Labai liuks,Ule. Mes irgi pagaminsim Labai skaniai atrodo, kol kas niekas nepavede
O kokia cia zuvis tiktu ir kiek kg turetu buti?
Ulė o ten ne kiausinia dar matosi ?
QUOTE(kisule @ 2010 12 27, 16:20)
Ulė o ten ne kiausinia dar matosi ?
tikrai...atsiprasiau , kadangi norejau daryti kuciom taj kiausinio nepasizymejau uzrasuose
dedasi 2 virti kiausiniai stambiai tarkuoti
zuvis buvo menke apie 1.5kg
Gavosi man žuvies sūris skystas dbr paslėgiau bet vistiek manau kad ryt kai išimsiu gausis košė
QUOTE(Rastika @ 2010 12 27, 22:40)
Gavosi man žuvies sūris skystas dbr paslėgiau bet vistiek manau kad ryt kai išimsiu gausis košė
Abejoju, paslegtas turetu susistoveti
Tik as vadinciau si produkta ne suriu o zuvies vyniotiniu
Papasakokit kaip gavosi
QUOTE(convict @ 2010 12 28, 12:24)
Abejoju, paslegtas turetu susistoveti
Tik as vadinciau si produkta ne suriu o zuvies vyniotiniu
Papasakokit kaip gavosi
Tik as vadinciau si produkta ne suriu o zuvies vyniotiniu
Papasakokit kaip gavosi
Niu va snd tikrai ryte išvyniojau tai tikrai normalus gavosi.
O tu teisi jis tikriausiai ir turi vadintis vyniotiniu. Tik va naudojau grenlandiečių žuvį tai man ji tokia nelabai, sausa l. ir tas jaučiasi, daugiau sakiau tokios žuvies nebepirksiu.
ir naudojau šaldytus grybus ne džiovintus.
Jei iki vakaro liks kol grįšiu iš darbo įkelsiu foto
siaip turetu buti suris,tik mums forma si graziau atrodo,todel formuojam kitaip
QUOTE(Ulė @ 2010 12 27, 10:34)
Žuvies sūris
Skamba skaniai receptuką išsaugojau, bus išbandytas
QUOTE(Indra A. @ 2010 12 19, 12:19)
Labas rytas,
Šis receptukas tinka kaip karštas patiekalas ir, kaip užkandis
Sūrio lazdelės:
Pasipjaustom sūrį juostelėmis, pavoliojam prieskoniuose(aš čili), tada į kiaušinį(taip pat dėjau čili) ir džiūvesėlius. Procesą dar kartelį pakartojam iir dedam į fritiurinę ar keptuvę. Skanaus
Šis receptukas tinka kaip karštas patiekalas ir, kaip užkandis
Sūrio lazdelės:
Pasipjaustom sūrį juostelėmis, pavoliojam prieskoniuose(aš čili), tada į kiaušinį(taip pat dėjau čili) ir džiūvesėlius. Procesą dar kartelį pakartojam iir dedam į fritiurinę ar keptuvę. Skanaus
šitas dalykas labai skanus , aš darau šiek tiek kitaip,taoi estetiškai gražiau žiūrisi įdėsiu receptuka gal kam patiks....
Papildyta:
Sūrio piršteliai
nuoroda į mano blogą : http://astriai-saldu...pirsteliai.html
Reikia:
'Pik Nik" sūrio lazdelių
džiuvesėlių
kiaušinio
aliejaus virimui
Padažui:
majonezo ir pomidorų padažo lygiomis dalimis, česnako pagal skonį, baziliko
Eiga:
Lazdeles pasismulkiname norimo ilgio (pjoviau pusiau) . Merkiame į kiaušinio plakinį, į džiuvėsius ir vėl kartojame, tada dedame į įkaitintus riebalus, ir vartome išlisai ,maišome . Skrudiname kol pagelsta ,labai ilgai negalima ne jos įtrūksta ir bėga sūris į puodą. Na reikia kruopštumo ir kantrybės su jomis, nes praktiškai teko virti po viena ))) bet vargti verta nes labai labai skanu super užkandis švečiams. Skanaus ...
Papildyta:
Įdarytos paprikos ant keptos duonos riekučių
nuoroda: http://astriai-saldu...ta-paprika.html
Reikia:
300g fermentinio sūrio (recepte rašo ROKIŠKIO tokį ir vartojau)
250g sviesto (ėmiau saldžios grietinėlės DAVRO jis tinka labai )
1 ryšelis krapų
4 sk. česnako
3-4 vidutinio dydžio paprikas,skirtingų spalvų
duona
aliejus
Paprikas nuplauti ,nupjauti viršūnes (na tą dalį kur kotelis) išimti sėklas gražiai , išvalyti vidų ,išdžiovinti ir dėti įdarą ( smulkiai tarkuotą sūri su sviestu ir česnaku bei krapais cištrintą) tada suvynioti paprikas į folija ir dėti į šaldytuvą 2 valandoms . Pakepinti duoną ir plonais griežinukais pjaustytą papriką dėti ant duonytes ,gaunasi labai skanūs sumuštinukai . Aš dar duonytę ištryniau česnaku tai išviso pasaka .Skanaus ...
Papildyta:
Moliūgienė su skrudinta balta duona
nuoroda: http://astriai-saldu...-sriuba-su.html
Reikia:
0,5kg moliūgo kūbeliais
0,3kg morkų
2 st.sultinio
grietinės riebios 30proc.
petražolių šakelės
baltos duonos
majonezo naudojau "Helmanz"
sūrio naudojau "Džiugas" nes jis turi neįprastą skonį kuris dera prie moliūgo
Eiga:
Moliūgą išvirti ir nupylus vandenį atvėsinti,tada sudėti į kombainą ir suplakti į tyrę. Su morkytėmis darome tą patį. Masę sumaišome, įpilame paruošto sultinio (ruošiau vištienos) . Užkaičiame ant viryklės,ir kaitiname kol užverda. Skaniname sriubytę šaukštu grietinės, puošiame petražolės šakele . Prie sriubytės kepiau skrebučius su sūriu, ant riekučių tepiau majonezo,barsčiau smulkių sūrio drožlių ir kepiau kol parudavo, gerokai sukepinau kad gautūsi lyg džiūvėsiai Buvo nerealu ... Skanaus
Papildyta:
Įdaryti kiaušiniai su baravykais
nuoroda: http://astriai-saldu...is-idaryti.html
Reikia:
10 virtų kiaušinių
5 galvutės džiovintų baravykų
1 didelė svogūno galva
30gr sviestuko
majonezas , druska , pipirai
Eiga:
Grybus apmerkiame iš vakaro, kitą rytą juos išverdame tame pačiame vandenuke. Susmulkiname smulkiai , taip pat svogūną smulkiname ir viską kepiname ant sviesto .Kiaušinių trynius pertriname šakute, dedam grybų masę atvėsintą , druskos , pipiro , majonezo , išmaišome gerai . Masę dedame į kiaušinių puseles, galima pabarstyti žalumynais,skanaus
Papildyta:
Kalakutienos krūtinėlė su persikų tyre
nuoroda : http://astriai-saldu...su-persiku.html
Reikia:
1 kalakuto krūtinėlė
5-6 sk. česnako
majonezo,garstyčių
druska,paukštienos prieskoniai ,kmynai,pipirai
Padažui :
koncervuotų persikų indelio
Eiga:
Krūtinę nuplauname, dedame majonezo,garstyčių ,česnako,ir visa kita, ištriname ir uždengiame maistine plievele,laikome šaldytuve 4-5 valandas arba per naktį. Kepame 200c apie 1,30 val .
Persikus sublenderiuojame ir padažas pagamintas, tiekiame šaltą su šaltu padažu , labai ,labai skanu ir paprasta . Skanaus ...
Bandelės "Paršeliai"
nuoroda : http://astriai-saldu...al-gintare.html
Tešlai reikia :
200gr kepinių margarino
0,5l pieno
1 st. cukraus (arba mažiau)
1kg miltų
70-80gr mielių
30gr aliejaus
Įdarui :
vištienos kumpelis
lyditas sūris
majonezas
Dar reikės kiaušinio plakinio aptepimui , bei linų sėmenų kiaulyčių akytėms, neturėjau namie kmynų tai tiko ir jos šnupukas įspausti ėmiau medinį iešmelį .
Eiga:
Į plastmasinį dubenį sudedame mieles trupintas, ant jų pilame pašildyto pienuko (drungo ,kūno temperatūros) ,tada šaukštą ar du cukraus , išmaišome iki vientisumo ir dedame kelis šaukštus miltų ,kad būtų tokia tiršta ,kaip grietinė košelė,ją pridengiame skepeta linine ir kildiname ,įstatę dubelėlį į šiltą vandens vonelę. Kol kyla mūsų masė tada pasikaitiname pienuką su margarino kūbeliais,cukrumi ,pravėsiname ,kad būtų drungnas skystimas,neperkarštas,nes nekils tešla jei karštą supilsite.Po 20 minučių turėtų būti pakilusi 1-oji masė ,tada masę persidedame į kitą ,gilesnį dubenį ,ten pilame puse skystimo ir išplakame lengvai ,mūsų pirmąją maę su skystimu , na ir supilame likutį ,dedame miltus ,dalimis bus patogiau ,pirma 500gr ir nepamirštame aliejaus šiek tiek,pamaišome ir supilame likusius miltus,gerai išminkome ,kuo ilgiau tuo geriau žodžiu tiek kiek netingite ,kuo labiau išminkote tuo geriau kyla,tuo minkštesnės bandelės bus
Formavimas nesunkus, prispaudome ritinėlių pirmiau didesnių , paskui mažesnių nosytėms. Patepame vieno ritinėlio kraštus vandeniu dedame ant to ritinėlio įdarą (kumpio,sūrio,majonezo) ir užverčiame kitą ritinėlį, prispaudžiame kraštus, tada taip pat su vandeniu klijuojame šnipuką , nosytės šnervytės įspaudžiame su krapštuku ,smeigtuku mediniu , akytes iš sėmenų ar kmynų , ausytes išlankstome iš tešlos ir taip visus lipdome. Kai visi jau skardoje tepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180c apie 30 minučių Labai skanu ir vaikams patinka, skanaus .
nuoroda : http://astriai-saldu...al-gintare.html
Tešlai reikia :
200gr kepinių margarino
0,5l pieno
1 st. cukraus (arba mažiau)
1kg miltų
70-80gr mielių
30gr aliejaus
Įdarui :
vištienos kumpelis
lyditas sūris
majonezas
Dar reikės kiaušinio plakinio aptepimui , bei linų sėmenų kiaulyčių akytėms, neturėjau namie kmynų tai tiko ir jos šnupukas įspausti ėmiau medinį iešmelį .
Eiga:
Į plastmasinį dubenį sudedame mieles trupintas, ant jų pilame pašildyto pienuko (drungo ,kūno temperatūros) ,tada šaukštą ar du cukraus , išmaišome iki vientisumo ir dedame kelis šaukštus miltų ,kad būtų tokia tiršta ,kaip grietinė košelė,ją pridengiame skepeta linine ir kildiname ,įstatę dubelėlį į šiltą vandens vonelę. Kol kyla mūsų masė tada pasikaitiname pienuką su margarino kūbeliais,cukrumi ,pravėsiname ,kad būtų drungnas skystimas,neperkarštas,nes nekils tešla jei karštą supilsite.Po 20 minučių turėtų būti pakilusi 1-oji masė ,tada masę persidedame į kitą ,gilesnį dubenį ,ten pilame puse skystimo ir išplakame lengvai ,mūsų pirmąją maę su skystimu , na ir supilame likutį ,dedame miltus ,dalimis bus patogiau ,pirma 500gr ir nepamirštame aliejaus šiek tiek,pamaišome ir supilame likusius miltus,gerai išminkome ,kuo ilgiau tuo geriau žodžiu tiek kiek netingite ,kuo labiau išminkote tuo geriau kyla,tuo minkštesnės bandelės bus
Formavimas nesunkus, prispaudome ritinėlių pirmiau didesnių , paskui mažesnių nosytėms. Patepame vieno ritinėlio kraštus vandeniu dedame ant to ritinėlio įdarą (kumpio,sūrio,majonezo) ir užverčiame kitą ritinėlį, prispaudžiame kraštus, tada taip pat su vandeniu klijuojame šnipuką , nosytės šnervytės įspaudžiame su krapštuku ,smeigtuku mediniu , akytes iš sėmenų ar kmynų , ausytes išlankstome iš tešlos ir taip visus lipdome. Kai visi jau skardoje tepame kiaušinio plakiniu ir kepame 180c apie 30 minučių Labai skanu ir vaikams patinka, skanaus .
Berry22 kiek skanumynu Pik nik lazdeles tikrai bandysiu o Parseliai kokie