Elena, salotos nuostabios Tu kalbi apie garnyro zieda, ar ne? Manau, prie virtuviniu reikmenu tikrai butu, specializuotose parduotuvese. Tikrai patogu- krauni krauni viska i ji, o paskui tik numauti lieka
Ule, kaip visada skanu, grazu
Sveikutės
pasinaudojau ir aš jūsų superiniais receptukais ir priruošiau skanybių ir grožybių savo mažiaus pirmojo gimtadienio proga visi buvo sužavėti
nufotkint nieko nenufotkinau nes nebuvo jau ir kada...jau kiek laiko užima tie grožiai visi dar kada vargu ar tiek visko vienu metu įmantraus ar gaminsiu. Dariau įdarytas krabų lazdeles - vargas didelis man buvo...sumuštinukai su kočiota duona irgi vargas...vos iš bliūdo iškrapščiau sluoksniuotas vištienos salotas...jau buvau pasiruošus viską permaišyt...ale iškrapščiau. O dideliausias vargas buvo tikriausiai su sūrio krepšeliais, todėl tą darbą perleidau mamai baisus reikalas, labai sunkiai su jais mum buvo, plyšo išimant. Na žodžiu turiu įtarimą, kad klaida buvo, kad pirkom smulkiai tarkuotą džiugą ir gal per ploną blynelį darėm tikriausiai burokine tarka būtų buvę geriau tarkuoti
pasinaudojau ir aš jūsų superiniais receptukais ir priruošiau skanybių ir grožybių savo mažiaus pirmojo gimtadienio proga visi buvo sužavėti
nufotkint nieko nenufotkinau nes nebuvo jau ir kada...jau kiek laiko užima tie grožiai visi dar kada vargu ar tiek visko vienu metu įmantraus ar gaminsiu. Dariau įdarytas krabų lazdeles - vargas didelis man buvo...sumuštinukai su kočiota duona irgi vargas...vos iš bliūdo iškrapščiau sluoksniuotas vištienos salotas...jau buvau pasiruošus viską permaišyt...ale iškrapščiau. O dideliausias vargas buvo tikriausiai su sūrio krepšeliais, todėl tą darbą perleidau mamai baisus reikalas, labai sunkiai su jais mum buvo, plyšo išimant. Na žodžiu turiu įtarimą, kad klaida buvo, kad pirkom smulkiai tarkuotą džiugą ir gal per ploną blynelį darėm tikriausiai burokine tarka būtų buvę geriau tarkuoti
QUOTE(zipkute @ 2010 11 17, 17:37)
O dideliausias vargas buvo tikriausiai su sūrio krepšeliais, todėl tą darbą perleidau mamai baisus reikalas, labai sunkiai su jais mum buvo, plyšo išimant. Na žodžiu turiu įtarimą, kad klaida buvo, kad pirkom smulkiai tarkuotą džiugą ir gal per ploną blynelį darėm tikriausiai burokine tarka būtų buvę geriau tarkuoti
As taip pat dariau si grozi Pirmas plyso,antras ne,tada vel imant is keptuves rankose plyso,tada sugalvojau kaip padaryt.Beje irgi naudojau tarkuota dziuga.Zodziu pyliau as ta suri i keptuves viduriuka,kai isilydidavo isjungdavau ugni ir leisdavau atvest.Tada dar ne visai atvesusi ir pradedanti kietet lengvai perkeldavau ant stiklines.O didziausias pagalbininkas buvo sunus,sededamas virtuvei ant stalo,stebejo visa si procesa,labai pergyveno ir kaskarta kai pavygdavo graziai perkelt ant stiklines,plodavo rankom ir rekdavo-Valio,pavyko
Nu pasaka,koks grozis mergaites.... taip viska skaniai ir graziai pagaminusios,net savus receptus su foto geda det...
As per maziaus baliu gaminau,lavaso suktinukus su rukyta skumbre,poru ir juodaisiais ikrais... skanujie pirmieji dingo nuo stalo...
Lavaso suktiniai
1 lavasas
1 skumbre (karsto rukymo)
240g lydyto surelio
1 poras (nedidelis)
indelis juoduju ikru
truputis majonezo
Ant lavaso tepam majoneza, dedam susmulkinta skumbre (isimam kauliukus,nulupam skurele), dedam ziedeliais pjaustutus porus, dedam ikrus, lengvai uztepam majonezo. Susukam lavasa,dedam i saldytuva (as dar paspaudziau truputi su lentele ant virsaus) ir palaikom saldytuve bent valanda.
Skanaus..
Ir dar Sūriniai rafaelo
2-3 kietai virti kiausiniai
150gr tarkuoto surio (galima ir daugiau)
100gr karbu lazdeliu
pora svoguno laisku
Majonezo
Sutarkuojam kiausinius (obuoline tarka),taip pat surii,svoguna supjaustom,dedam majonezo,formuojam kamuoliukus,dedam i saldytuva 10min. Susitarkuojam krabu lazdeles,isimam kamuoliukus,juos gausiai apvoliojam lazdelesi ir vel dedam i saldytuva. Palaike truputi galime tiekti. Skanaus.
As per maziaus baliu gaminau,lavaso suktinukus su rukyta skumbre,poru ir juodaisiais ikrais... skanujie pirmieji dingo nuo stalo...
Lavaso suktiniai
1 lavasas
1 skumbre (karsto rukymo)
240g lydyto surelio
1 poras (nedidelis)
indelis juoduju ikru
truputis majonezo
Ant lavaso tepam majoneza, dedam susmulkinta skumbre (isimam kauliukus,nulupam skurele), dedam ziedeliais pjaustutus porus, dedam ikrus, lengvai uztepam majonezo. Susukam lavasa,dedam i saldytuva (as dar paspaudziau truputi su lentele ant virsaus) ir palaikom saldytuve bent valanda.
Skanaus..
Ir dar Sūriniai rafaelo
2-3 kietai virti kiausiniai
150gr tarkuoto surio (galima ir daugiau)
100gr karbu lazdeliu
pora svoguno laisku
Majonezo
Sutarkuojam kiausinius (obuoline tarka),taip pat surii,svoguna supjaustom,dedam majonezo,formuojam kamuoliukus,dedam i saldytuva 10min. Susitarkuojam krabu lazdeles,isimam kamuoliukus,juos gausiai apvoliojam lazdelesi ir vel dedam i saldytuva. Palaike truputi galime tiekti. Skanaus.
QUOTE(ingridukas @ 2010 11 17, 23:22)
As taip pat dariau si grozi Pirmas plyso,antras ne,tada vel imant is keptuves rankose plyso,tada sugalvojau kaip padaryt.Beje irgi naudojau tarkuota dziuga.Zodziu pyliau as ta suri i keptuves viduriuka,kai isilydidavo isjungdavau ugni ir leisdavau atvest.Tada dar ne visai atvesusi ir pradedanti kietet lengvai perkeldavau ant stiklines.O didziausias pagalbininkas buvo sunus,sededamas virtuvei ant stalo,stebejo visa si procesa,labai pergyveno ir kaskarta kai pavygdavo graziai perkelt ant stiklines,plodavo rankom ir rekdavo-Valio,pavyko
ingridukas, va, tu ir parasei visa 'paslapti'- leisti pravest. O tai karsta ir as viena sugadinau
QUOTE(brashke77 @ 2010 11 18, 00:05)
ingridukas, va, tu ir parasei visa 'paslapti'- leisti pravest. O tai karsat ir as vien sugadinau
O as emiau karsta is keptuves, pirstai nukentejo, bet krepseliai nesuluzo Naudojau tarkuota Dziuga
QUOTE(nesuper @ 2010 11 18, 01:23)
O as emiau karsta is keptuves, pirstai nukentejo, bet krepseliai nesuluzo Naudojau tarkuota Dziuga
istikro tai neverta taip 'kentet' - jis ir praveses gerai issiima
QUOTE(brashke77 @ 2010 11 18, 00:30)
istikro tai neverta taip 'kentet' - jis ir praveses gerai issiima
Gali buti, bet tokiu atveju procesas uzsitesia
QUOTE(nesuper @ 2010 11 17, 23:23)
O as emiau karsta is keptuves, pirstai nukentejo, bet krepseliai nesuluzo Naudojau tarkuota Dziuga
Aš ir karštus išmokau išimt pirštai priprato ir viskas gerai gavosi Tik su smulkiai tarkuotu sūriu ir dariau
Elena, labai gražiai atrodo mišrainė Aš to žiedo ir visur ieškau, bet niekur nematau
QUOTE(nesuper @ 2010 11 18, 01:41)
Gali buti, bet tokiu atveju procesas uzsitesia
ne, tai jei po vieną kepsi- pražilsi Reikia imti, jaučiu, didelę keptuve, kur bent jau penki tilptų
DaivaP žino, bet neišduoda....................
Mano šios dienos pusryčiai.Bet manau tinka kaip užkanda prie vyno...
Keptas sūris
Jums reiks:
sūrio
kiaušinio
maltų džiūvėsių
aliejaus
Gaminama labai greitai.Sūrų supjaustome storais gabaliukais,na maždaug apie 2 cm storio.
Kiaušinį suplakame.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
Sūrį mirkome į kiaušinio plakinį,apvoliojame džiūvėsiuose ir vėl pakartome procedūrą:į kiaušinio plakinį ir ir į džiūvėsius.
Kepame aliejuje trumpai iš abiejų pusių.
Patiekiame su duoniukais ir pomidorais.
Keptas sūris
Jums reiks:
sūrio
kiaušinio
maltų džiūvėsių
aliejaus
Gaminama labai greitai.Sūrų supjaustome storais gabaliukais,na maždaug apie 2 cm storio.
Kiaušinį suplakame.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi.
Sūrį mirkome į kiaušinio plakinį,apvoliojame džiūvėsiuose ir vėl pakartome procedūrą:į kiaušinio plakinį ir ir į džiūvėsius.
Kepame aliejuje trumpai iš abiejų pusių.
Patiekiame su duoniukais ir pomidorais.
kaip skanu, butinai isbandysiu