Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(arktika @ 2010 08 04, 10:16)
g.gif
O ne tas pats kas oziarute? Jos yra hipp arbatoj

neturi jokia kita arbata deja tos zoles tik weleda mirksiukas.gif tycia dar sudeti hipp paziurejau

Zutaten: Anis*, Fenchel*, Kümmel*, Zitronenverbene*, Melisse*
*aus biologischem Anbau
Papildyta:
QUOTE(arktika @ 2010 08 04, 10:16)
As pirkau svarstykles sverimui. Beje, kazkas sake, kad neva netikslu, bet as kelis sykius buvau bandzius suduoti tam tikra kieki ir pasverti - rode apytiksliai tiek, kiek isgere.
Neisivaizduoju, kada mano mazoji sustipres. Nes dabar, kai ryte buna pilna krutine, tai ji isgeria palyginti nemazai. O diena, kai to pieno nedaug, vos 10-20 ml patvarko sad.gif

geriau sverti gale savaites vis ta pacia diena,tada pamatysi realiai kiek mazdaug priauga.NEs jei sversi kasdien nelabai suprasi ir panikuosi kodel maziau kodel daugiau vaikas priaugo,nes juk viena diena labaiu nori valgyt,kita maziau suvalgo,o jei dar lauke karsta tai gali daugiau isgert.Nu visko gi buna. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sarafea @ 2010 08 04, 13:20)
]
geriau sverti gale savaites vis ta pacia diena,tada pamatysi realiai kiek mazdaug priauga.NEs jei sversi kasdien nelabai suprasi ir panikuosi kodel maziau kodel daugiau vaikas priaugo,nes juk viena diena labaiu nori valgyt,kita maziau suvalgo,o jei dar lauke karsta tai gali daugiau isgert.Nu visko gi buna. mirksiukas.gif

Sutinku, bet as sveriu, kad zinociau kiek suvalgo ir primaitinti kiek dar reikia nutrauktu pienu (pas mane neisnesiotuke, silpna dar). Ir kiekviena ryta sveriu tuo paciu metu. Priaugineja labai ivairiai, be to, priklauso, kiek tustinosi. Buna 30-100 g per diena, bet buna kad ir visai nepriauga wink.gif
Atsakyti
QUOTE(arktika @ 2010 08 04, 13:53)
Sutinku, bet as sveriu, kad zinociau kiek suvalgo ir primaitinti kiek dar reikia nutrauktu pienu (pas mane neisnesiotuke, silpna dar). Ir kiekviena ryta sveriu tuo paciu metu. Priaugineja labai ivairiai, be to, priklauso, kiek tustinosi. Buna 30-100 g per diena, bet buna kad ir visai nepriauga wink.gif

bet vienaip ar kitaip po truputi priauga svoris,tai jau labai saunu.Stiprybes tavo Saulytei 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,
aš su tokia bėda (o gal greičiau - nepatogumu): žindymo pradžioje skauda vieną krūtį - toks jausmas, kad pienukas atkeliauja su "skausmu". Labiausiai jaučiu skausmą laukelio srityje ir ties spenelio pagrindu. Tęsiasi jis kokias 5 sekundes ir praeina. Apžiūrėjau spenelį - jokių įtrūkimų schmoll.gif , mergaitė jį apžioja taisyklingai, iš pradžių patraukia stipriau, vėliau - nebereikia jai tiek vargintis. Su antra krūtim - jokių problemų, nors traukia ją lygiai taip pat. Kas tai galėtų būti? Užsikemšantys latakėliai? Silpnesnis spaudimas vienoje krūtyje? Beje, skausmas suima vienodai: ar duočiau krūtį kas keliolika minučių, ar dukra jos prašytų po 3-4 val. pertraukos g.gif ...
Ar buvo kam taip? Ką daryti? Praeis tas dalykas ar tęsis visą žindymo laikotarpį? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Unregistered @ 2010 08 04, 17:09)
Sveikos,
aš su tokia bėda (o gal greičiau - nepatogumu): žindymo pradžioje skauda vieną krūtį - toks jausmas, kad pienukas atkeliauja su "skausmu". Labiausiai jaučiu skausmą laukelio srityje ir ties spenelio pagrindu. Tęsiasi jis kokias 5 sekundes ir praeina. Apžiūrėjau spenelį - jokių įtrūkimų schmoll.gif , mergaitė jį apžioja taisyklingai, iš pradžių patraukia stipriau, vėliau - nebereikia jai tiek vargintis. Su antra krūtim - jokių problemų, nors traukia ją lygiai taip pat. Kas tai galėtų būti? Užsikemšantys latakėliai? Silpnesnis spaudimas vienoje krūtyje? Beje, skausmas suima vienodai: ar duočiau krūtį kas keliolika minučių, ar dukra jos prašytų po 3-4 val. pertraukos g.gif ...
Ar buvo kam taip? Ką daryti? Praeis tas dalykas ar tęsis visą žindymo laikotarpį? Ačiū.

Aš kaip supratau, čia tas jausmas , kai "atleidžia" pienuką. Manau, kiekvienai individualiai "skauda". Man su pirmu toks dilgčiojimas buvo, šį kartą šiek tiek labiau paskauda, bet tik kelios sekundės. Manau reiktų nekreipt dėmesio ir tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Unregistered @ 2010 08 04, 17:09)
Praeis tas dalykas ar tęsis visą žindymo laikotarpį? Ačiū.

Praeis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Grazhke @ 2010 08 08, 22:44)
Aš kaip supratau, čia tas jausmas , kai "atleidžia" pienuką. Manau, kiekvienai individualiai "skauda". Man su pirmu toks dilgčiojimas buvo, šį kartą šiek tiek labiau paskauda, bet tik kelios sekundės. Manau reiktų nekreipt dėmesio ir tiek  mirksiukas.gif

QUOTE(ast_alaus @ 2010 08 08, 23:53)
Praeis  mirksiukas.gif

Ačiū 4u.gif . Jau išskaičiau Vitkausko knygoje, kad tikrai tai - pienuko tekmė drinks_cheers.gif .
Atsakyti
Sveikos mamos,

Patarkit ka man daryti. Mano dukrytei 5 savaiteles. Valgo tik mano pienuka. bet jau pora dienu ji kazkokia nerami, ir butent kai pradeda valgyti. ji ciulpia kruty, staiga paraudomuoja kaip burokelis, pradeda inkšti, ir tada ja isspjauna ir pradeda verkti. po to vel iesko kruties ir ja valgo, ir vel spjauna. ir taip kelis kartus. nesuprantu kas jai darosi. gal ka skauda? galvojau gal ji oro prisiryja, tada bandau kad ji atsirugtu, bet kaip tik priglaudziu prie peties ja, ji vel pradeda verkti. nesuprantu, kame to priezastis. ir nezinau ka daryti. ar ciaa jai diegliukai kokie pilvo ar taip kazkas.patarkit mamos zaliai mamytei.... Aciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo agneciuke: 09 rugpjūčio 2010 - 18:03
QUOTE(agneciuke @ 2010 08 09, 17:59)
Sveikos mamos,

Patarkit ka man daryti. Mano dukrytei 5 savaiteles. Valgo tik mano pienuka. bet jau pora dienu ji kazkokia nerami, ir butent kai pradeda valgyti. ji ciulpia kruty, staiga paraudomuoja kaip burokelis, pradeda inkšti, ir tada ja isspjauna ir pradeda verkti. po to vel iesko kruties ir ja valgo, ir vel spjauna. ir taip kelis kartus. nesuprantu kas jai darosi. gal ka skauda? galvojau gal ji oro prisiryja, tada bandau kad ji atsirugtu, bet kaip tik priglaudziu prie peties ja, ji vel pradeda verkti. nesuprantu, kame to priezastis. ir nezinau ka daryti. ar ciaa jai diegliukai kokie pilvo ar taip kazkas.patarkit mamos zaliai mamytei.... Aciu

Mūsų mažiukė tą patį daro, kai pilvuką raižyti jai ima. Aš jau net galiu numatyti, kada pradės rėkti - taip skausmingai nugurgia/nuryja pienuką ir prasideda skausmeliai verysad.gif ... Tuomet raminamės: einam po dušu (abi kartu), anksčiau gerdavom lašiukus nuo diegliukų (bet nuo jų žarnytės dar labiau burbuliuodavo doh.gif ), masažuojam pilvuką, bandom sulaukti išssituštinimo. Jei vistiek verkia - naudojam homeopatines žvakutes. Ir vėl maitinamės. O kartais ir be šių procedūrų nurimsta ir tolaiu žinda...
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2010 08 09, 17:59)
Sveikos mamos,

maniskis jau 3 menesiu,bet iki siol karts nuo karto taip daro.Viena kart buna del skranduko,duodu atsirugt,kita kart pilva diegia,visko buna.Panesioju,paruginu ir vel maitinames. smile.gif
Atsakyti
agneciuke, 4u.gif
Pradėjus žystį įsijungia žarnyno veikla. Uždara ratas: valgo- pradeda skaudėt- spjauna, rėkia, o valgyt ir nusiramint nori ir vėl iš naujo... Praeis. Išaugs. 4u.gif
Pilvo diegliukai prasideda dažnai tuo pačiu paros metu (dažniausia vakarais)
Poros dienų neramumas ir dukrytės amžius- 5sav.- darau prielaidą, kad ir augimo šuolio sulaukėt. Per kelias dienelias, neribojant laiko prie krūties, dažniau žindant, - pasiūla/ paklausa susireguliuos.
Nelauk kol išalks, maitink pastebėjus pirmus noro valgyti signalus; (kad ramiai valgytų ir neprisirytų oro)
Atraugink. (sek situaciją, jei valgant užmiega- nebūtina kelt atrauginimui; naktį- taip pat ramiai žinda)
Prieš maitinimą (jei gera nuotaika) paguldyk ant pilvuko (gal atsirugs, + stiprės pilvuko raumenys)
Jei turi didelį pripučiamą kamuolį- maitink sėdėdama ant jo (nedidelis sūpavimas/lingavimas pamažins nemalonius pilvelio skausmus) Gal dukrytei tiks jei maitinsi nešiodama. Gal tiks, jei maitinsi atsigulus ant nugaros ir dukrytę pasiguldžius ant krūtinės (tavo pilvelis šildys jos pilvuką) Ieškok, bandyk kas veikia ir tinka abiems 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 09 rugpjūčio 2010 - 20:19
QUOTE(agneciuke @ 2010 08 09, 16:59)
Sveikos mamos,

ziuriu nemazai mamyciu tokia situacija.as visa slapia budavau,pergyvendavau-gi maitinu,kas dar gali but jam negerai.man suveike maitinant laikyt vaika kaip imanoma staciau(patarimas is SM)
Atsakyti