagyventi Nors mano maziukas vos ne iki puse metu labai po ilgai valgydavo, jokios taisykles apie 30 min is vienos kruties negaliojo Manau,jam tiesiog reikejo salia manes buti. Uztat labai dziaugiausi vaikjuoste su antru vaikeliu, pavalgydavo ir i vaikjuoste ir uzmigdavo mazoji, kol as besitvarkydavau, jau neturejau prabangos guleti lovoj visa diena, nes jau buvo brolis 2m, tai neisivaizduoju kaip kitaip buciau kazka spejusi