Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

Labas

gryzom siandien is gydytojos su dviem dezutem misinio verysad.gif
Gydytoja isitikinus, kad vaikas neprivalgo, nors per ana savaite priaugo 300 g. Mums dabar trys savaites. Kai buvom pas ja mazas uzsimane valgyt, sako tai pamaitink, o pskui gryzt pasversim kiek suvalge. Viska zinau, kad tai nieko nereiskia, juolab kad pagal ja tureciau tik is vienos kruties maitint vienu kartu, o maitinu is abieju o kartais ir vel gryztam prie pirmosios. Zinau, kad svarbu ne tik kiekis kiek suvalgo, bet ir riebumas. Viska zinau.

Bet...

PAs gydytoja nuvaziavom del labai didelio dirglumo vaiko. Paskutines dvi paras net miegot negalejo vaikas, tik ant ranku ciucinamas, krupciojo rankos kojos, kazkaip man viskas primine padidejusius tonusus. O vat kokia gavau diagnoze - mazai pieno.

Vyro paskatinta daviau jam po kruties 60 ml to misinio. Ir ka, vaikas nei verkia nei inkscia, nei pilvo skauda, nei atpilyneja, kas maitinant krutim buvo nuolat, net valgydamas raitydavosi nuo skausmeliu. Tada pabudravo 15 min. (man cia is vis fantastika, nes paskutinem dienom arba miegodavo arba rekdavo visas isirezes) ir paskui be jokiu soskiu ar dideliu vargu uzmigo kol nulipau laiptais zemyn. Matyt lipimas uzliuliavo. Viskas rodo, kad lygtai tik to ir truko - daugiau maisto. Dabar sedziu visa pasimetus. Viska dariau pagal taisykles. Neziurejom mes nei laikrodzio nei maitinimu skaiciaus. Rodo daugiau nieko neveikiau per sitas savaites - tik maitinau. Ir megavaus. Ir norejau. O jam buvo negerai. Gal per jautriai cia reaguoju, bet jei dabar truksta to pienelio mazui, tai pradejus primaitint jo dar maziau gaminsis. Ka manot mamos?
Atsakyti
nezinau as ne gydytoja, bet gal reikejo neurologui pasirodyti geriau, is pediatru, tai ka daugiau sakys , dazniausiai tai jei pati maitini , per mazai pieno unsure.gif .
O kaip slapinosi , tustinosi? Svorio priaugot , kazkaip keista man diagnoze g.gif
Nurimsta, tie vaikeliai po misinuko, nes labai jau sunkiai jis virskinamas. misinukais maitinami vaikai daznai labai ilgai miega, zindomi daugiau budrauja smile.gif
Cia man kazkaip atrodo gydytoja ne iki galo viska issiaiskino g.gif o jei priezastis kita, o vaikelis prikistas misinuko miega ir bando viska suvirskinti g.gif
Atsakyti
Nezinau merginos, ka daryt, praradau vilti savo neisnesiotuke valgyt is kruties ismokyt. Man rodos, ji taip ir neismoko traukti pienuko, o tik gerti, kol normaliai bega. Jau butu jai savaite, kaip turejo gimt (realiai daugiau yra). Duodu dar krutine, atrodo, gerai apzioja, bet kas is to, jei vos trecdali normos isvalgo per koki pusvalandi ir uzmiega, o sugaistam marias laiko, nes dar turiu nusitraukt ir sumaitint likuti.. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Algyte @ 2010 08 10, 14:10)
Labas

gryzom siandien is gydytojos su dviem dezutem misinio  verysad.gif

O tu bandei nusitraukti, kiek pieno istrauki per karta? Jei pakanka savo pieno, gal geriau juo primaitinti nei misinuku.
Puikiai tave suprantu, pati irgi svajojau, kaip ilgai ir laimingai savo vaikuti zindysiu, deja, realybe kitokia, teorija su praktika prasilenkia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 08 10, 13:10)
O vat kokia gavau diagnoze - mazai pieno.

Ka manot mamos?
Nemanau, kad pieno kiekyje problema buvo/yra.
Priaugus per savaite 300 gr ''diagnoze'', kad truksta pieno mazu maziausiai...juokinga.
Kaip slapinates, tustinates? Ar pati jauti krutu pilnuma po ilgesnio laiko nemaitinimo, kaip daznai ir kaip ilgai maitinates?

Misinys yra maziausiai tris kartus !! sunkiau virskinamas, nei MP, o jei dar jo kiek padauginsi, be jokios abejones mazylis uzmigs ir miegos. Pagalvokim apie save, juk kai sociai prikimsam pilvus juk norisi prigulti ir pamiegoti?
Mazas kudikis kaip anciukas - jei butumet girde ir daugiau nei 60ml, jis mielai prarytu (t.y. kiek pilsi - tiek praris).
Zinoma pradejus primaitinti MP mazes.
Mano patarimas butu toks - visu pirma nusiraminti ir pirmiausia save itikinti, kad MP pakanka ir tik jis yra idealiausias mazylio maistas.
Bandykit maitintis daznai, ramiai nusiteike, oda-oda kontaktas, miegokit kartu, vaiksciokit kartu...Isitikink, kad mazylis gerai apima kruti, taippat pasirinkit pozicija, kad kuo maziau oro prisigaudytu rydamas.
Pasinagrinek savo meniu, nors tai nera dazna, bet visgi galbut kazkas is tavo meniu nepatinka mazam pilveliui.
Jei vis delto vistiek norisi tiketi, kad pieno mazai, po maitinimo dar ir nusitrauk. BET, nenustebk, jei istraukto pienelio kiekis tebus vos 20 ar 30 ml. JOKIE pientraukiai neistrauks tiek pienelio, kiek sugeba isvalgyti mazylis.
Ir galiausiai jei jau norisi primaitinti, viena porcija misinio nepakenks, paprasciausia nereikia MP keisti misinuku. Tebunie tai TIK laikinas 'papildymas', kol galiausiai pakaks tik MP...

QUOTE(arktika @ 2010 08 10, 15:02)
deja, realybe kitokia, teorija su praktika prasilenkia  schmoll.gif

Jokiais budais. Dazniau pasibaigia mamos kantrybe ir issenka jegos, o tada pradingsta ir pasitikejimas tavimi. Gerai, jei is salies yra tinkamas palaikymas ir paguoda, o jei ne...
Galiu palinketi kantrybes (tai viena svarbiausiu savybiu, seimoje atsiradus vaikeliui) ir pasitikejimo savimi. Mamos galimybes beribes!! Jums tikrai pavyks. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 10 rugpjūčio 2010 - 16:06
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 10, 14:10)
nezinau as ne gydytoja, bet gal reikejo neurologui pasirodyti geriau, is pediatru, tai ka daugiau sakys , dazniausiai tai jei pati maitini , per mazai pieno unsure.gif .
O kaip slapinosi , tustinosi? Svorio priaugot , kazkaip keista man diagnoze g.gif
(...)

Pas neurologe isiprasiau. Ir galvos echo padare, nieko blogo nepamate. Raumenuku kai kurie tonusai padideje, kai kurie kaip tik silpni, israse tokios raminancios miksturos. Bet seimos gydytoja isitikinus, kad nedavalgo vaikas, sake neduok jokios miksturos kolkas, o pamaitink. Pasijuoke jos abi su sesute is manes. Nes pasiule pamaitint kol buvom ten is vienos kruties, pasvere pries ir po. Suvalge tik 50 g. As sakau, kad duodu abi krutis. Gaunasi daugiau. O ir valgom tikrai ne 7 kartus per para, kaip misiniais maitinami vaikeliai. Tai bendroj sumoj daugiau gaunasi..
Slapinasi gausiau. Tustinasi paskutine para maziau nei visad. Seniau budavo 4-5 kartai. PAskutine para tik 2. O vat dabar ir pirma karta buvo truputis gleiviu unsure.gif
QUOTE(arktika @ 2010 08 10, 15:02)
(...)
O tu bandei nusitraukti, kiek pieno istrauki per karta? Jei pakanka savo pieno, gal geriau juo primaitinti nei misinuku.
(>..)

Mazas labai istustina kruti, buna minksta minksta ir pientraukis daugiau ne laso nebeistraukia. Tiesa, as tik rankini turiu. Pradzioj kai buvo kietos krutys tai traukdavau su pientraukiu, kol visai nebeistraukdavo ir tada duodavau vaikui istustint. Jis tikras siurbtukas..

ast_alaus, aciu uz patarimus. Vistik jeigu primaitinti truputi misiniu, kazin ar geriau tiesiog viena papildoma maitinima pvz vakare padaryt ar geriau kelis kart po truputi jau po kruties duot?
As sunkejancias krutis jauciu, va dabar kai ilgiau pamiegojo, tai net kietos buvo, bet jis abi isvalge, truputi atpyle ir iesko iesko dar. Bandau duot vel pirma kruti, bet ji minksta, pyksta mazas. Po kokio pusvalandzio turetu jau imt, nes jau sis tas bus pasigamine. O valgo godziai ir greitai. Mes per puse valandos abi bunam isvalge, jei neuzmiega pakeliui.

Arktika, nieko negaliu patart, pati vis cia lendu su klausimais. Bet galiu pasakyt, kad palaikau tavo pasiryzima ismokyt maziuke zist. Nepasiduokit. Juk pienelio turi. Galu gale yra moteru, kurios ne viena menesi savo vaikelius maitina MP pries tai nusitraukdamos. Aisku tai didele auka. Bet ir atpildas didziausias 4u.gif O istraukta pieneli duodi sauksteliu ar pipete kokia? kaip svoris auga?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Algyte: 10 rugpjūčio 2010 - 17:21
sveikutes 4u.gif
As kaip treciakarte blush2.gif galiu pasakyti kaip pas mane vyksta ir nuo ko priklauso pieno gamyba, jei neisgeriu pakankamo kiekio skysciu, tai pieno maziau, kai pieno uztenka, zindymo metu bega pienas is kitos kruties, tiesa pasakius daug maz stengiuosi kaitaliuoti krutis, gelbeja pieno surinkejas, tiesa kai pieno perdaug tai bega stipriai ir daug....antra, trecia menesius priaugdavo nedaug (manau zandikauliai silpnoki), o jau ketvirta menesi priaugo visa kilograma. Su primaitinimu nezadu skubeti.

Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2010 08 09, 18:59)
Sveikos mamos,

Patarkit ka man daryti. Mano dukrytei 5 savaiteles. Valgo tik mano pienuka. bet jau pora dienu ji kazkokia nerami, ir butent kai pradeda valgyti. ji ciulpia kruty, staiga paraudomuoja kaip burokelis, pradeda inkšti, ir tada ja isspjauna ir pradeda verkti. po to vel iesko kruties ir ja valgo, ir vel spjauna. ir taip kelis kartus. nesuprantu kas jai darosi. gal ka skauda? galvojau gal ji oro prisiryja, tada bandau kad ji atsirugtu, bet kaip tik priglaudziu prie peties ja, ji vel pradeda verkti. nesuprantu, kame to priezastis. ir nezinau ka daryti. ar ciaa jai diegliukai kokie pilvo ar taip kazkas.patarkit mamos zaliai mamytei.... Aciu

Maniske elgiasi lygiai taip pat.Tai as galvoju, kad ji uo metu kaku daro....arba galvoju, kad pienuko neistraukia, nes pas mane sunkiai jis issitraukia, o be to jo ir ne daug. Kokia pas tave situacija su pienuku?

nes tavo apibudinti pozymiai lygiai tokia patys
Papildyta:
QUOTE(Unregistered @ 2010 08 09, 19:24)
Mūsų mažiukė tą patį daro, kai pilvuką raižyti jai ima. Aš jau net galiu numatyti, kada pradės rėkti - taip skausmingai nugurgia/nuryja pienuką ir prasideda skausmeliai verysad.gif ...  Tuomet raminamės: einam po dušu (abi kartu), anksčiau gerdavom lašiukus nuo diegliukų (bet nuo jų žarnytės dar labiau burbuliuodavo doh.gif ), masažuojam pilvuką, bandom sulaukti išssituštinimo. Jei vistiek verkia - naudojam homeopatines žvakutes. Ir vėl maitinamės. O kartais ir be šių procedūrų nurimsta ir tolaiu žinda...

mes ir zvakutes naudojam. O dar padeda ir kojyciu link pilvuko lenkimas...
Papildyta:
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 09, 21:18)
agneciuke, 4u.gif
Pradėjus žystį įsijungia žarnyno veikla. Uždara ratas: valgo- pradeda skaudėt- spjauna, rėkia, o valgyt ir nusiramint nori ir vėl iš naujo... Praeis. Išaugs.  4u.gif
Pilvo diegliukai prasideda dažnai tuo pačiu paros metu (dažniausia vakarais)
Poros dienų neramumas ir dukrytės amžius- 5sav.- darau prielaidą, kad ir augimo šuolio sulaukėt. Per kelias dienelias, neribojant laiko prie krūties, dažniau žindant, - pasiūla/ paklausa susireguliuos.
Nelauk kol išalks, maitink pastebėjus pirmus noro valgyti signalus; (kad ramiai valgytų ir neprisirytų oro)
Atraugink. (sek situaciją, jei valgant užmiega- nebūtina kelt atrauginimui; naktį- taip pat ramiai žinda)
Prieš maitinimą (jei gera nuotaika) paguldyk ant pilvuko (gal atsirugs, + stiprės pilvuko raumenys)
Jei turi didelį pripučiamą kamuolį- maitink sėdėdama ant jo (nedidelis sūpavimas/lingavimas pamažins nemalonius pilvelio skausmus) Gal dukrytei tiks jei maitinsi nešiodama. Gal tiks, jei maitinsi atsigulus ant nugaros ir dukrytę pasiguldžius ant krūtinės (tavo pilvelis šildys jos pilvuką) Ieškok, bandyk kas veikia ir tinka abiems  4u.gif

O maniske, tik paciulpia truputi ir miega, po 15 min. vel rekia, vel paciulpia vel uzmiega..... doh.gif tap jauciu gal ir visa diena galetu buti...

Papildyta:
QUOTE(ada21lt @ 2010 08 10, 15:10)
Nurimsta, tie vaikeliai po misinuko, nes labai jau sunkiai jis virskinamas. misinukais maitinami vaikai daznai labai ilgai miega, zindomi daugiau budrauja smile.gif
Cia man kazkaip atrodo gydytoja ne iki galo viska issiaiskino g.gif  o jei priezastis kita, o vaikelis prikistas misinuko miega ir bando viska suvirskinti g.gif

Taip, as ir pastebejau, kad po misinuku uzmiega ilgeliau, p omamytes pienelio taip nera...... ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Algyte @ 2010 08 10, 14:10)
Labas

Gydytoja isitikinus, kad vaikas neprivalgo, nors per ana savaite priaugo 300 g. Mums dabar trys savaites. Kai buvom pas ja mazas uzsimane valgyt, sako tai pamaitink, o pskui gryzt pasversim kiek suvalge. Viska zinau, kad tai nieko nereiskia, juolab kad pagal ja tureciau tik is vienos kruties maitint vienu kartu, o maitinu is abieju o kartais ir vel gryztam prie pirmosios. Zinau, kad svarbu ne tik kiekis kiek suvalgo, bet ir riebumas. Viska zinau.

Bet...

PAs gydytoja nuvaziavom del labai didelio dirglumo vaiko. Paskutines dvi paras net miegot negalejo vaikas, tik ant ranku ciucinamas, krupciojo rankos kojos, kazkaip man viskas primine padidejusius tonusus. O vat kokia gavau diagnoze - mazai pieno.

Vyro paskatinta daviau jam po kruties 60 ml to misinio. Ir ka, vaikas nei verkia nei inkscia, nei pilvo skauda, nei atpilyneja, kas maitinant krutim buvo nuolat, net valgydamas raitydavosi nuo skausmeliu. Tada pabudravo 15 min. (man cia is vis fantastika, nes paskutinem dienom arba miegodavo arba rekdavo visas isirezes) ir paskui be jokiu soskiu ar dideliu vargu uzmigo kol nulipau laiptais zemyn. Matyt lipimas uzliuliavo. Viskas rodo, kad lygtai tik to ir truko - daugiau maisto. Dabar sedziu visa pasimetus. Viska dariau pagal taisykles. Neziurejom mes nei laikrodzio nei maitinimu skaiciaus. Rodo daugiau nieko neveikiau per sitas savaites - tik maitinau. Ir megavaus. Ir norejau. O jam buvo negerai. Gal per jautriai cia reaguoju, bet jei dabar truksta to pienelio mazui, tai pradejus primaitint jo dar maziau gaminsis. Ka manot mamos?

Gali buti, kad truksta.O kiek kartu per diena maitindavai krutimi/ kaip tik uzsimanydavo? As ir kruti kisdavau ir kisdavau, o pabaigoje vis tiek primaitindavau misineliu, bet as zinau, kad pas mane ne daug pienuko, nes istraukineju pientraukiu ir zinau kiek jo yra. Kazkurios mamos teige, kad pientraukis ne rodiklis pienuko, bet ,manau tas netiesa schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 10, 17:03)
Jokiais budais. Dazniau pasibaigia mamos kantrybe ir issenka jegos, o tada pradingsta ir  pasitikejimas tavimi. Gerai, jei is salies yra tinkamas palaikymas ir paguoda, o jei ne...
Galiu palinketi kantrybes (tai viena svarbiausiu savybiu, seimoje atsiradus vaikeliui) ir pasitikejimo savimi. Mamos galimybes beribes!! Jums tikrai pavyks.  4u.gif

Aciu uz palaikyma!

QUOTE(Algyte @ 2010 08 10, 18:14)
Arktika, nieko negaliu patart, pati vis cia lendu su klausimais. Bet galiu pasakyt, kad palaikau tavo pasiryzima ismokyt maziuke zist. Nepasiduokit. Juk pienelio turi. Galu gale yra moteru, kurios ne viena menesi savo vaikelius maitina MP pries tai nusitraukdamos. Aisku tai didele auka. Bet ir atpildas didziausias  4u.gif O istraukta pieneli duodi sauksteliu ar pipete kokia? kaip svoris auga?

Deja, buteliuka duodu, nes jau po 90 ml valgo. Bandziau is taureles vitaminus duoti, tai puse prabega pro krastus, tai tokius kiekius pienelio be sansu. Svoris auga puikiai. Bet kuriuo atveju esu nusiteikus vaikuti maitinti kuo ilgiau, kad ir nusitraukdama pienuka, nes neisnesiotukams MP be galo svarbus..
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2010 08 10, 21:12)
As kaip treciakarte blush2.gif galiu pasakyti kaip pas mane vyksta ir nuo ko priklauso pieno gamyba, jei neisgeriu pakankamo  kiekio skysciu, tai pieno maziau, kai pieno uztenka, zindymo metu bega pienas is  kitos kruties

Skysciu naudojimas svarbu, bet reikia gerti ju tik tiek, kiek norisi, jokiu budu nevalia gerti per prievarta (tokiu atveju MP taipogi gali ne daugeti, bet ...mazeti).

O kad pradejus maitinti is vienos kruties kitos pieno latakeliai taippat atsileidzia...buna. Mano situacija taipogi tokia, visuomet abi krutys 'isijungia', todel tenka naudoti iklotelius. smile.gif

QUOTE(Ingese @ 2010 08 10, 21:33)
maniske, tik paciulpia truputi ir miega, po 15 min. vel rekia, vel paciulpia vel uzmiega..... doh.gif tap jauciu gal ir visa diena galetu buti...

Bet juk tai visiskai normalu. mirksiukas.gif Kudikeliams kruties zindimas - labai sunkus darbas, todel nenuostabu, kad greitai pavargsta ir uzmiega. Be to ir skrandukai mazulyciai, vienu kartu mazai telpa.

QUOTE(Ingese @ 2010 08 10, 21:33)
bet as zinau, kad pas mane ne daug pienuko, nes istraukineju pientraukiu ir zinau kiek jo yra. Kazkurios mamos teige, kad pientraukis ne rodiklis pienuko, bet ,manau tas netiesa schmoll.gif

smile.gif
Pientraukis istraukia tik pavirsutiniskai. Jo traukimo principas is esmes visiskai kitoks, nei kudikio, todel niekada nesugebes istraukti daugiau (ir net tiek pat), nei mazylis.
Mamos krutys nera pieno bidonai, i kuriuos telpa visos paros norma, pienelis gaminasi butent tuo metu, kai mazylis ziinda, stimuliuoja spenelius/kruti.
Papildyta:
QUOTE(arktika @ 2010 08 10, 22:15)
Svoris auga puikiai. Bet kuriuo atveju esu nusiteikus vaikuti maitinti kuo ilgiau, kad ir nusitraukdama pienuka, nes neisnesiotukams MP be galo svarbus..

4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingese @ 2010 08 10, 22:33)
Maniske elgiasi lygiai taip pat.Tai as galvoju, kad ji uo metu kaku daro....arba galvoju, kad pienuko neistraukia, nes pas mane sunkiai jis issitraukia, o be to jo ir ne daug. Kokia pas tave situacija su pienuku?

nes tavo apibudinti pozymiai lygiai tokia patys
Papildyta:

mes ir zvakutes naudojam.    O dar padeda ir kojyciu link pilvuko lenkimas...
Papildyta:
O maniske, tik paciulpia truputi ir miega, po 15 min. vel rekia, vel paciulpia vel uzmiega..... doh.gif tap jauciu gal ir visa diena galetu buti...

Papildyta:

Taip, as ir pastebejau, kad po misinuku uzmiega ilgeliau, p omamytes pienelio taip nera...... ax.gif
Papildyta:

Gali buti, kad truksta.O kiek kartu per diena maitindavai krutimi/ kaip tik uzsimanydavo? As ir kruti kisdavau ir kisdavau, o pabaigoje vis tiek primaitindavau misineliu, bet as zinau, kad pas mane ne daug pienuko, nes istraukineju pientraukiu ir zinau kiek jo yra. Kazkurios mamos teige, kad pientraukis ne rodiklis pienuko, bet ,manau tas netiesa schmoll.gif

as galiu paliudyti, kad pientraukis ne rodyklis. As turejau patirties su pirmagime, nutraukinedavau papildomai iki 8 menesiu 4u.gif

Pernelyg anksti pradedat panikuoti. Ar pakankamai skysciu geriat? Nusiraminkit. Nors sunku, bet imnoma, as su pirmagime dirbau pieno fabriku, praktiskai namu ruosos darbus darydavo MB po darbo grizes 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 10, 23:20)
Skysciu naudojimas svarbu, bet reikia gerti ju tik tiek, kiek norisi, jokiu budu nevalia gerti per prievarta (tokiu atveju MP taipogi gali ne daugeti, bet ...mazeti).

O kad pradejus maitinti is vienos kruties kitos pieno latakeliai taippat atsileidzia...buna. Mano situacija taipogi tokia, visuomet abi krutys 'isijungia', todel tenka naudoti iklotelius. smile.gif
Bet juk tai visiskai normalu.  mirksiukas.gif  Kudikeliams kruties zindimas - labai sunkus darbas, todel nenuostabu, kad greitai pavargsta ir uzmiega. Be to ir skrandukai mazulyciai, vienu kartu mazai telpa.
smile.gif
Pientraukis istraukia tik pavirsutiniskai. Jo traukimo principas is esmes visiskai kitoks, nei kudikio, todel niekada nesugebes istraukti daugiau (ir net tiek pat), nei mazylis.
Mamos krutys nera pieno bidonai, i kuriuos telpa visos paros norma, pienelis gaminasi butent tuo metu, kai mazylis ziinda, stimuliuoja spenelius/kruti.
Papildyta:

4u.gif  wub.gif

Geriu pagal poreiki, bet gi buna, kad pamirsti apie save....

Algyte, 300 g per savaite normalu, daugiau nei pakanka 4u.gif Dirglumas nevisada alkio beda....O misinukas ilgiau virskinamas.
Atsakyti
QUOTE(Algyte @ 2010 08 10, 15:10)
Bet...

Vertinant situaciją dar galėtum patikslint kokio svorio gimė, kiek numetė ir kiek sveria dabar. (Įtariu, kad nuo numesto per 3sav. tikrai priaugo 500, o dar mėnesio nėra)
Kogero gydytoja neminėjo, kad vaikai auga šuoliais, kad jums kaip tik buvo vienas iš jų- 2-3sav.,
Svarios ir argumentuotos priežasties duot mišinį-NĖRA. (ar bent skaitei jo sudėtį?!)
Jei vaikas šlapinasi daugiau nei 6kartus per parą (mp maitinami nesituštint gali iki 10parų, bet tai nuo 6sav., jums- dar 3sav.) Neduoti čiulptuko. Maitinti pagal vaiko poreikį (kada nori ir kiek nori)- ką sėkmingai ir darei.
Vaiko neramumo priežasčių g.b. daugybė- pradedant gimdymo eiga, atmosfera nauose, mėnulio fazėm ir t.t.
Išmesk mišinius, juk tai surogatas, ir jo tikrai nereikia tavo vaikui, kai pati gali jam duoti tai- kas geriausia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 08 10, 23:38)
Vertinant situaciją dar galėtum patikslint kokio svorio gimė, kiek numetė ir kiek sveria dabar. (Įtariu, kad nuo numesto per 3sav. tikrai priaugo 500, o dar mėnesio nėra)
Kogero gydytoja neminėjo, kad vaikai auga šuoliais, kad jums kaip tik buvo vienas iš jų- 2-3sav.,
Svarios ir argumentuotos priežasties duot mišinį-NĖRA. (ar bent skaitei jo sudėtį?!)
Jei vaikas šlapinasi daugiau nei 6kartus per parą (mp maitinami nesituštint gali iki 10parų, bet tai nuo 6sav., jums- dar 3sav.) Neduoti čiulptuko. Maitinti pagal vaiko poreikį (kada nori ir kiek nori)- ką sėkmingai ir darei.
Vaiko neramumo priežasčių g.b. daugybė- pradedant gimdymo eiga, atmosfera nauose, mėnulio fazėm ir t.t.
Išmesk mišinius, juk tai surogatas, ir jo tikrai nereikia tavo vaikui, kai pati gali jam duoti tai- kas geriausia  mirksiukas.gif

Deja nevisi gydytojai tai supranta doh.gif
Kartais, as pati esu susidurus, gydytojai padaro meskos paslauga savo gydymais verysad.gif Isgasdina, o ypac pirmakartes, reikia stiprybes ir blaivaus proto. Mama geriausia jaucia, svarbu atskirti panieka nuo tikros intuicijos 4u.gif
Atsakyti