Noriu pasūlyti tikrai skanų šaltą užkandį:
Gruziniškos salotos ir kepta kiaulienos išpjova
Salotoms reikia:
500 g baltagūžių kopūstų smulkiai supjaustytų
1 didelis burokėlis, sutarkuotas
3 česnako skiltelės, aš tarkavau per smulkutę morkų tarką
2 a. š. druskos,
2 v. š.cukraus
50 ml acto (pas mane-obuolių)
2 v.š. aliejaus (čia- alyvų).
Emaliuotame dubenyje ar puode sumaišyti kopūstus, burokėlius, česnaką ir visus likusius ingredientus. Gerai viską permaišius paslėgti. Aš uždėjau mažesnio diametro lėkštutę ir uždėjau stiklainuką su vandeniu.
Laikyti salotas reikia šaldytuve per nakt.
Labai skanios salotos, kvapnios
originalus receptas, proporcijas truputi pakeičiau pagal save
Kiaulienos išpjovėlę (vidinė file, ar kaip ji ten vadinas, ta, siaura ilga ) įtryniau druska, pipirais ir česnaku. Per naktį marinavosi, vėliau suvyniojau į kepimo plėvelę , surišau ir kepiau apie valandą orkaitėje.
Skanaus
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 02, 12:16)
Noriu pasūlyti tikrai skanų šaltą užkandį:
Viskas, kas su burokėliais, labai patinka
Atrodo tikrai skaniai aš panašias darau
QUOTE(Treja @ 2010 10 02, 15:18)
oi, virtas virtas
Aciu
Braske super
QUOTE(onute33 @ 2010 09 28, 20:32)
pirageliai su pomidorais ir suriu
atrodo tikras geris
QUOTE(brashke77 @ 2010 10 02, 12:16)
dar didesnis geris megstu burokelius ir ispjova bet nebuna sausa ispjova... ji daugiau gal tusinas/garinas rankovej
mes nesam dideli uzkandziu megejai ... galiu pavaisinti tik vakaryksciais Keksiukai su lasisa. Patiko labai, tai nesunku ir i sviesa istempti
280 g miltu
3 nubrauktu a.s. kepimo milteliu
ciut ciut druskos (lasisa suroka
ciut ciut sodos
svieziai maltu baltu pipiru
250 g pasuku (Buttermilch)
2 kiausiniu
6 a.s. neutralaus aliejaus
180 g lengvai rukytos lasisos
svieziu krapu pora sauksteliu
Sausus produktus susimaisyti i viena didesni dubeneli.
Kiausinius pasiplakti lengvai. Supilti pasukas bei alieju, ismaisyti. Gauta mase pilti i sausus produktus ir atsargiai ismaisyti, teslos nepermaisant! Gali likti keli gumuliukai. dabar belieka atsargiai imaisyti pjaustyta lasisa be krapus.
Po gera a.s. deti i isriebaluota keksiuku forma ir pasauti i iki 190° ikaitinta orkaite 20min. Atvestinti formoje ir skanauti skanauti ...
QUOTE(aguonele @ 2010 10 03, 10:09)
atrodo tikras geris
dar didesnis geris megstu burokelius ir ispjova bet nebuna sausa ispjova... ji daugiau gal tusinas/garinas rankovej
mes nesam dideli uzkandziu megejai ... galiu pavaisinti tik vakaryksciais Keksiukai su lasisa. Patiko labai, tai nesunku ir i sviesa istempti
dar didesnis geris megstu burokelius ir ispjova bet nebuna sausa ispjova... ji daugiau gal tusinas/garinas rankovej
mes nesam dideli uzkandziu megejai ... galiu pavaisinti tik vakaryksciais Keksiukai su lasisa. Patiko labai, tai nesunku ir i sviesa istempti
ne, tikrai ne sausa- minkstute mesyte ir tiek.. Labai ir sumustiniams skanu Aciu!
Oi, kokie keksiukai- atrodo labai labai skanuciai
QUOTE(Elena @ 2010 09 08, 09:57)
as gal lb kvaila pasirodysiu bet vis tiek nesupratau kokia cia tešla mieline gal??? ji saldyta buna????
Labas vakaras .
Norėčiau paprašyti, kad, įkeldamos receptą, parašytumėte ir jo pavadinimą, kad ir patį elementariausią, pvz. "Salotos su kumpiu". Tai labai palengvintų bendros temos su nuorodomis kūrimą. Ačiū .
Norėčiau paprašyti, kad, įkeldamos receptą, parašytumėte ir jo pavadinimą, kad ir patį elementariausią, pvz. "Salotos su kumpiu". Tai labai palengvintų bendros temos su nuorodomis kūrimą. Ačiū .
Lokio kąsnelis
Reikės:
prancūziško batono
rūkyto kumpelio
camambert sūrio
alyvuogių
Susmaigstyti sumuštinukus, išdelioti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 190 laipsnių karščio orkaitėje 15 min.
Skanaus!!
Reikės:
prancūziško batono
rūkyto kumpelio
camambert sūrio
alyvuogių
Susmaigstyti sumuštinukus, išdelioti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 190 laipsnių karščio orkaitėje 15 min.
Skanaus!!
Liežuvis želė
1l. vandens
2 kupini šaukšteliai universalaus prieskonių mišinio (su druska mišinys )
50g. želatinos
350g virto liežuvio (2 vidutinio dydžio liežuviai)
200g. virtų morkų
300g. konservuotų žirnelių
Vandenį užvirinti, įberti prieskonių mišinio , želatinos ir maišyti kol želatina ištirps. Želė žiedą ištepti aliejumi. Ant pačio dugno įpyliau samtelį paruošto vandens ir dėjau iš virtų morkų padarytas gėlytes, į jų tarpus po kelis konservuotus žirnelius. Po to liežuvį, supjaustytą kubeliais. Užpyliau vandens, kad apsemtų liežuvį. Morkų (supjaustytos kubeliais) sluoksnis, vėl vanduo. Žirnelių sluoksnis ir vėl vanduo.
1l. vandens
2 kupini šaukšteliai universalaus prieskonių mišinio (su druska mišinys )
50g. želatinos
350g virto liežuvio (2 vidutinio dydžio liežuviai)
200g. virtų morkų
300g. konservuotų žirnelių
Vandenį užvirinti, įberti prieskonių mišinio , želatinos ir maišyti kol želatina ištirps. Želė žiedą ištepti aliejumi. Ant pačio dugno įpyliau samtelį paruošto vandens ir dėjau iš virtų morkų padarytas gėlytes, į jų tarpus po kelis konservuotus žirnelius. Po to liežuvį, supjaustytą kubeliais. Užpyliau vandens, kad apsemtų liežuvį. Morkų (supjaustytos kubeliais) sluoksnis, vėl vanduo. Žirnelių sluoksnis ir vėl vanduo.
sveiki, iki siol buvau tik tylus stebetojas, bet siandien sugalvojau ir as pasirodyti kaip sekasi man ruosti jusu patiekaliukus ka tik issikepiau elenos "siulu kamuoliuku", tai galiu pasakyti super, nuo siol jie tikrai bus ant mano vaisiu stalo ir mesyte tokia sultinga, nors ir dejau dziuveseliu (nes gavosi truputi skystokas farsas), bet tikrai kaip kazkuri mergaite cia rase, jie gavosi ne sausi