Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užmigdyti kūdikį neduodant krūties?

As duodavau kruti,kai pavalgydavo ir pradedavo snaust,istraukdavau is leto speneli ir greit ikisdavu soskyte,bet laikydavau prie krutines vaikiuka,kai jau uzmigdavo,arba gerai uzsnusdavo,padedavau i lovyte.o dabar jau pavalgo,pats paleidzia kruti,duodu soske ir guldau vakarais,o nakti net soskes neduodu,pamaitinu ir iskart i lovyte ir miega.Tai tiek mums tos soskes ir tereikia,tik miegucio einant,bet aisku jei nenorit visai jos duot,tada jau kazkaip kitaip reikia atpratint. smile.gif
Atsakyti
Aš užmigdau maitindama, maitinu miegodama - darysiu tai tol, kol mano vaikeliui to reikės. Man nesunku, niekada nebuvo - tai juk natūrali mūsų gyvenimo dalis. Savaime suprantama, kaip mūsų meilė vienas kitam smile.gif

P.S. parašiau ir pagalvojau, kad atsiras manančių, kad ai, dar viena vaidina supermamą, tiesiog nesusidūrė su tuo ar anuo... bet jei galvočiau iš "patogaus" gyvenimo pusės, galėčiau ir mūsų situacijoj atrasti daugybę nepatogumų ir norėti greičiau visą tai baigti. Bet aš tiesiog neieškau. Nuo pat vaikelio gimimo supratau, kad dabar gyvensim kitaip, bet viskas vardan to, kad mano šeima būtų laiminga, kad mano vaikas užaugtų laimingas žmogus ir pasauliui neštų gėrį. Kai suvoki tokios misijos svarbą, visi sunkumai iškart pasidaro nebesunkumai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 10 27, 00:30)
Suprantu, kad ant vieno šono miegoti siaubingai nepatogu. mirksiukas.gif
Gal įmanoma atsekti dukrytės naktinio "puotavimo" priežastis? Emociniai įvykiai, kelionės, būreliai/pamokėlės, dantukai?
Mamos ir pieno dingimas kelioms paroms- didelis stresas vaiko psichologinei savijautai, ir mamai.
4u.gif

Siaip prie to miegojimo jau pripratau, nors ir nepatogu... Vat tos "puotavimo" priezastys neaiskios, tiksliau mes su vyru galvojame, kad tai iprotis sad.gif Kai gime ji keldavosi valgyti kas 5-6val. Paskui paaiskejo, kad dukrytei uzsitesusi gelta ir priezastis retas tustinimasis (nes retas maitinimasis). Ir gydytoja liepe maitinti tiek diena tiek nakti ne reciau kaip kas 2 val, net jei dukryte nenori. Prazioje buvo sunku, nes ji nenoreavo tiek valgyti, paskui adaptavosi ir pradejo valgyti kas 2val bet po labai mazai (iki 5-maximum 10min). Ir va nuo 2 menesiu taip ir gyvenam... persikraustem pas mus i lova ir daznai maitinomes. Labai greit gelta isnyko, o iprotis matyt liko iki siol....
Dantukai aisku irgi veikia. Bet jau beveik visus turim (siuo metu kalasi paskutiniai iltinukai), tad irgi atmetu ta varianta, nes jau kai jie kalasi tai tada nakti m azyle kruties visai nebepaleidzia tad jau atpazistu si reiskini biggrin.gif
Apie mamos pinelio nedavima kuri tai laika... Pas mus nera taip buve, nes tik sia savaite pirma karta pradejau dukryte palikti mociutems (iki siol nebuvom issiskyrusios, gal koki karta kokiai valandziukei).
As nesu nusiteikusi butinai nutraukti maitinima, tiesiog noreciau, ka ji ismoktu uzmigti be mano pienelio. Nes va dabar jau susiduriam su problema. As noreciau iseiti, bet negaliu, nes nera kaip dukrytes uzmigdyti sad.gif Vienintelis buda isvaziuoti su vezimu i lauka bet ir tai nevisad padeda... O jei sirguliuoja ar blogas oras... Pervargs bet vistiek neuzmigs sad.gif
QUOTE(Košė-Malošė @ 2011 10 27, 01:38)
JEma, 4u.gif  dar  mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 10 27, 09:37)
Aš užmigdau maitindama, maitinu miegodama - darysiu tai tol, kol mano vaikeliui to reikės. Man nesunku, niekada nebuvo - tai juk natūrali mūsų gyvenimo dalis. Savaime suprantama, kaip mūsų meilė vienas kitam smile.gif
P.S. parašiau ir pagalvojau, kad atsiras manančių, kad ai, dar viena vaidina supermamą, tiesiog nesusidūrė su tuo ar anuo... bet jei galvočiau iš "patogaus" gyvenimo pusės, galėčiau ir mūsų situacijoj atrasti daugybę nepatogumų ir norėti greičiau visą tai baigti. Bet aš tiesiog neieškau. Nuo pat vaikelio gimimo supratau, kad dabar gyvensim kitaip, bet viskas vardan to, kad mano šeima būtų laiminga, kad mano vaikas užaugtų laimingas žmogus ir pasauliui neštų gėrį. Kai suvoki tokios misijos svarbą, visi sunkumai iškart pasidaro nebesunkumai mirksiukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2011 10 27, 10:37)
*Aš užmigdau maitindama, maitinu miegodama - darysiu tai tol, kol mano vaikeliui to reikės. Man nesunku, niekada nebuvo - tai juk natūrali mūsų gyvenimo dalis. Savaime suprantama, kaip mūsų meilė vienas kitam smile.gif
**P.S. parašiau ir pagalvojau, kad atsiras manančių, kad ai, dar viena vaidina supermamą, tiesiog nesusidūrė su tuo ar anuo...

*ar tikrai? o 2012 09 22 tau nereiks i darba?

maniske irgi neuzmiega be pienuko, nebent i lauka vezt. Tia galvoju ka reiks daryt kai i darba iseisiu....na bet dar daug laiko iki to, tikiu kad pauges ir susitvarkysim kazkaip.

**su visa pagarba, bet zinok tikrai dar nedaug su kuo susidurei mirksiukas.gif kiekvienos mamos patirtis individuali, sveikata, kantrybe, situacija seimoj ir viskas viskas yra kitaip nei pas jus.
Atsakyti
QUOTE(wytaute69 @ 2012 02 26, 19:42)
*ar tikrai? o 2012 09 22 tau nereiks i darba?

maniske irgi neuzmiega be pienuko, nebent i lauka vezt. Tia galvoju ka reiks daryt kai i darba iseisiu....na bet dar daug laiko iki to, tikiu kad pauges ir susitvarkysim kazkaip.

**su visa pagarba, bet zinok tikrai dar nedaug su kuo susidurei  mirksiukas.gif kiekvienos mamos patirtis individuali, sveikata, kantrybe, situacija seimoj ir viskas viskas yra kitaip nei pas jus.

Labai tikiuosi, kad nereiks mirksiukas.gif O jei ką, dirbčiau iš namų smile.gif

Pasakyčiau, kaip vienoj temoj kažkas kažkam sakė - aš tau po daugiau metų pasakysiu tą patį ir pasakė biggrin.gif

O šiaip, jei tikrai reikėtų ir tikrai matyčiau, kad labai tas užmigimas su pienuku trukdo, na tai ieškočiau kažkokių visiems neskausmingų būdų smile.gif Juk ir rašiau tam savo poste - svarbiausia, kad visa šeima laiminga mirksiukas.gif
Atsakyti

thumbup.gif

As su savo trimis mergytemis tikrai visokios patirties turejau. Vyresniaja maitinau iki pusantru metuku, antra iki 1,3 men, o mazajai jau irgi 1 ir 3 men , bet dar sekmingai valgo pienuka. Visas auginau be jokiu ciulptuku ir buteliuku. Naktimis visos miegojo su mumis, valge, visokiu budavo periodu, ypac kai sirgo, dantukai dygo, valgydavo vos ne visa nakti, viena buvo atsisakiusi krutines, bet per didelias kancias vel pradejo valgyti doh.gif . Buvau grizusi i darba, nors dar naktimis pilnu tempu maitinau...
Daugiausiai nakti valgydavo vyresnioji ir kuo toliau, tuo dazniau keldavosi, ir po 10-15 kartu per nakti (man atrodo, kad del to, kad ji vienintele po cezario, daug jautresne negu kitos), buvo sunku, kartais galvodavau, kad jau nebeistversiu, bet labai norejau, nusiteikiau ir pavyko. Su antraja jau buvo lengviau, o su treciaja atradau nauja maitinimo padeti, maitinu ir miegodama ant pilvo tongue.gif tai man net jos vartyt nereikia, o tik pati tai viena, ar ba kita kruti paduodu ir toliau miegu smile.gif O del palikimo, tai buvau palikus kelis kartus ir mamai, ir auklei, tai ji pas jas ant ranku puikiai uzmigo be kruties.
Aisku labai nepatogu, kad vaikas nemoka be kruties uzmigti, bet kai supranti, kad siuo gyvenimo laikotarpiu tai yra tavo prioritetas, kad dar reikia pakenteti kelis menesius ir t.t. Nenoriu moralizuoti, tik noriu pasakyti, kad veliau tikrai dziaugsies, kad galejai savo mergyte maitinti ir ta laika prisiminsi su malonumu. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liavamba: 03 kovo 2012 - 10:29
mano mazylis irgi uzmiega tiktai su krutimi, tai labai sunku, nes net laukie negaliu uzmigdyti nes reikalauja kad duociau, tai turime eiti namucio, ir diena ir vakare ir nakti vien tik mamytes pienelio nori doh.gif
Atsakyti
Paskaičiau ir lengviau pasidarė, kad ne aš viena tokia... smile.gif
Dukrytei jau metukai,o užmiega tik su papuku... Lauke būna užmiega vežime bevažiuojant, bet nakčiai niekaip kitaip,,, o dar ir vidury nakties prabunda daug kartų, irgi kitaip nenusiramins, kol negaus mamytės pienuko,, o kartais gal tik papuko į burnytę, tada taip apsiramina, matau, kaip jai gera, tada ir man gera:) ir visai nepergyvenu, manau viskas savaime susitvarkys savo laiku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cami @ 2012 05 26, 01:41)
Dukrytei jau metukai,o užmiega tik su papuku... Lauke būna užmiega vežime bevažiuojant, bet nakčiai niekaip kitaip,,, o dar ir vidury nakties prabunda daug kartų, irgi kitaip nenusiramins, kol negaus mamytės pienuko,, o kartais gal tik papuko į burnytę, tada taip apsiramina, matau, kaip jai gera, tada ir man gera:) ir visai nepergyvenu, manau viskas savaime susitvarkys savo laiku smile.gif

Pas mus tas pats-tik skirtumas kad naktį neprašinėja, ir tiek. O dieną tai prieš pietų miegą dažniau reikia, ir pavakare kartais-bet jei nebūna tai irgi neprieštarauja... va ir rytai keli buvo kad pabudo ir nebeprašė... jaučiu natūraliai atkris palaipsniui.
Atsakyti
QUOTE(cami @ 2012 05 26, 01:41)

pas mus irgi tas pats 4u.gif panasu, kad nakti ne pienuko reikia, o tik papuko i burnyte. papapsi kelis kartus ir vel saldziausiai parpia wub.gif smile.gif
Atsakyti