Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(agneciuke @ 2010 08 11, 16:48)
Turiu Hipp Pankoliu arbatėlę. Ją pirkau mažiukei, bet ji nelabai ją geria. Todėl norėjau paklausti ar aš galėčiau ją gerti? nes vistiek pankoliai eis į pienuką mano, tai sakau, taip mažiuke gaus tos arbatėlės.

Mamyte ir turetu gerti pankolio arbatele, ne kudikis. Kudikiui jokiu papildomu skysciu iki pusmecio nereikia. Ir siulyciau paprasto pankolio arbatytes, ne sintetiniu hippo granuliu... mirksiukas.gif

JusRuMa,
mamos krutis juk ne tik maisto saltinis, jis gali (ir turi) buti ir nusiraminimo saltinis, silumos ir meiles guolis kudikiui wub.gif

Mano poziuriu tikrai geriau naturalus mamytes 'ciulptukas', nei silikonas ar guma mirksiukas.gif 4u.gif
P.S. vakarais MP sudetis kiek kitokia, be to vaikuciai zisdami kruti 'uzsisako' pienelio sekanciai dienai. Normalu, jei kudikiai dazniau ir ilgiau zinda vakarais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 11 rugpjūčio 2010 - 17:10
agneciuke, 4u.gif
Iki pusmečio- jokių papildomų skysčių. Mp sudėtis- pirma liesas pienelis troškuliui, atsigėrimui, vėliau riebesnis pasisotinimui. Protingai pasirenka tavo mažiukė, kad nelabai geria 4u.gif Netikslinga duoti.
Pati, jei tinka, gali vartoti (ant pokuotės rasi dozavimą, o dažniausia vadovaujamasi skonio rečeptoriais mirksiukas.gif ), tik nepamiršk ir kitų skysčių: yra vanduo, kisielius, kompotas.
Žolinės arbatos- turi daug biologiškai aktyvių medžiagų veikiančių motinos ir vaiko organizmą. (nepiktnaudžiauti jomis mirksiukas.gif )

JusRuMa, 4u.gif
Valgymo pabaigoje pienukas riebiausias, žindama lėtai kol susirenka gurkšnis, + ir stimuliavimas vyksta. Maitinimas baigiamas kuomet vaikučio burnytė atsipalaiduoja ir jis PATS paleidžia krūtį.
Jei taip migdotės- išnaudok tas valandas- skaitymui, tv, muzikos kausymuisi, sms rašymui ir t.t. neretai mamos isigudrina ir maitint ir prie kompo sėdėt mirksiukas.gif
PSO nurodo, kad pakankamas mp maitinamų vaikų svorio vidurkis iki pusmešio 500g./mėn

ast_alaus, 4u.gif
Kaip visada, 1000% teisi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 11 rugpjūčio 2010 - 17:21
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 11, 17:20)
ast_alaus, 4u.gif
Kaip visada, 1000% teisi  4u.gif

4u.gif 4u.gif

Visuomet tavo postams pritariu, nebelieka ko pridurti.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 11, 16:56)
Iš kokių požymių sprendi, kad beveik pienukas dingo?!
Prieš maitinimą dėk šilumą (sausą ar drėgną) ;
Siūlyk dažniau;
Po maitinimo papildomai stimuliuok (10-15min.) nusitrauk pienelio. (kiekis- ne rodiklis, esmė kad vyktų stimuliavimas)
4u.gif

Viena pritvinksta, kieta pasidaro, o kita taip ir lieka minkšta, dvigubai mažesnė.Iš jos mažius neprivalgo.Kažkiek patraukia ir rėkia. Tada dedu prie pilnosios.
Ačiū už patarimus. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arktika @ 2010 08 11, 12:51)
Sveikos,

Mes ka tik is pirmo vizito pas gydytoja poliklinikoje. Ji man patare pabandyti uzsiimti su vaikuciu maitinant tik krutimi, neduoti buteliuko, neva per savaite turetu pradeti normaliai pienuka istraukt, nes jau pagal amziu nera  per silpna. Aisku, gali buti labai sunku, nes mazoji istraukia 10-40 ml per karta, tai nuolat bus alkana (dabar dienos norma apie 700ml). Tikiuos, uzteks man paciai ryzto ir uzsispyrimo.
Patarkit, ar pamaitinus nusitraukti pienuka? Nes jei ji po mazai istraukia, bijau, kad pieno nesumazetu (dabar palaipsniui pienuko daugeja).. Be to, bijau, kad svoris nepradetu kristi.

Ingese, mano pienas gal riebus, nes po 90ml, manau, tikrai jai uztenka, per menesi priaugo 1.5 kg, o ir ismiega iki kito maitinimo (kas 3 val valgo).

As siandien tikrai isitikinau, kad pas mane nespeja pasigaminti pienelio tiek kiek reikia doh.gif
Nuo ryto 7 val. iki 12 val. budravome, na kartais paverkeme, maitinau nnn kartu papuliu, primaitinau misineliu 60 ml. apie 12,30 uzmigo. Apie 15 val. atsibudo-taip iki dabar 18.30 val. daviau gal 5 kartus su petraukomis papulio, neatsipirkau, primaitinau 50 ml. misinelio. Atejau issitraukti pienuko, jo- nulis....

ji vel pas mane paprasys, o papuliuose- tuscia verysad.gif
o dar sakoma, kad gaminasi vaikiukui valgant.....
taip papuliai -nedideli, bet ne rodiklis....

na nezinau pasak tavo gydytojos, ar vaika galeciau visa savaite alkana laikyti....
Atsakyti
arktika, 4u.gif
Nesusekiau visos tavo maitinimo istorijosis, bet jei nėra poreikio papildomai stimuliuot mp gamybos,- nusitraukinėt nereikia. Kad įsitikintum, jog dukrytei pakanka mp- sek šlapinimąsi- 6 ir daugiau sykių per parą, skaidrus, nekoncentruotas šlapimas. Būtinai maitink naktį. Neduok čiulptuko.
Ir sveri po kiekvieno maitinimo?
4u.gif

Papildyta:
Ingese, 4u.gif
Ir būtinai duok, juk turi pienuko mirksiukas.gif
Ištrauktas kiekis NĖRA RODIKLIS. Sek šlapimą, iš jo bus aišku.
Pieno pasigamint spėja, jei nėra duodamas papildomas skystis, čiulptukas.
Pieno gamybą skatina:
Maitinimas kada vaikas nori ir kiek nori (g.b.12-15 ir daugiau kartų per parą)- leiskit stimuliuoti pienuko gamybą.
Būtinai maitinti naktį.
Neduoti čiulptuko ar papildomų skysčių (tai mažina MP gamybą)
Kuo daugiau mamai ilsėtis. Gerai ilsėtis kartu su vaikučiu.
Kartu miegoti (dažnai vaikutis pats susiranda krūtį, naktį ramiau valgo, atpila retai)
Kuo daugiau nuogo kūno kontakto vaiko ir mamos.
Nešiot. Sūpuot.
Maitint patogiai įsitaisius, atsipalaidavus.
Jei atrodo, kad vaikas alkanas po maitinimo, pašildykite krūtį drėgna šiluma ar sausa šiluma ir lengvai pamasažuokite- po to pridėkite kūdikį prie krūties (galima atsigerti šiltų skysčių)

Papildyta:
zivily 4u.gif
Nuritraukinėt rankomis reikia įgūdžių, pradžia - sunki.
Gal pavyktų visiems kartu važiuoti ir per pertraukas pamaitinti?
(pientraukį tiksliai surinkai???) Jei nerasi aiškaus aprašymo kaip nusitraukt rankomis- sakyk, perrašysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=Košė-Malošė,2010 08 11, 19:20]

Valgymo pabaigoje pienukas riebiausias, žindama lėtai kol susirenka gurkšnis, + ir stimuliavimas vyksta. Maitinimas baigiamas kuomet vaikučio burnytė atsipalaiduoja ir jis PATS paleidžia krūtį.
Jei taip migdotės- išnaudok tas valandas- skaitymui, tv, muzikos kausymuisi, sms rašymui ir t.t. neretai mamos isigudrina ir maitint ir prie kompo sėdėt mirksiukas.gif
PSO nurodo, kad pakankamas mp maitinamų vaikų svorio vidurkis iki pusmešio 500g./mėn
Kadangi mažoji vėlai užmiega, kartais trūksta man miego. Tad tas valandas dienos metu aš išnaudoju pati snausdama:) Ačiū už patarimus ir palaikymą!
Atsakyti
va,visur ieskojau bet taip ir neradau,aciu.mano per savaite 100gr priaugo
Atsakyti
QUOTE(*Bounty* @ 2010 08 11, 11:56)
Sveikos!
MAn pradejo skaudeti viena kruti (jos puse). Spenelis paraudes ir nuo jo paraudimas i skaudancia puse siek tiek paplites (nedaug). Skauda. Temperaturos neturiu, sakyciau kad koks uzdegimas prasideda, bet pieno sastovio ar guziuku neuzciuopiu, krutis minksta, mazyliui jau 5 men, tai dabar ne maitinimo pradzia. Istepiau kruti su garmastanu. Gal kam yra taip buve? Kas tai? Kokiu veiksmu dar galiu imtis? Baisu. Bijau mastito unsure.gif
O dar kai priplusta pieno ir krutis siek tiek pakieteja spienelio puse (kuri paraude) susitraukia. Tai susitraukia tik puse spenelio. Atrodo keistai, ir skauda  verysad.gif

Jau pakilo temperatura iki 38 ir atsirado raudona demele angel_sadangel.gif
Skambinau gydytojai, liepe gert antibiotikus...
Atsakyti
QUOTE(*Bounty* @ 2010 08 11, 18:38)
Jau pakilo temperatura iki 38 ir atsirado raudona demele  angel_sadangel.gif
Skambinau gydytojai, liepe gert antibiotikus...

Nemanau, kad tai rodiklis, jog reikia gerti antibiotikus. schmoll.gif Temperatura tikrai ne auksta. Be to temperatura tai tik zenklas, kad organizmas kovoja su uzdegimu. Paprastai issiverciama be jokiu antibiotiku.
Svarbiausia maitinti kuo dazniau...
Atsakyti
o jei atsirado raudona deme ant kruties?
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 11, 18:46)
arktika,  4u.gif
Nesusekiau visos tavo maitinimo istorijosis, bet jei nėra poreikio papildomai stimuliuot mp gamybos,- nusitraukinėt nereikia. Kad įsitikintum, jog dukrytei pakanka mp- sek šlapinimąsi- 6 ir daugiau sykių per parą, skaidrus, nekoncentruotas šlapimas. Būtinai maitink naktį. Neduok čiulptuko.
Ir sveri po kiekvieno maitinimo?
4u.gif

Na gal ir man reiks pasekti kiek ji per para sysiu padare, bet tikrai daugiau nei 6 kartus....idomu kaip butu, jei tik vien su mano pienuku?
Atsakyti