Įkraunama...
Įkraunama...

Šalti užkandžių receptai su nuotraukomis.

QUOTE(Elena @ 2010 11 10, 17:20)


Sūris fermentinis  4u.gif Galima naudoti kietą sūrį...
Skonis..skanus  lotuliukas.gif Prie vyno tinka,net labai  biggrin.gif


Elena,kiek vnt. surio mufinu iseina is duotos produktu normos?
Atsakyti
Silkės užkandis

Produktai:

Virti burokėliai
Silkės filė
Raudonas svogūnas
Obuolys
Kaparėliai
Citrinos sultys

Padažui:
garstyčios 1 valg.šaukšt.
medus 1 valg.šaukšt
citrinos sultys 2 valg.šaukšt.
alyvuogių aliejus 3 valg.šaukšt.
saulėgrąžų aliejus 3 valg.šaukšt.

Virtus burokėlius supjaustome griežiniais.
Silkės filę smulkiai sukapojame.Taip pat smulkiai supjaustome svogūną,kaparėlius.Sudedame į silkę.Obuolį nulupame ir susmulkiname mažais kvadratėliais,apšlakstome su citrinos sultimis.Dedame obuolį į silkę,įpilame biški aliejaus ir viską gerai išmaišome.
Dedame burokėlį,ant jo sudedame silkę,vėl burokėlį,vėl silkę..Pastatome tokį kaip bokštą blush2.gif

Pagaminame padažą,tiesiog visus produktus gerai išmaišome.Padažą užpilame ant mūsų patiekalo.
Druskos į padažą nedėjau,nes silkė ir taip sūri 4u.gif
Padažo ingridientų kiekį keiskite pagal savo skonį 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(juste10 @ 2010 11 30, 13:49)
Elena,kiek vnt. surio mufinu iseina is duotos produktu normos?



Mano forma skirta 6 vnt...buvo kaip tik 4u.gif

Dar vienas užkandis biggrin.gif

Pelėsinis sūris su apelsinų žievelių džemu rolleyes.gif
Man buvo labai skanu blush2.gif

Produktai:

sūris su baltu pelėsiu
1 apelsinas
4 šaukštai medaus
4 šaukštai apelsinų sulčių
stambios jūros druskos pabarstymui

Apelsiną nuplauname ir atsargiai nuimame žievę.
Supjaustome plonais šiaudeliais.
Užviriname vandenį,įdedame žievelę ir pakaitiname 1 minutė.
Nupilame vandenį,žievelę sudedame ant popierinių rankšluosčių.
Imame puodą su storu dugnu,sudedame medų,įpilame apelsinų sulčių ir kaitiname kol užvirs.
Kai užvirs sudedame žieveles ir kaitiname ant mažo ugnies kažkur 10 min. Turi sutirštėti.
Sūrį supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir uždedame džemo rolleyes.gif
Užbarstome rupios druskos.

user posted image

user posted image

user posted image



Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elena: 30 lapkričio 2010 - 15:14
Bet tai koks pateikimas bigsmile.gif Saunuole, truksta zodziu first.gif
Atsakyti
laba diena,

kadangi is Jusu semiuosi daug ideju, noriu vieno paprasto uzkandzio receptuku pasidalinti ir su jumis:) beje jis labai megstamas ir kaip karstas uzkandis ir kaip saltas:)

Reikia dziovintu slyvu
migdolu riesutu (nebutinai)
karstai rukytos sonines.

I nuplautos slyvos vidu idedame migdolo riesuta ir apsukame sonines juostele. Persmeigiame smeigtukais, kepame orkaiteje kol sonine "apkepa" smile.gif

Skanaus:)
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 11 30, 15:37)

Mano forma skirta 6 vnt...buvo kaip tik  4u.gif

Dar vienas užkandis  biggrin.gif

Pelėsinis sūris su apelsinų žievelių džemu  rolleyes.gif
Man buvo labai skanu  blush2.gif

Produktai:

sūris su baltu pelėsiu
1 apelsinas
4 šaukštai medaus
4 šaukštai apelsinų sulčių
stambios jūros druskos pabarstymui

Apelsiną nuplauname ir atsargiai nuimame žievę.
Supjaustome plonais šiaudeliais.
Užviriname vandenį,įdedame žievelę ir pakaitiname 1 minutė.
Nupilame vandenį,žievelę sudedame ant popierinių rankšluosčių.
Imame puodą su storu dugnu,sudedame medų,įpilame apelsinų sulčių ir kaitiname kol užvirs.
Kai užvirs sudedame žieveles ir kaitiname ant mažo ugnies kažkur 10 min. Turi sutirštėti.
Sūrį supjaustome norimo dydžio gabaliukais ir uždedame džemo  rolleyes.gif
Užbarstome rupios druskos.




Šis labai įspudingai atrodo, toks nematytas ir keistas patiekalas mirksiukas.gif
Atsakyti
Jau rašiau apie pašot kiaušinius.Gaminu gana dažnai,nes mėgstame blush2.gif O dabar radau dar vieną būdą kaip greitai jos pagaminti bigsmile.gif

Pašot kiaušiniai

Pasakoju:

jums tiesiog reikia iš folijos pagaminti tokį indelį,apvalų...Tą indėlį viduje sutepame su aliejumi,atsargiai įmušame kiaušinį ir dedame į puodą su verdančių vandeniu.Vandens puode turi būti nedaug,kad nepaskęstu mūsų indelis.Virimo laikas priklauso nuo jūsų skonio,jei mėgstate skystą kiaušinį verdame 4-5 minutes,jei kietesnį ilgiau.

Pamąstymai: galima formą pvz pasidaryti kvadratinė,o ką...visai gražu bus blush2.gif
Ir dar, jei atskirti baltymą nuo kiaušinio,pirma pavirti baltymą o veliau atsargiau įdėti trynį, man atrodo gražiau atrodys tada.Na reikia dar eksperimentuoti biggrin.gif




user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 12 02, 15:29)
[color=darkviolet]Jau rašiau apie pašot kiaušinius.Gaminu gana dažnai,nes mėgstame  blush2.gif O dabar radau dar vieną būdą kaip greitai jos pagaminti  bigsmile.gif

Pašot kiaušiniai

Pasakoju:D [/col

user posted image

user posted image

Elena ,
atrodo labai jau skaniai-gražiai.
Ir skaitant,tavo nuorodą,man kilo mintis,ir noriu taves paklausti,ojeigu,panaudoti vietoj pasiruoštos dežutės,nebūtų galima panaudoti keksiukų popierėlius?
Tu jau ruošiai,tai turi patirtį,gal atsakysi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 12 02, 15:24)
Elena ,
atrodo labai jau skaniai-gražiai.
Ir skaitant,tavo nuorodą,man kilo mintis,ir noriu taves paklausti,ojeigu,panaudoti vietoj  pasiruoštos dežutės,nebūtų galima panaudoti keksiukų popierėlius?
Tu jau ruošiai,tai turi patirtį,gal atsakysi  4u.gif

Bet prie ju gali prilipti g.gif labiau negu prie folijos ir neaisku, kaip jie jausis vandenyje, gali nelaikyti formos g.gif As cia tik garsiai mastau blush2.gif
Atsakyti
Aš galvoju kad popieriniai nelabai tiks schmoll.gif Nes visgi pavirti reikia...o iš folijos gaunasi labai geras indėlis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 12 02, 18:30)
Aš galvoju kad popieriniai nelabai tiks  schmoll.gif Nes visgi pavirti reikia...o iš folijos gaunasi labai geras indėlis  4u.gif

Cia, UK yra specialus puodelis tu kiausiniu virimui mirksiukas.gif
Atsakyti
Elena, eina sau kaip garžu, nu savaitgalio pusryčiai aiškus bigsmile.gif
Atsakyti