Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Sveikos. Musu beda panasi i Algytes beda.
Pries 1,5sav irgi nustatem, kad truksta pieno - visishkai nieko nepriaugom, kakucio 5dienas nedarem, ir visa diena buvo irzlus ir piktas. Maza to, kad pienuko nelabai turiu, tai dar tie atpilinejimai... man jie labiau primena vemima, nes atpila labai daug, per nosi ir burnyte, ir ne viena karta... Daktarai is pradziu netikejo, kai 4dienas skambinau ir aiskinau problema patikejo. Kadangi 3savaiciu dar buvome minuse - sverem maziau nei gime, mums daktare liepe primaitint. O stebuklas!!! Sekancia diena skambinau daktarei panikoj: KODEL mano vaikas miega? Ar tai normalu? Ar nesusirgo? Pagaliau suzinojau, kad kudikiai turi daug miegot...
Siai dienai problema tokia: Sumaitinu papuka (30min), atsargiai pakeliu, 80proc. kad sulaukiu atpilymo fontano... Paskui sumaitinu buteliuka 130ml., graziai atsiraugia ir uzmiega. Kodel vaikas mano piena nepriima, atpila beveik visa, o misinuka fantastishkai suvalgo, be juokiu atpilinejimu, be problemu...
As jau neviltyje... man ir taip spenelius labai skauda maitinant, tai per vargus sumaitinta pienuka atgal visa atpilam, kad man skauda tai ne problema, istversiu, mane labiau varo i nevilti kai sunelis springsta mano pienu, kai jis varo per nosi. Jauciu kad greit nebenoresiu maitint savo pienu... verysad.gif
Atsakyti
Smagute, 4u.gif
Gaila, kad daktarė nepatarė kaip maitint pačiai mamytei, ką daryt, kad pienelio daugėtų...
Ar maitini naktį? Kas kiek laiko? Kaip maitini? Kodėl riboji laiką prie krūties? 30min.? Ar duodi čiulptuką? Kokio svorio gimė? Kiek sveria dabar? Kiek cm ūgtelėjo? Gimdymas natūralus? Skatinta?
Skausmas- pirmas indikatorius netaisyklingo apžiojimo/pridėjimo (traumuojamas spenelis) tai lemia nekokybišką žindimą. + Buteliuko davimas, kai blogai ima krūtį- situaciją tik dar paaštrima. O jei dar ir čiulptukas duodamas...
Maitint kai tik pastebi pirmuosius noro valgyt požymuius- tuomet vaikas žinda efektyviau, ramiau; stebėt, kad gerai paimtų krūtį (skausmas- netaisyklingo padavimo/apžiojimo pasėkmė, reikia koreguot- iš naujo duoti, bambos turi "žiūrėt" viena į kitą, nosytė- prisiplojus prie krūties ir t.t.) Jei daug atpylinėja- gali pagelbėt mažos pauzelės valgymo metu atrauginimui. Dažniau maitint. Maitinimo padėtį rinktis statesnę. įsitaisyt taip, kad vaikučio galvytė būtų auksčiau, o kunelis tolygiai nuožulniai žemyn leistūsi.
Čiulptuko- nereikia, jis tik bėdos pridaro.
Įdedu kelias nuorodas, ten filmuota madžiaga, turėtų būt aiškiau:
http://www.breastfee...o_latch_on.html
http://video.about.c...eastfeeding.htm
Jei kas neaišku- rašyk, klausk 4u.gif
Atsakyti
As sunerimusi dėl savo vaikelio tuštinimosi. Mažulei 2 mėn ir 2 savaitės, ji tuštinasi apie 10 kartų per parą, kakis kažkoks putotas, lyg su gazuoto vandens burbuliukais unsure.gif kažkur skaičiau, kad taip būna, kai motinos pienas neriebus. Svorio priaugam, bet minimaliai. Pirmą mėnesį 600 gramų, antrą mėnesį 800 gramų.

Man gydytoja siūlo primaitinti, esą mano pieno neužtenka, be to jis sukelia mano vaikui viduriavimą.
Atsakyti
QUOTE(arktika @ 2010 08 10, 23:15)
Aciu uz palaikyma!
Deja, buteliuka duodu, nes jau po 90 ml valgo. Bandziau is taureles vitaminus duoti, tai puse prabega pro krastus, tai tokius kiekius pienelio be sansu. Svoris auga puikiai. Bet kuriuo atveju esu nusiteikus vaikuti maitinti kuo ilgiau, kad ir nusitraukdama pienuka, nes neisnesiotukams MP be galo svarbus..

Mes tai misinuko, tai jau po 120 ml. kartais suvalgom...

o pienuko, as isivaizduoju riekia dar daugiau, nes jis greiciau susivirskina....

na visa ryta nuo 7 val. beveiks vien pas mane prie papo ir nurimo tik, kai sugridziau 60 ml. misinelio....

bet to, kai ji zista, pradeda muistytis ir nieko nesigauna, taip galiu ir 3 val. zaisti.....na diena tai dar pazaidziu, bet jau nakti, tai nea.... schmoll.gif , kartais man tikrai paprasciau nusitraukti ir jai sugirdyti per buteliuka.....

bandau mamos, bet nieko nesigauna su papu pas mus doh.gif lengva sakyti toms, pas kurias daug pieno ir kuriu vaikeliai prisisotina per 30 minuciu....
Papildyta:
ast alaus
Skysciu geriu kaip ir normaliai, per prievarta tirkai negeriu....

Na misienlio vienu ypu ji 120 ml. isgeria....na bandysim zisti.....kad ir po 15 min. pagules.....kaip ten kitu po 3 val. ismiega g.gif
Papildyta:
Oksanik, o tai pirmagimei uztekdavo jusu pienuko, kaip suprantu ji zinde.O veliau nusitraukinejot ar kaip?

Na mes per 1 men. priaugome lygiai 1 kg.
Atsakyti
visko būna, 4u.gif
Kur ten "kažkur" skaite- daugiau ten neskaityk mirksiukas.gif
geriau skaityk čia: www.pradzia.org arba www.sveikapradzia.lt
Ir iš kur tokias "pievas" "gydytoja" traukia... o kaip mp gausint tai nepasako... ot
Tavo pienas yra toks, kokio reikia dukrytei. Mp riebumas kinta paros eigoje.
Pirmą mėnesį- čia su numestu ir ataugintu svoriu? Ar nuo gimimo svorio +600?
Priaugot daugiau nei pakankamai mp maitinamiems (500g.)
Jei tuštinasi tik putomis 10 sykių ir daugiau per parą, nesusijęs su maitinimu- reiktų padaryt koprologinį (išmatų) tyrimą, tuomet, priklausomai nuo atsakymo- augint pasėlį (tai daro privačios mikrobiologijos laboratorijos)
Ribok pieno produktus, jų rekomenduojama ne daugiau kaip 0,5l t.y. ką galima pagaminti iš 0,5l pieno.
4u.gif

Ingese, 4u.gif
Gal tikslingiau būtų maitinti su papildoma maitinimo sistema? Taip ir krūtis būtų stimuliuojama, ir dukrytė prie krūties pratintūsi, ir mišinukų su laiku stsisakytumėt mirksiukas.gif
http://parduotuve.ti...mo-sistema.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 11 rugpjūčio 2010 - 10:55
Sveikos!
MAn pradejo skaudeti viena kruti (jos puse). Spenelis paraudes ir nuo jo paraudimas i skaudancia puse siek tiek paplites (nedaug). Skauda. Temperaturos neturiu, sakyciau kad koks uzdegimas prasideda, bet pieno sastovio ar guziuku neuzciuopiu, krutis minksta, mazyliui jau 5 men, tai dabar ne maitinimo pradzia. Istepiau kruti su garmastanu. Gal kam yra taip buve? Kas tai? Kokiu veiksmu dar galiu imtis? Baisu. Bijau mastito unsure.gif
O dar kai priplusta pieno ir krutis siek tiek pakieteja spienelio puse (kuri paraude) susitraukia. Tai susitraukia tik puse spenelio. Atrodo keistai, ir skauda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 11, 09:48)
Smagute, 4u.gif
Gaila, kad daktarė nepatarė kaip maitint pačiai mamytei, ką daryt, kad pienelio daugėtų...
Ar maitini naktį? Kas kiek laiko? Kaip maitini? Kodėl riboji laiką prie krūties? 30min.? Ar duodi čiulptuką? Kokio svorio gimė? Kiek sveria dabar? Kiek cm ūgtelėjo? Gimdymas natūralus? Skatinta?
Skausmas- pirmas indikatorius netaisyklingo apžiojimo/pridėjimo (traumuojamas spenelis) tai lemia nekokybišką žindimą. + Buteliuko davimas, kai blogai ima krūtį- situaciją tik dar paaštrima. O jei dar ir čiulptukas duodamas...
Maitint kai tik pastebi pirmuosius noro valgyt požymuius- tuomet vaikas žinda efektyviau, ramiau; stebėt, kad gerai paimtų krūtį (skausmas- netaisyklingo padavimo/apžiojimo pasėkmė, reikia koreguot- iš naujo duoti, bambos turi "žiūrėt" viena į kitą, nosytė- prisiplojus prie krūties ir t.t.) Jei daug atpylinėja- gali pagelbėt mažos pauzelės valgymo metu atrauginimui. Dažniau maitint. Maitinimo padėtį rinktis statesnę. įsitaisyt taip, kad vaikučio galvytė būtų auksčiau, o kunelis tolygiai nuožulniai žemyn leistūsi.
Čiulptuko- nereikia, jis tik bėdos pridaro.
Įdedu kelias nuorodas, ten filmuota madžiaga, turėtų būt aiškiau:
http://www.breastfee...o_latch_on.html
http://video.about.c...eastfeeding.htm
Jei kas neaišku- rašyk, klausk 4u.gif

Laiko neriboju, maitinu minimum 30min ir daugiau, tikrai nemaziau... Isbandem visas pozas, mano pieno daug atpila visada, o kai per nosi varo, tai dar + gera pusvalandi negaliu jo niekaip apraminti... Maitinu kai papraso, diena kas 1.5-2val, nakti kas 3val. Ilgiau neisbunam. Ir kaskart suvalgo visa papa ir + 100 / +130ml misinuko.
Gime naturaliai, be skatinimo, 3860 gime, dabar 4000, mums 4savaites.
Katik pamaitinau, vel per nosi... verysad.gif
cry.gif Mazius verkia, as jau neistveriu verkiu... Vos nuraminau, daviau buteliuka... uzmigo...
Atsakyti
*Bounty*, 4u.gif

Maitindama pasirink padėtį, kad vaiko smakras būtų nukreiptas į probleminę vietą.
(žindimo metu bus aktyviau traukiamas pienas iš to ploto. +smakriuku vaikas gan intensyviai, švelniai masažuoja)
Vaikai mamas pagydo mirksiukas.gif
Atsakyti
taip ir darau, tik skauda dar labiau, keista kad jokio sastovio nera... tikiuosi kad pagydys mane mano maziukas...
Atsakyti
Sveikos,

Mes ka tik is pirmo vizito pas gydytoja poliklinikoje. Ji man patare pabandyti uzsiimti su vaikuciu maitinant tik krutimi, neduoti buteliuko, neva per savaite turetu pradeti normaliai pienuka istraukt, nes jau pagal amziu nera per silpna. Aisku, gali buti labai sunku, nes mazoji istraukia 10-40 ml per karta, tai nuolat bus alkana (dabar dienos norma apie 700ml). Tikiuos, uzteks man paciai ryzto ir uzsispyrimo.
Patarkit, ar pamaitinus nusitraukti pienuka? Nes jei ji po mazai istraukia, bijau, kad pieno nesumazetu (dabar palaipsniui pienuko daugeja).. Be to, bijau, kad svoris nepradetu kristi.

Ingese, mano pienas gal riebus, nes po 90ml, manau, tikrai jai uztenka, per menesi priaugo 1.5 kg, o ir ismiega iki kito maitinimo (kas 3 val valgo).
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 10, 22:38)
Vertinant situaciją dar galėtum patikslint kokio svorio gimė, kiek numetė ir kiek sveria dabar. (Įtariu, kad nuo numesto per 3sav. tikrai priaugo 500, o dar mėnesio nėra)
Kogero gydytoja neminėjo, kad vaikai auga šuoliais, kad jums kaip tik buvo vienas iš jų- 2-3sav.,
Svarios ir argumentuotos priežasties duot mišinį-NĖRA. (ar bent skaitei jo sudėtį?!)
Jei vaikas šlapinasi daugiau nei 6kartus per parą (mp maitinami nesituštint gali iki 10parų, bet tai nuo 6sav., jums- dar 3sav.) Neduoti čiulptuko. Maitinti pagal vaiko poreikį (kada nori ir kiek nori)- ką sėkmingai ir darei.
Vaiko neramumo priežasčių g.b. daugybė- pradedant gimdymo eiga, atmosfera nauose, mėnulio fazėm ir t.t.
Išmesk mišinius, juk tai surogatas, ir jo tikrai nereikia tavo vaikui, kai pati gali jam duoti tai- kas geriausia  mirksiukas.gif

GIme 3800, isvaziavom po dvieju dienu namo 3600. Vakar svere 4200 su trupuciu. Gimdymas - planine operacija. Nei kazkokios traumos nebuvo nieko. Zodziu bandysiu diena kamuotis su zirzaliuku, duosiu tos raminancios mikstureles, o jei nakciai nemiegos, tai tada viena papildoma maitinima misinuku. Kad nors pailsetu mazas. Nors siandien jis man gerokai ramesnis, pabudrauja graziai. Bet noriu pati maitint, ir zinau, kad galiu! Turim susitvarkyt

QUOTE(Smagute @ 2010 08 11, 11:08)
(...)mano pieno daug atpila visada, o kai per nosi varo, tai dar + gera pusvalandi negaliu jo niekaip apraminti... Maitinu kai papraso, diena kas 1.5-2val, nakti kas 3val. Ilgiau neisbunam. Ir kaskart suvalgo visa papa (...)

Lygiai tas pats pas mus. Gal del to ir nedavalgo, kad atpila labai gausiai. Bet negi tada misinys iseitis? juk jis negali but geresnis uz pieneli.. schmoll.gif skaiciuoju kiekviena diena ir laukiu kada tas zarnynas susiformuos ir nustosim atpilynet. Nes gydytoja cia bedos nemate, jei svorio priauga, tai normalu. Tiesa, kai pirma kart uzklausiau del atpylinejimo, tai liepe retinti maitinimus, ne dazniau kaip kas dvi valandas. Atseit jis nespeja suvirskinti, o as jau nauju ji uzpilu blink.gif nu bet mums be sansu 2 val diena pratempt nevalgius.

Arktika, stiprybes jums didziausios 4u.gif nepasiduok! negaus buteliuko, gal ziurek ir krutis tiks, aisku vargelio nusimato. Bet jau sakiau, ir atpildas uz ji diziausias 4u.gif
Atsakyti
Laba diena. Man vienoj kruty beveik dingo pienukas verysad.gif . Kažin kodėl ir kaip jį vėl susigrąžinti? Iš vienos nebelabai privalgom, o mišinuko duoti nesinori. Ačiū 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Algyte @ 2010 08 11, 12:00)
liepe retinti maitinimus, ne dazniau kaip kas dvi valandas. Atseit jis nespeja suvirskinti, o as jau nauju ji uzpilu  blink.gif nu bet mums be sansu 2 val diena pratempt nevalgius.

Mano lialius irgi atpylinėjo fontanais. Kai pasakiau gydytojai taip pat liepė duoti krūtį ne dažniau kaip 2 val. Bet vaikas rėkdavo alkanas, tai duodavau kada nori. Ėjo dienos ir tas atpylinėjimas sumažėjo. Dar pasitaiko, bet ne taip jau baisiai. Matyt, žarnynas prisitaikė. dabar džiaugiuosi, kad neklausiau gydytojos ir nelaikiau vaiko alkano smile.gif
Atsakyti