[quote=vaimis,2010 10 05, 13:00]
[quote=brashke77,2010 10 02, 13:16]
Noriu pasūlyti tikrai skanų šaltą užkandį:
Gruziniškos salotos ir kepta kiaulienos išpjova
as tai darau salotas, burokelis ir rauginti kopustai, svoguniukas, aliejus
[/quote]
na, cia visai kas kita
o jusu minetosios- irgi labai skanios, ziema valgom sita geri
QUOTE(Semile @ 2010 10 03, 19:53)
as gal lb kvaila pasirodysiu bet vis tiek nesupratau kokia cia tešla mieline gal??? ji saldyta buna????
Rodau
Kartais as irgi ja nusiperku. Ji labai panasi i sluoksniuota, tik maziau puciasi
Sveikutes
Kokios jus visos saunuoles seimininkes , bandysiu pasinaudoti, kai kuriu receptukais si sestadieni ruosiant vyrui gimtadieni , pasirodysiu po visko, kas gavosi ir ar gavosi
Kokios jus visos saunuoles seimininkes , bandysiu pasinaudoti, kai kuriu receptukais si sestadieni ruosiant vyrui gimtadieni , pasirodysiu po visko, kas gavosi ir ar gavosi
Sluoksniuotos vištienos salotos
Salotoms reiks:
vištienos krūtinėlės,
virtų kiaušinių,
sūrio,
grietinės/majonezo
krapų/petražolių
druskos/prieskonių
vynuogių
Vištienos krūtinėlę supjaustome,pasūdome,apibarstome prieskoniais,paliekam 15 min.
Virtus kiaušinus sutarkuojame.
Sūrį sutarkuojame.
Grietinę sumaišome su majonezu ir kapotais žalumynais.
Vištienos krūtinėlę iškepame keptuvėje ant aliejaus.
Dedame į blenderį ir susmulkiname.
Pagal receptą dar reikia keptų smulkintų migdolų,aš jų neturėjau.
Formą kurioje darysim salotas,apibarstome kepintais migdolais.
Dedame sluoksniais sūrį,kiaušinius,vištieną.Visus sloksnius sutepame grietinės/majonezo mišiniu.
Dedame į šaldytuvą.Prieš pateikimą apverčiam ir papuošiame vynuogėmis.
Pamąstymai garsiai: man pritrūko aštrumo,sūrumo.Kitą kartą dar dėsiu smulkinto svogūno,vištieną darysiu aštresnė...
Salotoms reiks:
vištienos krūtinėlės,
virtų kiaušinių,
sūrio,
grietinės/majonezo
krapų/petražolių
druskos/prieskonių
vynuogių
Vištienos krūtinėlę supjaustome,pasūdome,apibarstome prieskoniais,paliekam 15 min.
Virtus kiaušinus sutarkuojame.
Sūrį sutarkuojame.
Grietinę sumaišome su majonezu ir kapotais žalumynais.
Vištienos krūtinėlę iškepame keptuvėje ant aliejaus.
Dedame į blenderį ir susmulkiname.
Pagal receptą dar reikia keptų smulkintų migdolų,aš jų neturėjau.
Formą kurioje darysim salotas,apibarstome kepintais migdolais.
Dedame sluoksniais sūrį,kiaušinius,vištieną.Visus sloksnius sutepame grietinės/majonezo mišiniu.
Dedame į šaldytuvą.Prieš pateikimą apverčiam ir papuošiame vynuogėmis.
Pamąstymai garsiai: man pritrūko aštrumo,sūrumo.Kitą kartą dar dėsiu smulkinto svogūno,vištieną darysiu aštresnė...
Elena, bet jau vaizdas- šakės, nuostabu
Manau, pikantiškumo ir aštrumo galima suteikti gardinant majoneza: įdėt druskos, pipirų, kario ...gal česnakiuko biškį, na, tokį 'mocną' padaryt , tada ir pačios salotos bus stipresnio skonio
Aš kai dariau' Prancūziškas', pagalvojau tą patį, kad reikėjau dar labiau pasūdyti, pagardinti majonezinį padažą.
Manau, pikantiškumo ir aštrumo galima suteikti gardinant majoneza: įdėt druskos, pipirų, kario ...gal česnakiuko biškį, na, tokį 'mocną' padaryt , tada ir pačios salotos bus stipresnio skonio
Aš kai dariau' Prancūziškas', pagalvojau tą patį, kad reikėjau dar labiau pasūdyti, pagardinti majonezinį padažą.
QUOTE(Elena @ 2010 10 08, 14:05)
[color=darkviolet]
Elena,nuostabios sluoksniuotos salotos.
Turiu tokį pastebėjimą:
jeigu ,vištieną prieš kepant sumarinuotume su aitriosios paprikos+alyvuogių aliejaus mišiniu{aitrioji paprika šviežia išvalyta,sukapota}
Įgrietinę nedėčiau majonezo,o įberčiau kapotų kaparėlių{gerai išsukčiau}
Majonezas šiame patiekale nustelbe pagrindinį skonį.
Kapoti kapariai suteiks patiekalui nuostabų skonį.
Elena,atsiprašau,kad įkišau savo patarimą.tikiuosiu jis tau pravers ateityje.
QUOTE(regna @ 2010 10 09, 00:20)
Ojej..jus tik rašykit patarimus,pastebėjimu
Už kaparėlius ačiū,apie juos buvau pamiršus...reiks išbandyti...va taip visi kartu skursime tobulas salotas
regna,daznai matau,kad dedate ivairius receptus ir siaip dalijates ivairiom mintim apie maisto gaminima,bet niekad neteko matyti jusu pagaminto maisto,kodel?
QUOTE(JOLKA999 @ 2010 10 09, 18:13)
regna,daznai matau,kad dedate ivairius receptus ir siaip dalijates ivairiom mintim apie maisto gaminima,bet niekad neteko matyti jusu pagaminto maisto,kodel?
JOLKA999,
Su tavo pastaba,bet gal tai padarysiu ateityje!!!
Papildyta:
QUOTE(regna @ 2010 10 09, 19:30)
O,mano patarimai,iš mano ekspermentu.
Juk žmogus mokosi visą gyvenimą.
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 02, 13:16)
Noriu pasūlyti tikrai skanų šaltą užkandį:
Gruziniškos salotos ir kepta kiaulienos išpjova
Gruziniškos salotos ir kepta kiaulienos išpjova
Braske, tavo salotos tikrai skanios, nors aš ir be burokėlio dariau (nes turėjau atskirai padarytų), bet labai geras skonis, o aš anksčiau kol nuragaudavau tą "saldžiarūgštumą", o čia - pats tas. Ačiū.
QUOTE(Herrera @ 2010 10 10, 00:13)
Braske, tavo salotos tikrai skanios, nors aš ir be burokėlio dariau (nes turėjau atskirai padarytų), bet labai geras skonis, o aš anksčiau kol nuragaudavau tą "saldžiarūgštumą", o čia - pats tas. Ačiū.
smagu, kad patiko
Taip, as dariau viska pagal recepta- sveriau net kopustus, tad skonis isties labai geras, pats tas