Sveikos...
As pirma karta pasisakau cia temoje,vis paskaitineju,pavarvinu seile,viskas pas Jus seimininkeles tiesiog tobula,man toli iki jusu...
Noriu pasidalinti savo receptuku,gal jau jis kur buvo,gal ir ne..
Mėsos-sūrio krepšeliaiTešlai:
85gr sviesto (pakeli dalinau per puse,pakelis 175gr.)
200gr miltų (visada dedu "iš akies" bet maždaug tiek gaunasi)
1 kiaušinis
Įdarui: Nr.1
250gr faršo (naudojau 50/50 jautiena su kiauliena)
2 svogūnai (vidutinio dydžio)
1 didelė morka
2 valg.šaukštai pomidorų padažo
2 skilt. česnako
prieskonių pagal skonų
Įdarui: Nr.2
250 gr sūrio (naudojau fermentinį "Tyzenhauzų" sūrį)
2 didelės skilt.česnako
2 valg.šaukštai majonezo
Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą:
sutarkuojame sviestą per burokinę tarką, tada sumaišome su miltais,kad sviestas virstų trupininis,mušame kiaušinį ir suminkome tešlą,paliekame 15-20 min šaldytuve.
Pirmo įdaro produktus- svogūnus,morką (sutarkuojame burokine tarka),česnaką susmulkiname ir pakepiname kartu su faršu keptuvėje,prieš baigiant kept,įdedame pomidorų padaža ir paliekame dar 2min.
Antro įdaro produktus - sūrį sutarkuojame per smulkią tarką,kartu su česnaku,dedame majonezą ir sumaišome.
Išimame iš šaldytuvo tešlą ir padaliname ją į mažus gabalėlius (man gavosi 16gab.) ir juos po vieną iškočiojame ir dedame į formą (aš naudojau keksams skirtą silikoninę formą),kepame 15min įkaitintoje orkaitėje (laipsnių negaliu pasakyt nes mano dujinė orkaitė ir ten jų nerodo). Iškeptus krepšelius išimame,į vidų dedame šauktelį įdaro Nr.1 po to ant viršaus įdaro Nr.2 ,galima ir atvirksčiai, puošiame žalumynais (deja jų neturėjau,tai manieji liko nepapuošti).
Skanaus!
P.S. gavosi tokie trapūs pikantiški krepšiukai,manyčiau tinkantys tiek prie alaus,tiek prie ko stipresnio,arba tiesiog užkandžių stalui..