QUOTE(laurindre @ 2010 07 11, 08:18)
Cukiniju ziedai tesloje
Gražiai atrodo
reikės išbandyti, kaip tik mačiau darže tuščių žiedų
Keptas varškės sūris1 varškės sūrio,
2-3 skiltelių česnako,
2 v.š. alyvų aliejaus,
2v.š. jogurto ar majonezo,
druskos, pipirų, lašelio cukraus,
2 a.š. įvairių mėgiamų žolelių.
Sūrį ištrinti česnako, aliejaus, žolelių, druskos, cukraus, pipirų mišiniu ir palaikyti kokias 2-3 val.
Paimti folijos lapą, ant jo dėti sūrį, sūrį aptepti jogurtu ar majonezu, labai gerai suvynioti į foliją ir dėti kepti 180 laipsnių temp. apie 20-30 min., po to foliją praplėšti, dar pakepti, kol gražiai apskrus viršus, paskui apversti, paskrudinti iš kitos pusės.
Galima ragauti ir karštą, bet man skaniausias buvo šaltas
Labai skanu su alumi ar vynu
galima dėti ant juodos duonos, į salotas
Receptukas iš "Vegetariški patiekalai" knygutės
Įdarytos paprikosMačiau receptuką " Žmonės" žurnale, nutariau išbandyti
2 paprikos,
150g ferm.sūrio (dėjau Olandišką),
1 skiltelė česnako (galima ir daugiau),
100g kambario temp.sviesto,
2 v.š. varškės sūrelio su agurkais ( pvz.Beladeta ar Rytas),
krapų, petražolių, svogūnų laiškų.
Paprikas nuplauti, atsargiai nupjauti viršūnėlę, išvalyti sėklas ir pridėti įdaro.
Įdarui: sviestą ištrinti su smulkiai tarkuotu ferm.sūriu, įspausti česnako, sudėti žalumynus, varškės sūrelį, viską gerai išmaišyti ir įdaryti paprikas.
Paprikas padėti į šaldytuvą kokiom 2-3 val., kad sukietėtų įdaras, po to aštriu peiliu pjaustyti riekelėm ir valgyti ir mėgiama duona ar duoniukais, man skaniausia su juoda rugine duona
"Žmonės" rašė, kad patiekti su kepta duona
Skanaus