Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

QUOTE(js. @ 2010 07 23, 12:19)
per 6 sav nuo 3.720 iki 5kg priaugo ax.gif

thumbup.gif

QUOTE(uogute @ 2010 07 24, 00:02)
Labas mergytes,
Esu priversta ieskoti patarimo, nes esu ne LT o cia visi nepanikuodami atsako man GI YRA MISINUKAI!!! mat kaip koks atradimas.
turiu savo kudikeli antra savaite, neisnesiotukas gime. maitinu pati kiek turiu pienuko, o dadedu ir misinelio, nes neturiu pakankamai.
ar normalu kad jau antroj savaitej ir musu dozes dar mazos o as neturiu uztenkamai pienuko?  verysad.gif

Ar nusitraukineji pienuka ir kaip daznai? Ar mazylis jau is kruties zinda/bando zisti?
BUTINA maitinti + nusitraukineti kas 3-4 valandas, kad pienelio gamyba issibegetu. mirksiukas.gif Butinas oda-oda kontaktas, kai maitinates nuogi (na, mazylis nuogas ant tavo krutines) ir siltai apsikloje. Net jei dar nepakankamai stiprus traukti is kruties, vistiek butinas oda-oda kontaktas. wub.gif
Jei neprarasi vilties, tikrai ateis laikas, kaimazylis gales megautis tik MP 4u.gif Jam to ypatingai reikia! mirksiukas.gif
uogute, kurioje salyje gyveni??? g.gif
Reiketu bandyti rasti zindymo konsultante, kuri tikrai nepasakys, kad 'yra misinukai' doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 24 liepos 2010 - 09:58
uogute,tik pasitikek savim ir kaip ast_alaus patare-oda prie odos ir ,bent jau man,nusitraukinejimas kaip reikiant 'uzkure'maitinima thumbup.gif .issinuomuok vadinama hospital grade pompa-sutaupysi laiko ir jos super gerai istraukia(uk jas galima issinuomuot per nct.com puslapy)
Atsakyti
vel as smile.gif
nebezinau ar pakankamai vaikas pavalgo-anksciau zysdavo kazkur 15-20 min,o nuo sestadieno-kokiu 10 min ir viskas,bandziau siulyt kita(.),bet zviegia,rankom mosikuoja.atsirugsta,nuraminu,vel pasiulau-niekaip.bandziau gulinciam isiulyt-tai su liezuviu isstumia.seip ramus,zaidzia...bet vistiek kazkaip neramu ar uztenka jam pieno?arbatu,vandens ar primaitinimo nera gaves
Atsakyti
QUOTE(js. @ 2010 07 26, 21:25)
vel as smile.gif
nebezinau ar pakankamai vaikas pavalgo-anksciau zysdavo kazkur 15-20 min,o nuo sestadieno-kokiu 10 min ir viskas,bandziau siulyt kita(.),bet zviegia,rankom mosikuoja.atsirugsta,nuraminu,vel pasiulau-niekaip.bandziau gulinciam isiulyt-tai su liezuviu isstumia.seip ramus,zaidzia...bet vistiek kazkaip neramu ar uztenka jam pieno?arbatu,vandens ar primaitinimo nera gaves

pas mus situacija analogiska schmoll.gif tik zinda dar trumpiau - vos kokias 5-6 min..ir ne tai kad verkia, o jau tikraja zodzio prasme zviegia, mane dauzo, drasko, neimanoma isiulkyt kruties schmoll.gif nors pieno tikrai yra (po tokio valgymo nutraukiu dar 40-80 ml is vieno (.) ) ir visa sita situacija jau tesiasi kokia savaite..
mums dar tik 2 menesiukai, bijau kad nepasilptu leliukas verysad.gif

ir dar - kas kiek laiko turi valgyti toks leliukas? ar normalu, jei isbuna nevalges kokias 4 valandas?ar nesustos man pienukas gamintis, jei taip retai valgys? (siaip kol neprasidejo tie kruties metymai ir zviegimai, tai valgydavo normaliai - kas 3 val..)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo niurzga123: 26 liepos 2010 - 21:02
aciu uz patarimus, taip man kraujavo abi krutys, buvau issigandus, nes isorej kraujo nesimate, tik traukiant. Net ir su pientraukiu. Bet viena diena visiskai krutu nedaviau tik nutraukta + misinio, nes didelis bernas ir nepasisotindavo, tai susitvarke, tai dabar pilnu tempu is papuliu valgom. Deja vis dar karta dienoj ir viena didesni karta nakti reikia ir misinio. Kiekviena kart net ir pries misini duodu kruti. Bet ji minksta, ir vaikas nervuojasi. Bet mums dar nedaug laiko, tikiu kad susitvarkys
Atsakyti
niurzga,kad valgo kas 4val manau yra normalu,nes mazyliui augant jis pavalgo daugiau ir ilgiau nepraso.mano valgo kazkur kas 4val,nakti tik karta
Atsakyti
Maniskis valgo kas pora valandu.Tai yra skaiciuoju nuo pavalgymo pabaigos tarpa dvieju valandu.Nakti dar pora kart valgo,apie 2 nakties ir 5 atsikelia.Nors zuikiui jau du menesiai su puse,bet ritmas dar kolkas nepakito. smile.gif

As pastebejau tokius dalykus ir noreciau su jumis pasidalinti.Jei maniskis zaidziasi ir tamposi klykdamas prie papulio,as ji is vis nuimu ir pavaikstau staciom.Kartais buna priezastis,skranduko rugstys kylancios,kita kart nosyje snargliukai trukdo.Gal pas tuos vaikiukus,kurie rekia prie krutines irgi panasus pozymiai? g.gif mirksiukas.gif Gali net ir pilva pusti,todel ir verkia ir negali net atsigert pienuko.O dar galima apziureti burnyte,gal zaizdele kokia kiba atsiradus.
Atsakyti
Dazniausiai tokiu mazuciu verkimo priezastis valgymo metu ir yra pilvelyje susikaupe oro burbuliukai, todel pries maitinima reiketu paguleti ant pilvelio, maitinimo metu stengtis, kad kuo geriau apziotu kruti, maitintis staciau gulint, atsirugti, ir maitintis dazniau, bet po maziau, t.y. vengiant, kad mazylis per daug neisalktu.
Atsakyti
QUOTE(js. @ 2010 07 24, 09:06)
uogute,tik pasitikek savim ir kaip ast_alaus patare-oda prie odos ir ,bent jau man,nusitraukinejimas kaip reikiant 'uzkure'maitinima thumbup.gif .issinuomuok vadinama hospital grade pompa-sutaupysi laiko ir jos super gerai istraukia(uk jas galima issinuomuot per nct.com puslapy)

nezinojau kad jas nuomoja g.gif jooooooooooooo jos geras daiktas
Papildyta:
QUOTE(ast_alaus @ 2010 07 24, 08:57)
thumbup.gif
Ar nusitraukineji pienuka ir kaip daznai? Ar mazylis jau is kruties zinda/bando zisti?
BUTINA maitinti + nusitraukineti kas 3-4 valandas, kad pienelio gamyba issibegetu.  mirksiukas.gif  Butinas oda-oda kontaktas, kai maitinates nuogi (na, mazylis nuogas ant tavo krutines) ir siltai apsikloje. Net jei dar nepakankamai stiprus traukti is kruties, vistiek butinas oda-oda kontaktas.  wub.gif
Jei neprarasi vilties, tikrai ateis laikas, kaimazylis gales megautis tik  MP  4u.gif  Jam to ypatingai reikia!  mirksiukas.gif
uogute, kurioje salyje gyveni???  g.gif
Reiketu bandyti rasti zindymo konsultante, kuri tikrai nepasakys, kad 'yra misinukai'  doh.gif  doh.gif

aciu uz patarimus.

gyvenu airijoje.

na kad ir siryt: nakti daviau viena papuli vaikiukui, tik pamaitinau, uzmigdziau, ejau kita nusitraukti, nes pas muni jis po operacijos ir spenelis ne toks lengvai paimamas biggrin.gif tai va nusitraukiau 60 ml jau is paskutiniujuuuu is abieju varvinau.
ir kaip zinia sekanti maitinima sudaviau 60 bet kaip visada trukau, nubegau misinelio ir dar isgere 20 ml nes po tu 60 jis dar traukia burnyte matosi dar nori daugiau.
viliuosi tuo, kad jei ji maitinu o ne nusitraukineju kad gal ta ciurksle geresne bega, gal daugiau susijaudinu ir ten daugiau to pieniuko. bet toli grazu neatrodo prudais.
o zinda mazylis tai super - kaip tam gimes, tik duok thumbup.gif

labai stengiuosi kas 3-4val (butent taip ir mazius pabunda) duoti papuli arba is buteliuko nutraukta pienuka taciau kazkaip pritrukstam
Atsakyti
pradejau maitint kaip imanoma staciau,bet vistiek trumpiau zinda,bet nors nebeatpila,tfu tfu tfu.eisiu svert,ziuresiu kiek priaugo
uogute,viskas bus gerai.gal vaikiukas pavalgo ir jam uztenka 60ml,tik jei stiprus ciulpimo refleksas ir labiau ciulpt,ne valgyt nori?
Atsakyti
Reikia patarimo maitinančių mamyčių, bet jau primaitinančių kietu maistu, gal kuri atsakysit: : blush2.gif
Kiek laiko turi praeiti, kai vaikas valgė MP iki košės valgymo (pvz. 10 val. geria pienuką, kada geriau duoti košę? - 12 ar 13 val?, o gal anksčiau?) ir kiek laiko praėjus po košės valgymo vėl siūlyti MP?

Atsakyti
Dar turiu klausima, kiek laiko vaikui pramiegojus reiktu ji zadinti valgyti ir kaip tai padaryti??
Maniskis nakti keliasi valgyti kas 1 - 1.5 val. o diena parpia, siandien jau tris kart meginau zadint maitint, niekaip neprabunda normaliai, tai snaudzianciam ikisu papupa, bet jis nuo zindymo dar labiau uzsiliuliuoja ir iminga. Pientraukis man taip gerai neistraukia kaip vaikas, toli grazu, bijau kad del dideliu pertrauku man neprisigamins pakankamai pieno. Patarkit 4u.gif
Atsakyti