QUOTE(Unregistered @ 2010 08 13, 10:09)
Labas rytas, turiu klausimukų:
kokios konsistencijos turi būti/gali būti krūtimo maitinamo kūdikio (mėnesio su trupučiu) išmatos?
Buvom pas gyd. (bendrosios praktikos - tokiai priklausom) ir jai užkliuvo dukrytės dirglumas (kaip tik vizito metu raitėsi nuo diegliukų, praverkė visą laiką, kol buvome kabinete), per mėnesį priaugtas svoris - 1 kg ir 80g (svėrė su sauskelnėm ir boduku) bei tai, kad skystai tuštinasi
. Klausė manęs, ar "purškia"? Sakau, na, taip - purškia... Kakis skystas, geltonos spalvos, yra šiek tiek gleivių, kažkokių nesuvirškintų pienuko likučių, nemažai vandenuko su juo išeina...
Gyd. pasakė, kad priaugom per daug svorio
, kad vaikas suvalgo daugiau nei prikausytų/reikėtų
, todėl ji dirgli, todėl ją kankina pilvo skausmai
. Purškimas irgi negerai anot gyd. Paskyrė kaprologinį tyrimą, rado leukocitų padaugėjimą (sako, gali būti ir stafilokokas
). Liepė gerti Bifolac miltelius, skiestus vandeniu (nepritarta mano minčiai skiesti MP)... Bet, kogero, tikrai galima skiesti būtent juo? Ačiū.
Papildyta:
P. S. Kaip aš noriu kavos
. Kažkodėl bijau gerti
... Neštumo metu pykino/rėmuo ėdė nuo kavos, tai atsisakiusi esu jos jau seniai seniai
.
Patarciau, jei tik iseina, keisti gydytoja
Maniske per pirmas tris savaites priaugo 1,5kg. Ir tai nesiskaite didele, nes ugis atitinka svori. Beje, gal gyd. galetu patarti, kaip pareguliuoti maitinima krutimi? Atimti bevalgant?
Vaikas nepataps per didelis valgydamas motinos piena. Pilvuko skausmus, diegliukus turi beveik visi vaikai. Vieni stipresnius, kiti silpenesnius, vieni ilgiau, kiti trumpiau.. yra ir tokiu laiminguju, kurie neturi. Isaugsit. Skystos ismatos? Visu leliuku yra skystos ismatos, ypatingai tu, kurios maitina savo pienu. Maniske jau 3men., o vis tiek skystai daro. Neimk i galva, ka gydytoja sako. Jos taip pat gali klysti.
Kavos nestumo metu negeriau visai, taip pat remuo ede. Po gimdymo, gal kai menuo praejo pradejau gerti skiesta su pienu, silpna tokia.. Dabar jau geriu po 2-3 puodukus per diena. Tiksliau, kada noriu