Sveikos.
As noriu pasidalint savo patirtimi. mano sunui jau greit bus 2 metai bet as ji dar maitinu (3-4 kartus per diena: pries miegus ir is ryto). bet jau nusprendziau pradeti atpratinti (pirmiausia nuo matinimo pries nakties miega).
Jau dvi naktis mano vaikas uzmigo be papo (diena dar duodu). stebuklas.
net ir paciai tuo sunku patiketi, nes, taip kaip ir jus visos, iki siol galvojau "kad jis be papo negali uzmigti". o pasirodo - gali. O as dariau taip. likus 15 min iki ejimo miegoti, t.y. SVIESOJE pamaitindavau, isvalydavau dantis, siek tiek leisdavau pazaisti lovoje ir tada uzgesindavau svesa. kai jis pradeda prasyti "mamam", sakau, kad "mes jau pavalgem" arba "nera mamam", tada pradedu tyliai pasakoti apie matytus ta diena traukinukus (mes gyvenam netoli gelezinkelio ir einam kasdien ziureti traukiniu). ir taip kiekvienakart, kai tik jis pradeda zysti papo. Vaika migdau savo lovoj, o tetis tyliai tuo tarpu buna kitam kambary, kad neblaskytu vaiko.
Pirma nakti uztrukom daugiau nei valanda, kol taip uzmigom, o antra - perpus trumpiau ir buvo maziau prasymu "mamam". Ir asaru jokiu baisiu nebuvo. tikiu, kad siandien ir kitom naktim dar dar greiciau uzmigsim. Taigi, persasi isvada bent jau mano atveju , kad sunkiausias dalykas siame procese yra mamos PASIRYZIMAS tai padaryti (mes daug planuojam, kalbam, bet nesiryztam imti viena karta ir padaryti, nors ir labai norim). Tas pats man buvo ir su naktinio maitinimo atsisakymu pries puse metu (dabar dziaugiuosi, kad tada pasiryzau ir pradejau nebeduoti papo. Sunkiausia buvo pirma nakti, reikejo supti ant ranku po 1 ar 2 val. keleta kartu. bet tai atsipirko, ir dabar ramiai issimiegam iki 6-7 ryto).
Taigi viska galima padaryti -tik reikia pasiryzti ir DARYTI. Siulau issiusti visus namiskius, jei tai imanoma savaitgali is namu, kad butu ramiau ir pradeti uzmigimo be papo procedura. Ir nepasiduoti, nes rezultatas - vertas pasikankinimo.