Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinančių krūtimi pokalbiai

o yra taip... Mano metinukas su kapeikoms "atkrito" pieno atžvilgiu... Dabar paaiškinsiu ką turiu omeny. Į metų pabaigą jau kaip rimtas vyras pienuku vaišindavosi tik naktį ir prieš miegą. Tačiau mažojo žmogučiaus gyvenime atsitiko keletas nesmagių dalykų - buvo apsirgęs noro virusu ( čia panašu į Roto ), kurį aš pati atitempiau į šeimą, tai kelias paras tik MP buvo gyvas, plius vieną naktelę yra praleidęs be manęs ( negalėjau maitinti dėl vaistų ), vyras bent jau sakė, kad naktis buvo labai sunki. O trečia ir matyt svarbiausia - aš grįžau į darbą, aišku, nepilnu etatu, tik tam, kad išsaugot savo kėdę. Tai tris dienas per savaitę aš jį ilgam palieku pas savo mamą ( su ja jis labai susigyvenęs ). Bet matyt tie mano periodiniai "išnykimai" duoda savo. Pirma jis sunkiai mane išleidžia netgi iki parduotuvės, ko ankščiau niekad nebūdavo, o antra pradėjo labai dažnai žysti - vos ne kaip gūdžioj kūdikystėj ( kas valandą, dvi... ) Įtariu, kad čia nuo streso (nes akivaizdu, kad normalaus maisto gauna ir ne čia esmė ). Ar kas nors iš Jūsų esat susidūrę su tokia problema? MP man negaila, man gaila savo kleckiuko. Kada jis pripras prie tokios situacijos?
Ką daryt su maitinimu? Realiai tai jis suvalgo mažiau kito maisto ( tas mane neramina, nes ir taip nebuvo valgus). Bijau, kad pristigs vitaminų ir pan... Iš kitos pusės intuicija kugžda, kad reiktų maitinti, tiek kiek jam norisi.
Gal kas ką protingo patart galit ax.gif Arba bent jau buvot susidūrusios su tokia situacija?
Atsakyti
Na, mano sunus iki 14 menesiu isvis nieko nevalge apart MP, nuo 14 menesiu po truputi eme ragaut musu maista.Ir nieko jam nepritruko, imunitetas nesusilpnejo, viskas buvo gerai.Vaikas jaucia, ko jam reik, ir pasiima savo.
Atsakyti
Atsakyti
ar as buciau labai bloga mama, jei mensiokudyki noreciau kartais primaitinti, t.y., na esant nepalnkai situacjai (isvykus ar pan.,) duti vaikui misinuko? unsure.gif
maitinimo krutimi ir tolia unenutraukciau, misinuka duociau tik vos vos retlarciais.... ax.gif

ir kitas klausimas, kaip saugoti nutraukta piena?
kiek laikyti saldytuve, kiek saldiklyje?

o kai atsildysiu - idesiu i masito sildikli, kaip zinot kada jis jau pakankamos temperaturos?
ir kai naudotis tom termo tasytem? pasidlau pienuka iki reikiamos temperaturos ir iskart dedu i ta termo tasyte irlaikys mankiek reikia? g.gif
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 07 05, 17:14)
ar as buciau labai bloga mama, jei mensiokudyki noreciau kartais primaitinti, t.y., na esant nepalnkai situacjai (isvykus ar pan.,) duti vaikui misinuko?  unsure.gif
maitinimo krutimi ir tolia unenutraukciau, misinuka duociau tik vos vos retlarciais.... ax.gif

ir kitas klausimas, kaip saugoti nutraukta piena?
kiek laikyti saldytuve, kiek saldiklyje?

o kai atsildysiu - idesiu i masito sildikli, kaip zinot kada jis jau pakankamos temperaturos?
ir kai naudotis tom termo tasytem? pasidlau pienuka iki reikiamos temperaturos ir iskart dedu i ta termo tasyte irlaikys mankiek reikia?  g.gif

Cia tik tau spresti tokius dalykus. 4u.gif Misiniai ne per nago juodyma neprilygsta Mamos Pienui!! As net nesuprantu kokiu tikslu reiketu vaikeliui siulyti misini, kai mamyte gali maitinti MP. Net nesugalvoju situacijos, kuri priverstu mane palikti menesio kudiki valandai ar ilgiau g.gif (nekalbant apie operacijas, ar pns, bet ir tai galima rasti iseiti.)

Nutrauktas MPienelis gali buti saugomas kambario temperaturoje (16-26C) iki 6 valandu, saldytuve (<4C, iki 72 valandu, ne durelese!!), saldymo kameroje apie 3-4 menesius, o saldiklyje (-18C) gali buti laikomas iki 6 menesiu .
MP, isimtas is saldiklio, turetu atsilti naturaliai, geriausia - saldytuve. Geriau vengti sildikliu ar juolab mikrobangiu... Jei labai reikia greitai atsildyti, geriausia indeli palikti po silto vandens srove. Taippat reikia zinoti, kad MP purtyti ir kratyti negalima, reikia labai lengvai sukamaisiais judesiukais ismaisyti. mirksiukas.gif
P.S. svarbu pasirinkti tinkama (specialu) indeli MP saldymui , kad kuo geriau issaugoti naudingasias medziagas.
Kiek laiko termose isbus MP reikiamos temperaturos sunku pasakyti (tai priklauso ir nuo paties termoso savybiu). Atsildytas MP ir laikomas ne saldytuve turi buti sunaudotas per 4 valandas. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 05 liepos 2010 - 19:53
kad MP purtyti ir kratyti negalima, reikia labai lengvai sukamaisiais judesiukais ismaisyti. mirksiukas.gifva sito nezinojau,bet dabar tfu tfu tfu nebereikia nusitraukinet.kai uzsikure gamyba tai tikiuosi ilgai maitinsiu
o kaip ten su triju men pienuko krize?visom taip ar gali jos ir nebut?ir kaip isvengt?(cia ateiciai)
ir ar gali men laiko mazius pradet greiciau istraukt piena?nes anksciua tikrai kokiu 20 min valgydavo,o dabar 10-15 min matau kad valgo,o paskui tik seip buna man atrodo
Atsakyti
js.,
purtymas siek tiek keicia MPieno molekuline struktura smile.gif
Kaip ir saldytas MP turi siek tiek maziau 'gyvybes'. Bet be jokios abejones nutrauktas MP nepalyginamai geriau uz misini.

Tos krizes gal ir istinka, bet gal ne kiekviena mamyte tai pastebi labai zymiai. Ta, kuri megsta ziureti i laikrodi ir maitinti tam tikrais tarpsniais, galbut ir pastebes, kad vaikelis praso valgyti dazniau. O daryti, kad is tos 'krizes' issigelbeti tereikia viena - maitinti dazniau, t.y. pagal vaikelio poreikius.

Maziukas stipreja, labai naturalu, kad ir pasisotina kiek greiciau mirksiukas.gif
Atsakyti
ast_alaus,kaip visada,greito reagavimo burys:D ,aciu
Atsakyti
nu kai tai nesugalvojat situacijos kada reiktu palikti kudykeli bent valandai,elemntaru - nzn pvz., kad ir i kirpykla, ar pas dantista, nes va dantis nuluzo, reikia eiti... tai reik palikti.... ax.gif ir begale kitu zituaciju, tai ka, 6 menesius taip ir nesiotis ji visur kartu 24 val. per para? o jei mokais, kaip i paskaitas eiti? nu ir panasiai.
tai ir stengiuosi nutraukinet, o ne misinuku duot, ir galvoju kaip cia reik ta nutraukta piena saugot, atsildyt, laikyt.
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 07 06, 10:24)
nu kai tai nesugalvojat situacijos kada reiktu palikti kudykeli bent valandai,elemntaru - nzn pvz., kad ir i kirpykla, ar pas dantista, nes va dantis nuluzo, reikia eiti... tai reik palikti.... ax.gif  ir begale kitu zituaciju, tai ka, 6 menesius taip ir nesiotis ji visur kartu 24 val. per para? o jei mokais, kaip i paskaitas eiti? nu ir panasiai.
tai ir stengiuosi nutraukinet, o ne misinuku duot, ir galvoju kaip cia reik ta nutraukta piena saugot, atsildyt, laikyt.

jei isejimas yra iki poros valandu, del vaiko maisto nesirupinciau - pazindyciau pries iseidama ir viskas. jei ilgiau - galbut planuociau palikti nutraukto pieno.
idealiausias variantas - isejima suderinti su vaiko miego laiku. pvz., pazindai, vaika priziurintis zmogus iseina su juo i lauka - ir mama gauna proga pailseti kirpykloje.

jei atvirai, augindama mazaji studijavau magistraturoje dieniniame skyriuje. jis gime vasario menesi, kaip tik spejau issilaikyti sesija. paskui mazdaug menesi buvau namuose, veliau vel ejau i paskaitas. darydavau taip - pamaitindavau, guldydavau i vezima ir aukle eidavo su visais vaikais i parka. po paskaitos atvezdavo maziu i universiteta, per pertrauka pamaitindavau ir jie eidavo vel i parka. o jei miegodavo - pasiimdavau i paskaita. prisipazinsiu, tas pavasario semestras buvo nelengvas, viska suderinti buvo sudetinga - bet destytojai buvo nuolaidus, kolegos studentai mielai dalinosi konspektais ir man pavyko tvarkingai su visais islaikyti sesija, atsiskaityti rasto darbus. o rudeni mazyliui buvo jau beveik pusmetis, kai budavau isejusi i paskaitas, auklyte pamaitindavo ji kose. jis uzaugo nemates buteliuko ir ciulptuko, o as ne karto nenutraukinejau pieno, nors zindziau 19 menesiu...

manau, kad "naujai" mamai gali buti sunku susitaikyti su priristumo jausmu - kad negali laisvai daryti ka nori tada, kai sugalvoji. tokia jau ta motinyste - esi mama 24 val per para 7 dienas per savaite nuo kudikio gimimo iki savo gyvos galvos... net ir tada, kai kudikis savo kudikius gimdo.... tai esminis virsmas moters gyvenime - ir ne taip lengva su juo susitvarkyti. patikek, ne viena mama patiria tokius priestaringus jausmus gimus kudikiui - ir tai nelabai daug bendra turi su zindymu...
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 07 06, 11:09)
tokia jau ta motinyste - esi mama 24 val per para 7 dienas per savaite nuo kudikio gimimo iki savo gyvos galvos...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif (kai kurioms ne tik, kad sunku susitaikyti su tuo, bet ir noro nera...)
Kiekvienos musu poreikiai kitokie smile.gif Norint visada rasi iseiti (isejimas valandai tikrai problemu nekelia). As pvz kirpeja kvieciuosi i namus, i kursus nuo gimimo vazinejau su maziuke wub.gif (kadangi kursai/mokslai tai leidzia) , tiesiog nejauciu jokiu nepatogumu, kad esu mama ir privalau buti kartu su kudikiu 24/7, 12/365... smile.gif Ir maitinames bet kur ir bet kada iki siolei. Vat pvz sestadieni su seima keliavom i koncerta. Pasimaitinom tiesiog ziuredami koncerta... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ast_alaus: 06 liepos 2010 - 11:36
taip visos mes skirtingos, ir tikrai myliu nemaziau savo mazyli ir rupinuosi juo ne maziau nei bet kuri is jusu; o ir mazyliai musu skirtingi, atrodo painaitinu ir jau gali ubegt keliom valandom, o ziurek, jau skambina po valands vyras - "nebesusitvarko"... va ir viskas....
tiesiok ieskau iseities, kad leliukas butu nenuskriaustas ir as nevaiksciociau kaip zombis;
Atsakyti