Įkraunama...
Įkraunama...

Kauno Aleksoto darželis-mokykla, Antanavos g. 17,

QUOTE(Kristi7 @ 2009 03 25, 18:02)
Sveikos mamytės, mano vyresnėlis lankė šį darželį ir turim itin ryškių prisiminimų:
8 GRUPĖ:
pradėjo lankyti 8 grupę, pas auklėtoja Jolitą ir Jūratę. Tada dar ten mišri grupė buvo, vaikai įvairaus amžiaus. Vaikas verkdavo kaskart, išgirdęs žodį "darželis". Uždaro būdo mano vaikas, nepasipasakodavo, nes , pasirodo, įbauginamas buvo, o ir 4 metukų vaikas matyt nesugebėjo.
Kartą nuvedus vaiką, buvo labai šalta, auklėtoja grupėje su 2 megztiniais, o vaikui iš karto megztuką nurengė tik į grupę įleidus, tipo žais, sušils. Ir kai jis nepaklausęs antrą kart jį apsirengė, auklėtoja NUSIVEDUS Į PRAUSYKLĄ TAMPĖ VAIKO AUSĮ. Čia katra be akinių, bijau supainiot, bet būtent ta! . Ir močiutė dar tebebuvo rūbinėje, vaiko sportinį krepšį tvarkė ir pamatė  doh.gif  Nuo tos dienos vaikas nėjo į tą grupę.O kad vaikai 8 grupėje turėdavo ant kilimo tupėjimo vietas, po pietų miego, vaikai nuogučiai šąla, o auklėtoja laiptinėj su kolege pletkus varinėja ir t.t. Patarčiau darbo metu netikėtai užsukt - daug visko rasite...

Mano pačios mergaitė su malonumu eina į šią grupę ir neturiu nei menkiausio nusiskundimo. Manau jūs ryškiai perdedat. Auklėtojos visada pasitikslina ar vaikas nesušals, jei nurengiu megztuką, visada galiu pasitarti jei iškyla klausimu. Dukryte jokio kapryziuko neparodo rytais keliama ir rengiama į darželį.
O ir aš pati bei mano sesuo lankėm šį darželį, tad galiu pasakyti, kad visais laikais jis buvo vertas dėmesio.
Atsakyti
Mes irgi lankom si darzeli ir galiu pasakyti, kad pasitaiko visko. Vien tik faktas, kad keli vaikai buvo iseje "pasivaikscioti", o vienas berniukas pries kelis metus buvo beveik iki Fredos mieselio nukeliaves (!!!), manau, jau si ta pasako...
Rusai turi gera posaki - doveriai no proveriai (pasitikek, bet patikrink).
O siaip tai nieko, visi mes zmones, kuriems kartais nervai "neislaiko".
Atsakyti
Maniškis jau pusmetį lanko 8 grupę, bet po adaptacinio mėnesiuko labai noriai eina į darželį. Netgi, kai tenka likti namie (dažnai kosti, bet nemanau, kad tai auklėtojų kaltė) arba pabūti pas senelius, graudžiai verkia ir prašosi į darželį, nors seneliai jį tikrai labai myli ir netgi lepina.
Nemanau, kad jis taip veržtųsi į darželį, jei ten būtų blogai. Aišku, būna visko. Jei vaikas elgiasi nederamai, už tai yra baudžiamas. Mums taip irgi pasitaikė kelis kartus pas auklėtoją Jolitą (su akiniais), bet tiek auklėtojos versija, tiek vaiko versija visiškai sutapo ir bausmė buvo adekvati. Tiesa, nuo to laiko vaikas vis rytais paklausia, kuri auklėtoja bus. Jam smagiau pas Jūratę (kažkuri būtent ją apibūdot kaip ausis sukinėjančią).
Kiekvienas žmogus skirtingas. Taip ir auklėtojos. Bet nemanau, kad toje grupėje darosi kažkas tokio blogo, kad dėl to kentėtų vaikai.
O kas liečia koncertus ir t.t. - man tokios "pakazūchos" mažiausiai reikia. Ypač kai vos ne per prievartą tempia ant scenos vaikus, kurie dar visai to nenori. Man daug svarbiau, kad vaikas jaustųsi saugus, kad turėtų mėgstamą užsiėmimą darželyje, kad mokytųsi bendrauti su bendraamžiais. Ir tikrai pastebiu, kad vaikas iš darželio parsineša vis naujų žinių, eilėraščių, dainelių.
Nemanau, kad teisinga pasėti nerimą, kai nėra realaus pagrindo. Bent jau aš kol kas pasitikiu ten dirbančiomis moterimis ir labai tikiuosi, kad neklystu.
Atsakyti
Tai vienintelis darželis, kur prašyme reikėjo nurodyti abiejų tėvų vardus pavardes ir darbovietes bei pareigas jose...keista kažkaip kokiais tikslais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2009 05 07, 19:11)
Tai vienintelis darželis, kur prašyme reikėjo nurodyti abiejų tėvų vardus pavardes ir darbovietes bei pareigas jose...keista kažkaip kokiais tikslais smile.gif

kiek zinau nevienintelis mirksiukas.gif jei nenori turbut gali ir nerasyt, niekas per galva neduos, jei irasysi kad bedarbis unsure.gif ir nepriklauso priims ar ne, priima visus jei tik vietu yra, ir, beje, be kysiu 4u.gif
Atsakyti
norejau paklausti nuo keliu metu priima i si darzeli? ir ar labai vietu nera?
Atsakyti
QUOTE(skipute @ 2009 05 17, 23:30)

nuo 3 metu, vietu lyg ir netruksta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skipute @ 2009 05 17, 23:30)

Mūsiškis pradėjo lankyti dar 3 metų neturėdamas (2 metų ir 10 mėn.) Ir grupėje tokių tikrai buvo keli. Priėmė praėjus kokiom 2 - 3 savaitėm po prašymo pateikimo.
O dėl darboviečių rašymo - mėginom "rašytis" į kitą darželį, tai ten tik atėjus pasikalbėti antras klausimas buvo apie darbovietę ir pareigas. Tuo tarpu šiame darželyje tik pildydama vaiko anketą, kai jau atėjom pirmą dieną su vaiku, įrašiau savo darbovietę.
Atsakyti
sveiki,mes nuo 09.02 eisim i sesta grupe siame darzelyje. Gal kas irgi ten einate,butu smagu susipazinti....? 4u.gif
Atsakyti
AGI, ačiū, kad vis taip išsamiai aprašai savo patyrimus, žymiai lengviau susidaryti nuomonę, kaip ten kas ir kaip wink.gif
Atsakyti
Minlina, nėr už ką. Pati prisimenu, kaip ieškojau bet kokios informacijos prieš pradėdama leisti savo mažiuką į darželį. O kartais ta atsitiktinai rasta frazė padeda surasti geresnį sprendimą. Kad tik nuo to būtų geriau vaikams, auklėtojams, tėvams.
Atsakyti
wink.gif
beje, kažkuri temos pradžioje rašė, kad darželis atostogauja liepą ir rugpjūtį, gal kas žinot, ar ir šią vasarą abu mėnesius nedirbo?
Atsakyti