QUOTE(zaleake @ 2010 07 06, 18:05)
planuotojos, va dbr ieskau ir nerandu reiksmes kodel reikia vaikeli perleisti per visu sveciu rankas prie stalo...
gal kuri zinote?
Man atrodo, kad draugiskas butu, bet tiksliai nepamenu. Pabandyk paziureti adresu www.viskaskrikstynoms.lt ten yra straipsnis apie senoves paprocius, turetu buti.
QUOTE(vikusituka @ 2010 07 06, 19:06)
vat as irgi tiek planavau savo krikstasuniui daryti, bet brolis nusimines pasake, kad jo zmonos sesuo nori prisijungti krikstyti, o ju gimine plati, visi kaimo zmones, ir jiems mazai rupes visokie zaidimai. tai jie susieis ne tam, kad dovaneles trauktu. toks nusivylimas paeme. mama mane guodzia. sako, grysi i lt, pasnekesim, su broliu sutarsim, kad per mano vaiko krikstynas pasizaisim, abiem vaikuciais uzsiimsim, nedaug zmoniu bus... kaip nekenciu prielipu, tai ne tas zodis...
toks kaip meska siaureje. kokia ismatavimai cm, tai nepasakysiu, nezinau tikrai.... saldainiu pati nedarau
Labai tave suprantu, bet nenusimink. As savo sunaus krikstynoms irgi labai ruosiausi. Po gimdymo buvo truputi pogimdyvine depresija, tai ruosimasis krikstynoms man padejo galutinai is jos isbristi
Sededavau prie kompiuterio kiekviena laisva minute, vakarodavau. O likus kelioms dienoms iki krikstynu gavau komentara, kad greiciau viskas baigtusi o tai uzsiimu niekais. Norejosi viska mesti siukslynan
Veliau atsiprase, pasake, kad gaila mano vargo ir pastangu. Taciau nors nelabai tikejausi, jog busiu ivertinta, dariau tai del savo sunaus. Ir pavyko viskas puikiai. Visi liko patenkinti ir su didziuliais ispudziais savaitei i prieki
O mano kompanija irgi dauguma kaimo zmones, bet dalyvavo entuziastiskai
Mano sunaus krikstynos vyko gana kukliai
Is pradziu vykome su krikstateviais i fotoatelje (kitaip laikas netiko
), po to visi vykome i baznycia (ten susirinko ir sveciai).Krikstatevis idejo i batuka pinigeli, turejo saldainiu, jei kas paprasytu. Is baznycios grizome namo. Stala ruosiau pati. Sveciai sveikino, o as kiekvienam sveikintojui dovanojau krikstuka (seimai). Po to krikstotevai pasveikino krikstasuni istojus i krikscioniu gretas, dovanojo cukraus, kruopu, muilo, pinigeliu - centu masiuka, skrynute daiktams ir kitu smulkmenu. Po to as sunaus vardu iteikiau krikstateviams iremintus krikstasunio isakymus. Kiekviena isakyma patvirtndama smulkmenele (pvz. jau dabar dairytis zmonos- ziuronai). Po to uzkando. Kol silo siltas maistas, daviau lapus, kad parasytu linkejimus. Pavalgius daviau issitraukti pasizadejima is pasizadejimu sulinio. Dar reikejo atspeti kas yra maiselyje. Paruosiau 5 maiselius su daiktais viduje. Ant maiselio buvo po raide is sunaus vardo, t.y. ROKAS, o viduje daiktas is tos raides. Kas atspedavo gaudavo maiseli, bei ireminta sunaus foto. Jei atspedavo daugiau nei vienas, paguodos prizas sokoladas su sunaus atvaizdu. Daugiau zaidimu nesuzaideme, nes viska koregavo sunus (dar ji maitinu), o ir dauguma pakilo nuo stalo, o visus vel sukvesti butu buve sunkoka. Bet uzteko ir ispudziu daug kam liko
Krikstukus tai visi gave susirinko, isvaziuojant dar pasitikrino ar nepamirso
ir dekojo uz grazia svente.
Jei gauciau prisijungimo duomenis galeciau imesti i bendra pasta isakymus krikstateviams su lydinciais prizais jei ka domintu.
Sekmes visoms, kas ruosiasi, tik nenuleiskit ranku
Dazniausiai pastangs atsiperka.