Keptas varškės sūris su aitriają papriką:
Reikės:
Vidutinio dydžio varškės sūrio.
aitriosios papriko miltelių(pagal mėgstamą aštrumą).
2-3 šaukštų medaus(jei medus kietas,medų trūpūtį pašildyti)
žiupsnelio baziliko, kario ir druskos.
Gaminimas:
Foliją sulankstom tris kartus, kad gautųsi kaip skardelė, jos kraštus užlenkiam ir dedame į skardą. Paprikos miltelius, baziliką, karį ir druską sumaišom tarpusavy ir visu tuo ištrinam sūrį iš abiejų pusių. Sūrį dedame į skardą, apipilame medumi ir šaunam į orkaitę. Kepti iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių, kol medus ant sūrio apdžius, bet nebus apdegęs.
Sūris skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
Šaltinis: http://www.zaidimuai...mi-ir-cili.html
mikaela, o kaip skonis medaus ir aitrios paprikos?
QUOTE(Rastika @ 2010 08 20, 09:43)
Medaus saldumas beveik nesijaučia, paprikos aštrumas daugiau jaučiasi
erkutele, labai graziai ir skaniai atrodo patiekaliukai
suris, labai skaniai atrodo valgyt uzsinorejau
suris, labai skaniai atrodo valgyt uzsinorejau
QUOTE(something else @ 2010 08 20, 23:44)
O čia tik luobelėje tas skonis lieka, ar ir į sūrio vidų įsigeria?
Na man labiau nuo luobeles viskas jautesi, viduje tik siektiek jis jauciasi
QUOTE(something else @ 2010 08 21, 14:53)
Bet vis tiek kažkaip pakinta skonis jau nuo to paties kepimo, ane?
paties surio skonis pakinta, taip. Galima kepti su ivairiais prieskoniais- labai skanus patieklas, ir karstas, ir saltas
Tai, kad cia labai nesunkus patiekalas Svarbu, kad medus nedegtu
QUOTE(Berry22 @ 2010 08 12, 14:40)
Sumuštiniai su varškės tepiniu (galima valgyti ir šaltus ir karštus)
isbandytas
Svikutes!
Norejau pasiklausti, del varskes surio kepimo
Tai paprastas varskes suris? Nes as kazkada bandziau kepti ir jis man visas istezo.
Man buvo sake, kad reikia kepti is saldaus pieno varskes suri, ar tai tiesa?
Norejau pasiklausti, del varskes surio kepimo
Tai paprastas varskes suris? Nes as kazkada bandziau kepti ir jis man visas istezo.
Man buvo sake, kad reikia kepti is saldaus pieno varskes suri, ar tai tiesa?